Strona 8 z 13 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 12 13 >
Opcje tematu
#1757990 - 08/11/2007 06:10 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Ignorator]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Taka ciekawostka:

Forum dnia 3.12.03
Sports Insider - postow 35tys
Stadion - postow 30tys
Lodowisko - postow 15tys
QC - postow 25tys
TiO - postow 17tys

Forum dnia 7.11.07
Sports Insider - postow 52tys
Stadion - postow 43tys
Lodowisko - postow 55tys
QC - postow 221tys
TiO - postow 138tys

Oczywiscie gros postow zostalo w miedzyczasie usunietych, ale samo przejrzenie tych liczb pokazuje w ktora strone to forum poszlo.

Do góry
Bonus: Unibet
#1758155 - 08/11/2007 06:30 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
o co w ogóle chodzi?
nierozumiem komuś nie odpowiada dział To i Owo to poprostu tam nie zagląda, komuś nie odpowiada coś innego robi tak samo, jakies zamykanie działów najzwyczajniej zmniejszy liczbe userów na tym forum (które stanie się forumną ;\) ), a już jakieś próby zmuszania kogoś do pisania w tematach "zgodnych z jedynie słuszną tematyką forum" to głupota do n-tej potegi;
cieszcie się że ktokolwiek tu pisze, a tematy z analizami dalej będa tracić na popularności, poprostu nie jest to obecnie tak atrakcyjny sposób "zarobku" jak jeszcze kilka lat temu dla wielu, oczywiście można cała resztę wyciąć ale wtedy zostanie forum z kilkoma pasjonatami/względnie uzależnionymi;
na miejscu władz forum cieszyłbym się z każdego nawet zupełnie odległego od głównego wątku forum tematu, to generuje odsłony i użytkowników ;\) kto chce to forum przekształcić w jakąś sekte najdelikatniej mówiąc traci kontakt z rzeczywistością ;\)
a i mam gdzieś że autor tematu zarządał wypowiedzi w tym temacie wg własnych wizji

Do góry
#1758159 - 08/11/2007 06:30 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Śmieszą mnie trochę posty w których przyznają się do tego, że zaglądają tylko do To i Owo i że jeżeli byłoby coś ciekawego w innych działach to by tam na pewno zaglądali.
Skąd się chcecie dowiedzieć czy jest tam coś ciekawego (a w sumie zapewniam, że jest) jak siedzicie tylko tutaj i nosa nie wyściubiacie poza ten dział ?

--------------------

Poważniejszą sprawą jest zaangażowanie poszczególnych osób w działy tematyczne.
Moderatorów. Jeżeli oni nie będzie systematycznie rozwijać swoich terenów to niestety nikt tego inny nie zrobi, bo niestety ale super pasjonatów mamy tutaj niewiele.
Rola moderatorów w tym momencie to nie może być tylko zakładanie nowych tematów tygodniowych w tenisie czy tematów na nową weekendową kolejkę w piłce nożnej.

Wziąłem sprawy w swoje ręce za mój dział, każdy może sobie wejść i zobaczyć nowe tematy które się pojawiły, wydaje mi się, że na efekty poczekamy do stycznia kiedy to zacznie się nowy sezon... Pojawiło się jednak parę osób które powinno znacząco pozostawić po sobie ślad w nowym roku. Jednak dotyczy to tylko działu ATP...

Podejrzewam, że dział Ligi Polskiej i Hiszpańskiej opisywany tutaj i chwalony również przebiega dobrym torem. El_Darro podał tu dobry przykład (wynagrodzenia hehe), moderatorzy muszą ciągną ć swoje wózki.

Kuźwa jakieś eseje tutaj piszę, zamiast swojego licencjata. Bez sensu :).

Do góry
#1758301 - 08/11/2007 06:48 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Fro_Lech]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: Fro_Lech
Poważniejszą sprawą jest zaangażowanie poszczególnych osób w działy tematyczne.
Moderatorów.

