Strona 7 z 14 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 >
Opcje tematu
#2082249 - 20/02/2008 23:25 Re: Betsson [18] [Re: Banik]
maciey Offline
old hand

Meldunek: 05/01/2004
Originally Posted By: Banik
Originally Posted By: maciey
Originally Posted By: Lord Devastator
Ze Szwedzi tak kombinuja ciekawe - panstwo opiekuncze ich nauczylo?

Jak słyszę o uczciwości Szwedów to od razu przychodzą mi do głowy dwa mecze:
Szwecja - Łotwa 0:1
Dania - Szwecja 2:2

Ja pamietam takze jeszcze mecz z osttanich eliminacji ME
Dania- Szwecja 3:3 przerwany przed rzutem karnym dla Szwecji w ostatnich minutach.
wiekszosc bukmacherow rozliczyla go albo jako zwrot , albo remis ,w betsson:

Dania - zwrot
remis - wygrany
Szwecja -wygrany

No dobra, ale co to ma do uczciwości Szwedów, którą komentowałem?
Tamte dwa mecze to dla mnie typowe wałki pokazujące, ze nie tacy Szwedzi uczciwi jak się ich maluje.
Twój to przykład tego, że są mecze, gdzie się nie układają, ale ja nigdzie nie twierdzę, że oni zawsze wałki robią ;\)

Jak rozumiem chcesz pochwalić betssona za super potraktowanie klientów przy okazji tamtego skandalu, ale mam dziwne wewnętrzne przekonanie, że to nie tak do końca z dobrego serca ta "szczodrość" \:p

Do góry
Bonus: Unibet
#2082278 - 20/02/2008 23:29 Re: Betsson [18] [Re: CarlosMarc]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/10/2007
Originally Posted By: CarlosMarc
A poza tym milion klientow to macie moze zarejestrowanych od poczatku istnienia a nie aktualnie grajacych...

Poza tym sami Panowie z betsson sugerują, że każdego sympatia ma też konto, pewnie brat, siostra, mama, tata a nawet babcia 80 letnia \:D ( kojarzę przypadek z forum). Więc pytanie czy Oni wszyscy tam grają? Czy tylko mają konta i nabijają statystyki?

Do góry
#2082612 - 21/02/2008 00:24 Re: Betsson [18] [Re: gryzonko]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Originally Posted By: gryzonko
o w morde jaki burdel -chłopakom sie przyciski pomyliły i anulowali wszystkie zakłady

Skąd my to znamy? To samo było w aferze giełdowej. Chłopakom pomyliły się kursy jakie wystawiali na giełdzie.

Wiele osób czepia się tu Betssona o rzeczy, na które w innych firmach przymknęłyby oczy. Ale tak to już jest. Jak się raz oszuka klientów to smród będzie się już ciągnął za firmą latami. I co opłacało się?

Do góry
#2082804 - 21/02/2008 00:42 Re: Betsson [18] [Re: z o ® r o]
lekki Offline
addict

Meldunek: 13/01/2005
Czy betsson wysyla email informujacy jak zaklad zostal anulowany i rozliczony jako po kursie 1. Zdarzyla mi sie taka sytuacje ze **wygrany** zaklad zostal anulowany. Support poinformowal mnie ze byly to tak zwane "technical difficulties" a email zostal na 100% wyslany, dziwne bo emaila nie dostalem a sprawdzilem inbox oraz junk mail.

pzdr
lekki

Do góry
#2082849 - 21/02/2008 00:52 Re: Betsson [18] [Re: Vader]
Banik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/06/2002
Originally Posted By: Vader
A poza tym milion klientow to macie moze zarejestrowanych od poczatku istnienia a nie aktualnie grajacych...

Poza tym sami Panowie z betsson sugerują, że każdego sympatia ma też konto, pewnie brat, siostra, mama, tata a nawet babcia 80 letnia \:D ( kojarzę przypadek z forum). Więc pytanie czy Oni wszyscy tam grają? Czy tylko mają konta i nabijają statystyki?

Sugeruje ze kazdy gracz profesjonalny ma sposoby zeby dac sobie rade z limitami, zycze Ci zebys z biegiem czasu tez do tego doszedl.
Zakladanie kont na rodziny, sasiadow to juz domena bonushunterow, co jest plaga u wszytskich bukow dzialajacych w Polsce - to jedna z przyczyn dlaczego bukmacherzy tak utrudniaja warunki bonusow. Wystarczy porownac jak to sie mialo 5 i 2-3 lata temu, a jak to wyglada teraz.

