Strona 6 z 13 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 12 13 >
Opcje tematu
#1756402 - 08/11/2007 02:23 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Logan]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Po pierwsze przeczytalem wszytko.

Po drugie zaraz wam wszystkim wsadze.

Po trzecie do rzeczy.

To i Owo

Oczywiscie, ze zostawic, tylko nieco zmienic jego forme.
Kazdy z nas ma jakies pasje, hobby i zawsze moze sie podzielic wiedza na dany temat tu np na temat komputerow, samochodow etc

Na TiO narzekaja osoby, ktore same tu pisza, ba nawet zakladaja tematy, niezle jestescie konsekwetni ;\)

Likwidujac TiO gdzie chcecie porozmawiac na luzne tematy?
Czy jestescie az takimi sztywniakami?
Wiecej luzu, kazdy musi sie zrelaksowac.
To, ze to forum bukmacherskie to nie znaczy, ze tylko o tym mamy gadac, sztywniaki! (Experto chyba wie o czym teraz mowie \:p )

Co zmienic w TiO?

Wywalic tematy typu skojarzenia, wklejamy kuponiki, jest ktos znany na forum i polityka (nikt nikogo nie przekona, a wszyscy sie kloca), a i nirtz nie mialby gdzie pisac \:D

QC?

90% banow i ostrzezen leci wlasnie w tamtym dziale.
Ale dalo to do myslenia tylko niektorym, reszta nadal rzuca miesem i nagina regulamin jak moze, choc pamietam czasy, ze pukow bylo tam o wiele wiecej.

Jak czasem wejsc na QC np podczas LM, to jedna reke trzeba obslugiwac klawisz f5, wyjdziesz zrobic herbate, wracasz i juz jestes 4 strony w plecy ;\)
Bezuzyteczna gadanina tak naprawde.

Powstal czat, na ktory mozna wejsc i pogadac, ale regularnie tam bywa maks 10 osob, jak np Kamel aka mamut wklei link na QC, to pojawi sie ze 30 nickow, a w ciagu 15min i tak wszyscy wyjda ;]
Wiadomo, postow nie stuka sie tam.

Rankingi?

Oczywiscie zlikwidowac, mowie o tym juz od dawna, pisalem o tym ostatnio, Biszop powtorzyl to samo, ludzie wala dogi na pale, i nic wiecej.

Skad sie tu wzialem?

Bocian mnie przyniosl ;\)
Szukalem kiedys jakiegos dobrego forum, Baqu mi podal adres do meczu, przegaldalem jakis czas, po miesiacu sie zarejestrowalem i jestem \:\)

Konkursy?

El daro w innym temacie, poruszyl temat konkursow, chcialby jakies z ciekawymi nagrodami etc.

Tu sie nie zgodze, na forum jest mnostwo DARMWYCH konkursow.

Smigam tez po kilku innych forach, i nie jest to BA, ktore moim zdaniem jest nudne jak flaki z olejem.

I jesli chodzi o konkursy to sa takie(oczywiscie sponosrowane przez buka), ale do ktorych nie wejdziesz bez wpisowego 200 lub 300$.
W zyciu nie do pomyslenia u nas.
Jakby bylo wpisowe 200zl, nagrody tylko dla 3jki, nawet z 10 osob by nie bylo.

Forum?

Ludzie narzekaja, ze forum schodzi na psy, ze nic sie nie dzieje, ale spojrzcie na siebie.
Wsrod osob, ktore sie tu wpisaly sa tez takie, ktore nic nie robia, nie maja wlasnego PP, nie pisza w tematach dziennych, a wiec o co chodzi? \:p

Wczoraj polecialo z EPP troche tematow, pare godzin pozniej juz bylo 3 obrazonych, bo tamto, bo sramto, bo bede mial malo wyswietlen, to przestane podawac typy, i wyniose sie.
Ludzie naprawde, rece opadaja.

Inni sie obrazaja, ze ktos im privy z wyzwiskami posyla, a na forum opcja powiadom moderatora, i nic.
Wiec zalezy wam na tym aby sie tego pozbyc i udupic dzieciaka, a jak nie to nie udawajcie urazonych panienek.

Wszyscy sie pchaja do elity, bo dzieki temu chca byc rozpoznawalni.
Z roznym skutkiem, jakis czas temu mielismy kolesia co mnie meczyl i meczyl, jak wreszcie spelnil warunki, to w epp zaliczyl bankruta i zniknal z forum ;\)

Kraj sie rozwija, coraz wiecej mlodych osob na forum, zdarzaja sie niedorozwoje jak snejk ale tak jest wszedzie, zwalczyc i tka pojawia sie nastepni.