Uważam ,zerola moderatora winno bycvtakze inspirowanie userów do bardziej aktywnego udzielania sie w temacie.
Bardzo dobrze siedzieje ,gdy własnie userzy kreuja poszczególne tematy.

W La Liga dałem pomysł zabawy-konkursu ,ale nie zamierzam być tam alfa i omegą.
Temat zyje ,o czym świadczy liczba posów i odsłon.

Ale....kreatywność i zaangazowanie moda nie wystarczy ,jezeli nie otrzyma odpowiedniego wsparcia od uzytkowników.
Ja miałem to szczęscie ,ze w lidze hiszpańskiej udziela sie wiele bardzo wartosciowych osób i bez nich temat by nie zaistniał.

Wszystkim "wiecznie narzekajacym" na poziom forum proponuję wieksze zaangazowanie.
Krytykować najłatwiej ,ale jezeli juz musicie to niech bedzie to krytyka konstruktywna ,a nie tylko gledzenie w kółko ,jak to jest źle.

Dzieki za miłe słowa odnosnie La Liga.

Pozdrawiam juz z Barcelony

amk

Do góry
#1758342 - 08/11/2007 07:04 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Fro_Lech]
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
Originally Posted By: Fro_Lech
Śmieszą mnie trochę posty w których przyznają się do tego, że zaglądają tylko do To i Owo i że jeżeli byłoby coś ciekawego w innych działach to by tam na pewno zaglądali.
Skąd się chcecie dowiedzieć czy jest tam coś ciekawego (a w sumie zapewniam, że jest) jak siedzicie tylko tutaj i nosa nie wyściubiacie poza ten

Nie interesuje mnie sport, więc jestem pewny, że nie znajdę tam nic ciekawego.

Do góry
#1758346 - 08/11/2007 07:05 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Amkwish]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Panowie, żeby ta nasza dyskusja miała sens, to trzeba zacząć od podstawowej kwestii: Czy Conrad ma ochotę coś zmieniać i czy wogóle jest szansa, żeby włączył się do dyskusji? Bo wiadomo, że admin ma tutaj argumenty i za zmianami, i za zostawieniem wszystkiego tak, jak jest. Są działy jak TiO i QC, to koło z kasą się kręci, ale z drugiej strony fajnie by było, ażeby forum odzyskało dawną renomę. Jednak jeżeli Conrad nawet nie ma zamiaru podejmować żadnych działań, aby znacząco zwiększyć wartość merytoryczną forum pod względem bukmacherstwa, to możemy tutaj snuć tysiące teorii, napisać dziesiątki tysięcy postów, a i tak wszystko będzie niczym psu na budę.

Do góry
#1758412 - 08/11/2007 07:30 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Zbigniew]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Ja na forum mecz.pl wprowadziłbym takie zmiany:
1. Pousuwałbym licznik postów w takich działach jak TiO, QC, ogólnie w całej części forum zatytułowanej "Inne" oraz w tematach rankingów.
2. Pozmniejszałbym liczniki w taki sposób aby posty napisane w działach wymienionych w punkcie 1 nie były liczone w liczniku bo często jest tak że ktoś zarejestrował się na forum tydzień temu i już ma kilka tysięcy postów i kozaczy na forum.
3. Wszystkie działy jakie w tej chwili są na forum (łącznie z TiO i QC) zostawiłbym gdyż są one potrzebne.
4. Dodatkowo można by wyróżnić wartościowych użytkowników. Jeśli ktoś np. podał dobry typ albo podał jakąś wartościową informację o drużynie, zawodniku, itd., ewentualnie podał jakiś ciekawy sposób gry w Sports Insider to można by dodać taką opcję (o ile jest to możliwe z technicznego punktu widzenia), aby użytkownicy forum mogli takiego kogoś nagrodzić zaznaczając na forum opcję "wartościowy temat" albo "wartościowy post" czy "dobry typ". Należałoby też podać krótkie uzasadnienie dlaczego przyznało się takie wyróżnienie i to uzasadnienie powinno być dostępne dla innych użytkowników forum, aby nie było "przekrętów". Po wyróżnieniu w taki sposób iluś tam postów/tematów (np. 20) taka osoba otrzymywałaby pod awatarem piłeczkę (od piłki nożnej, koszykówki, tennisa - w zależności od tego w jakim dziale posty pisze). Im więcej takich piłeczek tym większy autorytet takiej osoby na forum. Wtedy taka osoba wyróżniałaby się od reszty i miałaby specjalne prawa na forum oraz byłaby pewnego rodzaju autorytetem.

