Okej, czas na moje nominacje
Kategorie:
Typer roku [piłka nożna]:
Mało zaglądam, mimo tego mogę dać 2 nominacje:
1)Ignorator: Nie wiem jak ze statystykami i zyskami, ale analizy naprawdę konkretne, wiedza spora. Zawsze można się czegoś dowiedzieć, zdecydowanie wychodzi poza poziom laików i 'gazetkowych' typów.
2) Rene: wszędzie go pełno. Zawsze ma dużo do powiedzenia, poziom wiedzy bardzo wysoki. Zasługuje na wyróżnienie.
Typer roku

:
Poziom "Kortu tenisowego" w porównaniu do zeszłych lat znacznie się obniżył. Brakuje przede wszystkim typów Gogeta. W każdym razie tutaj bez dwćóh zdań na nominacje zasługuje:
1)Piomil - wiedza o WTA ogromna, często korzystam z typów i przemyśleń. Efekty są, bo lepiej znać się świetnie na jednym niż trochę na wszystkim.
Typer roku [koszykówka]:
No tutaj w porównaniu do zeszłych lat to w ogóle przepaść. Bez typów Muppeta, Andja no i przy małej aktywności Sebkosia wygląda to dużo gorzej. Ale jeśli kogoś wyróżnić, to:
1) Jarko_33: zawsze sprawdzone informacje, widać że jest w temacie.
2) Shane: za wytrwałość, konsekwencje no i ciekawe niekiedy opisy meczów.
Typer roku [sporty zimowe]
Zaglądam jedynie do działu ze skokami. Ale skoki to nie całość. Niemniej wyróżniam:
1) HAGIi- ego - a to dlatego, że często jeśli chodzi o skoki był osobą, z którą można było konstruktywnie wymienić poglądy. Poza tym typuje chyba także Biathlon.
2) Tomo - w zasadzie jak wyżej.
Typer roku [tor żużlowy]:
Pomijany przez większość dział, a żałujcie. Bo naprawdę poziom "Toru" w ostatnim roku był bardzo wysoki i mało kto z typujących nie był wyraźnie na żużlu w 2007 zarobiony. Nominuję:
1) AL_Capone - może mało typów, ale wiedza ogromna. Z jego zdaniem liczę się jednak najbardziej. Siedzi w temacie dużo lat, stąd też można zarówno powymieniać typy, jak i w ogóle poglądy nt. żużla.
2) Jarko_33 - jedna z 'firmowych' twarzy toru. Konsekwentne, dobre typy. Wysoki poziom wiedzy, no i podobnie jak w koszu - zawsze sprawdzone informacje.
3)Kyrszko - dobre typy, z niezłymi analizami, wysoka skuteczność.
Tekst roku:
Autorstwa
Piomila w temacie założonym przez Gvizdka, w którym zapowiedział on rozbrat z zakładami: "Jak w ogóle można nie grać:|"
Złota malina:
bez urazy, ale:
1) HAGIi - wiadoma sprawa.
2) Adammmm - jako przedstawiciel grupy, nie grającej w ogóle w zakładach i nie wysyłającej żadnych kuponów, za to nad wyraz aktywnej w TiO.