Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#1739450 - 03/11/2007 04:16 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: lupus]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
Typer roku [sporty motorowe]:
tomo - przez cały sezon trzymał pewien równy, wysoki poziom.

Typer roku [inne sporty]:
rafael86 - w tym roku prowadził w PP temat w którym prowadził temat z typami z siatkówki plażowej. Dzieki niemu temat z ta dyscyplina odzył. Podawał sporo UD które czesto gładko wchodziły

kasparov - udzielał sie w kilku tematach, najwiecej osob jednak kojarzy go z lekkaatletyka w ktorej w tym roku podawał sporo naprawde dobrych typów

W tej kategori zauwazyc wypada jeszcze chyba kilka innych osob, ktore ostatnio jednak zamilkły. Mam tu na mysli:
ARCYFAZA - na poczatku roku podawał naprawde ciekawe analizy ze snookera
wasp - równiez co jakis czas podawał interesujace typy ze snookera, podobnie jak poprzednik jednak od dłuzszego czasu milczy... .
polskignom - co jakis czas jego posty pojawiały sie w róznych dyscyplinach w tym roku jednak mam wrazenie jakby było go mniej. W zesłym roku bardziej sie starał ;\)

Do góry
Bonus: Unibet
#1740037 - 03/11/2007 06:03 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: retoox]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Typer roku
-

Typer roku [piłka nożna]
Ignorator - nie znam drugiej takiej osoby, która posiadałaby tak obszerną wiedzę na temat OE i Premiership. Ale wiedza to jedno, a typowanie to drugie... jednak w tym przypadku idzie to w parze. Ignorator dobitnie pokazał, że w dłuższej perspektywie czasu potrafi swoją wiedzę zamienić na realne pieniądze.

Typer roku
-

Typer roku [Koszykówka]
shane - podobnie jak powyżej tak i w tym przypadku, nie znam drugiej osoby dysponującej tak potężną wiedzą o polskim koszu i co wazże regularnie dzielącą się tą wiedzą na forum. I choć shane ma obecnie słabszy okres w swoim typowaniu to przecież takowe każdemu się zdarzają, a w zeszłym sezonie dobitnie pokazał jak można zarabiać na DBE.

Typer roku
-

Typer roku [US Sports]
-

Typer roku: [Sporty zimowe]
KRAJAN - szczerze powiedziawszy nie wiem jakim bilansem legitymuje się nominowana przeze mnie osoba, ale na podforum Sporty Zimowe jest to w ostatnim czasie zdecydowanie najbardziej aktywny użytkownik, zna się nie na jednym, nie dwóch, ale na bardzo wielu sportach zimowych i z dużą regularnością dzieli sie to wiedzą poprzez podawane przez siebie typy.

Typer roku [Sporty motorowe]
-

Typer roku [Żużel]
-

Typer roku [Piłka ręczna]
-

Typer roku [Siatkówka]
-

Typer roku [Wyscigi konne]
-

Typer roku [Inne sporty]
retoox - bez wątpienia najbardziej wszechstronny typer na forum, zajmuje się dyscyplinami, o których przeciętny polski kibic nie wie praktycznie nic.
ARCYFAZA - świetny fachowiec od Snookera, duża wiedza i przemyślane typy.

Typer roku [poker]
- (jaki 'Typer'? - chyba Pokerzysta Roku)

Moderator roku
-

Odkrycie roku
-

Tekst roku
-

Złota malina
Conrad - za swoje popisy w dziale polityka i mieszanie na każdym kroku z błotem zwolenników innych opcji politycznych, niż te, którym on jest wierny. W swoich popisach bije Nirtza na głowę.
Amkwish - za poziom dyskusji prowadzonej na QC, w temacie poświęconym ME w Koszykówce i w temacie La Liga.

Nagroda specjalna [OSCAR za całokształ]
-

Do góry
#1740117 - 03/11/2007 06:25 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: retoox]
rafael86 Offline
El Siete

Meldunek: 29/03/2006
trzeba docenić ludzi dzięki którym poszczególne działy wogóle funkcjonuja

Typer roku: Radek_89 - trzeba go docenić za wkład włożony w forum, spor analiz w dziale tenisa, niezły kandydat na moda
Typer roku: Fro_Lech za ATP i Piomil za WTA - duża wiedza, dużo typów, dużo analiz
Typer roku [piłka nożna] Maxi - ciekawe i skuteczne analizy - duża wiedza na temat piłki nożnej z różnych stron świata
Typer roku [koszykówka] pettersen - dużo dobrych typów w przekroju całego roku
Typer roku [sporty motorowe] tomo -za duży wkład w temat o F1, poparty wiedzą i niezłymi typami
Typer roku [siatkówka] Misiek i Amperek - ciekawie i skutecznie przez cały rok - oby tak dalej
Typer roku [inne sporty] retoox dzieli i rządzi w dziale inne sporty - szczególnie go cenie za sporty plażowe - siatkówkę plazówą i piłkę nożna plażową
Moderator roku: mopsiq - sporo pozytywnych działań w wielu działach
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt [T]-error wszędzie go pełno, złego słowa powiedzieć o nim nie można

