Strona 3 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#1325357 - 23/06/2007 19:52 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: retoox]
sports Offline
addict

Meldunek: 27/09/2005
ja troche zartowalem z tym zglaszaniem..... ja wole pracowac na wlasna reke....ale patrzac na to co firmy daja to dochodze do wniosku ze nie ma im kto tego robic, wiec za odpowiednie wynagrodzenie moge taka oferte przygotowac.

P.S. to sa zawody druzynowe wiec oprocz kursow na pary indywidualne przedewszystkim powinny byc zestawione Panstwa, ale to juz chyba przerasta tych i tak nielicznych analitykow \:\)

Do góry
Bonus: Unibet
#1328530 - 24/06/2007 22:20 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: sports]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2006
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda ostatecznie sprawa z dyskwalifikacją Iakovakisa. Wczoraj w TV podali że został zdyskwalifikowany, jedna w wynikach na stronie to Grek jest zwycięzcą.
Jak to jest ostatecznie?
Będę wdzięczny za odpowiedź

Do góry
#1328601 - 24/06/2007 23:09 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: Big Ben]
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
Być może był jakiś protest składany

Do góry
#1328763 - 25/06/2007 00:10 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: antyfutbol]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Właśnie powiedzieli Jóźwik z Babiarzem , że Grecy składali protest i Iakovakis został ostatecznie oficjalnym zwycięzcą

Do góry
#1365438 - 05/07/2007 01:44 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: Big Ben]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/01/2007
Witam wszystkich \:\) Sezon ruszył na całego , a tu ruch jak na straganie afrykańskim... Dziś bukmacherzy zbytnio się nie popisali , oferte na LA wystawił STS i Unibet dlatego z miejsca im dziękuje. Typów z STS nie będe juz podawał , bo nie ma najmniejszego sensu , bo i tak nikt już nic nie puści. To ruszymy troszke Unibet , zobaczymy jak mi pójdzie \:\)

Harris, Rickey - Carabelli, G 1,25

Młody amerykanin robi bardzo duże postępy , ostatnio notował dobre występy , dlatego myślę , że nie będzie miał problemów w konfrontacji z Carabellim.

Williams, Derrick - Kunkel, Adam 1,30

Williams w tym sezonie legitymuje się zdecydowanie lepszym rezultatem od kandyjczyka , zajał 3 miejsce w Indianapolis na MA jest w optymalnej formie i powienie sobie poradzić.

Usovich, Ilona - Ekpukpon, C 1,45

Tutaj troszkę na czuja , bo nie wiem jak z formą w tym sezonie u białorusinki , ale biorąc pod uwagę wytępy ibiegłoroczne jestem w stanie zaryzykować , po dosć przyzwoitym kursie. Nigeryjka nie wygląd na jakąś wybitną biegaczkę , dlatego jedziemy i gramy 1.

Russell, Scott - Korotkov, I 1,35

Szczerze powiem nie wiem kto to pan Scott , Koorotkov całkiem całkiem w tym sezonie , dlatego spróbujmy.

Cherkassova, S - Klocova, L 1,25

Kursik marny , ale Charkassovą oglądałem ostatnio i jest bardzooo mocnaaa i nie sądze , żeby przegrała z Klocovą.

Robles, D - Shi Dongpeng 1,20

Nowy chińczyk idzie w ślady X.Liu i zamierza namieszać w Pekinie , ale teraz to jeszcze za wysokie progi Robles ścisła światowa czołowka i raczej bez problemów wygra z Shi P.

Moore, LaShaunte - Barber, Mikele 1,65

Moore zdecydowanie lepiej w tym sezonie sie spisuje od Barber. Ta druga bardzij skupi dziś sie na 100m , niż na 200m coś mi się wydaje , ze Barber troszkę koncowke na 200m nie wytrzymuje , kurs przyzwoity i gramy.

No i chyba tyle dziś wybiore , w piątek GL w Paryżu i myśle , ze ruch na straganie sie zmieni i ktoś go odwiedzi \:\) POZDRO

Do góry
#1365603 - 05/07/2007 02:35 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Zgadza się ruch "nie za duży", myślę, że jest tak ponieważ oferta pojawia się dosyć późno (mówię o naziemnych bo tam gram)i nie ma już czasu na wspólne analizowanie, trzeba się spieszyć z obczajką póki kursy nie polecą lub jakieś zdarzenie nie zostanie zablokowane. Zagrałem dziś 8 pozycji w STS, zobaczymy co z tego będzie(nie podam żeby nie zapeszać ;\) ).
pzdr