Myślę że to by wystarczyło aby poprawić poziom tego forum.

Do góry
#1758457 - 08/11/2007 07:43 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Igor]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Punkt nr.4 mi się podoba i taki system istnieje na wielu forach. Na jednym działa to tak, że jak ktoś coś zapoda fajnego to użytkownicy mogą mu postawić piwko i pod nickiem jest napisana ilość piw otrzymanych. Tylko trzeba by było zrobić tak, żeby piwka można było przyznawać jedynie w działach tematycznych a nie na zasadzie, że ktoś wklei fajną laskę w temacie Ślicznotek i dostaje od userów gwiazdki.

Problem w tym, że firma, która dostarcza nam oprogramowanie to banda nieudaczników, która przekłada miesiącami stworzenie nowego oprogramowania po czym okazuje się, że jest ono do dupy i z pośród tego o co ich prosiliśmy, żeby wprowadzili to się pojawia 2-3 rzeczy a przy okazji kilka pożytecznych funkcji znika.

Do góry
#1758496 - 08/11/2007 08:02 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Goget]
hunter Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2001
Mi tez pkt. 4 sie podoba.

PS: Goget nie da sie tej firmy zmienić na inną, co za tym oprogramowania?

Do góry
#1758511 - 08/11/2007 08:16 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: hunter]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Wszystko zależy od Conrada, ale w tej kwestii obawiam się, że to będzie równie trudne jak zmienienie jego orientacji politycznej z PO na PiS ;\)

Do góry
#1758512 - 08/11/2007 08:17 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Goget]
hunter Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2001
Jeżeli tak sprawa wygląda to chyba nie ma o czym rozmawiać ;\)

Do góry
#1758527 - 08/11/2007 08:33 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Igor]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Originally Posted By: Igor
1.
2.

Takich i podobnych pomysłów były już dziesiątki.

NIE DA SIĘ tego zrobić.

Przynajmniej nie na tym oprogramowaniu forum.

Do góry
#1758537 - 08/11/2007 08:42 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Szewa]
Da Bartek Offline
pokakulka

Meldunek: 14/10/2002
Jako moderator dzialu, o ktorym jest mowa mysle, ze powinienem sie wypowiedziec. Tak sobie z ciekawosci otworzylem kazdego uzytkownika piszacego w tym temacie i spradzilem pierwsza strone wyslanych przez Was postow.

No to po kolei:
Biszop - zalozyciel tematu: 3 - Ranking, 7 w To i Owo, 15 w QC - Ani jeden w stadionie, lodowisku czy korcie
Tombal - 20 postow QC,3 w TiO i 1 w EEL - dodam ze w temacie Experto i rockermana
drfocus - 10 postow QC, kilka postow w Stadionie i kilka w konkursach - brawo! tak trzymac
rene - tak jak wyzej, brawo!
jarko 33 - wszystkie posty QC i TiO
Maxi - rowniez duzo ciekawych postow
El_Darro - udziela sie w pilce latynoskiej - spoko, 3 posty, no moze 4 na ostatnich 2 stronach, reszta QC i TiO
dejv - 4 ostatnie strony postow - wszystko QC - smiech na sali. W dodatku zarejestrowany 09/26/07 - duzo do powiedzenia \:\)

Llama - Pomysl z QC dobry, tylko kto bedzie siedzial i cial caly dzien te wszystkie posty? Pomysl z TiO niby tez dobry, ale kto bedzie decydowal ktory temat jest ciekawy a ktory nie?

