Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#1325615 - 23/06/2007 20:42 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: shane]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Originally Posted By: shane
Co do Warszawy.

Kiedyś za dzieciaka miałem tą przyjemność, by pozwiedzać naszą stolicę, ale z tej wycieczki już kompletnie nic nie pamiętam. A szkoda...

Mam w Warszawie rodzinę, ale jakoś za odwiedzinami ich nie przepadam. Może kiedyś jeszcze nadarzy się okazja, by powędrować spokojnie po naszej stolicy i zobaczyć kilka ciekawych miejsc.

Shane ty wiesz, że masz zaproszenie od dawna do Warszawy i nie bój żaby jak chcesz poznać Wawę to nie ma problemu. Tylko rusz się z Bydzi do Wawy :).

Do góry
Bonus: Unibet
#1325630 - 23/06/2007 20:43 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: Ignorator]
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
No, ale pod warunkiem, że w planie wycieczki będzie metro \:p

Do góry
#1325861 - 23/06/2007 21:10 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: shane]
Bosman_ Offline
veteran

Meldunek: 05/12/2004
no własnie mnie tez wkurza i podzielam twoja opinie shame, nienawidze jak ktos sie jara bo sklep otwozyli tak jak nocny, nie dosc ze nie z wrocka tylko probuje sie nieudlonie utożsamic to jeszcze sie wypowiada jak ktos pyta o wrocek... niech sie nie wypowiada jak sie nie zna. i niech sie jara jak sklep otworza w opolu a nie u nas we wrocku takich praktyk nie ma

Do góry
#1325881 - 23/06/2007 21:13 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: Bosman_]
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
Originally Posted By: miedzioryt
shame

shane

Do góry
#1325888 - 23/06/2007 21:14 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: Bosman_]
nOcnY Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2004
mierny ty naprawde jestes tuman

solidne problemu z czytaniem ze zroumieniem masz no ale czego sie spodziewac po gosciu co ledwie 3 klasy w podstawowce skonczyl

to, ze do cywilizowanego sklepu cie nie wpuszczaja bo nie umiesz sie zachowac i masz z tego powodu kompleks, ze niby zyjesz w wielkim miecie, a jedyne co wielkie widziales to swoje pole na lesnicy gdzie uprawiasz swoje buraki - nomen omen burak hodowca burakow

Do góry
#1325970 - 23/06/2007 21:27 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: shane]
Bosman_ Offline
veteran

shame

shane

Sorka shane to była litrówka ( tzw. czeski bład) wiem ze nie jestes shame :P:P

Pozdrawiam.

nocny- twoich wypocin sie nie da słuchac, widze ze ty masz kompeks bo w burakach siedzisz od paru lat i jedyne pole jakie znam to jest w opolu wschodnim.

Do góry
#1325993 - 23/06/2007 21:32 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: Bosman_]
nOcnY Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2004
nocny- twoich wypocin sie nie da słuchac, widze ze ty masz kompeks bo w burakach siedzisz od paru lat i jedyne pole jakie znam to jest w opolu wschodnim.

rozumiem, ze jedyne postrzeganie swiata wedlug twojej osoby to szufladkowanie ludzi wzgledem ich upodoban sportowych, a prawda pewnie jest taka, ze jedynie gdzie opole wschodnie widziales to poprzez gogle i fraze "opole wschodnie"

co do pola burakow, to chyba powinienes znac jeszcze jedno, to pole gdzie cie mama znalazla - romka znalezli w kapuscie, ciebie wsrod ziomkow burakow

Do góry
#1326027 - 23/06/2007 21:36 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: nOcnY]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
nOcnY, miedzioryt, jeszcze kilka postow i w najlepszym dla Was przypadku ban czasowy.

