Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5
Opcje tematu
#1812016 - 27/11/2007 19:06 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
28.11. Celtic - Donieck 1 AH(0,-0.5)
Kurs: 1.65 Stawka: 3 10bet

--------------------------------------------------------------------------------

28.11. Liverpool - Porto 1
Kurs: 1.55 Stawka: 5 Unibet

Sytuacja piłkarzy Celticu Glasgow na arenie międzynarodowej w ostatnim czasie jest dość ciekawa. W trakcie prawie każdego wyjazdu Celtowie przechodzą przez piekło by następnie podczas prawie każdego spotkania na własnym terenie wprowadzać swoich kibiców w błogostan. No właśnie, prawie. Owo słowo jak wiemy robi wielką różnicę – dlatego asian dla zabezpieczenia. W tym sezonie owa różnica zaistniała jedynie w jednym wypadku. Mowa o konfrontacji w ramach kwalifikacji do Champions League, gdy to zanotowano dwa remisy, ale ostatecznie na Celtic Park po wszystkim ponownie zapanowała euforia. W środę żaden inny wynik niż zwycięstwo podopiecznych Strachana radości w Glasgow nie wywoła. Wątpię by Celtic stracił punkty z zespołem z Ukrainy, jeśli zdobył ich komplet w potyczkach z Milanem i Benficą. Jak wiadomo w Doniecku Szkoci nie mieli wiele do powiedzenia. W Lizbonie także zbyt wiele nie mieli a jednak już w rewanżu sytuacja się odwróciła i to rywale nie za bardzo pojmowali co właściwie robią na boisku. Liczę, że sytuacja się powtórzy a magia Celtic Park zadziała po raz kolejny dając gospodarzom trzy punkty.

By ręce składały się do braw. Czy tak zagra Liverpool w konfrontacji z FC Porto? W minioną sobotę podopieczni Beniteza rozegrali znakomite spotkanie z Newcastle. Końcowy rezultat brzmiał 3-0 a mogło być znacznie wyżej, gdyby nie słaba skuteczność. Kilka z akcji przeprowadzonych przez The Reds na prawdę mogło się podobać. Bramka na 1-0 po strzale Gerrarda to prawdziwa esencja futbolu. Gol na 3-0 to zaś piękna dwójkowa akcja Gerrard – Babel i w rezultacie strzał tego drugiego. Liverpool oprócz tych akcji przeprowadził także kilka innych, równie porywających ale jak wspomniałem, czasem szwankowała skuteczność. Anglielscy kibice pewnie się zastanawiali czemu Gerrard nie zagrał tak w poprzednią środę przeciwko Chorwacji? No właśnie, panująca obecnie w Anglii żałoba narodowa po odpadnięciu reprezentacji narodowej w kwalifikacjach EURO 2008 po prostu nie pozwala uczynić tego samego zawodnikom Beniteza. Ewentualna, kolejna porażka to byłoby już za wiele. Dlatego uważam, że nóż na gardle + atmosfera na wyspach + dobra forma + własne boisko dają tutaj zwycięstwo gospodarzom. Z drugiej strony mamy FC Porto, które w tym sezonie w Lidze i Lidze Mistrzów jeszcze nie przegrało. Kiedyś musi być ten pierwszy raz a biorąc pod uwagę, że w nadchodzący weekend piłkarze z Estadio de Dragao zagrają mecz z Benficą mogą potraktować mecz z Liverpoolem troszkę (naprawdę tylko troszkę) ulgowo. Będą mieli jeszcze mecz u siebie z Besiktasem, który pewnie przy obecnej postawie Turków wygrają. Ostatni mecz Porto to wygrana z Setubal 2-0 po grze spokojnej, bez zbędnych fajerwerków. Mecz ten rozegrali dzień później niż Liverpool swoje spotkanie z Newcastle, co także może trochę wpływać na postawę w potyczce na Anfield. Portugalczycy mogą sobie tutaj pozwolić na porażkę. Liverpool nie ma wyjścia, jeśli nie chce liczyć na to, że Besiktas urwie punkty Marsylii (co pewnie uczyni) to muszą wziąść sprawy w swoje ręce i wygrać z Porto. Jeśli wytrzymają ze stresem wynik powinien brzmieć około 2-0 dla gospodarzy.

Do góry
Bonus: Unibet
#1817717 - 29/11/2007 21:08 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Liga Mistrzów to oczywiście rozgrywki numer jeden na europejskich boiskach. Puchar UEFA cały czas ma o wiele słabszą renomę co nie znaczy, że nie można tam znaleść ciekawych spotkań. Takich atrakcji jak w Champions League nie przewiduje ale coś do gry się znajdzie.

Zenit St Petersburg - Nurnberg 1 1.74 Betfair 2/10

Mecz numer jeden na dzis to konfrontacja w St Petersburgu pomiędzy nowym mistrzem Rosji a słabo spisującą się w Bundeslidze Norymbergą. Zenit zwycięstwem może zapewnić sobie awans i myślę, ze skorzystają z tej możliwości w spotkaniu u siebie. Sądzę, że goście potraktują ten meczs nieco ulgowo. W nadchodzący weekend czeka ich ważny mecz w lidze i to on powinien byc priorytetem. Zenit skończył już ligę (w efektownym stylu) i teraz może się spokojnie przygotować do spotkań Pucharu UEFA. Możny sponsor Zenitu powinien odpowiednio zachęcić gospodarzy do gry i promowania się w Europie. Nie tak dawno kontrakt z Zenitem przedłużył o rok Dick Advocat co powinno dać pewną ciagłość pracy w tym klubie. Jednak nie szaleje tutaj ze stawką a to z powodu dziwnych ruchów kursów tego spotkania. Poczatkowo kursy na poziomie 1.50 były wedługt mnie stanowczo zaniżone. Teraz mamy ponad 1.70 a to już nadaje się do gry. Lecz pozostaje pytanie czemu kursy skoczyły tak w górę. W przypadku klubów rosyjskich takie ruchy mogą nie wrózyć zbyt dobrze, dlatego stawka minimalna. Poniżej prawdopodobne składy zespołów.

