Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#1422974 - 24/07/2007 22:18 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Kameleon]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Jestem przeciwko zalobie bo to wszystko pod media. Media maja co robic. Caly czas szopka. Dziennikarze biegaja za rodzinami ofiar. G¤¤no ich obchodzi ta tragedia. Jedynie wazne sa informacje, sensacja a nie ludzie w szoku po stracie bliskich.

Jedna wazna rzecz, nie wazne czy to PIS, PO czy SLD, i tak bylaby zaloba. Kazda partia rzadzaca by tak zrobila. Nie wiem czemu obwinia sie PIS. Kiedys byly tragedie i tez byly zaloby.

Do góry
Bonus: Unibet
#1423074 - 24/07/2007 22:55 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: rivex]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Spokojnie panowie kaczor tą kasę jedynie obiecał. Rodziny ofiar z Katowic też miały naobiecywane pieniędzy ale blask fleszy zniknął i na obietnicach się skończyło.

Współczuje rodzinom ofiar nie tylko utraty najbliższych ale przede wszystkim tego szumu medialnego. Jak ktoś traci kogoś bliskiego to zazwyczaj chce być sam lub w gronie rodzinny a tu się wpycha taki dziennikarzyna i żeruje na ludzkiej tragedii. Nawet jakby obiecali po milionie ? jak można w kategoriach pieniężnych oceniać ludzkie życie ? Od wypłacenia odpowiednich odszkodowań są firmy ubezpieczeniowe...

Żałoba piękna sprawa, ale w takiej chwili nawet dla rodzin ofiar to nie jest żadne pocieszenie, że Justin Timbarlake będzie śpiewał w towarzystwie czarnego a nie kolorowego znaczka MTV...

Ciekaw jestem jedynie ilu tych mocno wierzących polityków, właścicieli stacji telewizyjnych i portali internetowych i innych instytucji odmówiło chociaż krótką modlitwę za te ofiary i szczerze przejęło się tą tragedią. Dodajmy tragedią kilkudziesięciu rodzin nie całego narodu.

Do góry
#1423151 - 24/07/2007 23:22 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Goget]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: Goget
Od wypłacenia odpowiednich odszkodowań są firmy ubezpieczeniowe...

Obawiam się, że tak może być, że są to tylko pieniądze wirtualne.
Jak przyjdzie co do czego, to z wypłatami mogą być problemy

Firmy ubezpieczeniowe nie są od wypłacania odszkodowań, tylko od zbierania składek. Jeśli występuje szkoda, to oni nie kwapią się, by coś wypłacić, a raczej robią wszystko, by nie wypłacić.
W tym celu zatrudniają sztaby fachowców, którzy szukają dziury w calym i zazwyczaj znajdują.
Jeśli ktos ma wykupione ubezpieczenie na życie + następstwa wypadków, to taki prawniczek na usługach ubezpieczyciela potrafi udowodnić, że delikwent wcale nie poniósł śmierci w wyniku wypadku, bo chwilę wcześniej miał zawał serca i to było przyczyną zgonu. Coś o tym akurat wiem. Poza tym prawnicy na usługach ubezpieczycieli grillują i piją razem z sędziami "niezawisłych" sądów, a kto wierzy, że jest inaczej, może poogladać sobie program Sędzia Anna Maria Wesołowska na TVN

Co do odszkodowań, to uważam, że w tym konkretnym wypadku rodziny ofiar odszkodowana powinny dostać z ZUS-u, a nie od kaczek, bo niby dlaczego.
Wtedy ofiary innych wypadków też powinni dostawać

Mało osób zaś ubezpiecza się, bo ludzie podświadomi wyczuwają, że ubezpieczyciele to jedna wielka mafia.

Do góry
#1423315 - 25/07/2007 00:10 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: rivex]
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
Originally Posted By: rivex
Jestem przeciwko zalobie bo to wszystko pod media. Media maja co robic. Caly czas szopka. Dziennikarze biegaja za rodzinami ofiar. G¤¤no ich obchodzi ta tragedia. Jedynie wazne sa informacje, sensacja a nie ludzie w szoku po stracie bliskich.

Jedna wazna rzecz, nie wazne czy to PIS, PO czy SLD, i tak bylaby zaloba. Kazda partia rzadzaca by tak zrobila. Nie wiem czemu obwinia sie PIS. Kiedys byly tragedie i tez byly zaloby.

Kwaśniewski był prezydentem 10 lat, ja sobie jakoś nie przyopominam żeby on rozdawał jakieś odszkodowania itp. Może mam słaba pamięć to przypomnij mi to. Cimoszewicz jak była powódź to wyjechał z tekstem, że mogli się ubezpieczyć.