Do góry
#1365763 - 05/07/2007 03:32 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: Big Ben]
batutek Offline
enthusiast

Meldunek: 15/04/2005

Do góry
#1366531 - 05/07/2007 15:50 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: batutek]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Harris, Rickey - Carabelli, G 1,25
Williams, Derrick - Kunkel, Adam 1,30
Usovich, Ilona - Ekpukpon, C 1,45
Russell, Scott - Korotkov, I 1,35
Cherkassova, S - Klocova, L 1,25 \:\(
Robles, D - Shi Dongpeng 1,20
Moore, LaShaunte - Barber, Mikele 1,65

Wczorajsze zawody mimo deszczu stały na dobrym poziomie , zawodnicy wiedza , że niedługo MŚ i trzeba szlifować forme. Co do moich wczorajszych typów zawiodła , zawodniczka , która prezentowała najrówniejszą forme obok Roblesa. Dała się wyprzedzić na ostatnich metrach , ale i tak przynajmniej walczyła. Jutro GL z Paryżu , Expekt juz dzis kompletuje oferte , dlatego duzo czasu na analize . POZDRO

Do góry
#1369231 - 06/07/2007 02:22 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
kasparov Offline
Pooh-Bah

No to ruszamy powoli z GL , Unibet kolejny raz pokazał , że warto u nich grac LA , dośc ciekawa oferta , można coś wybrać , oprócz nich oferte wystawil EXPEKT ale taką oferte to mogą sobie w .... wsadzić , każda para wystawiona przez nich jest nie do grania , jak ktoś chce może monetą rzucic!!! No może u nich jedynie MAKAROVA zagram z ARVIDSSONEM. Mam nadzieje , że jutro dodadzą zdecydowanie lepsze pary. Ncc jedziemy z UNIBETEM , a jutro naziemni i OBY EXPEKT sie poprawił!

Obikwelu, F - Jelks, M 1,45

Tu gram zdecydowanie Portugalczyka , dobra forma , znakomite przyśpieszenie w końcówce biegu (to uwielbiam). Co do Jelksa to może ma i ten rezultat 10.04 , ale z wiatrem 1.9!!! Gdyby taki miał Obikwelu to ohhoho. Reszta rezultatów młodego amerykańca przecietna , gram 1.

Atkins, D - Crawford, S 1,15

Pan Atkins wyrasta na kolesie , który chce walczyć z Gayem i Powellem w tym sezonie iiiii bardzo dobrze! Bardzo dobry rezultat w Zagrzebiu (wszyscy widzieli przy jakiej pogodzie). Crawford to już chyba przeszłość , ale obym się mylił. Jutro nie da rady Atkinsowi!

Stewart, K - Jeter, C 1,65

Lubie patrzeć w przy jakim wietrze zawodniczki biły najlepsze rezultaty , bo i od razu kursy piękne! Pani Stewart ładny rezultat 11,03 w tym sezonie i kilka innych ciekawych występów , także w poprzednim sezonie przyzwoicie. A Pani Jeter 11,05 ale przy wietrze UWAGA 2,0!!! i od razu piękny kursik gramy 1.

Edwards, T - Williams, Lauryn 1,25

Nie ma co się rozpisywać TORRI jest w super formie i wygra to bez problemowo!

Narazie tyle , poczekamy do jutra zobaczymy co wystawią naziemni i reszta netowców. Oby nie takie gówno co zaprezentował dzis EXPEKT \:\) POZDRO

Do góry
#1370404 - 06/07/2007 17:48 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/08/2001
Kasparov gwoli uzupełnienia Twoich przemyśleń. Co do pierwszej pary nic z tego Nigeryjczyk z portugalskim paszportem nie wystartuje w Paryżu, a w drugiej Atkins i owszem tak można grac ale kurs hmm a prawdopodobieństwo wg mnie nie takie jak oszacował analityk. A poza tym błąd Atkins pięknie biegał w Atenach a nie w Zagrzebiu (chyba inne mitingi oglądaliśmy).

