# 37

vs
BKSCh Delecta Bydgoszcz vs AZS Politechnika Warszawska @ over 160.5 @ 1.50
8 J Jako ze wybieram sie jutro na mecz

wypada cos zagrac. Bardzo wazny mecz dla obu ekip - okupujacych 2 ostatnie pozycje w
tabeli (KLIK).
Mecz w piłce noznej okreslany tytulem meczu o 6 punktow.
Bydgoszczania bardzo chca wygrac dzis za 3 punkty, wowczas wyprzedza stolecznych o 2 punkty, zajmujac 9 miejsc, ze strata 2 punktow do 8-ego Płomienia Sosnowiec (Ci raczej punktow nie ugraja z viceliderem z Czestochowy.)
Chciec jednak to za malo. Bedzie to niezwykle ciezkie spotkanie i ja osobiscie 3 sety zdecydowanie tutaj wykluczam. Obie druzyny popelniaja sporo bledów w kazdym z elementow czy to zagrywka, odbior czy atak. W mojej opini bedzie to nierowny szarpany mecz, bardzo nerwowy do ostatniej pilki i o kazda pilke.. - tak jak to mialo miejsce przed rokiem.
Wowczas bydgoszczanie wygrali 3-0 (28-26 26-24 30-28), ale sety byly bardzo zaciete i o wyniku kazdego decydowalo szczescie lub blad indyvidualny.
Co ciekawe w rundzie jesiennej w tym sezonie warszawiacy wygrali z nami 3:0 (25:17, 25:23, 25:19)
Ostatni mecz bydgoszczan na wlasnym terenie to efektowne (dla niektorych

) dosyc niespodziewane zwyciestwo nad Kozłami: 3:0 (25:17, 25:17, 25:17).
Ten mecz jednak bedzie inny.. tutaj stawka jest olbrzymia i obie ekipy zdaja sobie z tego sprawe. Powiem szczerze ze nie wyobrazam sobie gladkiego 3-0 dla bydgoszczan (uwazam ze nie stac ich na taki wynik :/ - ba przykro mi to stwierdzic.. ale boje sie takze o to czy w ogole wygraja ten mecz - wedlug mnie bedzie tutaj 5 setowka, a napewno zadna z druzyn wedlug mnie nie wygra tego mecz 3-0. Rok temu to 3-0 to przypadek - wiem bo bylem na meczu - nie wierze w kolejny taki wynik pomiedzy tymi druzynami.. (ostatnie 3 mecze konczyly sie wlasnie w takim stosunku

)
Do konca rozgrywek 3 kolejki kazdy punkt, kazda pilka jest na wage wlaczenia sie jeszcze do walki o czolowa 8-kę.
Chciałbym, aby siatkarze Chemika dzis wygrali, ale 3-0 sobie nie wyobrazam.. a jezeli zobaczymy minimum 4 sety to wyniki 3 x do 15 i 1 x do 16 daje nam wygrany zakład

- a takich lajtowych setów dzis sie nie spodziewam.
Dodatkowego smaczka dodaje fakt ze dzialacze Delecty, Jadaru i Resovii złozyli protest w slynnej sprawie walkowera dla AZSu w meczu 12 kolejki kiedy to Warszawiacy przegrali u siebie z Resovia 1-3 jednak za gre 4 zagranicznych zawodnikow z skladzie pasow dostali oni walkowera czyli 3 punkty.
Wydarzenie to napewno wplynie na zawodnikow obu druzyn i jeszcze bardziej podkreca range tego spotkania.
Mecz bedzie mozna zobaczyc w tv wiec nie wypada zeby szybko skonczyl sie w 3 setach

Dla mnie peffa
Początek meczu : 18:00