#2109495 - 28/02/2008 06:46
Re: Sztuki Walk Doradzcie !
[Re: nOcnY]
|
stranger
Meldunek: 04/02/2008
|
Lupus z mojego punktu widzenia nogi w ogóle nie przydają się na ulicę ew. kolano. Za duże ryzyko kopania ew. jakiś low albo front kick.
Wg. Mnie odpowiednia praca rąk i garda to wszystko. Nie patrząc na inne czynniki jak np. psychika, która odgrywa tu znaczną rolę. mnie sie wydaje, ze najlepsza metoda jest zastosowanie sie do wskazowek starozytnych medrcow - run forest, run bo z zasady trafia sie na glupkow, ktorzy maja w d_upie to czy jak lezysz i oberwiesz w glowe mozesz zejsc z tego padolu lez wiec wydaje mi sie, ze najlepiej jest unikac takich zajsc a jak juz do nich dojdzie to tylko prosty i liczyc na ko po celnym pierwszym uderzeniu w nos czy szczeke Biegi oczywiście też trenuje biegam 2 razy w tygodniu ok 10 km tylko wiecie jak sie idzie np z Dziewczyna to troche przypał uciekać
|
Do góry
|
|
|
|
#2109631 - 28/02/2008 07:13
[Re: EmKaEsIaK_1946]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
Lupus z mojego punktu widzenia nogi w ogóle nie przydają się na ulicę ew. kolano. Za duże ryzyko kopania ew. jakiś low albo front kick.
Wg. Mnie odpowiednia praca rąk i garda to wszystko. Nie patrząc na inne czynniki jak np. psychika, która odgrywa tu znaczną rolę. mnie sie wydaje, ze najlepsza metoda jest zastosowanie sie do wskazowek starozytnych medrcow - run forest, run bo z zasady trafia sie na glupkow, ktorzy maja w d_upie to czy jak lezysz i oberwiesz w glowe mozesz zejsc z tego padolu lez wiec wydaje mi sie, ze najlepiej jest unikac takich zajsc a jak juz do nich dojdzie to tylko prosty i liczyc na ko po celnym pierwszym uderzeniu w nos czy szczeke Biegi oczywiście też trenuje biegam 2 razy w tygodniu ok 10 km tylko wiecie jak sie idzie np z Dziewczyna to troche przypał uciekać wtedy niech luba bierze nogi za pas, a Ty zawsze sobie jakos poradzisz - najwyzej dostaniesz wpiedo_l ale to tylko bol - zasada no pain gorzej jak zrobia krzywde dziewczynie wiec wydaje mi sie, ze opcja opisana wyzej przeze mnie powinna byc stosowana
|
Do góry
|
|
|
|
#2109662 - 28/02/2008 07:23
[Re: nOcnY]
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
10km to nie dobry dystans  tutaj trzeba być sprinterem, a nie długodystansowcem ja trenowałem 400m z niezłymi wynikami (53,53s 4. miejsce na MP 15-latków) i wydaje mi się, że jest to optymalny dystans racja, że trochę wstyd salwować się ucieczką, ale mi zdarzyło się kilka razy  wyznaję zasadę, że lepiej uciec na przypale niż dostać honorowy wpier*** 
|
Do góry
|
|
|
|
#2109851 - 28/02/2008 08:15
[Re: micha$]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2005
|
A ja z własnego doświadczenia polecam Ci box. Oczywiście dobrze wiesz, nie masz tam walki w parterze, ale gdy dobrze trafisz przeciwnika możesz go położyć na deski po jednym uderzenie (wszem i wobec wiadomo bowiem, że uderzenia pięścią boksera jest najmocniejsze). Jeśli chodzi o inne sporty walki to kick boxing jest godny polecenia (baaaardzo dobrze potrafisz posługiwać się nogami, masz b. dobrą kondycję z tym że jak masz już koło 18 to za kick boxing się nie bierz) oraz judo (albo zapasy - typowo siłowe sporty kiedy w jednym lub drugim opanujesz dobrze technikę rzutów to czujesz się pewnie). Niekoniecznie musisz chodzić na sporty walki jeśli chcesz sobie wyrobić siłę itd. - rugby piękny sport dzięki któremu masz dużo siły, i szybkości 
|
Do góry
|
|
|
|
#2111079 - 28/02/2008 23:40
[Re: przemekwn]
|
stranger
|
A jak myślicie walenie pięścią w ściane lub Deski coś daje??
