#1928865 - 10/01/2008 06:30
Re: Grand Prix - Dyskusje
[Re: Slaaawwek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/12/2004
|
ja mam pytanie czy po awansie do drugiej rundy, rozumie że pkt przechodza tylko z pojedynków z osobami które tez awansowały, suma trafionych kursów przechodzi cala, a ilość trafionych typów tez przechodzi cała, czy tylko liczy się ilość trafionych typów z pojedynków z tymi osobami co tez awansowały?? Należy rozgraniczyć dwie sprawy: 1. W drugiej rundzie zaliczam mecze z pierwszej, a więc przed rozpoczęciem pojedynków w drugiej rundzie sporządzę tabelę uwzględniającą wyniki pomiędzy zainteresowanymi. W tej tabeli będą oczywiście te elementy, które występują obecnie. Stosownie do tych wyników będą punkty, LTT i STK uzyskane wyłącznie w bezpośrednich pojedynkach pomiędzy tymi, którzy awansowali. 2. Niezależnie od tego każdemu zawodnikowi sumuję STK w przekroju całego konkursu, tak by przyznać premię temu finaliście, który uzyska najwyższą STK w ciągu całego GP. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1928873 - 10/01/2008 06:32
[Re: Slaaawwek]
|
Carpal Tunnel
|
i mam jeszcze jedno pytanie, bo rozumie jak zaliczamy punkty przechodzą z pierwszej rundy do drugiej, ale jak zaliczamy punkty przy przejściu z rundy drugiej do trzeciej??, bo jeżeli powiedzmy awansuje ja dwóch przeciwników z którymi grałem w pierwszej rundzie, i jeden z ktorym zmierzyłem się w drugiej rundzie, to czy dobrze rozumie że do 3 rundy zaliczone zostaną mi pkt z pojedynków z dwoma pojedynkami z ktorymi zmierzyłem się w pierwszej rundzie i z pojedynku z przeciwnikiem z ktorym zmierzyłem się w 2 rundzie?? Tak, dobrze rozumiesz. W trzeciej rundzie zagrasz tylko z tymi rywalami, z którymi jeszcze nie grałeś.
|
Do góry
|
|
|
|
#1934815 - 12/01/2008 03:50
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
|
Mam pytanie co zrobić w sytuacji kiedy mój przeciwnik podał typ na kosza, ale zapomniał zaznaczyć, że typ jest z dogrywką. Naprawił swój błąd, ale już po rozpoczęciu meczu. Jak rozpatrzyć taką sytuację? Aha i typ został trafiony Twój rywal podał typ na kilka godzin przed meczem. Po rozpoczęciu zawodów przypomniał sobie, że nie zaznaczył, czy jest to typ na reg. czas gry, czy włącznie z OT. W czasie trwania I kwarty (a więc na długo przed rozstrzygnięciem) podał informację, że jest to typ włącznie z dogrywką (która mogła nastąpić za ok. 1 do 1,5 godziny). Tak więc na długo przed zakończeniem meczu zarówno dla Ciebie jak i dla mnie (jako organizatora) było jednoznacznie wiadomo, co Twój rywal wytypował. Skłaniam się do tego, aby w takiej sytuacji uznać typ Twojego rywala za trafiony. Zdaję sobie sprawę, że jest to pierwszy taki przypadek i moja interpretacja może budzić kontrowersje. Jeżeli masz inne zdanie, proszę, napisz. Wtedy rozważę sprawę jeszcze raz. Pozdrawiam. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1937002 - 12/01/2008 19:05
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Pan $t$ zachowuje się jak dziecko (może nim jest) ale - siedzi dzień w dzień na forum, zapisuje się co rusz do nowych konkursów, a widząc co wyprawia tutaj to ręcę opadają. Dwie kolejki bez typu - a dziś tak jakby się z choinki urwał 4 typy z jednego dnia  Nie ma słów na takie zachowanie - pzdr. PS. Jestem za wykluczniem takich konkursowiczów....
