#1289525 - 10/06/2007 20:54
Re: "Za zamkniętymi oczami" - dziennik venom'a
[Re: venom]
|
old hand
Meldunek: 28/02/2007
|
Nadal - Federer Z całym szacunkiem dla Fedexa ale Nadal dziś zgarnia całą pulę. To jego turniej, jego królestwo.. zakładam, że trochę się z Federerem pomęczy ale koniec końców i tak wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku (Rafa) i tym samym udowodni, że ostatnia przegrana w Hamburgu była jedynie jednorazowym wypadkiem przy pracy. Podobała mi się kiedyś Maxa Willandera, który na pytanie "Kiedy Roger pokona na RG Nadala? odpowiedział: "stanie się to tylko wtedy, kiedy przed meczem (w szatni) potraktuje go solidnie kijem bejsbolowym"
H.Kovelainen SKL 2 (NIE) Po obejrzeniu treningów jak i kwalifikacji do GP Kanady nie mogłem przejść obok tego zakładu. Fatalna jazda Fina po torze i wylatywanie z toru doprowadziły mnie do wniosku, że Kovelainen pozostawi ślad po swojej jeździe na torze - delikatnie wprasowując się w "Ścianę Mistrzów" Zakręt ten an pewno pozostanie w jego głowie także w trakcie wyścigu.. choć lepiej by było gdyby odpadł z wyścigu już na starcie.. usterki silnika także nie wykluczam 
Alonso - Raikonen świetna jazda Hiszpana na treningach jak i podczas kwalifikacji - pewnie pokonywane najtrudniejsze zakręty a także rekordowe czasy w poszczególnych sektorach sprawiają, że jedyną możliwością nie wejścia zakładu jak dla mnie jest awaria jego bolidu, która mam nadzieję nie nastąpi.
|
Do góry
|
|
|
|
#1291198 - 11/06/2007 20:04
|
old hand
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1292920 - 12/06/2007 17:31
|
old hand
|
Morita - Craybas
Młoda zawodniczka z Kraju Kwitnącej Wiśni (17 lat) zdążyła się już w tym roku przyzwoicie pokazać na kortach trawiastych. W zeszłym tygodniu finał turnieju w Surbitonie w którym poległa po bardzo zaciętym boju, równocześnie grając (i wygrywając) eliminacje do turnieju w Birmingham - taki żeński odpowiednik Tsongi w tym samym czasie Trzeba również nadmienić, że broni tu ona punktów za ostatni sezon, kiedy to udało się jej dojść w tym turnieju do trzeciej rundy. Po dniu odpoczynku dla Mority czeka ją konfrontacja z Jill Craybas (bilans na trawie 9-11), której forma jest raczej daleka od przyzwoitej (ma swoje lata - 33) i szybko żegnała się z poprzednich turniejów. Ogranie, forma, nawierzchnia oraz wiek przemawiają za młodą Japonką. Czego chcieć więcej jeśli i kurs jest bardzo ładny? (@1.70)
Schultz McCarthy - King
Holenderka przeżywa chyba drugą młodość - w ostatnim czasie dwa finały z czego ten ostatni wygrany - Surbiton (trawa) więc i tym bardziej cenny. Nie przeszkodziło jej to w dostaniu się do głównego turnieju w Birmingham gdzie czeka już na nią Vania King - nie przepadająca raczej za tym rodzajem nawierzchni (bilans 1-1) a w dodatku po świeżo wy(za)leczonej kontuzji dolnej częsci pleców co na pewno nie będzie jej pomagać przy serwisie, który jak wiadomo - na tej nawierzchni jest nieoceniony. Dobra forma Holenderki powinna znaleźć w tym pojedynku potwierdzenie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|