Do góry
#1740172 - 03/11/2007 06:42 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: tomo]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Typer roku
Ignorator - Owszem, ogranicza się tylko do piłki, ale każdej Jego zdanie napisane na tym forum ma swoje znaczenie. Bardzo podobały mi się Jego przedsezonowe zapowiedzi dotyczące Orange Ekstraklasy, tego, co się dzieje w klubach. Tak naprawdę dopiero w tym sezonie zacząłem na poważnie traktować naszą ligę, jako świetną do zarabiania, bo przecież co mam znać lepiej, niż własne podwórko? I jak widać na moim blogu wyniki przyzwoite. A to całe zainteresowanie zaczęło się właśnie od tekstów Ignoratora, więc nie mógłbym wybrać innej osoby do tej nominacji.

Typer roku [piłka nożna]
DJ SOSNA - Głowne siły kładzie na swój serwis, dlatego na forum nie jest aż tak często widoczny, ale jeżeli już pisze, to zawsze z Jego analiz można wyciągnąć ciekawe rzeczy, zawsze znajdzie jakiś mecz, gdzie jedna drużyna gra totalnymi rezerwami albo ma inne poważne problemy. Jeden z niewielu userów, którego typami nie boję się czasem sugerować.

Typer roku
Kameleon - Ciężko mi tutaj kogoś typować, bo w końcu wspieram konkurencję w dziedzinie, w której czuję się najmocniejszy, ale jednak ... Kameleon to jeden z tych typerów, przy których lubię "weryfikować" swoje typy. Po prostu działa to na zasadzie: typuję swoje "peffki", wchodzę na forum i czytam, czytam i szukam wtedy błędów w swoich analizach. I jeżeli Kameleon typuje odwrotnie, to wtedy muszę się poważnie zastanowić - "Dlaczego ten chłop tak widzi ten mecz?" - czasem pomaga, czasem nie, ale nominacja dla Kameleona ;\)

Typer roku [koszykówka]
Shane - Muszę się przyznać bez bicia - na koszykówce znam się mocno-średnio, ale jak już Shane napisze analizę, to od razu czuję się mądrzejszy - i za to nominacja dla niego

Typer roku
Mopsiq - Akurat tą osobę najbardziej kojarzę z hokejowych typów w EPP. Chyba zasłużył ;\)

Typer roku [US Sports]
Lupus - I Jego temat z typami z MLB - na Niego zawsze mogę liczyć, jeżeli trzeba zweryfikować swoje typy. Jak już mi się mocno wieczorem nudzi i w akcie desperacji wybiorę kilka typów z MLB, to zawsze kontruję moje typy z Jego typami - jak się "zgadzamy", to gram ... i wygrywam o dziwo \:p

Typer roku [sporty motorowe]
Tomo - Czy tutaj może być inny kandydat? Świetne analizy z F1, z którą jestem zaprzyjaźniony (jedyny sport motorowy, który gram), więc co ja mam tu szukać. Dodatkowy "+" za uczciwość (bardzo sprawna wymiana) ;\)

Naroda specjalna: OSKAR za całokształt
Pierniczek - Za Jego wypowiedzi w temacie "Jak zagadać...". Pisze tam dużo mądrych i fajnych rzeczy, tylko jeszcze nie wszyscy to docenili \:\)

Do góry
#1740295 - 03/11/2007 07:37 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: tomo]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: tomo
Conrad - za swoje popisy w dziale polityka...

Widzę, że pisiaczki nawet tutaj rozlewają swoje żale.

Typer roku: Skipper, Ghost - rzadko kiedy mam szansę czytać analizy takich sportów jak żeglarstwo (Louis Vuitton Cup, America's Cup) czy krykieta, NFL też ciężko spotkać bo najwięcej fanów jest NBA. ;\) Skipper i Ghost zawsze prezentowali bardzo wysoki poziom i ich opinie zawsze z chęcią czytam - w tych dziedzinach w których siedzą ciężko jest znaleźć wielu znawców.

Typer roku [US Sports]: Ghost - szacunek zdobyty dawno temu i do dziś zawsze się liczę z jego zdaniem przed postawieniem zakładów na futbol amerykański.

Typer roku [Sporty motorowe]: Tomo - pod względem Formula 1 jest w temacie nawet od pierwszych kwalifikacji, na pewno na długą metę wygra z każdym bukiem swoimi typami na F1.

