Czas na moja mala perelke
# 16
vs
Start Kristiansand - Lillestrom SK
Typ: Lillestrom
Kurs: 2.50
stake: 5 j.
Tabela Artykuł z stronki norweskiego zwiazku pilki noznejCiekawa sytuacja w lidze norweskiej. Na 2 kolejki przed końcem znamy już mistrza.. walka jednak trwa pozostałe lokaty.. zarówno o miejsca 2-4 jak i o utrzymanie..
Ja jednak chciałbym sie skupić na walce o vicemistrza kraju.
W walce o ten tytuł na placu boju mamy 3 druzyny.. Okupujaca 2 lokate druzyna Viking zmierzy się dzis na wyjezdzie ze swiezo upieczonymi mistrzami kraju, pilkarzami Brann. Kursy mocno leca na 2.. ja jednak wierze ze piłkarze Brann nie odpuszcza i beda chcieli w dobrym stylu pozegnac swoich kibicow w ostatnim spotkaniu ligowym na wlasnym terenie.. W moim odczuciu max.. co wywiezie ekipa Viking z terenu mistrza kraju to 1 punkt.
W takim układzie w bardzo dobrej sytuacji sa pilkarze Lillestrom, bo jezeli odniosa zwyciestwo to dzieki lepszemu bilansowi bramkowemu 'przeskakuja' Vikingow. (Stan na dzień dzisiejszy: 2. Viking +12, 3. Lillestrom +19, 4. Stabaek +8.)
Dodajmy do tego, że Lillestom mają najlepsza obronę w lidzę.. ktora moze sie okazac ojcem sukcesu w ostatnich kolejkach.
Terminarz ostatniej kolejki:
Viking Stavanger - Valerengen
Lilleström - Sandefjord
Stromsgodset - Stabaek
Ta kolejka jest o tyle wazna, ze w ostatniej kolejce przeciwnicy druzyn 2-4 graja praktycznie o pietruszkę i mozna zalozyc zwyciestwa kazdej z druzyn. Jezeli zatem Brann sie nie podlozy i nie pusci meczu Vikingom.. to Lillestrom jest w stanie juz dzis zapewnic sobie vicemistrzostwo kraju (bo w ostatniej kolejce ze zdegradowanym juz Sandefjord cudu nie bedzie.. HW)
Ciekawe jest ze
Pinnacle ma ten mecz zablokowany tak samo jak pojedynek zdegradowanego juz Sandefjord z walczacym heroicznie o utrzymanie Odd Grenland, podejrzewajac o nieczystosc obu tych meczy

Według mnie Odd także wygra swoj mecz.. jednak nie zdołaja wyprzedzic Startu ktory ostatnia kolejke jedzie do Lyn i jezeli bedzie musialo wygrac to pewnie tak zrobi

W samym klubie mysla juz o barazach..
Mam nadzieje ze na zakonczenie sezonu piłkarze Lillestrom beda mogi sie tak cieszyc w v-mistrzostwa kraju.
Początek meczu : 17:00