#2100164 - 26/02/2008 01:02
Re: Wstrząsająca kontuzja Eduardo Da Silvy
[Re: gobel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/04/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2100176 - 26/02/2008 01:04
[Re: Eriksson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/12/2006
|
Prawda jest taka że Eduardo miał strasznego pecha. Każdy z nas grając w piłkę podejmuje ryzyko. Grasz w Ping Ponga to jak się uprzesz nogę złamiesz. Sam gdy kiedyś grałem w klubie złamałem paskudnie rękę, można powiedzieć że dłoń mi się podwinęła i całym ciężarem ciała spadłem na nią. Nawet gdy lekarz zobaczył to złamanie to usłyszałem tylko jęk ssssssssssssss z ust lekarza. Znam gorsze przypadki. Kiedyś na treningu w nie daleko położonej miejscowości od Mysłowic, chłopak się przewrócił i pechowo uderzył krtanią w wystawione kolano kolegi . Chłopak zmarł po przewiezieniu do szpitala.  Piłka to sport a sport to nie zawsze zdrowie w szczególności jeśli gra się w Premiership. Eduardo życzę powrotu do zdrowia  u mnie kolega na hali mial takie starcie ze noga mu sie w kolenie przekrecila o okolo 120stopniu. rzepka pogruchotana,rehabilitacja do konca zycia i jakies sruby w kolanie 
|
Do góry
|
|
|
|
#2101356 - 26/02/2008 04:36
[Re: retoox]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
W 1998r(albo 99r) mecz polskiej drugiej ligi Hetman Zamosc - Stal Stalowa Wola. Na środku boiska w pierwszej chwili (pozniej juz to wygladało makabrycznie) po dosc nie groznie wygladajacym faulu pomocnik Stali Klich ma otwarte złamanie nogi, kosc na wierzchu, duzo krwi i praktycznie koniec kariery dla tego zawodnika... . Widok był na prawde nieciekawy a kary żadnej. Zawodnik Hetmana ukarany tylko(!!!) żółta kartka, gdzie tu sprawiedliwosc. Nie ma co porównywac naszej kopanej z angielska, ale pisze o tym, gdyz ciekawy jestem jaki bedzie finał tej sprawy i jednoczesnie chce pokazac jak to wygladało u nas jakis czas temu. Liczy się faul (ewentualnie zamiar) a nie skutki jakie wywołał
|
Do góry
|
|
|
|
#2103280 - 26/02/2008 20:36
[Re: Big Ben]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/02/2004
|
W 1998r(albo 99r) mecz polskiej drugiej ligi Hetman Zamosc - Stal Stalowa Wola. Na środku boiska w pierwszej chwili (pozniej juz to wygladało makabrycznie) po dosc nie groznie wygladajacym faulu pomocnik Stali Klich ma otwarte złamanie nogi, kosc na wierzchu, duzo krwi i praktycznie koniec kariery dla tego zawodnika... . Widok był na prawde nieciekawy a kary żadnej. Zawodnik Hetmana ukarany tylko(!!!) żółta kartka, gdzie tu sprawiedliwosc. Nie ma co porównywac naszej kopanej z angielska, ale pisze o tym, gdyz ciekawy jestem jaki bedzie finał tej sprawy i jednoczesnie chce pokazac jak to wygladało u nas jakis czas temu. Liczy się faul (ewentualnie zamiar) a nie skutki jakie wywołał Otóż to ten faul na Eduardo wcale groźnie nie wyglądał noga nisko i wślizg z przodu. Pech chciał, że trafił Eduardo akurat idealnie w momencie gdy ten cały ciężar ciała miał oparty właśnie na tej nodze, ułamek sekundy wcześniej czy później co najwyżej fiknąłby fikołka. Jak ktoś chce od razu dyskwalifikować Taylora to co tzreba by zrobić z Maerazzim. Ten debil to dopiero fauluje i to nie raz widać, że robi to specjalnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2103521 - 26/02/2008 21:23
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Nagle ze średnio znanego piłkarza przeciętnego klubu Taylor stał się negatywną gwiazdą! Tabloidy wyzywają go prawie od morderców, niektórzy chcą go dożywotnio zawieszać, dostaje setki maili i listów w tym także te z pogróżkami itd.