Zenit St. Petersburg
Malafeev - Anyukov, Skrtel, Lombaerts, D.-J. Kim - Dominguez, Tymoshchuk, Zyrianov, Sirl - Arshavin, Tekke

Trener: Advocaat

1. FC Nürnberg
Blazek - D. Reinhardt, Glauber, Beauchamp, Engelhardt - Galasek, Kluge - Saenko, Mintal, Misimovic - Charisteas

Trener: Meyer

Atletico - Aberdeen 1 AH(-1.5) 1.62 Betsson 4/10

Drugie spotkanie już odważniej. Atletico sportowo jest klubem o kilka klas lepszym od gości, którzy ostatnio także w lidze osiągają słabe wyniki. Mimo, że Atletico może zagrać w nieco rezerwowym składzie to i tak ci rezerwowi to zawodnicy najwyzszej klasy. Według Marci na ławce zasiądą choćby Simao i Maxi. No ale mam nadzieje, że ten drugi pojawi się na boisku by wspomóc nieco ten typ. Spodziewam się tutaj wyniku podobnego jaki Aberdeen osiągnęło z PAO, czyli 0-3. Atletico ostatnio imponuje formą strzelecką ale obrona pozostawia wiele do życzenia. Dlatego również over po podobnym kursie wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Ja jednak pozostanę przy swojej pierwszej myśli i zdecyduje się na handicap i w ramach rekreacji dokładny wynik 3-0.

Do góry
#1818826 - 30/11/2007 02:57 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

30.11. Utrecht - Sparta 1
Kurs: 1.67 Stawka: 4 StanJames

Tylko jedno zwycięstwo Utrechtu u siebie to cały czas za mało. Teraz przyjdzie im gościć jedną z najsłabszych ekip ligi i trzy punkty są niemal koniecznością. Dość powiedzieć, że Sparta nie wygrała jeszcze w tym sezonie spotkania. To się pewnie kiedyś zmieni ale wątpie by stało się to w konfrontacji przeciwko Utrechtowi. Liczę za to na przełamanie innej passy. Od pięciu spotkań pomiędzy tymi zespołami nie wygrał gospodarz. Ostatnie dwie wizyty Sparty na boisku Utrechtu to dwa remisy. Trzeciego nie będzie. W Utrechcie nie zagrają Cedric van der Gun, Kees van Buuren, Lucian Sânmartean i Kevin Vandenbergh.

Do góry
#1823561 - 01/12/2007 20:40 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Pierwszy weekend grudnia przed nami a w nim 15 propozycji z każdego zakątka Europy.

Vidima-Rakovski Sevlievo - Lokomotiv Plovdiv 2 AH(-0.5) 1.79 Pinnacle 3/10

Na początek Bułgaria a tam mecz ostatniego w tabeli zespołu Vidima z Lokomotivem Płowdiw, który zajmuje pozycje w środku tabeli. Gospodarze prezentują sie bardzo słabo a pięć ostatnich spotkań przegrali z czego w czterech nie strzelili bramki i także cztery spotkania przegrali dwoma bramkami. Płowdiw przeciwnie w czterech ostatnich meczach nie znalazł pogromcy a także nie stracił żadnej bramki. Ostatnie wizyty gości na terenie dzisiejszych gospodarzy to dwa zwycięstwa 4-1 oraz 2-1. Dziś może być podobnie, szczególnie dlatego, że słaba forma Vidimy jest także spowodowana sporą liczba kontuzjowanych graczy. Blazhev, Vankov, Chalakov, Pisarkov i Cvetkov gdyby byli zdrowi byli by brani pod uwage przy ustalaniu pierwszej jedenastki. Do tej piętki dołączają jeszcze dwaj gracze, których wsytep stoi pod znakiem zapytania a także są podstawowymi piłkarzami gospodarzy. Z tych powodów widzę tutaj zwycięstwo przyjezdnych. Mecz dodaje wczesniej niz pozostałe bo rozpocznie się już niebawem.

Do góry
#1823699 - 01/12/2007 22:14 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

A ponadto

Wolfsburg - Frankfurt Eintracht 1 1.85 Sportingbet 2/10

Bundesliga a tam dwa spotkania. Pierwsze to konfrontacja Wolfsburga z Eintrachtem. Powodem takiego zagrania są kontuzje w obozie gości. Preuß, Vasoski, Streit, Weissenberger, Inamoto i przede wszystkim Takahara to gracze, których bardzo będzie brakować trenerowi Funkelowi. W szeregach gospodarzy także kilka braków ale w porównaniu z plaga urazów wśród przyjezdnych są to niewielkie osłabienia. Do tego trzy ostatnie spotkania miedzy tymi zespołami kończyły sie remisami co sugeruje, że najwyższy czas na inny wynik, np. zwycięstwo VFL. Prawdopodobne składy na ten mecz.