Do góry
#2082985 - 21/02/2008 01:23 Re: Betsson [18] [Re: z o ® r o]
Banik Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: z o R r o
Originally Posted By: gryzonko
o w morde jaki burdel -chłopakom sie przyciski pomyliły i anulowali wszystkie zakłady

Skąd my to znamy? To samo było w aferze giełdowej. Chłopakom pomyliły się kursy jakie wystawiali na giełdzie.

Wiele osób czepia się tu Betssona o rzeczy, na które w innych firmach przymknęłyby oczy. Ale tak to już jest. Jak się raz oszuka klientów to smród będzie się już ciągnął za firmą latami. I co opłacało się?

zorro bledy zdarzaja sie we wszytstkich firmach ( z reguly werdykt ustlalany jest odgornie a support , o ile wogole odpowie jak mantre powtarza ten sam slogan ) potrfisz wymienic jeszcze jedna ktorej pracownik dzialu, ktorego ten blad dotyczyl tlumaczyl sie na forum graczy z tego powodu ?

Piszez o gieldzie, zycie pokazalo ze "zwrot" na gieldzie nie byl precedensem w betsson , kilka miesiecy pozniej zvoidoval wszytskie zaklady w obrebie meczu tenisowego na ktory byly ponad milionowe obroty.

W tym przypadku przyznalismy sie do bledu ( trwalo to dluzej bo po drodze byl weekend ) i gracz otrzymal zwrot.

Do góry
#2083087 - 21/02/2008 01:43 Re: Betsson [18] [Re: maciey]
Banik Offline
Pooh-Bah

[

Jak rozumiem chcesz pochwalić betssona za super potraktowanie klientów przy okazji tamtego skandalu, ale mam dziwne wewnętrzne przekonanie, że to nie tak do końca z dobrego serca ta "szczodrość" \:p

LOL a kto napisal ze z dobrego serca?
Podalem to jako przyklad, ze nie jest najwazniejsze dazenie do zysku za wszelka cene,a pamietny mecz Dania - Szwecja mial on bardzo duze obroty ( jak z pewnoscia u kazdego skandynawskiego buka ) i zatwierdzenie takiego wyniku bylo zwiazane z faktycznym dla Szwedow stanem rzeczy (walkower i wygrana dla Szwedow byla pewna ) i nikt w betsson nie miala zamiaru w kwestionowac zaslaniac sie regulaminem.

Tak samo jak nikt nie chcial oszukac owej mady na drobnym zakladzie.

Recze Ci ze jesli to Polska bedzie remisowala z Niemcami w 90 minucie na Euro i przy podtyktowanym rzucie karnym dla Polski , Niemiecki kibic wleci na boisko przerywajac mecz, grajacy na Polske beda mieli wyplacona wygrana...

Do góry
#2083121 - 21/02/2008 01:50 Re: Betsson [18] [Re: Banik]
Banik Offline
Pooh-Bah

Piszez o gieldzie, zycie pokazalo ze "zwrot" na gieldzie nie byl precedensem w betsson , kilka miesiecy pozniej zvoidoval wszytskie zaklady w obrebie meczu tenisowego na ktory byly ponad milionowe obroty.

betfair oczywiscie zvoidowal zaklady na gieldzie.

Do góry
#2083162 - 21/02/2008 02:04 Re: Betsson [18] [Re: Banik]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003

O nie, nie, nie Banik. Takich fałszywych i wprowadzających w błąd argumentów to ja nie mogę zostawić bez komentarza!

Betfair unieważniło zakłady nie z byle jakiego powodu. To był wielomilionowy, ordynarny, odbywający się na oczach wszystkich przekręt rosyjskiej mafii. Ponadto na unieważnieniu tych zakładów betfair STRACIłO finansowo (mniejsze wpływy z prowizji)! Betfair NIE ZłAMAłO swojego regulaminu!

Betsson natomiast anulował zakłady na giełdzie "BO POMYLIł SIę TRADER". Dla marnych paru tysięcy euro postanowili ZłAMAć SWóJ REGULAMIN, który jasno i wyraźnie mówi o odpowiedzialności za wystawione kursy. Po dziś dzień firma zbiera żniwo tej decyzji. Opłacało się?