|
Do góry
|
|
|
|
#2111127 - 29/02/2008 00:00
[Re: EmKaEsIaK_1946]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
A jak myślicie walenie pięścią w ściane lub Deski coś daje?? Można walić w deski ale trzeba na drzazgi uwazac:D Można też walić głową ale w mur, zdecydowanie odradzam te z czerwonej cegły, siporex zdecydowanie przyjemniejszy w użyciu  Najlepszym stylem walki ulicznej jest "Nie-ma-ba-ta-na-me-ta-lo-wy-ki-bel", nikt przed nim nie ucieknie ale trzeba wybierac nie takie do końca zapełnione...  Z Twoim podejściem polecam Ci lekkoatletyke, zwłaszcza sprinty, lepiej uciekaj zanim ktoś Ci krzywde zrobi albo Ty po krótkiej nauce zrobisz komuś duże ku-ku myśląc że jesteś Bruce Lee.
|
Do góry
|
|
|
|
#2111211 - 29/02/2008 00:32
[Re: most7wanted]
|
stranger
|
taa i jeszcze głową przywal pare razy, pewnie coś pomoże... buhahaha Jak chcesz coś napisać to napisz coś mądrego z takimi komentarzami to idz sobie tam gdzie jest temat ,,Nabij sobie posta'' tam możesz takie głupoty pisać
|
Do góry
|
|
|
|
#2111226 - 29/02/2008 00:40
[Re: Biszop]
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
A jak myślicie walenie pięścią w ściane lub Deski coś daje?? Można walić w deski ale trzeba na drzazgi uwazac:D Można też walić głową ale w mur, zdecydowanie odradzam te z czerwonej cegły, siporex zdecydowanie przyjemniejszy w użyciu  Najlepszym stylem walki ulicznej jest "Nie-ma-ba-ta-na-me-ta-lo-wy-ki-bel", nikt przed nim nie ucieknie ale trzeba wybierac nie takie do końca zapełnione...  Z Twoim podejściem polecam Ci lekkoatletyke, zwłaszcza sprinty, lepiej uciekaj zanim ktoś Ci krzywde zrobi albo Ty po krótkiej nauce zrobisz komuś duże ku-ku myśląc że jesteś Bruce Lee. Jak nie jak tak  Obejrzyjcie sobie Kill Bill. Uma dzięki opanowanej technice uderzania palcami na spic w deske wydostała się z zakopanej trumny - praktyczna sprawa gdy kogoś przez przypadek pochowają  Ok, a na poważnie. Hmmm, ja jak już zacznę studiować w Białymstoku planuję zacząć trenować boks (żeby się nauczyć dobrze trzymać gardę, porządnie uderzać oraz poruszać) oraz capoeire (ot tak, dla własnej przyjemności, co by moc ścierać kurze z sufitu nogami 
|
Do góry
|
|
|
|
#2113774 - 29/02/2008 10:04
[Re: a ...psik1905]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
najlepiej to ćwiczyć bieganie, tak aby potrafić lecieć maksymalnym sprintem około 500m  ...ja przez blisko rok robiłem technika ochrony pracując w policji, mieliśmy pełno jakichś tam zajęć, samoobrony, technik walki itp. ...w życiu przydało mi się tyko 3 razy (nie licząc praktyk) i w żadnym przypadku nie była to bójka, ograniczyłem sie do obezwładnienia i w jednym przypadku do: unik, 2 kopniaki, od tyłu w kolano tak aby przyklęk, jeszcze jednego na dowidzenia i sprint  ...i to chyba najlepszy sposób, najpierw postarać sie chociaż na chwilkę wybić przeciwnika z równowagi i w nogi  ..normalnie pewnie dostałbym po łbie, aż miło, i wszystkie treningi na nic by mi się zdały, jak się nie potrafi zastosować tego w życiu, trening to co innego, na treningu instruktor trzyma jakiś kijek i mówi, że atakuje Cię nożem i masz się obronić, z tą małą różnicą, że w ruch potencjalnego przeciwnika nie będzie taki jak powolny ruch instruktora, który tylko pokazuje Ci schemat obrony przez uzbrojonym przeciwnikiem, co z tego, że technicznie wiem jak to wszystko zrobić skoro jak mi na ulicy ktoś wyprowadzi szybkiego prostego to nawet nie zdążę zauważyć, kiedy będę leżał na ziemi, znam pewnego kolesia, raz pobił brata czyjegoś brata, a ten brat miał kumpla, który miał brata itp. ...nieźle mu się oberwało, ale był tak zawzięty, że za każdym razem jak spotykał tych co mu nakopali to się z nimi bił i pewnego dnia to on wygrał  ...na to po prostu nie ma reguły, możesz ćwiczyć wszystko, ale zawsze znajdzie się ktoś lepszy i bardziej wprawiony w boju 
|
Do góry
|
|
|
|
#2663522 - 17/10/2008 23:36
[Re: lupus]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/02/2006