Wolfsburg: Jentzsch - Baier, Simunek, Ricardo Costa, M. Schäfer - Josué, Gentner - Dejagah, Marcelinho, Krzynowek - Grafite

Eintracht: Pröll - P. Ochs, Kyrgiakos, Galindo, Spycher - Chris, M. Fink - Mahdavikia, Toski, Köhler - Amanatidis

Stuttgart - Dortmund 1 1.70 Unibet 4/10

Mistrz Niemiec jakby powoli łapał formę. Ostatnie wyniki zdają się być co raz lepsze a z drugiej strony barykady Borusja cały czas zawodzi. Goście pewnie w tym sezonie jeszcze zaskoczą ale na razie bym na to nie liczył. Kontuzje obrońców Wornsa, Brzenski (ten akurat zawieszony za kartki) i Degena mocno komplikują linie defensywy co powinien wykorzystać Stuttgart. Ponadto nieobecni będą Frei i Klimowicz. W Stuttgarcie raczej nie zagra Gomez a pełne składy na ten mecz wyglądać powinny mniej więcej tak, jak poniżej. Do tego od pięciu meczów pomiędzy tymi zespołami nie wygrał gospodarz. Ta seria nie może trwać wiecznie.

Stuttgart: R. Schäfer - Tasci, Fernando Meira, Delpierre, Magnin - Pardo - Hilbert, Hitzlsperger - Bastürk - Marica, Cacau

Dortmund: Weidenfeller - Kringe, Kovac, Amedick, Dede - Blaszczykowski, Tinga, Kehl, Buckley - Valdez, Petric

Reading - Middlesbrough 1 AH(-0.5) 2.05 Betway 2/10

Kolejny mecz to Premiership. Do Reading jakiegoś wielkiego zaufania nie mam ale z Boro, które na wyjazdach jak zwykle prezentuje sie słabo a ponadto zagra bez Mido i Schwarzera powinni sobie poradzić. W ekipie gospodarzy wypada Duberry a więc dość ważny obrońca co może powodować bramki z obu stron a więc możliwy także over. Mi jakoś najbardziej odpowiada tutaj wynik 2-1.

Korona Kielce - Belchatow Over 2.25 1.94 Pinnacle 3/10

Obrona Korony w spotkaniu z Zagłebiem grała tragicznie. łatwość z jaką Lubin wyprowadzał kontrataki może sugerować, że i Bełchatów takie szanse dostanie. Dlatego kilka bramkę powinniśmy zobaczyć. Gospodarze będą chcieli zrewanżować się kibicom za wpadkę z Lubinem a w szeregach gości do formy wraca Garguła a co za tym idzie i ofensywa BOT'u powinna sie prezentować dużo lepiej niż jeszcze kilka tygodni temu. Dlatego kurs blisko 2.00 na taki "over" jest według mnie zbyt wysoki.

Widzew Lodz - Zaglebie Lubin 2 2.10 Betway 2/10

W Widzewie problemy o czym możecie poczytać w dziele newsy a więc nie będę się tutaj powtarzał. Lubin od odejścia "Czesia" zaczął grac lepiej a przede wszystkim widać swieżość tego zespołu. Zawodnikom wreszcie chce się grać i kolejne punkty dla Lubina powinny stać sie faktem.

Sion FC - Luzern 1 1.90 Bet-at-home 3/10

Sion gra nieco w kratkę ale z przecietnym Luzernluzern powinien sobie poradzić. Trener dostał podobno ultimatum czterech oczek w kolejnych dwóch spotkaniach. Do składu gospodarzy po zawieszeniu wraca podstawowy obrońca za to wypada inny piłkarz defensywy - Beto - również za kartki. Goście zagrają bez obrońcy Maricia a także pomocnika Makuki oraz bez pomocy napastnika Lustrinelliego. Trzy oczka powinien wywalczyć Sion, który ma ambicje wywalczenia miejsca gwarantującego start w europejskich pucharach w przyszłem roku.

Sampdoria Genoa - Reggina 1 1.83 Betfair 3/10

To miał być mój typ numer jeden na sobotę ale wobec kilku braków w składzie gospodarzy zmniejszam stawkę na ten mecz. Reggina ostatnio sporo remisuje na wyjazdach. jak dla mnie trzy remisy z rzędu to za dużo. Nie podejrzewam ich zaś o to by mogli sprawić niespodziankę i wywieść komplet punktów z Genui. Udało sie to tylko Milanowi w tym sezonie. Co prawda efektownie bo po zwycięstwie 5-0 ale trzeba przypomnieć, że do przerwy było 0-0 a Milan popisał się w drugiej połowie niesamowitą skutecznością. Ostatnio w Genui poległo Empoli 3-0 i wszystko wróciło juz do normy. Wspomniałem wcześniej o brakach w składzie Dorii. Mowa tutaj o Delvecchio, Cassano, Montelli i Mirante. Braki dość duże, szczególnie w ofensywie ale...juz przerabiałem takie braki gdy to gospodarz w Serie A grał bez połowy a właściwie bez całego ataku. Palermo grało wtedy z Napoli i mimo wszystko grało dobre zawody i wygrało zasłużenie. Dlatego pozostaje przy typie na zwycięstwo Sampdorii ale obniżam nieco stawkę. Live PSE.