Nie wciskaj nam zatem takich bajeczek, bo ktoś naiwny jeszcze uwierzy.

Do góry
#2083228 - 21/02/2008 02:20 Re: Betsson [18] [Re: Banik]
maciey Offline
old hand

Meldunek: 05/01/2004
LOL a kto napisal ze z dobrego serca?
Podalem to jako przyklad, ze nie jest najwazniejsze dazenie do zysku za wszelka cene,a pamietny mecz Dania - Szwecja mial on bardzo duze obroty ( jak z pewnoscia u kazdego skandynawskiego buka ) i zatwierdzenie takiego wyniku bylo zwiazane z faktycznym dla Szwedow stanem rzeczy (walkower i wygrana dla Szwedow byla pewna ) i nikt w betsson nie miala zamiaru w kwestionowac zaslaniac sie regulaminem.

Wyczuwam agresywny ton ;\)
1. Nic nie pisałem o zysku, więc nie wiem czemu w odpowiedzi na mój zupełnie offtopic post podejesz ten przykład.
2. Jeżeli już o tym mowa, to banik żartujesz ze mnie? Ja już naprawdę nie jestem dzieckiem... \:\)
Wypłaciliście te zakłady bo wam się to OPŁACAŁO, z żadnego innego powodu. Firma betsson (i każdy inny bukmacher) została założona i jest prowadzona tylko w jednym celu - osiągania jak największego zysku. Każde jej działanie ma na celu zmaksymalizowanie dochodów. Kupiliście sobie za te wypłaty co najmniej 2 rzeczy: primo zadowolenie klientów, secundo reklamę. I obie te rzeczy kupiliście bardzo tanio na waszym kluczowym, skandynawskim rynku. Szwedom zapłaciliście, bo mecz najprawdopodobniej by wygrali, więc i tak trzeba by tą część pieniędzy płacić (mieliście do wyboru ewentualny zwrot, ale skoro tylko przez głupi incydent można było tego nie płacić to bardziej opłaca się zapłącić i zyskać trochę dobrego PR), Duńczycy dostali zwrot (no a co mieli dostac? - również tanio ich zadowoliście), a remis miał pewnie zagrany co 50 gracz, więc żeby już reklama i zadowolenie było pełne to warto było te parę E zapłacić.
Niestety nigdy nie uwierzę w zapewnienia, ze firma nie dąży za wszelką cenę do zysków, za dużo lat na karku.
A wypowiedzią Twojego współpracownika:
Originally Posted By: Betsson Polska
Betsson zawsze stara się działać zgodnie z interesem swoich Klientów

jestem autentycznie wzruszony \:D (dla jasności: podobnie bym był wzruszony na takie wypowiedzi każdego innego bukmachera)
Betsson (jak każdy inny bukmacher) stara się działać tylko i wyłącznie ze swoim własnym interesem.

Tak samo jak nikt nie chcial oszukac owej mady na drobnym zakladzie.

A czy ja gdzieś tutaj napisałem coś innego...

Recze Ci ze jesli to Polska bedzie remisowala z Niemcami w 90 minucie na Euro i przy podtyktowanym rzucie karnym dla Polski , Niemiecki kibic wleci na boisko przerywajac mecz, grajacy na Polske beda mieli wyplacona wygrana...

Wierzę, zawsze trochę taniej reklamy ;\)

Do góry
#2083256 - 21/02/2008 02:24 Re: Betsson [18] [Re: Banik]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/10/2007
Zakladanie kont na rodziny, sasiadow to juz domena bonushunterow, co jest plaga u wszytskich bukow dzialajacych w Polsce - to jedna z przyczyn dlaczego bukmacherzy tak utrudniaja warunki bonusow. Wystarczy porownac jak to sie mialo 5 i 2-3 lata temu, a jak to wyglada teraz.

