#2174862 - 18/03/2008 20:00
Re: NBA - sezon 2007/2008 cz.7
[Re: Cigano]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Jasne, ze 2.0 do wziecia (a wlasciwie 1.8), ale glupota bukow nie zna granic. Z Sas, obecnie slabszym od Rakiet kursiwo bylo ~2.4. Tu nagle 2.0. Swoja droga, Zabielany where are you?  Mialem miec taki smutny okres podczas away party Bostonu na zachodzie, tymczasem juz pierwszy mecz wygrany, dodajmy, ze bez Raya i na poczatku II kwarty Spurs prowadzili ponad 20-oma punktami. Ale zeby Ci nie bylo tak smutno, to powiem, ze mam smutny okres. Jak patrze na to, co Byki wyczyniaja to tylko usiasc i plakac  Dzis fajny dzien w NBA, niestety mecze zapowiadajace sie szlagierowo czyli Det-Den i Dal-Lal dla mnie tak szlagierowo nie wygladaja. Z reszta kursy odzwierciedalaja moje spojrzenie. Gospodarze w tych potyczkach sa zdecydowanymi faworytami. Kolejne ciekawe spotkanie rozegra sie w Chicago. Byki b2b z bardziej wypoczetymi Netsami, mecz bezposrednio o osma lokate w PO. Normalnie Chicago by ich lyknelo bez masla, ale nie wiem czy w obliczu ostatnich porazek morale Bykow znaczaco sie nie obnizy. Inne cikawe spotkania to te 2 na zachodzie: wyjazdowe potyczki walczacych o PO Suns i WArriors z wcale nielatwymi rywalami. O ile Suns powinni sobie poradzic, to juz o Wojownikow taki spokojny bym nie byl. Ostatni mecz to mecz w Milwaukee, mecz o nic, w ktorym po raz kolejny ekipa Pata dostanie ostry lomot. Na chwile obecna glownym betem bedzie win Bostonu i dubel DEtroit+Dallas. Ale poczekam na jakies ciekawsze info na temat kontuzji i takich tam pierdół. Swietne kursiwo na Suns tez gdzies na moim kuponie na pewno zagosci, ale to jeszcze pozyjemy, zobaczymy  Do wieczora! Uzaleznieni rodacy 
|
Do góry
|
|
|
|
#2175073 - 18/03/2008 23:09
[Re: Venon]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
czyli jednym slowem mamy nie grac Celtow, bo Bowen prawie trafil rzut z koncowa syrena? Rzutow oddaje sie w meczu ponad 60, a smiem twierdzic, ze ten byl jednym z tych, ktore byly najdalej powodzenia dla ekipy Spurs. Nie ogladalem Rockets-Lakers, ale nic mnie w tym meczu nie zaskoczylo. Problem w tym, ze Celtic to ekipa o polke wyzej szczegolnie w obronie od Lakers. Szczegolnie jak w LA brakuje Gasola. Kazdy zagra to, co uwaza za stosowne. Dla mnie dzis nadszedl czas na koniec passy Rakiet. Mysle, ze bedzie szczegolna moblizacja w szeregach Celtow, zeby ta serie przelamac, tym bardziej na wyjezdzie. na Celtow na necie po 2.85...biore
Edited by Platini (18/03/2008 23:59)
|
Do góry
|
|
|
|
#2176448 - 19/03/2008 04:07
[Re: Skiper]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Oglądałem wczoraj pierwszą i początek drugiej kwarty Spurs-Celtics. Drużyna z Bostonu była bardzo nieporadna, dominacja San Antonio była niepodważalna. Parker ogrywał Rondo jak chciał i siał popłoch swoimi wjazdami pod kosz... Duncan nie dawał pograć Garnettowi, a sam zbierał i punktował... Manu po wejściu z ławki również czarował...a to wpadła trójka...a to podał za plecami całkowicie myląc obronę Celtics. Byłem przekonany o wygranej gospodarzy po tym co zobaczyłem w początkowej fazie meczu... Rano odpalam kompa...sprawdzam wyniki...i...  Dziś w meczu z Rakietami gracze Celtics nie powinni już się dać tak "zaskoczyć" (a jak widać nawet z tak trudnej sytuacji potrafili się odrodzić, co na pewno wzmocniło ich psychicznie) Nie wierzę w kolejny fenomenalny występ Alstona i Jacksona, jak ostatnio gdy we dwóch z ławki rozbili Jeziorowców. "Nic nie może przecież wiecznie trwać..." no a kto jak nie drużyna legitymująca się najlepszym bilansem w lidze ma przerywać serie takie jak ta, która trwa już od 22 spotkań  Zdecydowanie, bezapelacyjnie i do samego końca: Boston Celtics @ 2,83 (Pinnacle)
|
Do góry
|
|
|
|
#2178620 - 19/03/2008 22:09
NBA - sezon 2007/2008 cz.7
[Re: Big Ben]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
I piękna seria Rakiet zostala w ładnym stylu zastopowana przez Boston 
Dzisiejsze mecze :
|
Do góry
|
|
|
|
#2178845 - 19/03/2008 23:42
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Witam,
Rano w GB na NJ Nets było -2, a teraz +1,5.. Ktos cos wie?