Do góry
#1823700 - 01/12/2007 22:15 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Groningen - Venlo VVV 1 AH(-1,-1.5) 1.82 Pinnacle 4/10

Wczoraj Utrecht rozgromił Sparte i dziś podobny mecz szykuje sie w Groningen. Miałem okazje zobaczyć ostatni mecz gospodarzy na własnym boisku przeciwko Feyenoordowi i byłem ich postawą mocno zaskoczony. Mimo, że to przyjezdni strzelili pierwsi gola to później przez resztę spotkania nie mieli zbyt wiele do powiedzenia. Gra Groningen wyglądała na prawdę bardzo dobrze. Determinacja tego zespołu do spółki z atmosferą na trybunach pchały cały czas zespół gospodarzy do ataków. Sprawiedliwość dokonała sie w tamtym meczu dopiero w końcówce ale zwycięstwo Groninegn było całkowicie zasłużone. Oczywiście można powiedzieć, ze teraz to inny mecz. Ze teraz Venlo zagra zupełnie inaczej niż FFeyenoord, który nie murował bramki przez 90 minut. No ale właśnie ten kto tak pomyśli będzie w błędzie bo właśnie przed tygodniem mocny Feyenoord momentami praktycznie nie wychodził z własnej połowy a druga bramkę zdobył raczej z przypadku. Myślę, że spotkaniem z zespołem portowców z Rotterdamu gospodarze dzisiejszego meczu wreszcie odblokowali swój atak na własnym boisku. Wczesniej strzelili przecież u siebie tylko dwa gole a ostatnio pokonali bramkarza rywali juz trzy razy. Venlo na wyjazdach gra słabo. Straciło w 6 spotkaniach 17 bramek ( w tym 6 w Amsterdamie) ale ostatnio zdobyli cztery punkty wygrywając w Tilburgu i remisując w Almelo. Jednak te dwie ostatnie ekipy to nie Groningen, które jeśli będzie ponownie miało takie wsparcie z trybun nie powinno stracić dziś punktów.

Mouscron - Molenbeek 1 AH(-0.5,-1) 1.83 Pinnacle 3/10

Dwa mecze z ligi belgijskiej. Pierwszy to Mouscrone - Molenbeek. Gospodarze podejmowali w tym sezonie u siebie juz dość wymagających rywali i osiągali nawet dobre wyniki a i gra wyglądała nie najgorzej. Dobrze prezentuje sie atak tego zespołu na który liczę w tym spotkaniu. Goście na wyjazdach grają bardzo słabo. Tylko jedno zwycięstwo z Lokeren (bardziej dzięki nieskuteczności rywala) a po za tym komplet porażek i 16 bramek straconych w 6 meczach. Ostatnie 0-4 z Mechelen także nie napawa optymizmem przed wizyta na boisku Mouscrone. Trzy oczka i to dość pewne powinny trafić do gospodarzy.

Charleroi - Waregem 1 1.80 Interwetten 2/10

Podobnie powinno być i w meczu Charleroi, które po za wpadką z Mouscrone gra na własnym boisku bardzo pewnie. Nawet czasem na wyjazdach zdarza im sie sprawić niespodziankę jak np. wygrana z Anderlechtem. Uważam, że jak na swój potencjał gospodarze są za nisko w tabeli a mecz z zespołem, który na obcych boiskach nie prezentuje się najlepiej będzie dobrą okazja do poprawienia miejsca w tabeli.

Benfica Lisbon - Porto FC X 3.15 Expekt 2/10

Sporo remisów pada pomiędzy tymi drużynami. Dlatego uważam, ze warto spróbować i tym razem, gdy obie ekipy grają dobrze i obie nie poniosły jeszcze w tym sezonie porażki. Porto nawet w Liverpoolu prezentowało9 sie do straty drugiego gola w miarę dobrze. Myślę, że przy wizycie w Lizbonie nie są oni bez szans na zdobycie punktów. Remis jakoś najbardziej mi w tym meczu odpowiada. Live PSE.

Catania Calcio - Palermo Over 2.25 1.88 Pinnacle 3/10

W Palermo wracają zawodnicy istotni dla ofensywy tego zespołu. Catania także przed własną publiką nie gra piłki defensywnej, choć wyniki zbyt wysokie nie są. Myślę, ze gdy przyjedzie ofensywnie usposobione Palermo kilka bramek powinniśmy zobaczyć. Dwie według mnie to minimum.

Tottenham - Birmingham 1 AH(-1,-1.5) 2.06 Pinnacle 4/10

Tottenham pod wodza Ramosa to juz całkowicie inna drużyna. Zespół gra bardzo skutecznie strzelając ostatnio regularnie bramki a przy tym i defensywa jakby się trochę poprawiła. Jutro debiutuje w roli managera Birmingham Alex McLeish's ale wątpię by jego obecność pomogła zdobyć punkty w Londynie. Tottenham musi piać sie w górę tabeli a do tego potrzebne są zwycięstwa. Jutro także takie rozwiązanie powinniśmy oglądać.

Torino AC - Genoa FC 1 AH(0,-0.5) 1.86 Pinnacle 3/10

Przechodzimy już szybko do ostatniego meczu. Torino, które u siebie rzadko przegrywa podejmuje Genoe. Goscie znacznie pewniej czują się u siebie dlatego gdy udadzą sie do Turynu faworytem nie będą. W Torino pomału wracają do składu zawodnicy kontuzjowani na początku sezonu. Inaczej w Denoi gdzie nie zagra czterech podstawowych piłkarzy Boriello, Danilo, Paro, Jurić. Szczególnie ten pierwszy jest ważny dla trenera Gasperiniego a co za tym idzie istnieje możliwość, ze zagra nawet pomimo kontuzji. Daje małe szanse przyjezdnym na jakieś punkty w tym meczu.