Pozdrawiam Pawka z Kielc

Do góry
#1370413 - 06/07/2007 17:55 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
herrkacu Offline
enthusiast

Meldunek: 21/04/2007
Bardzo ciekawą oferte przygotowal dzisiaj toto-mix

Do góry
#1370487 - 06/07/2007 18:44 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: herrkacu]
sports Offline
addict

Meldunek: 27/09/2005
a co w niej ciekawego ??? bo oprocz ilosc to niewiele sie wysilili

Do góry
#1370505 - 06/07/2007 18:53 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: sports]
gwiazdor Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/05/2005
zastanawiam się nad parą B.GREER-A.THORKILDSEN KL (oszczep M) 1.80 - 1.80
Greer pokazał się w tym sezonie z dobrej strony i ma najlepszy wynik w tym sezonie

Do góry
#1370579 - 06/07/2007 19:19 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: herrkacu]
acemilan1 Offline
member

Meldunek: 05/02/2007
Dla mnie najciekawszą ofertę przygotował Tipsport:
- Hingst- Spielburg 1,48- nie wiem czemu po raz drugi otrzymujemy do gry ten pojedynek. Spielburg jest zdecydowanie słabsza od swojej rodaczki, podejrzewam ze skoczy w granicach 4,30-4,40- z pokonaniem poprzeczki na tej wysokosci Hingst nie powinna mieć problemu.
-Atkins- Scott(1,19) lub Jelks(1,24)- Atkins w tym sezonie bardzo równa forma, Scott ostatnio nawet nie wszedl w Atenach do finałowego biegu(obsada była słabsza), Jelks również nie osiągał w tym sezonie rezultatów które można porównać z Atkinsem
-Ross-Williams- Ivanowa oraz Pitmann-Isakowa- kursy 1,35 oraz 1,3- w tych parach sądząc po ostatnich zawodach powinny paść 1. Australijka pobiegła ostatnio pierwsze 300m bardzo mocno, na finiszu pozwoliła się dogonić troszkę Williams. Rosjanki w tym biegu dzieliła przepaść(3-4m). Sądzę że sytaucja się powtórzy.
-Edwards-Felix 1,19- tak jak ktoś wyżej wspomniał Edwards w dużo lepszej formie, wygrywała już nią w tym sezonie w bezpośrednich biegach.
Warto też spróbować:
Howe-Boyd 1,39- pojedynek dwóch Austrlijskich tyczkarek, nie będą one się liczyć w walce o czołowe pozycje, ale jednak Howe zwykła wygrywać bezpośrednie pojedynki z swoją rodaczką.
-Robles- Oliver- 1,55- Wg mnie Kubańczyk w tym pojedynku jest dość wyraźnym faworytem. Oliver ostatnio biega nierówno, dobre starty przeplata słabymi, natomiast Kubańczyk ostatnio bardzo dobra forma. Tylko wiadomo jak to jest na 110mm ppl... Jeden źle pokonany=wybicie z rytmu
-Simotwo-Lagat- w tym pojedynku widzę 1, powiedzmy sobie szczerze że Lagat to już straszy raczej tylko nazwiskiem i tylko temu jeszcze niektórzy bukmacherzy dają go jeszcze w pojedynkach.
Do tego jeszcze próbuję zagrać Badurową na porażkę z Hingst(2,48) lub Pyrek(choć niski kurs mnie odstrasza). Czeszka, której poprzedni rekord życiowy wynosił 4,50m, skoczyła nagle w Ostrawie świetny wynik(chyba 4,60m). Były to zawody życia w jej wykonaniu. Normalne jej wyniki są na poziomie 4,30-4,40. Wg mnie ten kurs to pomyłka, może analitycy bukmacherów sądzą że teraz Czeszka będzie już cały czas ponad 4,50m skakać. Drugim typem jest cięzki pojedynek Carter-Ferguson-oboje ostatnio osiągają podobne rezultaty.
To tyle, pozdro

Do góry
#1370679 - 06/07/2007 19:43 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: gwiazdor]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
To moze jeszcze kilka moich pomysłow:

Tyczka kobiet
Nagroda jest na tyle kuszaca, ze watpie aby sobie Isinbayeva tu niewygrała. Badurova pomimo, ze co rusz bije swoje zyciówki, jest w moim mneimaniu nie do gry. Zestawienie jej z Golubchikova (po 2.10)z Toto najbardzej mi sie podoba.
Co do pozostałych zawodniczek to niespodziewam sie jakich super wyskoków jak to np. miało miejsce w przypadku Polnovej czy Badurovej. Pyrek w tym sezonie jest bardzo regularna te 4.60 to norma która pozwala pokonac wiekszosc zawodniczek, wiec moze poprubowac grac na Nasza. Ja spróbowałem w Unibecie.

Skok wzwyz kobiet
Chetnie pograłbym przeciwno Hellebaut ale w zestawieniu z kims mocniejszym niz Di Martino czy Palamar. O zwyciestwo znów powinny walczyc Vlasic i Slesarenko. Wszystkie pary ze wspomnaina dwójka sa warte uwagi.