Do góry
#1423450 - 25/07/2007 00:37 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Tetfol]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
To, ze sa odszkodowania od rzadu to dla mnie nie nowosc. Nie wiem czy juz PIS rzadzil ale przy zawaleniu hali w Katowicach kasa poszla. Co do powodzi: poszla spora kasa. Nie wiem czy prosto od rzadu czy przez samorzady ale kasa jakas trafila do ludzi.
Osobiscie jestem przeciwko takiemu dawaniu kasy. A jesli juz kase daje rzad to czemu slysze o kolejnych zbiorkach. Dostana kase z ubezpieczenia. Teraz daje rzad i prezydent. No i jeszcze zbiorki? Zbiorki w, ktorych najwiecej zarabiaja sieci i uslugodawcy SMS. Wysylasz SMS za 3,66 brutto a moze 1,5 zl trafia na dany cel. Reszta to VAT, oplaty dla uslugodawcow itp.

Ale co sie dziwic: rzadzacy zawsze robia pod publike. I zaloze sie o wszystko, ze nie wazne czy PO czy SLD byliby przy wladzy a takie obietnice kasy bylyby na pewno.

Do góry
#1423544 - 25/07/2007 00:59 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: rivex]
rcsade Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/10/2006
TO niech teraz KACZYNSCY wyplaca po ponad 100tys zl dla kazdej rodziny ktorej bliska osoba zginela w wypadku na polskich drogach!!!.
Uważam, zresztą nie tylko ja, że Kaczyńscy robią sobie wcześniejszą kampanię wyborczą...

STOP BLIŹNIAKOM!!!

Do góry
#1423568 - 25/07/2007 01:07 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: rcsade]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Originally Posted By: rcsade
TO niech teraz KACZYNSCY wyplaca po ponad 100tys zl dla kazdej rodziny ktorej bliska osoba zginela w wypadku na polskich drogach!!!.
Uważam, zresztą nie tylko ja, że Kaczyńscy robią sobie wcześniejszą kampanię wyborczą...

STOP BLIŹNIAKOM!!!

Z drugiej strony... Komus sie to nie spodoba to na nich nie bedzie glosowal, ale jesli wybory bede dosc szybko to kaczory wygraja z palcem w dupie kolejne za 2 lata, SLD z PO to beda dopiero jaja \:D

Do góry
#1423577 - 25/07/2007 01:10 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: connor]
rcsade Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/10/2006
Moim marzeniem jest aby udział w wyborach był obowiązkowy a nie jak dotychczas.... ruszy banda mocherów itp i potem ludzie się dziwią,że "władza" to "władza" tamto.... Jestem pewien,że gdyby były obowiązkowe to Kaczory mogłyby jedynie pilnować kaczek w zagrodzie a nie rządzić krajem...

Do góry
#1423594 - 25/07/2007 01:13 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: connor]
Dziadek69 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/07/2006
\:D Euro Championship in Poland \:D

lecz z drugiej strony bardzo bym chcial zeby te mistrzostwa sie udaly... jednak kto to wie czy w dzien rozpoczecia prezydent nie oglosi zaloby narodwej bo np. Rydzyka szlak trafi ? \:D albo w Chinach zginie 5 polakow w Busie ? i co wtedy ?

\:D

Do góry
#1423602 - 25/07/2007 01:14 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: connor]
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Dzis jak codzien punktulanie o 9.00 rano stawila sie w empiku grupa chlopcow zeby pograc sobie na kompach i konsolach. Innych darmowych rozrywek w wakacje nie maja. Niestety przyszedl prikaz z gory ze w zwiazku z zaloba narodowa nie ma grania. Farsa

Do góry
#1423609 - 25/07/2007 01:15 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Logan]
Dziadek69 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/07/2006
Originally Posted By: Logan
Dzis jak codzien punktulanie o 9.00 rano stawila sie w empiku grupa chlopcow zeby pograc sobie na kompach i konsolach. Innych darmowych rozrywek w wakacje nie maja. Niestety przyszedl prikaz z gory ze w zwiazku z zaloba narodowa nie ma grania. Farsa

no to co ... na browara ... \:o

Do góry
#1423615 - 25/07/2007 01:16 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Dziadek69]
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
To mecz otwarcia bedzie w Kijowie \:\) Za rządów PiSu było więcej żałob ? narodowych niż pamietam odkad sie urodziłem ;\)

Do góry
#1423639 - 25/07/2007 01:22 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: rcsade]
rene Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: rcsade
Moim marzeniem jest aby udział w wyborach był obowiązkowy a nie jak dotychczas.... ruszy banda mocherów itp i potem ludzie się dziwią,że "władza" to "władza" tamto.... Jestem pewien,że gdyby były obowiązkowe to Kaczory mogłyby jedynie pilnować kaczek w zagrodzie a nie rządzić krajem...