Odnoszac sie do wypowiedzi bakubaka, ludzie wchodza do To i Owo wlasnie po pomoc. Nie po pomoc zwiazana z bukmacherka (chociaz to czasem tez), a po inna. No bo po co szukac forum komputerowego zeby zapytac o cos, po co wchodzic na strony z kawalami, jesli tutaj zawsze sa nowe i ciekawe \:\) Po co rejestrowac sie na innych forach, kiedy tu jestesmy jedna wielka "rodzina" i moge zapytac o o cos ludzi, ktorych znam i mam o nich jakiestam zdanie?

Biszop - musze przyznac ze powalilo mnie to, w jaki sposob piszesz w tym temacie, nie myslalem ze potrafisz w taki sposob wjezdzac na innych (Pierniczek). Owszem, mnie tez czasem wkurza jego kozaczenie w "jak zagadac" ale kazdy ma prawo do glosu na forum i teksty typu "Nie jestes partnerem do rozmowy, niestety nie o tym o czym tu probowalem rozmawiac, " sa raczej nie na poziomie uzytkownika takiego jak Ty (chyba najbardziej powazanego na forum). Przyznam, ze spadles w moich oczach (chociaz pewnie i tak to dla Ciebie nic nie znaczy - zreszta dla mnie pewnie tez by nie znaczylo)

offtopic - Co ma wspolnego PioKing i PioStar? \:p

[b]Ignorator
i jego "To w tych działach kryje się najwięcej zła" - szkoda ze juz dalem nominacje do Oscarow bo na tekst roku bylboy dobre \:D - Igi i Twoje ambicje... wiecej nie ebde komentowal. Wroc do Stadionu i rob swoje, odwalasz naprawde kawal dobrej roboty, ale moja propozycja - nie wychodz poza tamten dzial \:\)

lupus - bardzo ciekawy post, zgadzam sie w 99 procentach \:\)

Prawde mowiac juz mi sie rzygac chce po przeczytaniu calego tematu. A dodatkowo spac. Jutro o 8 musze byc na uczelni wiec krotkie podsumowanko. Wg mnie dzial QC potrzebny jest do uzyskania wynikow meczow w afrykanskich ligach itp (jak napisal Llama chyba) Dzial to i owo potrzebny. Na kazdym forum jest dzial hyde park albo cos w tym stylu (no, prawie kazdym) Co do moich pierwszych spostrzezen, nie rozumiem po co ludzie piszecie ze ktos cos ze co zrobic itp, skoro sami nie jestescie lepsi? Nie mowie ze ja jestem, tez prawie nie pisze w innych dzialach. Pisze w TiO i PLK glownie. Ale nie narzekam na kazdym kroku jak to mi jest zle bo forum schodzi na psy, bo nikt nie pisze. Juz od jakiegos czasu mniej gram, mam sporo innych zajec i najzwyczajniej w swiecie nie starczy mi czasu. Kiedy mam ochote to wchodze sobie do roznych dzialow i czytam posty o Lidze mistrzow, lidze Polskiej (szacunek Ignorator za to co tam robisz - kolejny raz) czy Lidze swiatowej. Jesli mam cos do dodania, jakies swoje spostrzezenie to je pisze. Chyba normalne nie? po co mam pisac jakies pierdoly jesli tak naprawde nic nie wnosza? Po co kogos jechac za to ze pisze tylko w dzialach typu TiO i QC. Czy te dzialy wam wadza? Jesli tak to poprostu tam nie zagladajcie... Nie bedziecie widzieli co pisza osoby ktore tylko tam bywaja. Ide juz spac bo mnie szlag trafia. Teraz spodziewam sie ze wszyscy wymienieni przeze mnie zrownaja mnie z ziemia. A prosze bardzo.Proponuje tylko zeby zmiane kazdy zaczal od samego siebie, a nie od kasowania dzialow na forum. Tyle.