100m kobiet
Akcja "milionik" trwa. Edwards chyba dzis wygra co nie Pawka

400m kobiet
Niby powinna wygrac Sanya Richards , ale kursy jakies takie srednio zachecajace, jesli jednak ktos szuka jakiegos ypu na dokładke. Sanya podobno bardzo zmotywowana przed dzisiejszymi zawodami. Co do drugiego miejsca równe szanse daje Novlene Williams i DeeDee Trotter. Tutaj juz niekoniecznie sie ze mna zgadzaja... moze warto wiec tu czegos spróbowac.

400m ppl kobiet
Ivanova, N - Jesien, A para z ub. Tak bardzo krótko i zwięźle to interesuje mnei tu granie przeciwko Polce. Kurs 1.70 dosc dobry a po kontuzji kostki niewiadomo na co tak naprawde stac Anie, ale zwazywszy na to, ze z powodu tej kontuzji odpusciła sobie ostatnie MP to podejrzewam, ze dzis niczego wielkeigo u niej niezobaczymy.

1500m kobiet
Para 881 w STS'ie Yegorova - Chojecka. Kurs na "jedynke" zastanawia. Rosjanka ostanio dwa bardzo dobre yniki w Atenach i Moskie a Lidka hmmm jak narazie sciga sie ale na 3 i 5km. Dodatkowo na ostatnio rozgrywanym mitingu w Osla z nieznanych mi przyczyn Polka biegu nieukonczyła. Widziałem jej finisz na niedawnych MP i na kolana to to niepowalało, dlatego warto sie tu zastanowic.

To chyba tyle co do pań u panów juz mniej takich "oczywistych" rozwiazac... Moze pozniej cos o nich skrobne.

Do góry
#1370968 - 06/07/2007 20:55 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: retoox]
kasparov Offline
Pooh-Bah

No tak PAWKA masz racje powaliły mi sie mitingi \:\) sorry za błąd ,ale śpieszyłem się troszke , ale to nie zmienia faktu , że dziś pokona Crawforda. EXPEKT dodał dzis kolejne pary , no już troszke lepiej ale pare MAKAROV-ARVIDSSON usuneli (chyba śledza nasze forum) \:\)

Bardzo zaciekawiły mnie dziś pary z A.Taylorem na 400ppł. On w tym sezonie nie jest w jakiejs fenomenalnej formie na tym dystansie co nie mozna powiedziec o biegu na 400m gdzie ma 2 wynik w tym roku. Zagrałem w EXPEKT na Cartera w parze z Taylorem , Carter ładnie zaczął sezon mysle ze wygra. Spróbowałem także Clementa z Myburghiem , powinien sobie poradzic , nie widziałem biegów z jego udziałem ostatnio ale jeśli podszlifował technike to spokojnie jest w stanie wygrac cały bieg.

W Toto podobnie jak RETOOX dałem na Ivanovą , która pokonała juz w tym roku nasza Anie w Warszawie z dosc bezpieczna przewaga. Do tego dodałem Tosce z Petrenką , który w tym roku skacze bardzo daleko i równo. Jeśli nie bedzie mocno wiało Petrence to spokojnie Tosca wygra :).

POZDRO (zaraz wyścig SOLIDARNOŚCI kolomnie przejedzie)

Do góry
#1370987 - 06/07/2007 20:59 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: retoox]
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/08/2001
Witam

Tak trochę wniosę do tematu o lekkiej. Jak wiemy do wygrania w mitingach Złotej Ligi jest okrągły milion dolców. Na te pieniądze mają szanse tylko zwycięzcy 6 mitingów Złotej Ligi w wybranych konkurencjach, co roku w 10 przy czym standardowo są to królewskie 100 m kobiet i mężczyzn oraz wybrane konkurencje. W tym roku "konkurencją" dla Złotej Ligi są Mistrzostwa Świata gdzie chodzi o prestiż i pieniądze mniejsze co prawda ale za to tylko z jednego startu wynikające. Niektórzy więc atleci traktuja Złotą Ligę po macoszemu skupiając sie na MŚ.
Po zawodach w Oslo takich pretendentów do nagrody uzbierało się 10, na chwilę obecną z tej 10 pozostało tylko 6 nazwisk ponieważ 4 atletów się wycofała z zawodów w Paryżu tracąc przy tym szansę na podział kaski. Do wycofanych zaliczymy rekordzistę świata na 100 m Asafę Powella, zwyciężczynie z Oslo na 100 m Stephani Durst, trójskoczka Idowu oraz marokańczyka na 1500 m Adil Kaoucha. Na placu boju zostali w następujących konkurencjach: 400 m Sanya Richards (USA), 100 m Płotki Michelle Perry (USA), Skok wzwyż Yelena Slesarenko (RUS), Skok o tyczce: Yelena Isinbayeva (RUS),110 m Płotki Anwar Moore (USA), Oszczep Tero Pitkämäki (FIN). Ci atleci rozegraja walke o kase dlatego będą chcieli wygrac a jak to im wyjdzie dowiemy sie z relacji na Canal +, początek godz. 20 .