|
Do góry
|
|
|
|
#2178869 - 19/03/2008 23:55
[Re: wwwujek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Moje dzisiejsze typy.. Uzasadnienia bardzo skromne, jak zawsze z mojej strony.
Gospodarze na drugim miejscu:
Nuggets v 76ers 1(+3) @ 1.90 Denver mimo świetnej gry i ogromnej ilości punktów ciągle walczy o PO. Moim zdaniem jest to drużyna lepsza niż Phila. Gram Denver, mimo tego, że Phila długo odpoczywała.. Hawks v Nets 2(+1.5) @ 1.91
Wydaje mi się, że nawet z tym ujemnym, który był rano hc -2 wejdzie. Pojedynek bezpośredni dwóch drużyn walczących o PO. NJ niedawno wygrywało u siebie z Utah i Cleveland. IMO home win. Pistons v Cavaliers 2(+1) @ 1.87
Cavs u siebie mocne, również walczą o PO. Detroit gra świetnie, wczoraj wygrali. Czuje HW jakoś tak.. :-)
Rockets v Hornets 1(+5) @ 1.91
Jeden przegrany mecz i od razu +5? Ja to kupuje..
Kuszą mnie też Słońca , ale troche się boję, że nie wygrają 11 pkt..
Zobaczymy co z tego wyjdzie..
|
Do góry
|
|
|
|
#2178887 - 20/03/2008 00:08
[Re: wwwujek]
|
Carpal Tunnel
|
"Nets point guard Devin Harris is questionable for Wednesday's game against the Hawks after spraining his right ankle on Tuesday. "They said 'day to day.' It's not as bad as the first one," Harris said. X-rays were negative and he left the arena under his own power and without crutches, leaving a slight chance that he'll be available tonigh""Nenad Krstic didn't travel with the Nets to Chicago and is doubtful for Tuesday's game"http://rotoworld.com/content/injuries.aspx?sport=NBA====================================================Widzę wygraną Pistons. Wreszcie rezerwowi odgrywają większą rolę niż we wcześniejszej fazie sezonu... Bardzo dobre zmiany dawane przez Maxiella... A to co wyprawia Hayes  skuteczność za trzy  W ogóle skuteczność za trzy w ostatnich spotkaniach całego temu jest świetna (Wallace, Billups, Hamilton). Cavs powoli wracają do optymalnego ustawienia (Ilgauskas, Pavlović)...jednak myślę, że Pistons którzy chyba jeszcze myślą o pozycji #1 swoją zespołowością mogą powstrzymać LeBrona tylko trochę wspomaganego przez partnerów. Detroit Pistons @ 2,03 PinnacleBen Beniowski pozdrawia 
|
Do góry
|
|
|
|
#2181541 - 20/03/2008 15:13
[Re: Big Ben]
|
Porucznik
|
Dziś w nocy kilka bardzo ładnych wyników, Houston mecz na 'styku' i pogrążyli się w IV kwarcie, kilka fajnych underów - jest dobrze  Aaaa ! I 'osiągnięcie' Miami
20/03 
2:10 Boston @ Dallas
2:10 San Antonio @ Chicago
4:40 L.A. Lakers @ Utah
|
Do góry
|
|
|
|
#2183983 - 21/03/2008 06:01
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
dzisiaj widzę cichutko w temacie, Ben Beniowski się nie wypowiada, a szkoda, zawsze ciekawie pisze ( pozdrawiam go  ) to może ja troszkę skrobnę bo mam czas ano na początek Dallas vs Boston jak wiadomo, ostatnimi czasy nie grał w druzynie Celtów Allen, aczkolwiek to nie spowolniło świetnej maszyny "zielonych" ( są 6 - 1 bez Allena ) gdyż doszedł Sam I'am i zrobi swoje, dzięki czemu Boston z serii pięciu wyjazdowych spotkań już wygrał trzy, przy tym za każdym razem pokrywał hc. Dziś widzę sporo osób będzie męczyło Dallas, pewnie ze względu na tą serię gości oraz to, iż Dallas ostatnio przegrało u siebie z Lakersami, a przecież drużyna jeziorowców nic w tym spotkaniu nie pokazała, tylko Kobe zrobił swoje i fakt Radmanovic wyskoczył wreszcie z majtek  ale Kidd 1 pkt ? Stack 2-6 z gry ? dobrze, że Niemiec coś narzucił bo by była demolka przez osłabionych Lakers - wiec ja się pytam czemu dzisiaj ( przynajmniej moim zdaniem ) o wiele silniejszy Boston nie miałby wygrać, tym badziej, ze: Celtics coach Doc Rivers said injured guard Ray Allen (ankle) is "75 percent" for Thursday's game at Dallas. Tony Allen, who had been filling in for Ray, will sit out after bruising his back on Tuesday. Ray Allen has missed three games with this injury, and "75 percent" isn't really much help in setting fantasy lineups. Rivers is typically very cautious with injured players, so consider Allen a game-time decision and don't be surprised if he sits out one more game.poza tym... Since the trade for Kidd, the Mavericks are 3-6 against the West. None of the wins has been against teams over .500.
