Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#1443140 - 31/07/2007 15:36 Re: Sport a (internetowe) stacje radio [Re: edi8]
Luksi Offline
enthusiast

Meldunek: 25/06/2005
Edi8,
Adresy federacji, klubow i klubow kibica mam i emaile co do niektorych poszly kilka dni temu (jak na razie bez odp.), dlatego zdecydowalem sie zalozyc ten temat (a nuz okazaloby sie, ze ktos taka strone posiada w 'ulubionych' i po problemie ;\) ).
Aha, nikt nie 'musi' mi odpowiadac na to pytanie, a jedynie moga mnie poinformowac.
I druga sprawa to moja niewiedza z zakresu jezykow skandynawskich (a to sa moje 'glowne' ligi). Poszedl juz e-mail do kolegi-Norwega co by za przysluga zapytal federacje norweska o te radia online. Zobaczymy co odpisze...
Do tej pory uzywalem strony, ktora polecil bolo_lacznik, czyli socceraudio.com (dla pilki noznej oczywiscie) i w mojej glowie zrodzil sie pomysl wyszukania strony podobnej (ze wszystkimi wskazowkami tak jak na powyzszej stronie) tylko, ze o europejskim hokeju na lodzie.
Skoro czegos takiego nie ma, to dobrym (w mojej opinii) pomyslem byloby (chyba nie tylko ja jestem zainteresowany przekazem radiowym na tym forum) stworzenie, jak to zostalo juz zaproponowane wyzej, baze linkow radiowych. Jezeli jednak tylko ja jestem za czyms takim to juz wole tradycyjna kartke i olowek i 'skrobanie' linkow podczas sezonu dla wlasnej przyjemnosci...
'fortel natury socjotechnicznej' ;\)
Pozdrawiam
Lukasz

Do góry
Bonus: Unibet
#1443178 - 31/07/2007 16:01 Re: Sport a (internetowe) stacje radio [Re: Luksi]
El_Darro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/06/2003
Originally Posted By: Luksi
...dlatego zdecydowalem sie zalozyc ten temat (a nuz okazaloby sie, ze ktos taka strone posiada w 'ulubionych' i po problemie ;\) )...

Za niedługo pojawi sie moja druga wersja strony www i tam również jak we wcześniejszej będą linki do relacji stadionowych z rozgrywek piłkarskich na całym świecie. Pamiętam że nawet miałem lige Trinidad i Tobago czy Kostartka.

A linki do norweskiej znalazłem w bazie:
(Nor) Norwegian P4 Kolejne radio z Norwegii http://www.p4.no/sound/p4live64.asx
(Nor) NRK P1 Radio z transmisjami z boisk http://www.nrk.no/nettradio
(Nor) P1 Bergen Częste transmisje z Bergen http://www.radio1.no/lyd/brann.asx
(Nor) P1 Oslo Częste transmisje z boisk w Oslo http://www.radio1.no/lyd/oslo.asx
(Nor) P1 Stavanger Częste transmisje ze Stavanger http://www.radio1.no/lyd/stavanger.asx
(Nor) P1 Trondheim Częste transmisje drużyn z Trondheim http://www.radio1.no/lyd/trondhem.asx

Podaje te linki chociaż nie wiem czy dalej tam transmitują spotkania bo aktualizacja była robiona ze 2-3 lata temu. Niektóre prowadzą bezpośrednio do streamu na niektórych stronach trzeba troszke poklikać zanim sie znajdzie (szczególnie jeśli chodzi o ligi koreańskie \:\) )

Do góry
#1443243 - 31/07/2007 16:37 Re: Sport a (internetowe) stacje radio [Re: El_Darro]
edi8 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/11/2006
"Luksi"-nie zwróciłes uwagi,że po duzymi literami napisanym zwrocie(czysto retorycznym):MUSZĄ CI ODPISAĆ!!!(niektórzy...)
jest własnie to co jest w tym najistotniejsze:że NIEKTÓRZY.....
A wcześniejsze MUSZĄ odnosiło się wszak do spodziewanej reakcji na list od zaprzysiężonego od dziecka kibica ich drużyny-w jakiej to roli sugerowałem Ci wystąpić a co było clou w/w
"fortelu natury socjotechnicznej"...
Pozdrawiam.edi8

Do góry
#1443262 - 31/07/2007 16:51 Re: Sport a (internetowe) stacje radio [Re: edi8]
edi8 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/11/2006
Sorry za wpis po wpisie-ale myśl mnie taka teraz naszła:
czy nie lepszym od pasywnego oczekiwania na ew.zgłoszenia się ludzi posiadających wiedzę(czytaj:linki do stacji radiowych)byłoby wyszukanie w spisie userów-tych mieszkających poza Polską i bezpośrednio do nich zaadresowanie swojej prośby?
Wg mnie to lepiej rokuje niż pobożne życzenie ziszczenia się w jednym tylu zbiegów okoliczności aby akurat Ci mieszkający za granicą i słuchający w/w stacji radiowych odwiedzili ten temat zanim ligi ruszą.
Ponadto z gruntu psychologicznego:BEZPOŚREDNIE,personalne
zwrócenie się do kogoś ma inne oddziaływanie niż apel w eter rzucony...bo np.ratownicy drogowi szkoleni są aby nie pytać gapiów wypadku:"KTO MI MOŻE POMÓC?" lecz zwracać się WPROST...
Pozdrawiam.edi8

Do góry
#1446301 - 01/08/2007 02:16 Re: Sport a (internetowe) stacje radio [Re: edi8]
Luksi Offline
enthusiast

Meldunek: 25/06/2005
El Darro - podane linki sprawdzilem, odnosza sie one glownie do glownych stron internetowych stacji radiowych. Nie wiesz moze czy nadaja relacje ze spotkan hokeja norweskiego (bo takie by mnie interesowaly)? Moze miales okazje korzystac z nich w ostatnim sezonie (jezeli jestes fanem hokeja)?

edi8 - nie wiedzialem, ze na tym forum istnieje mozliwosc wyszukiwania uzytkownikow poprzez lokacje. Hmm, ciekawe. Gdzie musze kliknac, bo jak wybieram 'liste uzytkownikow' to pole lokacja jest tam niedostepne (a moze klikam nie to co potrzeba...)? Aluzje odnosnie "MUSZĄ CI ODPISAĆ!!!(niektórzy...)" zrozumialem ;\) . "Ponadto z gruntu psychologicznego:BEZPOŚREDNIE,personalne zwrócenie się do kogoś ma inne oddziaływanie niż apel w eter rzucony" - pelna zgoda i co do tego nie ma najmniejszych watpliwosci. Tylko jak, skoro nie wiem (czy moze to tylko moja niewiedza?) jak do nich dotrzec poza apelem na forum \:\( Dzieki za porady \:\)
Pozdrawiam
Lukasz

Do góry
#1447175 - 01/08/2007 05:11 Re: Sport a (internetowe) stacje radio [Re: Luksi]
El_Darro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/06/2003
Originally Posted By: Luksi
El Darro - podane linki sprawdzilem, odnosza sie one glownie do glownych stron internetowych stacji radiowych. Nie wiesz moze czy nadaja relacje ze spotkan hokeja norweskiego (bo takie by mnie interesowaly)? Moze miales okazje korzystac z nich w ostatnim sezonie (jezeli jestes fanem hokeja)?

Nie wiem jak jest z hokejem (trzeba sprawdzić w sezonie), ale piłka nożna pewnie dalej leci.

Fanem hokeja napewno nie jestem z MŚ widziałem może tylko 4 i niecałe spotkania.

Pozdrawiam

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2