Nowi userzy narzekaja, ze ich nikt nie szanuje.
Tu nie chodzi o staz, ani ilosc postow, bo ja akurat nie przywiazuje do tego wagi (widzialem juz kolesia co ma 81k postow i 15k mnie nie rusza ;\) )
Raczej chodzi o brak przestrzegania pewnych zachowan w internecie.

Co bym zmienil?

Postawilbym wiekszy nacisk na PP.

Wiadomo, kazdy z nas jest w miare mocny w jakies okreslonej dyscyplinie.
I wchodzi do innych aby poczytac cos ciekawego.
Np ja wchodze do dzialu PN bo chce cos zagrac, jest weekend, puscilbym jakis kupon.
I widze analizy na pol strony.

Jako tako analiza powinna byc tylko dodatkiem, ewentualnie proba rozpoczecia dyskusji.
Niektorzy z was sie zapomnieli.
Za analize wam konto u buka nie rosnie, tylko za typ, zawsze najwazniejszy jest typ.
Bo jak typ nie wejdzie, to cala ta analiza to se mozecie potem wiecie co \:\)

Poza tym nikt tam nie daje bilansow, i musze trzepac wczesnejsze posty, porowynwac z wynikami, czy aby napewno cos trafia.
Moze to co teraz pow jest smieszne, ale niektorzy na forum, uwielbiaja czytac analizy, a nie interesuje ich jakie kto ma wyniki.

A mnie wlasnie wyniki interwesuja, bo to jest gwarancja, ze moge skorzystac z jego typow i nie strace majatku.

Kilka tematow wyzej jest teamt o nominacjach do oskarow, i przeczytalem go calego dzis, a jako ze siedze w PP, mam pewnien punkt odniesienia.
I co jakies czas pojawiaja sie nominacje na userow, ktorzy nie maja rewelacyjnych wynikow, ale widac go na forum.
Ciekawe prawda? \:\)

W PP najlatwiej sprawdzic historie typow danego usera, wszytko wylozone idealnie.
Ale nie wszyscy chca zakaldac tematy, bo sie boja porazki, albo zakladaja i jak nie idzie, robia nowy nick ;\)

Do góry
Bonus: Unibet
#1756419 - 08/11/2007 02:26 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Ignorator]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Ostatnia rzecz jaka chodzi mi jeszcze po głowie to dział : "Prasówka"

Tutaj mogłoby się zebrać kilku userów z różnych dyscyplin sportu i przytaczali by w tym dziale linki do ciekawych artykułów.

Nie raz naprawdę na portalach zagranicznych i polskich pojawią się ciekawe informacje odnośnie firm bukmacherskich, wydarzeń sportowych czy też dywagacji na temat sportu.

Każdy z gościu tego działu a także osoby co by tworzyły poprzez przytaczanie tych ciekawych informacji mógłby dyskutować i komentować właśnie te wydarzenia.

Nie wiem czy taki dział by się sprawdził na pewno wymagałoby to trochę pracy, ale uważam, że warto to rozważyć.

Okej to starczy na razie tych pomysłów \:\) Dobrze, że je mamy być może uda nam się zmienić forum na lepsze

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1756485 - 08/11/2007 02:37 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: lupus]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

lupus wiele z tego co piszesz to oczywista oczywistość.

Zgadzam się także, że w nominacjach brylują ludzie na minusie a dostają nominacje dlatego, że są wszędzie. Szkoda, że wielu typerów nie stara się wyspecjalizować w jednym konkretnym kierunku. Dobrym przykładem jest tomo i konstruktor1 tym dwóm typerom jestem w stanie zaufać bo obaj udowodnili, że formuła 1 i angielska piłki to ich żywioł :}

Z jednym lupusku nie mogę się z tobą zgodzić z rankingami i krytyką analiz domniemam, że choćby w moim dziale.

Po pierwsze prowadzenie rankingów w lidze polskiej byłby ciężkie. Przykładowo są userzy, którzy podyskutują, skrytykują typ, ale swoje nie podadzą. Także pozostaje kwestia druga. Nawet jeśli użytkownik x podda za ile jednostek gra i co gra to trzeba by osobnego działu w danej lidze, gdzie by się liczyło sukcesy dane typera. Być może warto to rozważny a moderatorzy mieliby za zadanie pilnować tego. Tyle tylko, że tworzymy rankingi być może przydałoby się przy okazji oskarów i nie zobaczylibyśmy więcej ludzi na minusie.