|
Do góry
|
|
|
|
#1937078 - 12/01/2008 20:06
[Re: connor]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
:/ no do cholery i $t$ odstawia taki numery, mega wkur wiajace jest cos takiego jak rywal zagra ze mna a innym oddaje punkty. Jesli ktos ma czas(pewnie patron konradd) to poprosze o liste tych olewaczy/
|
Do góry
|
|
|
|
#1937233 - 12/01/2008 21:42
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
|
[*** jest cos takiego jak rywal zagra ze mna a innym oddaje punkty. Jesli ktos ma czas(pewnie patron konradd) to poprosze o liste tych olewaczy/ [/quote] Lista typerów, którzy nominalnie pozostają w konkursie, jednakże nie typują: gr 2: kewin gr 3: Muczaczo gr 4: mgr, c1nek, krycha84 gr 7: TEKSAŃSKI (to chyba wszyscy) kewin wyraził swego czasu swój zawód po przeczytaniu regulaminu i pewnie dlatego zrezygnował. Pozostali Panowie raczej systematycznie udzielają się w różnych tematach forum. W końcu maja do tego prawo, ale mogliby choćby z grzeczności zgłosić swoją rezygnację. Ot, takie "ciut" kultury. W kwestii $t$: możliwe, że naprawdę miał problemu z dostępem do sieci, gdyż jakiś czas temu dostałem priva od usera, który nie jest uczestnikiem konkursu z pytaniem, czy może podać typy za kolegę, który nie ma czasowo dostępu no netu. Odmówiłem. Nie napisał o kogo chodzi, ale w tym czasie właśnie $t$ miał przerwę w typowaniu. Jednak z drugiej strony ... rozumiałbym gdyby ktoś mieszkał w leśniczówce i złamane drzewo zerwało linię energetyczną, ale teraz trudno sobie wyobrazić, żeby ktoś komu bardzo zależy nie umiał znaleźć dostępu do sieci. Są przecież kafejki, urzędy pocztowe, koledzy, znajomi. W "co drugim" domu jest komp z dostępem do sieci. Nie mieszkam co prawda w żadnej metropolii, ale kiedyś z braku dostępu do internetu śmignąłem kilka razy do kafejki i po problemie. Rywale w konkursie nawet nie wiedzieli o moich problemach. To tyle w poruszonej kwestii. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1937248 - 12/01/2008 21:51
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
|
A jeszcze lepiej napisać, poprosić kolegę z grupy o telefon. Potem podać mu typy, on za Ciebie wrzuci na forum, pewnie nie byłoby z tym problemu u organizatora, w końcu gramy w duchu fair play i po problemie. Kolega z grupy może być, a najlepiej rywal. Zawsze można zwrócić się do mnie, chętnie pomogę - i tak chyba byłoby najlepiej. Tyle, że wtedy typy musiałyby być podane wcześniej, tak żebym mógł je wrzucić na forum na godzinę przed zawodami. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1937323 - 12/01/2008 22:32
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
|
Jak widzę brakuje zapisu w regulaminie
Nie podawanie regularnie typów przy jednoczesnym aktywnym uczestnictwie na forum kończy się ostrzeżeniem.
a grupa 4 to już tragedia (oczywiście nie mówię tu o podających typy) - taki krycha84 szaleje od rana na Quasi a typów podać pewnie czasu nie ma Od następnej edycji na pewno będzie taki zapis. A to, że nie ma zapisu nie oznacza, że mamy sytuację patową. Zbliża się rozstrzygająca faza I rundy i wraz z zakończeniem bieżącej kolejki - o ile nie podadzą typów, zawieszę udział w konkursie wszystkich "olewaczy". Sprawa wygląda tak, że: 1. kewin w dyskusjach zapewne chciał dać do zrozumienia, że rezygnuje, gdyż nie odpowiada jemu regulamin. Nie sądzę, żeby user i mod o takim stażu na forum "olewał" innych. 2. Muczazo zrezygnował. 3. mgr, c1nek, krycha84, TEKSAŃSKI zostaną zawieszeni w konkursie i wszystkie pozostałe ich pojedynki zostaną rozliczone tak,jak dotychczasowo walkowerami. Tak będzie sprawiedliwie wobec tych, którzy rzetelnie biorą udział w Konkursie. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|