Oficjalna strona Złotej Ligi http://www.iaaf.org/GLE07/index.html
Oficjalna strona Mitingu w Paryżu wraz z lista startową http://www.meetinggazdefrance.com/meeting_2007/plateau.html?lg=en

Pozdrawiam Pawka z Kielc

PS. Zobaczymy Retoox co wyjdzie z mojego pisania (wiesz o co chodzi)

Do góry
#1371036 - 06/07/2007 21:13 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: retoox]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Typy z oferty STS i TOTO-MIX.

Edwards-Felix @ 1.25
Dużo już zostało napisane o tej parze. Edwards w świetnej formie, a 100m to nie jest specjalność Felix(zdecydowanie woli dystans 2razy dłuższy, a swych sił próbowała nawet na 400m).

Ennis-London- Felicien @ 1.4
Biegły razem w Zagrzebiu i tam E-L była lepsza o 0,12sek, a na tym dystansie to nie jest mało. Przez dwa dni niezła forma nie powinna ulecieć.

Myburgh- Taylor @ 2.05

Angelo zaprezentował kapitalną dyspozycję na mistrzostwach USA na płaskie 400m, czas 44.05 robi OGROMNE wrażenie. Widać, że forma jest i to duża. Teraz przyjdzie mu się zmierzyć na płotkach, ale skoro jest w takim gazie(a płotki nie są mu obce) powinien poradzić sobie z Myburghiem, który nie osiąga jakiś oszałamiających rezultatów. A kursik smakowity \:\)

Trzy powyższe typy uważam za główne .

A ponadto:
Merritt- Kikaya @ 2.00

Merritt równie świetny czas jak wspomniany wcześniej A.Taylor, jednak zawsze będę uważał Kikayę za światowy nr2 na tym dystansie. Typ niejako na wyczucie.

Greer- Thorkildsen @ 1.80

Czas by Amerykanin wygrał coś na europejskiej ziemi, bo w USA osiągał już w tym sezonie kapitalne rezultaty ponad 90m.

I niespodzianki:

Richards- Trotter @ 3.00

Sanya póki co nie prezentuje najwyższej formy, nie zeszła w tym sezonie jeszcze poniżej 50sek. Mistrzostwa USA pokazały zaś dobrą dyspozycję Dee Dee Trotter (wygrała z czasem 49.64)

Olsson- Gregorio @ 2.20

Gregorio lider tegorocznych list światowych z rezultatem 17.90, również dwa tygodnie temu w Sao Paulo skoczył 17.70 co jest poza zasięgiem reszty stawki. Problem w tym, że wyniki te uzyskiwał poza Europą (podobnie jak Greer w oszczepie). Olsson póki co SB na poziomie 17.33. Jeśli Jadel "przełamie się" w Europie to może wygrać.

Tyle ode mnie.Zapraszam do typowania i dyskusji.
pzdr

Do góry
#1372090 - 07/07/2007 02:17 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: Big Ben]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
Typ na Gregorio wyglada zachecajaco, ale na pierwszym mitingu równiez tak było i sytuacja była taka sama a skonczyło sie jak skonczyło. Jesli jednak cos grac w tej parze to Brazil.
Taylor to chyba najbardziej niedoceniony ze wszytkich zawodników startujących w dzisiejszej imprezie. Z rana miałem napisac o tej samej parze. Ogolnie mozna kilka ciekawych par z jego udziałem wyszukać. Dodatkowo tak lekko zasugeruje, ze w oszczepie moim zdaniem góra bedzie Europa \:\) Tak więc z wiekszościa Twoich typów sie zgadzam.

Do góry
#1373000 - 07/07/2007 05:29 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: retoox]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

No niestety nie poszło po mojej myśli, z trójki "głównych" zawiodła Ennis-London (nie oglądałem biegu, ale sądząc po uzyskanym czasie musiały być jakieś problemy techniczne).
Edwards i Taylor spokojnie.

Greer i Gregorio nie przełamali się na europejskiej ziemi.

Hmm... co tu dużo pisać po prostu wtopa \:\(

Ale nic to! Do zobaczenia w Lozannie, to już we wtorek \:\)

pzdr

Do góry
Strona 3 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08