STEPANEK-
FALLA 2
Typ raczej przeciw Stepankowi niż na Falle. Tak naprawdę formę tego pierwszego sprawdzi dopiero Falluś bo pokonanie Gaudio w obecnej formie na haardzie nie robi na mnie najmniejszego wrażenia natomiast pokonanie przez Kolumbijczyka Hassa już jak najbardziej. Pierwsza konfrontacja obu zawodników - i mam nadzieję że zwycięsko wyjdzie z niej Falla.
PETROVA-SAFINA 1
Pojedynek dwóch Rosjanek z których zdecydowanie lepsze wrażenie robi na mnie gra tej pierwszej. W ostatniej rundzie miała już zdaniem niektórych zrobić niespodziankę i odpaść z "Byczkową" co jak się okazało nie miało miejsca a Petrova przejechała się po rywalce niczym czołg. Co do Safiny natomiast to we wczorjaszym meczu pokazała swoją "świetną" formę serwisową, którą mam nadzieję dziś podtrzyma.
A.RADWAŃSKA-GARBIN 1
Kurs na naszą rodaczkę nie powala ale i tak jest jak najbradziej do wzięcia. Myślę że wczorajsze zwycięstwo nad Hingis tylko ją uskrzydli i dziś wygra z troszkę leciwą już Włoszką. Rywalka dla Radwańskiej w tej rundzie wymarzona - nawet ojciec stwierdził że lepiej byłoby dla Agi spotkać się nią niż z Schedovą która zna ją doskonale z racji wspólnych treningów.
KUZNETSOVA-PEER 1
Mecz o który osobiście mam największe obawy ale mimo to zawarłem go na swoim kuponie. Obie spotkały się już w tym roku na AO i górą z tego pojedynku wyszła Peer - trzeba jednak zaznaczyć że był to okres (od końca roku 2006) kiedy to Rosjanka odczuwała trudy poprzedniego sezonu (bardzo dla niej udanego). Dziś wynik powinien być odwrotny.
S.WILLIAMS-SAFAROVA 1 Serena Serena Serena.. wielka zawodniczka która wraca najwyrażniej do dawnej wielkiej formy spotyka dziś zawodniczkę która dopiero takiej szuka. Nizłe wyniku obu w tym roku spowodują na pewno że mecz będzie stał na wysokim poziomie ale zwycięsko powinna wyjść z niego Amerykanka która raz, że gra u siebie a dwa, że jest główną pretendentką do wygrania tego turnieju a Safarzowa jest dla niej tylko jedną z rywalek które stoją jej na drodze do osiągnięcia tego celu.