#1252156 - 26/05/2007 17:14
Re: Idiotyzm ... Idiotyczne sytuacje....Idioci...
[Re: Szewa]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/11/2003
|
Poprzednia Wielkanoc spedzilem w Dublinie - swoja droga to byl wspanialy czas, bo byla akurat 90-ta rocznica Powstania Wielkanocnego, ktore zapoczatkowalo niepodleglosc Irlandii (parady, wydarzenia kulturalne, mase turystow). Jak zazwyczaj zatrzymalem sie w hostelu - niskie ceny i jak zawsze mas oryginalow z calego swiata. W moim 4-osobowym pokoju bylo 2 Szkotow (jeden chcial zostac Ajryszem!) i Jankes z Iowa (zapalony lewacki intelektualista). Ci, którzy slyszeli kiedys angielski w wydaniu szkockim wiedza, ze nielatwo go zrozumiec. Musialem wiec uwaznie nasluchiwac, co do mnie mowia moi nowi szkoccy znajomi. Ale nie mniejsze problemy mial Amerykanin. Co chwila tylko: "Eee, sorry?", "Pardon?" "What do you mean?" Jankes od razu po wkroczeniu do pokoju wyciagnal butelkowe piwa. Niestety nie mial otwieracza. Wzialem wiec butelki i otworzylem je zahaczajac kapsle o ostra krawedz przy parapecie i uderzajac kantem dloni. Oczy Damiana zrobili sie jak 5 zlotych !!! Musialem go w ciagu nastepnej pol godziny nauczyc wszystkich znanych mi sposobow otwierania butelek. Jak tak po jakies 2 butelki osuszylismy, wprowadzili sie Szkoci: Sean (ten z ciagotami irlandzkimi) i Mike. Dostali po butelce i oczywiscie nastapila prezentacja: - Polak? Swietnie! Zona naszego ksiecia byla corka krola Polski i Turcji. (Dla wyjasnienia: jeden z potomkow krolewskiego rodu Stuart, byl ozeniony z wnuczka Jana III Sobieskiego)
|
Do góry
|
|
|
|
#1252376 - 26/05/2007 19:34
[Re: Hornblower]
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
Wlasnie jestem na kursie Health and Safely .... czyli Zdrowie i Bezpieczenstwo w pracy.... Nie wiem czy smiac sie czy plakac. Jeden angol ciagle za przyklady niebezpiecznej pracy mowi nurse( pielegniarka), praca zwiazana z alergia... on pielegniarka, praca zwiazana z dzwiganiem a on pielegniarka. Niebezpieczenstwa zwiazane z praca itd... palanie, narkotyki, alkohol itd ... A on znowu cos o pielegniarka  Nie moge co za idiota ... a prowadzacy kurs wszystko podciaga pod te jego pielegniarki.
|
Do góry
|
|
|
|
#1252485 - 26/05/2007 20:55
[Re: Zbigniew]
|
Pooh-Bah
|
Jak tam kiedyś pojadę, to porobię sobie tutaj zdjęcia w lesie, w szałasie i powiem, że tu mieszkam. i koniecznie opowiedz, jak napadaja cie wilki i niedziwedzie
|
Do góry
|
|
|
|
#1252511 - 26/05/2007 21:12
[Re: Hornblower]
|
veteran
|
Wlasnie mam przerwe na lunch (podczas kursu Health and Safely) .... mozna sie za free poczestowac kanapkami np. - kanapka z szynka i dzemem  - kanapka z krewetkami i dzemem  - kanapka z jajkiem i dzemem  - chipsy o smaku brudner podlogi  - brazowe ciasteczka ( o dziwo jadanlne  ) Co zjesc ? ...ide po orzeszki ziemne moze jadalne 
|
Do góry
|
|
|
|
#1252540 - 26/05/2007 21:29
[Re: ComeWithMe]
|
Pooh-Bah
|
Pamietam, jak kiedys do sniadaniowych, niejadalnych kielbasek poprosilem w hotelowej knajpie musztarde. - Musztarda, sir? Do sniadania? - ale jednak przyniesli.
Dlugo tez Angole nie moga przyzwyczaic sie, ze pijam black tea (bez mleka). Odnioslem jednak maly sukces, bo przekonalem juz niejednego, zeby do beans (puszkowa fasola w sosie pomidorowym) dodac zeszklona cebule i ziola.
Najgorsze potrawy to sa najczesciej zagraniczne, zrobione na sposob angielski, np. rozgotowane i nieposolone spaghetti (pare razy zreszta dostalem pod ta nazwa tagliatelle (wstazki) lub nawet fussilli (swiderki)).
|
Do góry
|
|
|
|
#1254209 - 27/05/2007 05:17
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
Herbata z mlekiem, bekon i tłusta kiełbasa na śniadanie, zielony, rozmemłany groch na obiad. MASAKRA
Nie do końca podchodzi to pod temat, ale skoro jesteśmy już przy ich upodobaniach kulinarnych...