Do góry
#1827387 - 03/12/2007 00:19 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

03.12. MU - Fulham 1 AH(-1.5,-2)
Kurs: 1.82 Stawka: 5 Pinnacle

Rooney wraca do składu Man Utd na mecz z Fulham. Co to może oznaczać? Ano lepszą skuteczność diabłów. Jak widziałem w akcji Sahe i jego niektóre zagrania to dochodziłem do wniosku, że Rooney by to wykorzystał z zamkniętymi oczami. Grający razem Ronaldo z Rooneyem przeciwko takiemu rywalowi jak Fulham musi oznaczać kilka bramek. Po za tym trzeba zmazać plamę po meczu z Boltonem a najlepiej to zrobić efektownym zwycięstwem.

Do góry
#1829874 - 04/12/2007 03:06 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

05.12. Basel - Brann 1
Kurs: 1.7 Stawka: 4 Betfair

Spadek ciśnienia = spadek formy?

Słabo rozpoczął się grudzień. Może niskie ciśnienie ma na to wpływ. Dziś podobno zanotowano najniższe od lat 60-tych. Mniejsza jednak o ciśnienie, podwyższyć je można bardzo łatwo stawiając coś w coągu najbliższych dni. Przynajniej człowiek nie będzie taki ospały. Z Pucharu UEFA wybrałem tylko jedno spotkanie. Mowa o konfrontacji Basel - Brann. Norwedzy już zakończyli sezon a dość długa przerwa w grze o punkty może się odbić niezbyt korzystnie. Jest to już ich ostatni mecz w tym roku i możliwe, że niektórzy piłkarze będą myślami bardziej na wakacjach. Oczywiście jest to mecz o punkty ale jak patrze na noiektóre wyniki w tym pucharze to mam wrażenie, że nie każdemu chce się grać. Basel u siebie jest zaś dość mocnym zespołem. Bardzo rzadko zdarza się, buy tracili punkty na własnym terenie. Późnej czeka ich jeszcze mecz wyjazdowy i myślę, że będą chcieli już teraz zapewnić sobie awans i udać się na kolejne spotkanie już w ramach sparingu.

Do góry
#1831357 - 04/12/2007 22:17 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

06.12. Crvena Zvezda Belgrade - Bolton 1
Kurs: 2.6 Stawka: 2 Interwetten

Puchar UEFA raz jeszcze, ale tym razem mecz z czwartku. Crvena podejmuje u siebie Bolton. Jest to ostatni mecz gości w tym pucharze (no chyba, że osiągną dobry wynik i wywalczą awans). Jednak jak widzę, że drużyna angielska jedzie na kontynent i na dodatek teoretycznie jest ekipą lepszą to jednocześnie mam takie wrażenie, że mecz im nie za bardzo wyjdzie (np. wizyta Boltonu w Skopije). Obiekt w Belgradzie, jeśli zjawią się na nim kibice z czym ostatnio był mały problem, jest niezwykle gorący. Wygrał tu co prawda Bayern ale mecz był dość wyrównany. Do tego Crvena dość łatwo przegrała wyjazd z Arisem. W Crvenie od czasu tych dwóch porażek zmieniono trenera a zawodnicy tego zespołu pod wodzą nowego szkoleniowca grają już bardziej ofensywnie. Atmosfera w drużynie także jest już lepsza co przekłada się na wyniki. Ostatnie dwa mecze ligowe to dwa wyjazdowe zwycięstwa i remis na własnym boisku, który chyba częściowo był spowodowany oszczędzaniem się na czwartek. Bolton zaś w nadchodzący weekend ma ważny mecz ligowy z Wigan, który musi wygrać. Dlatego spodziewam się lekkiej taryfy ulgowej ze strony Anglików, którzy i tak gdy grają po za wyspami nie prezentują się najlepiej. Szczególnie mają z tym problem zespoły średniej klasy z Premiership nie będące w gronie tych najsilniejszych. Uważam, że Crvena nie przegra trzeciego spotkania w Pucharze UEFA. Początkowo chciałem grać handicap (0-0) by asekurować się w przypadku remisu ale Bolton już trzy mecze zremisował, więc szanse na kolejny i zakończenie rundy grupowej samymi podziałami punktów oceniam dość nisko. Dlatego za mniejszą stawkę gram czyste zwycięstwo gospodarzy.

Do góry
#1839355 - 07/12/2007 22:04 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Chiasso - La Chaux-de-Fonds 1 3.20 Sportingbet 2/10