Chyba coś dziś wąchałeś \:D
Swoje marzenia mozesz spuścić z wodą w klozecie
Są ludzie, do których ja się zaliczam, którzy mają politykę i polityków wszelkiej maści jeszcze głębiej w d..ie, niż politycy nas.
Przymusem nic tu się nie wskóra, bo ja wtedy i tak wrzuciłbym pustą kartę albo napisal tym burkom, co o nich myślę
Zamiast iść głosować wole iść na piwo czy na mecz
Dla mnie jest absolutnie obojętne, kto rządzi u góry, bo to wszystko ta sama swołocz, tylko ubrana w inne garniturki

Do góry
#1423703 - 25/07/2007 01:36 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: rene]
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Z tego co pamietam z wykladow to w szwajcari wybory sa obowiazkowe i chyba jest troszke lepiej niz u nas ;\)

Do góry
#1423704 - 25/07/2007 01:36 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: rene]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
a mnie to sie wydaje ze najblizsza zaloba narodowa czeka nas w zwiazku z odwplaniem EURO 2012 w naszym kraju!!!!
wracajac do zaloby- dziwne jest to 100.000 zl w kontekscie twego ze wojewoda slaski prosi firmy o folie w celu poprzykrywanie uszkodzonych budynkow po slynnej trabie!

Do góry
#1423708 - 25/07/2007 01:38 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Logan]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Logan
Z tego co pamietam z wykladow to w szwajcari wybory sa obowiazkowe i chyba jest troszke lepiej niz u nas ;\)

w Szwajcarii to chyba nawet referenda sa obowiazkowe!no nie wiem czy u nas ludziska by tak chetnie czlapali co miesiac do urn???ale ja uwazam ze nie powinny byc obowiazkowe! na tym polega czesc demokracji!

Do góry
#1423741 - 25/07/2007 01:50 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: rene]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Originally Posted By: rene

Firmy ubezpieczeniowe nie są od wypłacania odszkodowań, tylko od zbierania składek. Jeśli występuje szkoda, to oni nie kwapią się, by coś wypłacić, a raczej robią wszystko, by nie wypłacić.
W tym celu zatrudniają sztaby fachowców, którzy szukają dziury w calym i zazwyczaj znajdują.
Jeśli ktos ma wykupione ubezpieczenie na życie + następstwa wypadków, to taki prawniczek na usługach ubezpieczyciela potrafi udowodnić, że delikwent wcale nie poniósł śmierci w wyniku wypadku, bo chwilę wcześniej miał zawał serca i to było przyczyną zgonu. Coś o tym akurat wiem. Poza tym prawnicy na usługach ubezpieczycieli grillują i piją razem z sędziami "niezawisłych" sądów, a kto wierzy, że jest inaczej, może poogladać sobie program Sędzia Anna Maria Wesołowska na TVN

\:D \:D

Jak znasz jakichś prawników działających za ubezpieczycieli co to z sędziami piją, to podaj nazwiska jednych i drugich.
A i jeśli masz jakiś zastrzeżenia do pracy sądów, to również chętnie poczytam.

Do góry
#1423762 - 25/07/2007 01:59 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Skiper]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Skipper czy Twoj post nalezy odczytac jako obrone "krystalicznie czystego" srodowiska prawniczego??? bo takie odnioslem wrazenie!!!

Do góry
#1423769 - 25/07/2007 02:02 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Skiper]
rene Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: Skipper

Jak znasz jakichś prawników działających za ubezpieczycieli co to z sędziami piją, to podaj nazwiska jednych i drugich.
A i jeśli masz jakiś zastrzeżenia do pracy sądów, to również chętnie poczytam.

Oczywiście, że znam nazwiska, ale nie zaspokoję twojej ciekawości
Ale jeśli to cię dręczy, to w necie jest sporo stron, z których można dowiedzieć się, jakie to wyroki zapadają
Sporo też możesz dowiedzieć się odwiedzajac Kazimierz nad Wisłą
trochę tam grillują itp.
Daleko nie masz

Do góry
#1423800 - 25/07/2007 02:14 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: gremlin]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Originally Posted By: gremlin
Skipper czy Twoj post nalezy odczytac jako obrone "krystalicznie czystego" srodowiska prawniczego??? bo takie odnioslem wrazenie!!!

Oj gremlin chyba za dużo się ministra Ziobry nasłuchałeś, bo taka retoryka bije z twojego postu. Generalnie złe odniosłeś wrażenie.

Do góry
Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Biszop, rafal08