No akurat herbate z mlekiem czyli bawarke to sam pijam wiec to akurat takie dziwne nie jest.Pamietam za to jak kiedys w czechach jadlem pudding a na samym dole byl kawalek parowki  (bylismy grupa i to nie byl przypadek)
|
Do góry
|
|
|
|
#1255527 - 28/05/2007 00:17
[Re: grekugreku]
|
veteran
|
Dzis w pracy zapodalem temat z liczeniem na poczatku dalem cos latwego aby rozgrzaly im sie "mozgi" 2+2+2 = 2*2+2 = 2+2*2 = Odpowiedzi udzelane przez angoli to: 6 6 8 Byli w niezlym szoku jak im mowie ze to zawsze 6 (szesc)  i dla przykladu dawalem tez inne zadanie 2*2*2 ... czyli 8 wiec to dziwne ze 2+2*2 to tez osiem. Nikt nie mogl zrozumiec, a nawet moj kolega uslyszal slowa "Back to school!" od kierowniczki QA, a inni sie nasmiewali ze jest to polska matematyka. Jednak nie myslmy tak tragicznie ... podobno w calej fabryce znalazlo sie 3 osoby (anglicy) ktorzy potwierdzili ze jest to 6. Na domiar zlego dowiedzialem sie ze w Portugali, Litwie i Lotwie 2+2*2 wynosi 8 a nie 6  ------------------------------------------------------------ Pod koniec dnia tez bylo bardzo smiesznie ale to juz sie smiali polacy gdy okazalo sie ze na calej fabryce brakuje skrzynek, na wszystkich halach i liniach ...a kierownictwo dziwilo sie jak to mozliwe. Dopiero 70% zamowien zrobione a juz sie skonczyly skrzynki.  ---------------------------------------------------------- Czy moze mi ktos pomoc i znalesc jakas prosta strone po angielsku gdzie bedzie ten przyklad wyjasniony (2+2*2). I jezeli znacie rowniez zagadki lub pytania jakie moge zadac to zapodajcie tu a ja zapytam o nie przedstawicili tago pieknego kraju 
|
Do góry
|
|
|
|
#1268183 - 01/06/2007 22:19
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1301780 - 15/06/2007 05:15
[Re: nOcnY]
|
veteran
|
Szoook  Dzis pracowala ze mna moja ulubiona kolezanka Natasha.Kto sledzil temat ten wie.Podczas pracy siedziala na krzesle (co jest zabronione, bo krzesla przeznaczone sa tylko dla kobiet w ciazy).Ona siedziala bo ja noga bolala. ... ale co w tym dziwnego? Nic. Rozmiawiamy.... ile to ciezarnych jest na fabryce. No to wymieniamy. na Hire Care (1 osoba), na Packingu (1 osoba),na Low Care (1 osoba)... a ja na to ze 2 osoby ... No to ona zaczyna mnie wypytywac ....  A ja na to ze nie powiem, bo to jeszcze tajemniaca ... No to ona prosi i wypytuje, imie? ... Nie powiem. A moze powiedz chociaz narodowosc? Polka?Lotyszka? Litwinka? Angielka? ... A ja na to nie powiem. No to ona "To powiedz chociaz czy to kobieta czy mezczyzna?"  Hmmmmm 
|
Do góry
|
|
|
|
#1315291 - 20/06/2007 01:46
[Re: barciu]
|
veteran
|
Od 2 miesiecy szukam mieszkania. Zlozylem aplikacje w agencji mieszkaniowej,dowiedzialem sie ze zlozylem jako JEDYNY,i ze mam bardzo duze szanse Dowiedzialem sie ze przeszedlem pozytywnie weryfikacje w sprawie moich zarobkow. Wydzwaniam do agencji ... czy juz moga mi powiedziec czy dostalem mieszkanie. Odpowiedz.... "Czekac, nic sie nie martwic ;)" Patrze ...w braszurce mieszkania nie ma ... jako inteligentny polaczylem fakty . Jedyny zlozylem podanie + weryfikacja wynagrodzenia + wycofanie mieskania z oferty = Dostalem mieszkanie .... A tu jednak C.U.R.W.A. zonk ... dzwoniom do mnie po 10 dniach, ze landlord sprzedal mieszkanie i moze mam ochote zobaczyc cos innego w przyszly piatek. I jak tu czlowieka nie trai szlak z nimi !
|
Do góry
|
|
|
|
|
|