Lech Poznan - Korona Kielce 1 2.02 Pinnacle 2/10

Belchatow - Widzew Lodz 1 1.50 Unibet 4/10

Aston Villa - Portsmouth 1 AH(0,-0.5) 1.86 Pinnacle 5/10

Everton - Fulham Over 2.5 1.99 10Bet 4/10

Bolton - Wigan 1 AH(0,-0.5) 1.76 10Bet 5/10

Palermo - Fiorentina Over 2.5 2.20 Stan James 3/10

Sevilla - Murcia Real 1 1.50 Expekt 3/10

Zaragoza - Espanyol Barcelona Over 2.5 2.00 Stan James 4/10

Luzern - Thun 1 2.05 3/10

Pierwsze spotkanie na najbliższe dni to mecz w drugiej lidze szwajcarskiej. Chiasso do niedawna spisywało się bardzo słabo. Jednak teraz, gdy poradzili sobie z absencjami zespół zaczyna grac co raz lepiej. Jeśli tak dalej pójdzie niebawem opuszczą ostatnie miejsce w lidze. Dziś trafiaja na przeciwnika, który w meczach wyjazdowych nie błyszczy. Kurs w okolicach 3.00 uważam za sensowny.
Drugi mecz to konfrontacja w Poznaniu pomiędzy Lechem a Koroną, która wyłoni zespół, który spędzi zimę na miejscu trzecim w tabeli OE. Lech u siebie nie zwykł przegrywać i pewnie nie przegra i teraz, gdy Korona przyjedzie bez Ediego. W Lechu nie zagra za to Rengifo i kilku graczy nieobecnych już od jakiegoś czasu. Lech mimo problemów kadrowych u siebie zawsze gra o komplet punktów i tak tez powinno być i dziś.
W sobotę także skorzytsam z oferty naszej ligi. Bełchatów ostatnio poprawił swoją grę a kryzys, który trwał przez całą rundę jesienną wydaje się mijać. Trzy punkty na zakończenie tej nieudanej jesieni są w Bełchatowie bardzo potrzebne. Widzew zaś w ostatnich spotkaniach jakoś nie chce przegrać. Chyba jednak najwyższy czas na porażkę, skoro nawet sypiący kartkami sędzia nie pomógł ograć Zagłębia to raczej w Bełchatowie na wygraną nie ma co liczyć.
Przejdźmy do Premiership. Aston Villa po porażce z Arsenalem, gdzie wcale tak źle nie grali podejmować będzie Portsmouth. Rywal to już łatwiejszy, szczególnie, że Laursen, Cranie oraz Primus a więc trójka defensorów nie zagra na Villa Park. Portsmouth nie przegrało w lidze już od 10 spotkań. Uważam, że seria ta kiedyś się musi skończyć a przy wizycie na cięzkim terenie Aston Villi jest to jak najbardziej możliwe, mimo, ze gospodarze zagrają bez Petrowa. Ostatnio między tymi dwoma drużynami padły dwa remisy, dlatego na kolejny podział punktów daje małe szanse i rezygnuje z zakładu dnb na rzecz odważniejszego handicapu.
Drugi mecz z Premier League to mecz na Goddison Park gdzie gospodarze podejmą Fulham. Przyjezdni nie strzelili gola w dwóch ostatnich wyjazdach no ale mieli bardzo wymagających rywali. W tym czasie na własnym boisku strzelali dość dużo. Dlatego uważam, że w sobotę strzelą bramkę na boisku Evertonu a jako, że piłkarze z Liverpoolu u siebie zawsze grają o trzy punkty także powinni strzelić minimum dwie bramki. Kurs na Everton jest jednak dość niski i dochodzi góra do 1.65, dlatego tutaj spróbuje gry na ilość goli.
No i na koniec przygody z tą kolejką w Anglii mecz z niedzieli pomiędzy Boltonem a Wigan. Goście nie grają rewelacyjnie w ostatnich spotkaniach. Serie 8 porażek z rzędu przerwał ostatnio remis u siebie z City. Do tego na wyjazdach Wigan przegrało aż 7 z ośmiu spotkań zdobywając w sumie tylko punkt. Bolton na własnym boisku jeśli przegrywał to z zespołami silniejszymi od niedzielnego rywala. Do tego na ostatni mecz w Belgradzie nie pojechało kilku podstawowych piłkarzy, oszczędzanym właśnie na ten mecz. Bolton po tym jak ograł Man Utd powinien to samo uczynic ze słabym Wigan.
Resztę spotkań może opiszę w sobotę ale szykuje mi się mały wyjazd, więc nie wiem, czy bedę miał kiedy.

Do góry
#1847981 - 11/12/2007 04:07 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Ostatki z tegorocznych europejskich salonów
Ostatnia kolejka Ligi Mistrzów a jak sięgam pamięcią do lat poprzednich wtedy wygrywali ci, którzy wygrać mieli. Pamietam, gdy Real grał o życie z Romą to Rzymianie wyszli na mecz rezerwami i dostali na własnym boisku 0-3. Myślę, że w tej kolejce odpuści mecz CSKA, które jest juz raczej na wakacjach. Turcy zaś liczą bardzo na trzy punkty. Jednak tutaj wplątali się nieco bukmacherzy i ustalili śmieszny kurs około 1.3-1.4. To absolutnie za mało, dlatego poszukam w tym spotkaniu handicapu po znacznie rozsądniejszym współczynniku. Ryzyko oczywiście się zwiększa ale na prawdę mało wierze w wielką motywację Rosjan (czyt. Brazylijczyków). Drugi mecz to Porto, które powinno spokojnie odprawić Besiktas. Portugalczycy są w formie a do tego w miniony weekend mieli przerwę w rozgrywkach ligowych na puchar, który nie jest traktowany tak poważnie jak liga. Kolejne spotkanie to Roma - Manchester. 0-3 kiedyś przegrał zespół Fergiego z Maccabi Haifa gdy już nie grał o nic a awans miał w kieszeni. Już w spotkaniu ze Sportingiem widać było lekką ospałość zawodników Manchesteru. Myślę, że chęć rewanżu wśród rzymian będzie większa niż motywacja Anglików. Trzeba się przecież zrewanzować za wiosenną klęskę na Old Trafford a kto to później będzie pamiętał, że rywal grał w rezerwowym składzie. Dodajmy, że United grają w nadchodzący weekend arcyważny mecz z Liverpoolem, dlatego Ferguson nie powinien ryzykowac zdrowia najlepszych piłkarzy. Wezmę wielu graczy z pierwszego składu, bo kadra musi składać się z 18 zawodników, ale wyjściowa jedenastka będzie prawie całkowicie zmieniona - twierdzi Szkot. Roma pewnie też wystawi kilku młodych piłkarzy ale jednak licze na przewage własnego bosika i większe zaangażowanie. Oczywiście ktos mi powie, że młodzież z Manchesteru także będzie chciała się pokazać ale ja pamietam to ich "pokazywanie się" w tym sezonie z Coventry czy wcześniej z piątoligowym Exeter.