Do góry
#1327317 - 24/06/2007 02:17 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: Bosman_]
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
shame

shane

Sorka shane to była litrówka ( tzw. czeski bład) wiem ze nie jestes shame :P:P

Pozdrawiam.

to nie był czeski błąd
czeski jest wtedy jak Ci ktos napisze "ywpad"

Do góry
#1327404 - 24/06/2007 02:33 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: KeeP]
Bosman_ Offline
veteran

czeski bład to inaczej oczyewiste błedy pisarskie i redaktorskie. to jest czeski bład bo w sposob oczywisty mialem zamiar napisac nick kolegi shane a napisałem shame i w sposob oczywisty dla inteligentntego człowieka ten bład był zauwazalny. ja tu jetem logikiem 1 klasa wiec ziom kogo ty uczysz

Do góry
#1327411 - 24/06/2007 02:40 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: Bosman_]
kocham_miedzioryta Offline
stranger

Meldunek: 23/06/2007
oj mieciu mieciu nie da sie ukryc, ze dalej jestes w pierwszej klasie bo nie masz racji co do wyjasnienia czeskiego bledu - wiec ani logik z ciebie, ani inteligentny czlowiek

Do góry
#1327493 - 24/06/2007 03:40 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: kocham_miedzioryta]
SILVER STAR Offline
addict

Meldunek: 14/09/2005
Wyrażenie „czeski błąd” oznacza przestawienie liter w wyrazach pisanych na maszynie lub na komputerze, ma odniesienie do języka czeskiego. Wśród bohemizmów można natrafić na wyrazy dziwnie dla nas wyglądające ,np.; osm, osmnact ,srpen. Choć czyta się je [osum],[osumnact],[syrpen], w zapisie brakuje samogłosek u, y. Kiedy więc zdarzy się nam napisać wlna zamiast wełna, brd zamiast brud, wsyzdeł zamiast wyszedł, a więc kiedy opuścimy jakąś literę albo przestawimy któreś, to słowa przypominają czeskie.
Dlatego na takie usterki w pisowni zaczęto mówić „czeski błąd” ,czyli napisane po czesku.
Czeskie błędy popełnia się zazwyczaj wtedy, gdy pisze się na maszynie bądź na komputerze bardzo szybko. Najczęściej a lub e mylone jest z i, bo litery te umieszczone są na klawiaturze po przeciwnej stronie.

Do góry
#1327741 - 24/06/2007 06:37 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: SILVER STAR]
Mr.Eco Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/12/2005
Eh ! no niech ktos usunie te posty ... ten temat dotyczy "miasta ktore kocham " - a w moim przypadku jest również Wawa \:\)

Do góry
#1328040 - 24/06/2007 17:24 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: Ignorator]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Originally Posted By: Ignorator

Miejsca ciekawe Niestety trzy godziny to trochę mało jak na Warszawę. Generalnie w tym krótkim czasie to polecam starówkę. Tam jest wiele fajnych knajpek. Choćby Stacja Rynek fajne miejsce na piwko. Jak macie ochotę coś zjeść są Pierogranie. Bardzo dobre mają pierogi i to różnego smaku. Polecam znam ich dobrze bo jestem ich dostawcą. Jesli chodzi o kluby nocne to oczywiście space. Jest trochę poza centrum bo na ulicy Kolejowej obok Dworca Głownego. Fajny klimacik a klub znany jest z swojego zakochania do Techno. Głównie house, ale także są inne klimaty. Jesli macie ochotę iść do kina do zapraszam do Złotych Tarasów tam teraz otworzyło się najnowocześniejsze w Polsce Multikino.

.::Think Twice::. Ignorator.

mówiłem o 3 tygodniach ;\) ale dziękuję za tyle informacji. Pierogarnia wczoraj odwiedzona, fajny klimat tam jest. Dzisiaj się wybieramy na wyścigi konne, jakiś obiad i na wieczór Warszawianka.

pozdrawiam

Do góry
#1328089 - 24/06/2007 17:59 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: _Korver_]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Czekaj jak tyle czasu to polece tobie godne obejrzenia miejsca:

