#1423151 - 24/07/2007 23:22
Re: Idiotyzm narodowej żałoby ???
[Re: Goget]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Od wypłacenia odpowiednich odszkodowań są firmy ubezpieczeniowe...
Obawiam się, że tak może być, że są to tylko pieniądze wirtualne. Jak przyjdzie co do czego, to z wypłatami mogą być problemy Firmy ubezpieczeniowe nie są od wypłacania odszkodowań, tylko od zbierania składek. Jeśli występuje szkoda, to oni nie kwapią się, by coś wypłacić, a raczej robią wszystko, by nie wypłacić. W tym celu zatrudniają sztaby fachowców, którzy szukają dziury w calym i zazwyczaj znajdują. Jeśli ktos ma wykupione ubezpieczenie na życie + następstwa wypadków, to taki prawniczek na usługach ubezpieczyciela potrafi udowodnić, że delikwent wcale nie poniósł śmierci w wyniku wypadku, bo chwilę wcześniej miał zawał serca i to było przyczyną zgonu. Coś o tym akurat wiem. Poza tym prawnicy na usługach ubezpieczycieli grillują i piją razem z sędziami "niezawisłych" sądów, a kto wierzy, że jest inaczej, może poogladać sobie program Sędzia Anna Maria Wesołowska na TVN Co do odszkodowań, to uważam, że w tym konkretnym wypadku rodziny ofiar odszkodowana powinny dostać z ZUS-u, a nie od kaczek, bo niby dlaczego. Wtedy ofiary innych wypadków też powinni dostawać Mało osób zaś ubezpiecza się, bo ludzie podświadomi wyczuwają, że ubezpieczyciele to jedna wielka mafia.
|
Do góry
|
|
|
|
#1423315 - 25/07/2007 00:10
[Re: rivex]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/06/2002
|
Jestem przeciwko zalobie bo to wszystko pod media. Media maja co robic. Caly czas szopka. Dziennikarze biegaja za rodzinami ofiar. G¤¤no ich obchodzi ta tragedia. Jedynie wazne sa informacje, sensacja a nie ludzie w szoku po stracie bliskich.
Jedna wazna rzecz, nie wazne czy to PIS, PO czy SLD, i tak bylaby zaloba. Kazda partia rzadzaca by tak zrobila. Nie wiem czemu obwinia sie PIS. Kiedys byly tragedie i tez byly zaloby. Kwaśniewski był prezydentem 10 lat, ja sobie jakoś nie przyopominam żeby on rozdawał jakieś odszkodowania itp. Może mam słaba pamięć to przypomnij mi to. Cimoszewicz jak była powódź to wyjechał z tekstem, że mogli się ubezpieczyć.
|
Do góry
|
|
|
|
#1423594 - 25/07/2007 01:13
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/07/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1423639 - 25/07/2007 01:22
[Re: rcsade]
|
Pooh-Bah
|
Moim marzeniem jest aby udział w wyborach był obowiązkowy a nie jak dotychczas.... ruszy banda mocherów itp i potem ludzie się dziwią,że "władza" to "władza" tamto.... Jestem pewien,że gdyby były obowiązkowe to Kaczory mogłyby jedynie pilnować kaczek w zagrodzie a nie rządzić krajem... Chyba coś dziś wąchałeś  Swoje marzenia mozesz spuścić z wodą w klozecie Są ludzie, do których ja się zaliczam, którzy mają politykę i polityków wszelkiej maści jeszcze głębiej w d..ie, niż politycy nas. Przymusem nic tu się nie wskóra, bo ja wtedy i tak wrzuciłbym pustą kartę albo napisal tym burkom, co o nich myślę Zamiast iść głosować wole iść na piwo czy na mecz Dla mnie jest absolutnie obojętne, kto rządzi u góry, bo to wszystko ta sama swołocz, tylko ubrana w inne garniturki
|
Do góry
|
|
|
|
#1423741 - 25/07/2007 01:50
[Re: rene]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Firmy ubezpieczeniowe nie są od wypłacania odszkodowań, tylko od zbierania składek. Jeśli występuje szkoda, to oni nie kwapią się, by coś wypłacić, a raczej robią wszystko, by nie wypłacić. W tym celu zatrudniają sztaby fachowców, którzy szukają dziury w calym i zazwyczaj znajdują. Jeśli ktos ma wykupione ubezpieczenie na życie + następstwa wypadków, to taki prawniczek na usługach ubezpieczyciela potrafi udowodnić, że delikwent wcale nie poniósł śmierci w wyniku wypadku, bo chwilę wcześniej miał zawał serca i to było przyczyną zgonu. Coś o tym akurat wiem. Poza tym prawnicy na usługach ubezpieczycieli grillują i piją razem z sędziami "niezawisłych" sądów, a kto wierzy, że jest inaczej, może poogladać sobie program Sędzia Anna Maria Wesołowska na TVN
Jak znasz jakichś prawników działających za ubezpieczycieli co to z sędziami piją, to podaj nazwiska jednych i drugich. A i jeśli masz jakiś zastrzeżenia do pracy sądów, to również chętnie poczytam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1423769 - 25/07/2007 02:02
[Re: Skiper]
|
Pooh-Bah
|
Jak znasz jakichś prawników działających za ubezpieczycieli co to z sędziami piją, to podaj nazwiska jednych i drugich. A i jeśli masz jakiś zastrzeżenia do pracy sądów, to również chętnie poczytam.
Oczywiście, że znam nazwiska, ale nie zaspokoję twojej ciekawości Ale jeśli to cię dręczy, to w necie jest sporo stron, z których można dowiedzieć się, jakie to wyroki zapadają Sporo też możesz dowiedzieć się odwiedzajac Kazimierz nad Wisłą trochę tam grillują itp. Daleko nie masz
|
Do góry
|
|
|
|
|
|