Nie wiem jakie teraz są kursy, nie sprawdzałem, te są podene kilka dni wcześniej na blogu.

11.12. Porto FC - Besiktas 1
Kurs: 1.5 Stawka: 6 Bet-at-home

--------------------------------------------------------------------------------

12.12. Fenerbahce - CSKA Moscow 1 AH(-1.5)
Kurs: 2.09 Stawka: 4 10bet

12.12. Roma AS - Manchester United 1 AH(-0.5)
Kurs: 2.06 Stawka: 4 10bet

11.12. Marseille Ol. - Liverpool 2 AH(-0.5)
Kurs: 1.85 Stawka: 4 Gamebookers

Do góry
#1848696 - 11/12/2007 17:04 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Marsilia - Liverpool

Zatoną jak Titanic?

W jednej ze scen ów filmu, gdy już bohater tytułowy idzie na dno, pod jego nazwą widniejacą na rufie widać napis Liverpool. Dziś podopieczni Beniteza mogą podzielić losy parowca budowanego w stoczni Harland & Wolff. Ewentualna porażka, bądź remis z Marsilią spowoduje, że zdobywcy tytułu najlepszej drużyny Europy sprzed dwóch lat pożegnają się z najbardziej prestizowymi rozgrywkami klubowymi świata. Co zrobi popularny Rafa by nie podzielić losów Titanica. Na pewno nie straci głowy jak kapitan wspominianego statku i odpowiednio zmotywuje swoich zawodników. Piłkarze z miasta Beatlesów już nie raz pokazywali ambicje i wolę walki w trudnych momentach. I gdyby nie tracili głupio punktów w teoretycznie łatwych spotkaniach to teraz ich sytuacja w Champions League byłaby zupełnie inna a na murawie Stade velodrome zobaczylibyśmy "drugi garnitur" osiemnastokrotnego mistrza Anglii. Niestety fanów The Reds czeka dziś wieczór pełen emocji. Jakie będą przeważać uczucia wśród angielskich kibiców już po meczu? Ja uważam, że jak najbardziej radosne. Główni aktorzy konfrontacji w Marsilii na pewno dadzą z siebie wszystko i to zarówno ci zza kanału La Manche jak i ci sprzed niego. Do boju nie będzie ich przecież zagrzewać muzyka Celine Dion a znany na całym świecie hymn Ligi Mistrzów, który w każdym piłkarzu wyzwala dodatkowe pokłady energii. Szykuje się, więc nam niesamowite widowisko, zakończone według mnie na korzyść przyjezdnych. No chyba, że analogia do Titanica okaże się trafna.

Do góry
#1854510 - 14/12/2007 03:12 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

14.12. Roda - Sparta 1 AH(-1.5)
Kurs: 1.84 Stawka: 3 Pinnacle

Opisu niestety brak.

Do góry
#1854762 - 14/12/2007 03:53 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

A jednak będą dwa słowa

Eredivisie - komplet zwycięstw gospodarzy?
Wcale bym się nie zdziwił, gdyby tak było. Nadchodzącą kolejkę opiszę nieco dokładniej w sobotę około południa. Teraz tylko na temat spotkania piatkowego dosłownie dwa słowa. Zdecydowanym faworytem są tutaj piłkarze Rody i oni powinni zgarnąć komplet punktów. Sparta co prawda ostatnio wygrała ale ja cały czas mam w pamięci ich mecz z Utrechtem zakończony klęską. Dlatego też oprócz handicapu na Rodę zaryzykuje dość wysoki kurs na ilość goli w pierwszej połowie. Kurs 5.40 piechotą nie chodzi, dlatego delikatnie spróbuje.