Do góry
#1756533 - 08/11/2007 02:44 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Ignorator]
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
Originally Posted By: Ignorator
Ja osobiście jestem za likwidacją To i Owo a także Quasi Czatu.

To w tych działach kryje się najwięcej zła. To tam dochodzi do największych awantur, obrażania zawodników, trenerów i przekleństw.

Sorry, ale chyba nie zaglądasz do tego działu, a jak zaglądasz, to tylko do tematu Polityka, którego poziom jest pod dnem. Tylko tam mają miejsce awantury (QC nie biorę pod uwagę, bo bardzo rzadko tam zaglądam). Nie wiem skąd taka śmieszna opinia, że tu czai się zło. To brzmi jak onetowa prowokacja \:\)
Poza tym myślisz, że jak zamknęlibyście TiO, to ludzie zaczęliby pisać analizy? No kurde, żałosne i naiwne rozumowanie. Zamknęlibyście TiO, to ludzie by się przenieśli na insomnie lub joemonstera. Wartość merytoryczna tego forum została bezpowrotnie utracona i już tego nie naprawicie żadnymi działaniami. Można tylko powspominać jak kiedyś było fajnie.

Do góry
#1756555 - 08/11/2007 02:46 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Ignorator]
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Zgadzam się także, że w nominacjach brylują ludzie na minusie a dostają nominacje dlatego, że są wszędzie

Weż jeszcze napisz kogo Nam wolno nominować a kogo nie.

Mam ochote kogos nominowac to go nominuje i tyle i guzik Cie to powinno obchodzic bo to moja nominacja,Franka,Marka czy jeszcze innego usera.

Do góry
#1756575 - 08/11/2007 02:48 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: rafal08]
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Originally Posted By: rafal08
Zgadzam się także, że w nominacjach brylują ludzie na minusie a dostają nominacje dlatego, że są wszędzie

Weż jeszcze napisz kogo Nam wolno nominować a kogo nie.

Mam ochote kogos nominowac to go nominuje i tyle i guzik Cie to powinno obchodzic bo to moja nominacja,Franka,Marka czy jeszcze innego usera.

To sie tyczy tez oczywiście tego co napisał Lupus

Do góry
#1756582 - 08/11/2007 02:49 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: rafal08]
lupus Offline
antimadrista

Ale nominijesz czlowieka do tytulu TYPERA ROKU w danej dyscyplinie.
Wiec to ze sie wzajmenie wyklucza, prawda?

Chyba,ze pozostali jeszcze gorsi ;\)

Do góry
#1756602 - 08/11/2007 02:52 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: rafal08]
pettersen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2005
Quote:
Co zmienic w TiO?

Wywalic tematy typu skojarzenia, wklejamy kuponiki, jest ktos znany na forum i polityka (nikt nikogo nie przekona, a wszyscy sie kloca), a i nirtz nie mialby gdzie pisac \:D

ciekawi mnie co jest akurat nie tak w tym temacie? jest związany z bukmacherką itd.

Do góry
#1756634 - 08/11/2007 02:55 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: pettersen]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Tak pettersen, ale można nim fajnie manipulować. Przykładowo poddajesz tylko trafione kuponiki a te co nie...nie. Tym samym pokazujesz tylko część a nie całość. Wiele osób zgadza się z tym stwierdzeniem i głosy krytyczne też były już słyszane.

Jeśli chodzi o nominację to rafal08 rób jak chcesz. Ja tutaj w całości popieram lupusa, bo obaj mamy pogląd na to co dzieje się w epp i pp a także działach ligowych.

Do góry
#1756644 - 08/11/2007 02:56 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: pettersen]
lupus Offline
antimadrista

Chocby dlatego, ze wklejaja w nim kupony osoby, ktore na forum nic nie robia, popisza troche na QC, troche w to i owo, a same sie nie udzielaja, tudziez jak kto woli nie maja zadnego wkladu w rozwoj go.
A wlasnie w takim celu powstal ten temat, aby takich bylo jak najmmniej.

Poza tym, juz pisalem kiedys, jak ktos zlapal fajne zdarzenie, trafil ladny kurs, albo jakies dlugie ako, niech se wklei to fajnie co trafil, ale niektorzy wklejaja tam wszytkie wygrane kupony zagra za 30 wygra 70 etc
I robi mlodym wode z mozgu, bo wychodzi na boga, bo wtopek nie wkleja ;\)
Trafi jeden kupon na 10 puszczonych i juz leci wklejac ;\)
Dla mnie generlanie to jedna wielka komedia.