To ja opisałem sytuację moją. Jak betsson zmienił warunki bonusu gdy ja już do niego przystąpiłem. Pisałeś, że pracujesz od 2 lat w firmie więc pewnie Ciebie tam jeszcze nie było gdy Oni wchodzili na polski rynek. Ja wtedy założyłem konto, skorzystałem z bonusu i dalej co było jest napisane wyżej.
Tak nie robi "poważna firma". Jak można jednostronnie zmieniać warunki ju PO przystąpieniu do umowy?
Skoro piszesz, że było kilka lat temu inaczej niż teraz to jednak u Was już wtedy było jak teraz \:\)
Widać jesteście przewidujący.
Koniec tematu. Nie będę Ciebie tutaj atakował bo sam pisałeś że początkowo byłeś graczem a później zacząłeś pracować dla buka. Tylko może ten Pan betsson Polska to przeczyta.
pozdr

Do góry
#2084148 - 21/02/2008 05:24 Re: Betsson [18] [Re: Banik]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006

Z doswiadczenia wiem ze wiekszosc profesjonalnych graczy po zlimitowaniu ( a to normalny sposob dzialania u 95% bukmacherow ) otwiera nowe konta na osoby zaufane, w pierwszej kolejnosci sa to ich sympatie.

Czy moze Pan okreslic jacy gracze maja grac w firmie Betsson i ogolnie u bukmacherow opierajac sie na swoich doswiadczeniach?
Do jasnej cholery to jest GRA i kazdy grajac podejmuje ryzyko - czy zakladacie ze 'profesjonalny gracz' bedzie tylko wygrywal?
Normalny czlowiek grajac u bukmachera gra w celu osiagniecia zysku i trudno sie dziwic chyba? Jesli ktos by wiedzial jaka polityke stosuje dana firma i nie chodzi mi tu tylko o Betsson wobec 'profesjonalnych graczy' to watpie zeby choc z 10% ludzi noszacych sie z tym zamiarem wplacilo do danego bukmachera pieniadze ale o tym sie glosno nie mowi prawda? 1000 'pisomatołkow' ma wplacic i przegrac nie wiedzac jak ten ktoremu sie poszczesci lub ma nieco lepsza wiedze zostanie przez firme potraktowany?
95% firm tak postepuje - moze to dla kogos jest normalne dla mnie i mysle ze wielu osob nie jest i nigdy nie bedzie, osobnik zakladajac konto GRA czyli bierze udzial w grze i wcale nie jest powiedziane ze wygra a marza ma zapewnic bukmacherowi zyski niezaleznie od rozstrzygniecia w dluzszym okresie - nic to bukmacherzy 'dorabiaja' sobie wykaszaniem tych co maja o rzeczy nieco wieksze pojecie mimo ze maja wystarczajace zyski od tych ktorzy przegrali i dzieki marzy - moze powie Pan dlaczego tak sie dzieje? Nie chodzi mi konkretnie o firme Betsson ale o opinie osoby 'po drugiej stronie barykady' - z gory dziekuje
Poza tym w Nordicbecie sie nie cyndolą i jak jest konto zakladane na kobiete z urzedu zakladaja limit ('kobiety nie graja') - dziwne ze na to Panstwo nie wpadliscie

Do góry
#2084260 - 21/02/2008 05:42 Re: Betsson [18] [Re: Lord Devastator]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

1. Co to jest Giełda Zakładów?
Giełda zakładów to miejsce, w którym użytkownicy mogą zakładać się między sobą a nie z bukmacherem.
Apropo o jakim meczu tenisowym 'zwodowanym' mowa jesli moge zapytac \:p

Do góry
#2084296 - 21/02/2008 05:49 Re: Betsson [18] [Re: Lord Devastator]
Ý€$ Offline
old hand

Meldunek: 23/01/2008
Originally Posted By: Lord Devastator
1. Co to jest Giełda Zakładów?
Giełda zakładów to miejsce, w którym użytkownicy mogą zakładać się między sobą a nie z bukmacherem.
Apropo o jakim meczu tenisowym 'zwodowanym' mowa jesli moge zapytac \:p

Giełda Zakładów w Betsson, to nie jest giełda zakładów.

Nie interesuje mnie granie na giełdzie gdzie "młody narybek"
jest w lepszej pozycji od klienta, bo ma "czerwony przycisk".

BetFair
odwołał mecz N."Wałka".Dawidenki w Sopocie
jak "mafia chciała przeprać miliony".