Before the trade, the Mavericks were 23-6 against the West, best of any team.
"It's kind of changed a little bit," Johnson said. "We had one of the best Western Conference records and that's changed now. And that's something we've got to address, because down the stretch we're going to be playing a lot of teams from the West."
After tonight, the Mavericks play no more East teams.wiem, że 2x z rzędu Dallas takiego piasku nie zagrają, aczkolwiek Boston jest w formie, Boston jest dogiem, wiec dlaczego by nie spróbować ich zagrać po kursie ok 2,4 ? pozdr,
|
Do góry
|
|
|
|
#2184240 - 21/03/2008 07:28
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
|
No to coś skrobnę wywołany do tablicy  Ostatnie 4 mecze San Antonio to porażki, a bilans ostatnich siedmiu spotkań to 1-6...nie wygląda to zbyt dobrze. Można powiedzieć, że były to wtopy z wymagającymi rywalami (DEN,PHO,NOH,DET,BOS, czy fenomenalni 76ers)...można ale przecież to w końcu San Antonio Spurs! Z kim by nie grali nie przystoi im tak seria! Hmmm...może trenują teraz nieco ciężej by na Play Offs błysnąć formą? może...? A propos Play Offs to...jeszcze trochę i Spurs obudzą się z ręką w...yyy...poza PO, a to byłby po prostu MEGA  Co prawda Byki nadal walczą o drugą fazę rozgrywek, skłaniam się ku bardziej doświadczonym i potrzebującym wreszcie zwycięstwa Spurs. A co do typów na Duncana... Jaka była jego gra ostatnio takie były wyniki SAS (w meczu z Celtics np. zdecydowaną większość swoich zdobyczy zaliczył w 1.kwarcie, a potem..zgasł  ) Dziś polecam wszystkie zakłady "na tak" (wygrana, over pkt), które dotyczą SAN ANTONIO SPURS  (no i Duncana również  ) Ben Beniowski pozdrawia 
|
Do góry
|
|
|
|
#2184699 - 21/03/2008 18:27
[Re: polskignom]
|
Porucznik
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2187231 - 22/03/2008 06:31
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
u mnie smiga az milo  co do spotkan, to ja probuje GSW -4. Wojownicy poki co 8. lokata na Zachodzie i wroze im jednak te PO. Na Dallas w nich nie trafia poki co ale niech sobie w nich powalcza  nie moga jednak wypuscic tej szansy z rak, bo niedaleko za ich plecami czaja sie Nuggets. 3-4 glupie porazki i to Brylki mozemy ogladac w dalszej fazie. HOU tez walcza o jak najlepsza pozycje, ale tu walka bedzie sie toczyc chyba do samego konca, bo ciasno, oj ciasno. Fantastyczna seria Rockets przerwana, wiec cisnienia nie ma. 2 porazki juz zanotowali, co w sumie bylo do przewidzenia - po 22 wygranych grach musi nadejsc znizka formy, nie ma sily. 3L w hali Wojownikow bardzo mozliwe. Ja sprobuje. Fajnie zapowiada sie tez pojedynek w New Jersey. Miejscowi poki co 8. miejsce na Wschodzie, ale Atlancie niewiele brakuje by ich dogonic. Przyjezdzaja wspomniani Nuggets, dla ktorych dzisiejsza ewentualna przegrana w NJ oznaczac bedzie bardzo dalekie oddalenie sie od play-off. Koszykarsko Brylki wygladaja lepiej, wiec Denver -5 tez nie wyglada zle. Pomysle  Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|