Miami @ Pittsburgh
Co do tego meczu to naprawdę trudno mi pokusić się o typowanie handi. Statystyki, aktualne sytuacje w zespołach, styl gry i ostatnie rezultaty wskazywały by +15,5 jednak w tym meczu nie będę grał tej opcji - zresztą przeciwnej również.
Nie ma tu porównania chociażby z wczorajszym meczem PHI@NE gdzie kurs na zwycięstwo gospodarzy w
Betfair był 1,03 a dziś na PIT jest 1,09 ale największe do zagrania handi plusowe wynosiło 28,5 co jest nieporównywale do 15,5.
Co do wywołanego wyżej przez Ghosta, Rickiego Williamsa to pomimo zapewnień sztabu trenerów i kolegów z zespołu nie jestem jeszcze w stanie mu zaufać. Nie mówię że go nie stać na dobry występ, gdyż jest to zawodnik z jednej strony nieprzewidywaly a z drugiej ktoś kto w przeszłości stanowił o obliczu ligi. Gracz wraca wcześniej niż można by się było tego spodziewać i pomimo dobrej formy na treningach dziś w moich oczach na pewno "uzbrojonym ładunkiem" Miami jednak nie mam pewności co do zapłonu.
Ogólnie mecz jest dla mnie naprawdę ciężki, gdyż osobiście kibicuje Steelers i bardzo chciałbym ich wysokiego zwycięstwa, co poprawiło by morale po ostatniej porażce wskazując że był to tylko wypadek przy pracy, z drugiej jednak strony w zespole z Pittsburgha można wskazać kilka naprawdę słabych punktów, które mogą być wykorzystane przez dobrze grające formacje obronne.
Chodzi mi o 30 sack-ów w obecnym sezonie na Benie Roethlisbergerze co z pewnością odbiło się na jego zdrowiu i w jakimś stopniu wpływa na psychikę QB a więc jakość podań.
W ostatnim przegranym meczu z Jets , Ben został powalony na ziemię aż 7!!! razy co jest rekordem obecnego sezonu. Mam tylko dzieję że dzisiaj koledzy wyciągną wnioski z ubiegłego tygodnia i nie zawiodą BR a mecz potoczy się po myśli Steelers.
Wracając do typu na dziś to zdecyduję się mimo wszystko na over 41,5 w
Betfair wystawiając lay under po kursie 1,7 za 15euro.
Jest to propozycja, która uwzględnia zarówno wysoką wygraną Steelers - rehabilitacje za mecz z Jets - jak i wielki powrót Marijuany Mana, znakomity występ Big Bena jak i dobrą formę młodego Johna Becka.
Kurs jest dobry i mecz będzie się oglądać z podniesionym ciśnieniem.
ps. jestem ciekawy opinii kolegów obstawiających NFL na temat który z dotychczasowych weeków okazał się najlepszy z punktu widzenia obstawiania, ja jestem bardzo zadowolony z obecnego 12 tygodnia, wczorajsze wyniki były naprawdę bardzo korzystne,
Drugą rzeczą jest pytanie co myślicie na temat 16-0 New England?
pozdrawiam i życzę wygranych kml.