Do góry
#2084362 - 21/02/2008 06:00 Re: Betsson [18] [Re: ݀$]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

duzo sie mowi ze to byl przekret ale czy skazali kogos bo tak to sobie kazdy moze powiedziec ze byl przekret zrobic zwroty a ktos ponosi konsekwencje wymierne
nawet jesli kursy poszly nieadekwatnie do rozwoju wydarzen to takich meczow znalazloby sie pare (po meczu Volandri-Luzzi musialem brac polgodzinny zimny prysznic na uspokojenie) a ostatnio to chyba Djokovic tez ktos ostrawo przyladowal przeciwko
to tak ciezko ustalic kto zrobil zaklady na przegrana 'Dawida' - jak by chceli to w 5 minut maja namiary delikwenta no ale tu ktos gruby chcial wykiwac kogos grubego. zalozmy ze caly swiat sie na cos rzuci to gielda wrzuci w druga strone tanim kosztem noz wszyscy sie myla a jak nie wejdzie zrobia zwroty co maja do stracenia a zarobic bardzo duzo

Do góry
#2084729 - 21/02/2008 06:53 Re: Betsson [18] [Re: Lord Devastator]
CarlosMarc Offline
old hand

Meldunek: 15/09/2006
Faktem jest, ze bukmacherzy przeginaja limitujac graczy. Zgadzam sie, ze marza im nie wystarcza. Skoro bukmacher limituje to my zakladamy konta na znajomych. Ja uwazam, ze to nic zlego. To jest wojna. Albo my ich albo oni nas. Nie dosc, ze to oni ustalaja kursy to jeszcze ich boli jak ktos wygra. Najlepiej jakby kazdy przegral:)
BTW, jak nazwac kogos kto byl po naszej stronie a przeszedl do wroga?

Do góry
#2089151 - 22/02/2008 16:37 Re: Betsson [18] [Re: CarlosMarc]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004

BTW, jak nazwac kogos kto byl po naszej stronie a przeszedl do wroga?

Juda$z

Do góry
#2089986 - 22/02/2008 22:42 Re: Betsson [18] [Re: CarlosMarc]
Banik Offline
Pooh-Bah

Po kolei \:\)
jak nazwac kogos kto byl po naszej stronie a przeszedl do wroga?

Niestety tak jak wszedzie podzial na biale i czarne nie przebiega tutaj tak czytelnie. Mowsz podzial na graczy i buki? Rzeczywista linia podzialu przebiega gdzie indziej. Wystarczy zadac sobie pytanie dlaczego gracze majacy wieksze sukcesy zniakaja z otwartego forum, przenoszac sie do podziemia (czyt. zamknietych grup )

Do góry
#2090066 - 22/02/2008 23:01 Re: Betsson [18] [Re: maciey]
Banik Offline
Pooh-Bah

Wierzę, zawsze trochę taniej reklamy ;\)

Skoto to takie wszytsko proste i zyskowne marketingowo z wyplaceniem wygranych za mecz Danie-Szwecja, to dlaczego tylko betsson tak postapil?

Dorzuce jeszcze troche taniej reklamy... \:\)

Ostatnie Tour de France - afera dopingowa wykluczyla wszystkich najwiekszych faworytow - co jako ze zakladow outright sie nie zwraca - Dla bukow to oznaczalo - szczegolnie skandynawskich (Rassmusen)- wielkie zyski.
W betsson za kolarstwo odpowiedzialny jestem piszac nieskromnie ja. Po wycofaniu Rassmusena wszystkie zaklady (poza pierwsza walczaca jeszcze trojka) na zwyciestwo w calym wyscigu zostaly zwrocone - w tym na Vinokurova na ktorego od samego poczatku trzymalem jeden z najwyzszych w sieci kursow.

Do góry
#2090093 - 22/02/2008 23:07 Re: Betsson [18] [Re: z o ® r o]
Banik Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: z o R r o

Betfair unieważniło zakłady nie z byle jakiego powodu. To był wielomilionowy, ordynarny, odbywający się na oczach wszystkich przekręt rosyjskiej mafii.

Takich meczow wczesniej i pozniej bylo wiecej. W tym wypadku sprawa byla juz tak glosna ze betfair nie mial innego wyjscia, jako ze temat nie schodzil z pierwszych stron gazet , wykorzystal to takze jako PR.
Pytanie jesli juz mowa o mafii, dlaczego jak owa rosyjska mafie potraktowano wszytskoch zawierajacych wowczas zaklady?
Dlasze dywagacje utne jako ze to nie temat o betfair

Do góry
Strona 7 z 14 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 >

Moderator:  rafal08