1) Zamek Królewski
2) Starówka z Barbakanem
3) Warto przejść się Krakowskim Przedmieściem po Nowy Świat. Obejrzycie liczne kościoły, Pałac Prezydencki. Nie daleko masz grób nieznanego żołnierza i oczywiście miejsce poświęcone Janowi Pawłowi II. Idąc dalej zobaczycie pomnik Kopernika.
4) Oczywiście polecam odwiedzenie Pałacu Kultury i Nauki. Szczególności tarasu widokowego jest niesamowity widok na całe miasto.
5) Jednym ze wspanialszych i nowoczesniejszych obiektów jest Muzeum Powstania Warszawskiego. Jest to muzeum, który wciąga w wir historii.
6) Tradycyjnie polecam Muzeum Narodowe i Wojska Polskiego.
7) Oczywiście zapraszam was do Wilanowa do włości Jana Sobieskiego. Jak już będziecie w Wilanowie to wsiądcie w autobusi udajcie się do Parku Kultury w Powsinie. Tam możecie pospacerować sobie spokojnie. Nie daleko jest Las Kabacki.
8) Nie można także zapomnieć o Łazienkach. Z centrum łatwo tam trafić.
9) Jak macie ochotę choć wątpię to możecie odwiedzić Sejm, Kancelarię Premiera czy Belweder. Polecam Belweder a resztę zobaczycie sobie z ulicy.
10) Polecam odwiedzenie strony Praskiej. Jest wspaniała katedra Praska przy Solidarności. Także wspaniale wygląda odnowiona ulica Ząbkowska.
11) Jeśli chcecie pobawić się dobrze to polecam oczywiście tak jak wspomniałem kina w Złotych Tarasach. Jeśli chodzi o kluby to polecam club space (klimaty techno), quo vadis (trudno powiedzieć), hybrydy (klimaty bardziej pop, r'n'b), harenda (klub bardziej studencki). O kilku klubach już zapomniałem, ale to ze starości:).

Chyba niczego nie zapomniałem. Pubów w Warszawie jest wiele, ale jakoś nie mam swojego ulubionego. Prędzej z przyjaciółmi chodzimy do pizzeri. Gdzie jest dobre piwko. Jeśli chodzi o piwo w pubie to uważajcie wielu restauratorów niestety chrzci. Miłego wypoczynku.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1328434 - 24/06/2007 21:26 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: Ignorator]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Poznań - tu warto żyć.

Patriotyzm lokalny jest u mnie DUŻO bardziej mocniejszy niż ten w wydaniu krajowym. Polski nawet często nie lubię - durnego i zawistnego narodu który na swojego wodza wybrał Kaczyńskiego, syfu, brudu, korupcji. Często jest aż wstyd. Za Giertcha, za wodzów-bliźniaków, za teletubisia geja..

Nieporównywalnie dużo większe emocje udzielają mi się przy okazji meczu Lecha Poznań, a reprezentacji Naszego kraju.

Poznań kocham całym sercem. Tu się urodziłem, wychowałem, zakochałem.

Do góry
#1328528 - 24/06/2007 22:20 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: kfjatek]
Haz$ Offline
$

Meldunek: 30/12/2002
Jak dla mnie to tylko Gdynia ! Jest wszystko czego mozna chcieć \:\) Imprezy itd. Czy to weekend czy poniedzialek albo wtorek, nocą miasto tętni życiem. Zawsze blisko imprez w Sopocie. Ostatnio troche za dużo turystów z zagranicy ale tak jak wszędzie...

A jak chcesz laske zabrać w bardziej odludne i zajebiste miejsce to polecam Gdynie Orłowo, plaża, klify i molo:

Do góry
#1329522 - 25/06/2007 04:58 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: Haz$]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005

Orlowo ---> najbardziej urokliwa plaza nad polskim morzem jak dla mnie \:\)

Klif + male,ale nie "przechodzone" molo + zadbana okolica + rybackie kutry dodajace klimatu + kamienie zanurzone w morzu, na ktorych milo spozyc "co nieco" w miym towarzystwie;) = P I E K N I E

Rowniez polecam!

Do góry
#1329543 - 25/06/2007 05:11 Re: A ja kocham swoje miasto... [Re: Mindman]
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
Ignorator - ładnie \:\)
od siebie dodam jeszcze (chociaż to niespecjalnie trendy;) ) przejść się po Powązkach...co prawda nie każdy lubi zwiedzać cmentarze ale - nie ma się co oszukiwać - obecność tylu sławnych nazwisk robi wrażenie
i czuć dotyk historii...

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  Biszop, rafal08