Głupi ten psycholog, przecież to nie może mieć żadnego wpływu na jego psychikę, normalna sytuacja...
|
Do góry
|
|
|
|
#2103584 - 26/02/2008 21:50
[Re: Emrod]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Widzisz Emrod, tu jest pies pogrzebany. Pan psycholog nie powiedzial, ze w tej ciezkiej sytuacji gdy emocje biora gore powinnismy sie takze zajac Taylorem. Wg pana psychologa to przede wszystkim Taylor jest ofiara. Jak dla mnie to jest powazna roznica.
Eduardo publicznie wypowiedzial sie, ze przebacza Taylorowi, pilkarz Arsenalu Bendtner publicznie go wsparl oswiadczajac, ze nie wierzy w to ze byl to faul z premedytacja. Wielu komentatorow podkreslilo, ze nie jest on brutalnie grajacym pilkarzem i w calej swojej karierze ( prawie 250 wystepow) dostal zaledwie 6 zoltych kartek. Szereg menedzerow takze wyraznie podkreslilo, ze nie mozna obwiniac Taylora. I z tym wszytkim sie jak najbardziej zgadzam. Ale z tym, zeby robic z niego ofiare w momencie gdy nie wiadomo jak dlugo poszkodowany ( nieumyslnie) przez niego Eduardo nie bedzie mogl zagrac w pilke jest dla mnie czystym nonsensem.
Jesli ktos jest w stanie zrozumiec, ze Eduardo grajac w pilke jest narazony na bycie kontuzjowanym to wg tego samego schematu powinien zrozumiec, ze Taylor popelniajac bardzo niebezpieczny faul bedzie narazony na publiczna reakcje. I nie chodzi tu o to by zgadzac sie z tymi, ktorzy chca go linczowac czy dozywotnio zawieszac ale poglaskanie po glowce i trzymanie za raczke tez nie jest moim zdaniem dobra droga.
Empatia to dobra rzecz ale wszystko ma swoje granice.
|
Do góry
|
|
|
|
#2103810 - 26/02/2008 23:27
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Przez przypadek sluchalem wczoraj "Czarnego poniedzialku" w Antyradiu. Był chyba Kosa Kosiński, jezeli dobrze pamietam. Powiedzial, ze Taylor powinien dostac dozywotni zakaz gry w pilke, a sprawa powinien sie zajac prokurator. Jak to czesto w antyradiu wyzywal Taylora i zjebał jeszcze fife,uefe i pzpn, ze przepisy sa takie lagodne. Jak dla mnie komnpletny kretyn. Takich wslizgów jak ten Taylora jest w kazdej kolejce co najmniej jeden. Najczesciej napastnikowi udaje sie przeskoczyc, albo obronca trafia w pilke. O braku premedytacji Taylora jestem co, do 99% pewny, a osoby, ktore uwazają taki faul za bandyctwo, moim zdaniem nie mają pojecia o futbolu. Jak Dushera nie zabili angielscy kibice, to Taylor sie nie ma o co martwić. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2103842 - 26/02/2008 23:41
[Re: Zabielany]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2007
|
A z Ronneyem jak bylo ?? [tez cos mial z noga prezd MS , w stopie , niepamietam juz co] Wszyscy , czy zagra itp , Ferrreira go zkosil chyba - a tu co ?? zagral i jeszce czerwona zarobil przeciwko ... Portugalii  Chcoiaz tu na tym co go zkosil nic niegadali. Talyor - 3-5 mecz zawiasow i $$ kary troche i tyle
|
Do góry
|
|
|
|
#2113555 - 29/02/2008 08:05
[Re: Linc]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005