Do góry
#1756650 - 08/11/2007 02:57 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Zbigniew]
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
Originally Posted By: Zbigniew
Zamknęlibyście TiO, to ludzie by się przenieśli na insomnie lub joemonstera.

wyrywajac to zdanie z kontekstu, trzeba przyznac, ze to rozwiazanie byloby idealne. dlaczego? ano dlatego, ze zostalaby garstka madrzejsza lub glupsza zainteresowana jednym. sila rzeczy wszystko kreciloby sie wokol jednego. co za tym idzie mogloby byc jedynie lepiej. gorzej raczej nie.

ale to tylko wyrywajac z kontekstu, bo po od'ignorowaniu Pierniczka czy innego Kylo oraz przeczytaniu prosby o rozwiazanie zadania z fizyki mnie to wszystko raczej jebie i ide sie napic \:D

--
pzdr.bcn1899 *som i serem*

Do góry
#1756676 - 08/11/2007 03:00 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: bcn1899]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Się dziwie, ze nikt jeszcze nie zacytował jednego ze zdań w poście lupusa ;]

Gdzie będą ślicznotki jak nie będzie TO&OWO ? \:\(

Gdzie będzie burdel jak nie będzie QC ? \:\(

To co już było niestety nie wróci \:\(

Do góry
#1756696 - 08/11/2007 03:03 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Kameleon]
lupus Offline
antimadrista

Kameleon czytaj ze zrozumieniem.
Ostatnio ciezko Ci to idzie ;\)

Do góry
#1756703 - 08/11/2007 03:04 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: bcn1899]
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
Apropos tego, że nominowane są osoby do OSCAR'ów, które obecnie są na minusie, mam dziwne przeczucie, że chodzi o mnie... ;]

Nie muszę dostać żadnego OSCARA czy pozłacanej statuetki typera roku. Po prostu robię to co lubię, piszę o DBE, dzielę się swoimi przemyśleniami. Czy to komuś pomaga, czy nie - tego nie wiem. A jeśli pomaga to mogę tylko się z tego cieszyć.

---

Zreformować TiO - dodać trochę tematów przyklejonych, a wszelkie głupie i niepotrzebne wywalić

Do góry
#1756711 - 08/11/2007 03:05 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: lupus]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Originally Posted By: lupus
Kameleon czytaj ze zrozumieniem.
Ostatnio ciezko Ci to idzie ;\)

Do twojego postu odnosiło się tylko pierwsze zdanie postu mojego

Pozostałe odnosiły się do pomysłów osób, które chcą żeby nie było ncizego.

Do góry
#1756732 - 08/11/2007 03:09 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: bcn1899]
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
Originally Posted By: bcn1899

wyrywajac to zdanie z kontekstu, trzeba przyznac, ze to rozwiazanie byloby idealne. dlaczego? ano dlatego, ze zostalaby garstka madrzejsza lub glupsza zainteresowana jednym. sila rzeczy wszystko kreciloby sie wokol jednego. co za tym idzie mogloby byc jedynie lepiej. gorzej raczej nie.

Ale przecież w działach tematycznych zostali by tylko ci co są tam teraz. Co to by dało? Czy ktoś z To i Owo przeszkadza wam w waszych działach? Może po prostu smutno wam, że Rozmowy o dupie krowy są ciekawsze od waszych analiz i chcecie (a raczej chcielibyście, bo nie macie najmniejszych szans na zrealizowanie marzeń) zniszczyć konkurencję :]

Do góry
#1756782 - 08/11/2007 03:16 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Zbigniew]
lupus Offline
antimadrista

Specjalnie nie uzylem nickow, zeby nikt mi potem obory nie robil, ale widze, ze sie nie da.
Nie mowilem o Tobie shane ;]

Do góry
#1756817 - 08/11/2007 03:21 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: shane]
herkules Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/11/2004
Originally Posted By: shane
Apropos tego, że nominowane są osoby do OSCAR'ów, które obecnie są na minusie, mam dziwne przeczucie, że chodzi o mnie... ;]

Nie muszę dostać żadnego OSCARA czy pozłacanej statuetki typera roku. Po prostu robię to co lubię, piszę o DBE, dzielę się swoimi przemyśleniami. Czy to komuś pomaga, czy nie - tego nie wiem. A jeśli pomaga to mogę tylko się z tego cieszyć.

---

Zreformować TiO - dodać trochę tematów przyklejonych, a wszelkie głupie i niepotrzebne wywalić
dokładnie wali mnie czy kolega ma minus czy nie wazne ,ze pisze cos co moze mi wyjasnic pewne sprawy np nie interesuje sie koszem ale przez czytanie takich analiz czlowiek chociaz troche sie czegos dowiaduje.