Złota malina: PioKing - za politykę zmieszaną nawet z typami (a tu nigdy nie powinno się mieszać emocji) typu PiS jest cacy i łatwo wygra bo ma świetnych przywódców i super hasła a PO jest marne i skończy z wynikiem 25%. ;\) Trzeba mu natomiast dać szacunek za to, że na innych dyscyplinach bardzo dobrze się zna i jest jednym z najlepszych typerów na forum. \:\)

Pokerzysta Roku: Bzyku - mój autorytet pokerowy, którego chyba od pół roku męczę o to gdzie najlepiej grać. ;\) Doszedł do finału konkursu organizowanego tu kilka dni temu.

Moderator roku: ciężko mi wskazać na jedną osobę, chciałbym wszystkim podziękować za dobrą robotę i trzymanie ręki nad wszystkim.

Odkrycie roku: Skipper - j.w.

Do góry
#1740353 - 03/11/2007 08:15 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Conrad]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/10/2005
Dzięki Radek_89 za głos ale głosować na mnie to tak jak głosować na Partię Kobiet - nie ma sensu, bo i tak nie wygram \:\)

Moderator roku: Experto i Amkwish - bardzo ich lubię. Pamiętam jeszcze naszą rozmowę na temat ich pracy jako moderatorów. Bardzo kompetentni i kontaktowi Panowie. Wysoka kultura, bardzo sympatyczni. (Mam nadzieję, ze nikt się nie obrazi, ze zgłosiłem dwie osoby)

Więcej nominacji nie przyznaję, gdyż To i Owo to jedyny dział, który przeglądam \:\)

Do góry
#1746045 - 04/11/2007 20:33 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Pierniczek]
Da Bartek Offline
pokakulka

Meldunek: 14/10/2002
Typer roku: zdecydowanie duet Experto-rockerman - wystarczy poczytac ich temat \:\) mistrzostwo
Typer roku [piłka nożna] rene Wie wszystko, nawet jesli wie zle, to i tak to wie, a potem to sie sprawdza Pisze w chyba kazdym temacie z pilki noznej. Stary, Ty robisz cos oprocz tego??
Typer roku FRO_Lech za pasje wlozona w ten sport, nie tylko typy, ale takze za organizacje konkursow tenisowych, to sie chwali \:\)
Typer roku [US Sports] lupus - za kota i walke o swoje sporty w pewnym temacie i pokazanie przez to jaka radosc mu one daja \:p
Typer roku [sporty motorowe] tomo zdecydowanie... F1 i tyle
Typer roku [siatkówka] Misiek - poprostu za to co psize w temacie siatkowki
Typer roku [inne sporty] Tutaj ciezko kogos nominowac... Wiele osob zna sie na konkretnych sportach...
Moderator roku: Bzyku - dla mnie robi zawsze tylko to, co trzeba, ani wiecej ani mniej
Odkrycie roku: zvonimir czy jak mu tam \:\) tez wszedzie go pelno \:\)
Złota malina: Experto, tyle nagrod wygral to neich wygra jeszcze jedna \:\) Oczywiscie nominacja w formie zartu, Experto kupa dobrej roboty, i tak nie wygrasz w tej kategorii \:\)
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt Terror \:\) Nie bede sie tu tlumaczyl

Do góry
#1747295 - 05/11/2007 00:10 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: lupus]
kewin Offline
Q

Meldunek: 19/04/2005

Typer roku HOKEJ: _zwonimir_ .... kolega dba o to aby nasi czytelnicy mieli jasny wgląd na to co w najbliższym czasie wydarzy sie w danej lidze , do tego dobry typer

narazie tyle ....

Do góry
#1747754 - 05/11/2007 01:01 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: kewin]
_zvonimir_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2007
ja się bardzo cieszę, że tyle osób mnie docenia ale do jasnej anielki moja ksywa to _zvonimir_ a nie jakaś podróba _zwonimir_ \:D

Do góry
#1748053 - 05/11/2007 02:00 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: lupus]
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Ja tradycyjnie

Typer roku: Pio

Typer roku tenis : Pio

\:\)

Wnioskuje o podzielenie oskara tenisowego na ATP i WTA \:D bo mialem cicha nadzieje, ale widze, ze Fro zgarnie caly miód \:\( ;\)

Do góry
#1748190 - 05/11/2007 02:31 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: PioKing]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
mam coś:
Malina roku: AL_Capone
Dzieli nas zasadniczna roznica , ty musisz czekac do konca
meczu , ja juz znam wynik przed jego rozpoczeciem.

przed paryskim finałem.