14.12. Roda JC - Sparta Suma goli w pierwszej połowie Over 2.5
Kurs: 5.4 Stawka: 1 Betsson

Do góry
#1858270 - 15/12/2007 19:50 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Już mnie nic nie zdziwi. Jeśli Roda przegrywa ze Spartą a trenerem Anglików zostaje Włoch to juz mnie nic nie zaskoczy. Więc na wstępie zaryzykuje mocno i spróbuje się wstrzelić w pierwszą wygraną PSG na własnym terenie. Przyjezdni zagrają dosyć osłabieni i uważam, że jest to dobry moment na wygraną PSG, które nie bedzie miało większych absencji.
Dalej zostajemy we Francji ale tym razem Lyon. Myślę, że po porazce z Cean, gdy to nieco odpuścili spotkanie czas na przekonujące zwycięstwo. Niesieni awansem uzyskanym w Glasgow powinni poradzić sobie efektownie z NIceą, która nie gra źle ale passę trzech wyjazdowych remisów czas przerwać. Ostrzegam, jednak, że Lyon jakos słabo gra przeciwko temu rywalowi.
Nastepnie także zaryzykuje i sprawdzę formę Bredy, choć większość graczy dziś pewnie zaufa HSC. Sobotnie wieczory z Bredą przeszły jednak juz do historii Eredivisie, więc będąca w niezłej dyspozycji druzyna gospodarzy nie powinna sobie popsuć i tak juz niezbyt dobrych statystyk. Myślę, że kilka bramek w tym meczu zobaczymy.
Zostając dalej w Holandii zaufam Twente, które wraca juz do formy a ich gra wygląda bardzo dobrze. Venlo jeśli juz urywa komus punkty to raczej u siebie. Zagrali dobry mecz z Feyenoordem no ale Roda zagrała super mecz z PSV a jak to się dla nich skończyło w ostatni piątek nawet nie chce mi sie przypominać.
Zostając w kraju tulipanów postaram sie wskazać zwycięsce szlagieru w tamtejszej lidze. Ajax podejmie PSV, gdzie do końca nie wiadomop kto tam jest trenerem, kto by chciał być itd. Po odpadnięciu w bardzo słabym stylu z Ligi Mistrzów, nastroje się raqczej nie poprawiły, dlatego Ajax powinien wykorzystać słabość rywala. Tu jednak ostrożnie bo moja ocena graczy z Amsterdamu pozostaje nadal taka sama. Jest to cięzki do przewidzenia zespół.
Kończąc watek holenderski mam wrazenie, że w któryms spotkaniu spośród meczy Groningen, Vitesse oraz Utrechtu bedzie jednak niespodzianka. Po za tym pomijany przez większość graczy mecz wyjazdowy NEC raczej zakończy się ich porażką.
Kontynuując mój dzisiejszy wywód nadal będę szukał cięzkich rozwiązań i poszukam kilku bramek w Catanii, gdy ta zagra z Udine. I u jednych i u drugich imponuje mi linia ataku a kreatywność zospołu gości jest na prawde bardzo duża ale ich skuteczność pozostawia mimo sporej liczby bramek strzelonych wiele do życzenia. Po za tym mają niezbyt pewnego bramkarza. Jest to w pewnym stopniu wariactwo bo dwie ostatnie konfrontacje tych druzyn to wyniki 1-0. No ale nic nie trwa wiecznie.
Drugi wysoki wynik widze zaś w Begramo, gdzie gospodarze ostatnio lubią postrzelać a teraz podejmą ekipę, która na wyjazdach gra otwartą piłkę, dlatego kilka bramek paść powinno.
Zostając we Włoszech Parma pewnie ogra Regginę, które w spotkaniu z Sampdorią zagrała dramatycznie słabo. Ofensywa praktycznie nie istniała. Do tego teraz Reggina ma kilka braków w składzie i wątpię, by zagrali lepiej. Mają co prawda łatwiejszego rywala ale raczej im to nie pomoże.

Lyon - Nice 1 AH(-1,-1.5) 1.98 Pinnacle 4/10

PSG - Toulouse 1 2.00 Bet-at-home 4/10

Breda NAC - Heerenveen 1 AH(0-0) 2.06 Pinnacle 3/10

Twente Enschede - Venlo VVV 1 AH(-1.5) 1.73 10Bet 3/10

Ajax - PSV 1 2.25 Betway 2/10

Catania Calcio - Udinese Over 2,25 1.91 Pinnacle 4/10

Atalanta Bergamo - Palermo Over 2.5 10Bet 2.02 3/10

Parma - Reggina 1 1.91 Stan James 3/10

Do góry
#1862425 - 17/12/2007 01:12 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

I to juz koniec babe, skończyło sie love story...

Jestem juz zmęczony. Od października praktycznie nie mam kiedy grać i skutki tego są widoczne. W rzeczywistości dość poważnie od tego momentu obniżyłem stawki (w temacie tego nie zrobiłem, bo przecież nie zaczne wpisywac 0.1/10). Ostatnio na analizowanie spotkań mam dziennie góra 30 minut a musze jeszcze do tego napisać choć kilka słów. Już od dłuzszego czasu chciałem zamknąć temat ale przynosił on zyski. Ostatnio zysków brak i choć nie straciłem wszystkiego i właściwie nadal jestem do przodu w tym sezonie piłkarskim to jednak ostatecznie zamykam temat. Chciałem tylko go dociągnąc do końca roku. Koniec jest już blisko a jako, że przez okres świąteczny nie zagram niczego to kończę już teraz. Na tym forum nie bedzie już zadnego prywatnego tematu z moim udziałem. Chciałem też dodać, że bukmacherka to dla mnie tylko hobby bo czasem miałem wrażenie, że niektórzy mają ode mnie wymagania jak od zawodowego gracza do którego mi jeszcze sporo brakuje. Jednocześnie chciałem podziękować za nominacje w oskarach mecz.pl na koniec roku. Dziękuje za uwage, z mojej strony to tyle.

Końcowy wynik drugiej serii tematu to zaledwie +8.41.
Nie będę sie rozdrabniał na dokładne liczenie statystyk. Ważne, że kończe podobnie jak przy pierwszym temacie na plus.

Do góry
#1887369 - 28/12/2007 23:13 Re: Zabójcza perfekcja (2) [Re: Maxi]
Eska Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/02/2005
Trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc - wazne ze na plusie ;\)

Fajny temacik byl. Pozdrowionka

Do góry
Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5

Moderator:  rafal08