Do góry
#1757043 - 08/11/2007 03:49 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Zbigniew]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Originally Posted By: bcn1899

Ale przecież w działach tematycznych zostali by tylko ci co są tam teraz. Co to by dało? Czy ktoś z To i Owo przeszkadza wam w waszych działach? Może po prostu smutno wam, że Rozmowy o dupie krowy są ciekawsze od waszych analiz i chcecie (a raczej chcielibyście, bo nie macie najmniejszych szans na zrealizowanie marzeń) zniszczyć konkurencję :]

Popieram w 100%.

Jeżeli ktoś uważa, że po zlikwidowaniu TiO wszyscy piszący w tym dziale raptem przeniosą się do działów tematycznych i zaczną się w nich aktywnie udzielać, to jest po prostu naiwny.

Nie zmienia to faktu, że niektóre tematy w TiO są, delikatnie mówiąc, niepotrzebne i powinny być bardzo szybko kasowane. Które to tematy? Choćby "Skojarzenia" czy choćby jakieś wklejanie zdjęć zawodników i odgadywanie ich nazwisk; o "Polityce" nie wspomnę - na co to komu potrzebne ?

Z drugiej strony są tematy jak najbardziej wartościowe. Choćby "Kącik komputerowy", "Potrzebujesz pomocy..." czy "Gdzie na studia" - ktoś zawsze pomoże, udzieli rady, wyrazi ciekawą opinię.

Wiadomo, że złotego środka nigdy nie znajdziemy ale można spróbować \:\) Dział TiO tak, ale w trochę zmienionej formie.

Do góry
#1757058 - 08/11/2007 03:51 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Zbigniew]
rafael86 Offline
El Siete

Meldunek: 29/03/2006
To i owo z pewnościa nie jest tutaj problemem, owszem są osoby które sie tylko tu udzielają ale likwidując ten dział z pewnością nie sprawicie ze ktośz nich jakieś tam analizy bedzie pisał.

Druga kwestia to działy tematyczne. Stadion piłkarski świeci w większości pustkami, również w korcie tenisowych w tematach na poszczególne turnieje mocno sie pogorszyło - zauważyłem jednak inna tendencje - ludzie chetnie wypowiadają sie na tematy bardzo ogólne - temat "letnie transfery w polskiej lidzie" zawierał zarówno wiele wpisów a co wazniejsze byly one bardzo ciekawe i pelne informacji

to samo ostanio dzieje sie w dziale kort tenisowy gdzie powstało kilka tematów bardziej ogólnych i trzeba powiedzieć jest on prowadzony na wysokim poziomie

Więc być moze powinny wszędzie byc tematy bardziej ogólne z mniejszym naciskiem na analizy a większej koncentracji na newsach
a typy przerzucic do PP

nie ma szans na rozwoj poszczegolnych dzialow gdy nie bedzie pelnego zaangazowania ludzi najbardziej popularnych (moderatorzy, oskarowicze, nabijacze z quasi)bo zwyklego usera z iloscia postow ok 50-200 bez fajnego, charakterystycznego avatara nawet jak coś napisze nikt nie szanuje i nie zwraca uwagi na jego wypowiedz. Taki Grzesol pisał sporo analiz w dziale kort tenisowy ( moze nie jakoś wybitnie długo i świetnie jezykowo) a w nominacjach oskarowych nikt o nim nie wspomnial, wiele osob ktorzy nagminnnie przesiaduja na quasi tenis pewnie wogole go nie kojarzy - i to wg mnie jest głowny problem

wiec jak chcecie miec ladnie prowadzone dzialy to zmuscie moderatorow i tych ktorzy uwazaja sie za speców od dyscyplin i lig by co kolejke pisalie jakies analizy to z czasem i innym byc moze sie zechce cos pisac bo jak widze załozony temat w KT na turnieje WTA i jeden wpis przez cały tydzien i 50 odwiedzin to po prostu nie chce sie pisac co kolwiek

jeszcze moj przyklad - przez wieksza częsc sezonu udzielalem sie w dziale dot. siatkowki plazowej i nie skromnie stwierdzajac podawalem bardzo dobre typy, tyle ze co z tego skoro licznik odwiedzin przez sezon to ok 2000 wizyt w tym spora część moich i retooxa który ze mna sie tam udzielal (również podawał wiele bardzo dobrych typów) Wiec tak naprawde to ten temat byl nie potrzebny bo z retooxem rownie dobrze mozemy wymienic uwagi na privie - a to na rozwoj forum nie wplynie

Do góry
Strona 6 z 13 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 12 13 >

Moderator:  Biszop, rafal08