Elo

Do góry
#1758538 - 08/11/2007 08:42 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Da Bartek]
Da Bartek Offline
pokakulka

Meldunek: 14/10/2002
Jeszcze jedno - Igor - jak zwykle bardzo przemyslana i madra wypowiedz. Punkt 4 bardzo dobry. Nie wiem czy technicznie mozliwy

Do góry
#1758546 - 08/11/2007 08:58 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Da Bartek]
El_Darro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/06/2003
Đa Bartek nie mam zamiaru jechać po kimkolwiek może rzeczywiście czasami przesiaduje na QC ale zawyczaj pisze co się dzieje na boisku. Było kilka tygodni gdzie wchodziłem na QC komentując mecze czasami całe czasami ostatnie 45min. A ten post w "Handlu obwoźnym" miał być początkiem wpisywania pierdół w dziwnych tematach, ale się powstrzymałem, bo buty na zimę mam z tamtego roku.

Do góry
#1758605 - 08/11/2007 10:01 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: El_Darro]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/10/2005
Đa Bartek jesteś jednym z niewielu moderatorów, którzy są w stanie odpowiedzieć w ten sposób. Respect dla Ciebie. Cieszę się, że Ty i Experto moderujecie właśnie TiO. Widziałbym tu jeszcze Amkwisha. Ale to nie ode mnie zależy. Pięknie zamknąłeś gębę co niektórym \:\) Mam nadzieję, że będzie temat, w którym będziemy mogli podjąć wspólną dyskusję - myślę, że mógłbym z takowej dużo wynieść. Pozdrawiam.

Do góry
#1758619 - 08/11/2007 10:32 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Pierniczek]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Cos do bcm, to, ze udzielam sie w to i owo to tylko moja sprawa, nikt Wam nie karze lazic za moimi postami. Wiec, Wasze pier***dyskusje zaostawcie dla siebie. Siedzcie na reszcie dzialow.
To, ze nic nie wnosze do dzialow wiem, ale zajmijcie sie soba \:\) Macie cos do dodania prosze bardzo i tak splynie to na mnie ciepłym moczem \:\)
----

Som i serem plesniowym.

Do góry
#1758623 - 08/11/2007 10:40 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Kylo]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
*każe

Do góry
#1758665 - 08/11/2007 14:51 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Kylo]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
offtopic - Co ma wspolnego PioKing i PioStar?

Nic panie moderatorze, w dodatku Piostar jestem \:\)

Do góry
#1758689 - 08/11/2007 16:10 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Piostar]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
W sumie się wypowiem, choć od niedawna tu jestem na stałe.

Jednak jakieś doświadczenie posiadam w końcu parę latek byłem modem u konkurencji \:\)

Dla mnie osobiście nie ma znaczenia czy będzie dział To i OWO, nie ma znaczenia czy będzie Quasi (choć tu czasami znajdę kilka ciekawych rzeczy). Po prostu nie widzę związku między aktywnością w tych działach a działami tematycznymi.
Osobiście mam zamiar udzielać się w Korcie Tenisowym i zupełnie nie będzie mi to przeszkadzać jeśli napisze też coś na Quasi. Chce aby mnie dobrze zrozumiano, jeśli będę chciał się podzielić spostrzeżeniem to po prostu to zrobię bez względu czy w tym czasie walnę 30 postów na Quasi.

Druga sprawa to modzi. Fro ma rację co do aktywności modów. W chwili obecenj to nie tylko osoba do pilnowania porządku, ale także dawania przykładu. Prowadziłem takie tematy i wiem, mod nic nie robi userzy też nie piszą. Dlatego wielkie uznanie dla Fro za ostatnie pomysły, bo dzięki temu coś się ruszy w tenisie, a będzie to widoczne od nowego sezonu.

Szkoda też że niektórzy co prowadzą swoje tematy w PP i dają tam analizy, nie powielają tego w działach tematycznych. Niestety nie zawsze jest możliwość dotarcia do danego tematu, więc warto zrobić kopiuj wklej i już coś w hokeju, koszu czy piłce jest.

Dziwi mnie też temat NHL, bez urazy dla piszących tam, ale to w zasadzie jest prowadzenie własnych tamtów na zasadzie progresji, a chyba nie o to chodzi.

Chyba na początek tyle...

Do góry
Strona 8 z 13 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 12 13 >

Moderator:  Biszop, rafal08