Do góry
#1748232 - 05/11/2007 02:38 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: shane]
cobra Offline
Luc Nilis

Meldunek: 18/10/2007
Kategorie:

Typer roku: boomber

300% zysku w danym roku to chyba wystarczający powód do nominowania, świetna robota na forum, jeden z niewielu typerów którego bronia wyniki a nie przechwałki...

Typer roku PIŁKA NOŻNA: Ignorator

Świetne analizy, nie zawsze trafne ale zawsze ciekawie napisane i emanujące sporą wiedza tego goscia...

Typer roku TENIS: Kameleon

Spora wiedza w tym temacie poparta pracą w podliczaniu konkursów, spore poczucie humoru w textach...

Typer roku KOSZYKÓWKA: pettersen

Czesto śledze jego typy, spora wiedza i niezła intuicja jesli chodzi o kosza, berdzo rzeczowy gosc...

Typer roku HOKEJ: -

Typer roku US SPORTS:
Lupus

jesli chodzi o US Sport to jeden z suwerenów na forum, spora wiedza poparta autentyczną sympatią do gier typu MLB czy NFL...

Typer roku SPORTY ZIMOWE: -

Typer roku SPORTY MOTOROWE:
tomo

prawdziwy autorytet jesli chodzi o F1, świetny typer...

Typer roku TOR ŻUŻLOWY: -

Typer roku PIŁKA RĘCZNA: -

Typer roku SIATKÓWKA:
Giertyszek

Spora wiedza merytoryczna i świetna praca w konkursach...

Typer roku WYŚCIGI KONNE: -

Typer roku INNE SPORTY: -

Moderator roku: Lupus

skoro mają byc lupusy to wybór jest oczywisty ;\) choc raczej za soba nie przepadamy to jednak obiektywnie rzecz biorąc sprawdza sie w roli moda... trzyma pewien pułap swojej retoryki i dba o ład na forum, niekiedy do przesady ;\) do tego dobry typer, tyle...

Odkrycie roku: -

Tekst roku: -

Złota malina: -

Nagroda specjalna OSKAR ZA CAŁOKSZTAŁT: Experto

świetny moderator ze spora wiedza merytoryczna, zawsze opanowane i stonowane texty, jedna z "ikon" tego forum...

Do góry
#1748263 - 05/11/2007 02:45 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Llama]
rafal08 Online   karty
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Originally Posted By: Llama
mam coś:

przed paryskim finałem.

Też na to głosuje

Do góry
#1748300 - 05/11/2007 02:52 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: rafal08]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Uaktualnienie :

Typer Roku - boomber - Właśnie przeglądnąłem jego temat w PP.

Do góry
#1748378 - 05/11/2007 03:02 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: rafal08]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2006
Originally Posted By: rafal08
Originally Posted By: Llama
mam coś:

przed paryskim finałem.

Też na to głosuje

Zdecydowanie TAK!!! Zreszta to nie piersze takie wyrazenie w dziale zuzlowym bylo podobnych dosc sporo:)

Do góry
#1748403 - 05/11/2007 03:07 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: cobra]
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Originally Posted By: Cobra

świetny moderator ze spora wiedza merytoryczna, zawsze opanowane i stonowane texty, jedna z "ikon" tego forum...

Experto nie może być nominowany w tej kategorii, ponieważ już dostal Oskara za całokształt.

\:\)

Do góry
#1748408 - 05/11/2007 03:09 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: [T]-error]
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
A dlaczego nie mógłby dostać po raz drugi? Bez sęsu.

Do góry
#1748416 - 05/11/2007 03:10 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: krycha84]
Policeman Offline
veteran

Meldunek: 06/11/2006
Typer roku KOSZYKÓWKA: pettersen zna się na rzeczy, świetne analizy i świetny typer

Typer roku US SPORTS: kewin świetne typy

reszta nominacji kiedy indziej \:p

Do góry
#1748417 - 05/11/2007 03:10 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Zbigniew]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Nie róbcie tutaj syfu. Jest temat dyskusja , tam piszcie takie posty.

Da Bartek proszę pokasuj zbędne posty.

Do góry
#1748458 - 05/11/2007 03:20 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: cobra]
cobra Offline
Luc Nilis

Meldunek: 18/10/2007
Originally Posted By: Cobra

jesli Experto wypada z gry to mój głos przekazuje koledze Fro Lech ... to co napisałem nt Experto mozna spokojnie odniesc do Fro, z tym ze tutaj kluczowa dyscyplina kolegi jest oczywiscie tenis... Jego temat prowadzony z Pio Kingiem czy opisy graczy plus wiele innych ciekawych iniciatyw z lat poprzednich oraz nienaganne moderowanie to chyba wystarczajace argumenty... choc pewnie nigdy nie bedzie okazji sie poznac to mysle ze to fajny gosc, tyle

Do góry
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Biszop, rafal08