#1780663 - 15/11/2007 21:19
Re: Prawo jazdy - jedna z ważniejszych rzeczy w życiu
[Re: rivex]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
tak zaraz po zdaniu prawka to ludzie jezdza jak patalachy, wiec pescar i inni musicie uwazac, bo pewnych umiejetnosci od razu sie nie posiadzie  Trzeba powiedziec, ze system szkolenia jest debilny. Po kiego grzyba ten placyk? Zamiast nauczyc sie czegos na miescie to traci sie czas na nauce parkowania na centymetry. I do tego jeszcze malym g@@nem. Ja jezdzilem Micra i co z tego mi przyszlo skoro juz nigdy do tak malego samochodu nie wsiadlem. Zaraz pod zdaniu jezdzilem vectra i Omega a umiejetnosci parkowania malym samochodzikiem jakos mi sie nie przydawaly. teraz sie cos pozmienialo ale chyba czesc placyka nadal jest. Az sie rzygac chce jak pomysle, ze mialbym teraz np. Panda jezdzic. Wiele osob sie przyzwyczai do takiego pudeleczka a potem gdy wsiada do wiekszego auta to nie wiedza jak cofac itp. Widac to zwlaszcza na parkingach gdy ktos parkuje na 3-4 razy chociaz miejsca jest dla Hummera. Pewnie ktos zalekniony bo sie uczyl parkowac jedynie malutkim autem i do tego prawie bez limit czasowego. Czyli gapienie sie godzine po kazdym lusterku i muskanie sprzegla. Ale takie cos to mozna pod domem robic bo niegdzie indziej sie nie przyda .... A potem w sytuacji krytycznej nawet hamowac nie potrafia. Pewnie wielu nawet nie wie jak dziala ABS po takiej nauce jazdy. Micra ? Panda ? Gdzie Ty prawo jazdy robiłeś ? :). W większości kraju jeżdżą Punciaki, a obecnie Corsy, Golfy czy ostatnio Yariski. Na szczęście teraz plac ogranicza się do łuku i ruszaniu ze wzniesienia. Ja zdałem jeszcze gdy na placu trzeba było parkować równolegle, przodem tyłem itp. Teraz wydaje mi się mają łatwiej, łuk szeroki na 3 samochody , wzniesienie nie jest trudne i miasto. Pikuś ;p
|
Do góry
|
|
|
|
#1780680 - 15/11/2007 21:28
[Re: Fro_Lech]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2005
|
tak zaraz po zdaniu prawka to ludzie jezdza jak patalachy, wiec pescar i inni musicie uwazac, bo pewnych umiejetnosci od razu sie nie posiadzie  Trzeba powiedziec, ze system szkolenia jest debilny. Po kiego grzyba ten placyk? Zamiast nauczyc sie czegos na miescie to traci sie czas na nauce parkowania na centymetry. I do tego jeszcze malym g@@nem. Ja jezdzilem Micra i co z tego mi przyszlo skoro juz nigdy do tak malego samochodu nie wsiadlem. Zaraz pod zdaniu jezdzilem vectra i Omega a umiejetnosci parkowania malym samochodzikiem jakos mi sie nie przydawaly. teraz sie cos pozmienialo ale chyba czesc placyka nadal jest. Az sie rzygac chce jak pomysle, ze mialbym teraz np. Panda jezdzic. Wiele osob sie przyzwyczai do takiego pudeleczka a potem gdy wsiada do wiekszego auta to nie wiedza jak cofac itp. Widac to zwlaszcza na parkingach gdy ktos parkuje na 3-4 razy chociaz miejsca jest dla Hummera. Pewnie ktos zalekniony bo sie uczyl parkowac jedynie malutkim autem i do tego prawie bez limit czasowego. Czyli gapienie sie godzine po kazdym lusterku i muskanie sprzegla. Ale takie cos to mozna pod domem robic bo niegdzie indziej sie nie przyda .... A potem w sytuacji krytycznej nawet hamowac nie potrafia. Pewnie wielu nawet nie wie jak dziala ABS po takiej nauce jazdy. Micra ? Panda ? Gdzie Ty prawo jazdy robiłeś ? :). W większości kraju jeżdżą Punciaki, a obecnie Corsy, Golfy czy ostatnio Yariski. Na szczęście teraz plac ogranicza się do łuku i ruszaniu ze wzniesienia. Ja zdałem jeszcze gdy na placu trzeba było parkować równolegle, przodem tyłem itp. Teraz wydaje mi się mają łatwiej, łuk szeroki na 3 samochody , wzniesienie nie jest trudne i miasto. Pikuś ;p http://www.prawojazdy.com.pl/ po lewej WORDY w Polsce, wypisane wraz z wojewodztwami jakimi samochodami sie jezdzi. A pikus to moze byl kiedys, kiedy sie nie czepiali o byle gowno.
|
Do góry
|
|
|
|
#1780719 - 15/11/2007 22:06
[Re: Kylo]
|
old hand
Meldunek: 04/10/2003
|
Mi tylko brakuje po zdaniu prawka, dobrego parkowania równoległego :| A reszta to spoko narazie
|
Do góry
|
|
|
|
#1781065 - 16/11/2007 00:33
[Re: loipop]
|
addict
Meldunek: 03/11/2005
|
Ja tez uwazam ze teraz jest latwiej zdawac niz kiedys. Glowna bolaczka na ktorej kiedys oblewali ludzie byl plac, z idiotycznymi manewrami, robionymi na cm, nie majace za bardzo przelozenia na parkowanie w miescie.
Wiekszosc osob nawet z placu nie wyjezdzala. Pewnie ze byli Ci dla ktorych byl to "banal" (pamietam sytuacje, gdzie egzaminator wysiadal z auta i odchylal slupek, zeby taki delikwent nie wjechal w niego). Takze moze latwiej mieli Ci co placili.
Teraz jak slysze ze jedynym manewrem na placu jest rekaw, a i tak duzo osob na tym oblewa no to widocznie musza miec talent. Poza tym jest wiecej godzin na kursie wiec ludzie powinni byc lepiej przygotowani.
W wiekszosci wypadkow to wszystko zalezy od nas, tym bardziej teraz, gdy trudniej egzaminatorowi bez powodu "udupic", jesli wszysto jest nagrywane.
|
Do góry
|
|
|
|
#1781111 - 16/11/2007 00:52
[Re: loipop]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
1,5 roku ~ 81 tys osobowym no tyle to ja na bank nie mialem bo chodzilem do szkoly, po zawodowce zostales kierowca czy jak? Bo tyle kilosow robic to tylko w pracy
|
Do góry
|
|
|
|
|
|