#2217770 - 31/03/2008 21:33
Re: China Open 2008 World Snooker
[Re: xqwzts]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/07/2006
|
Dwa slowa na koniec turnieju. Mysle, ze taka luzna dyskusja przed Sheffield nie zaskzodzi. Final potwierdzil moje zdanie, ze forma Murhpego nie byla najwyzsza, to bylo widocznie we wczensiejszych rundach. Nie gralem na Maguire w finale bo nie widzialem jego meczow w Chinach a wczensiej bywalo z nim roznie. Turniej sportowo przeciety, zachowanie Ronniego chyba nie wymaga komentarza. Chce napisac dwa slowa o Selbym. Zmieniam troche zdanie o nim, to znacyz nigdy nie pisalem, ze go nie lubie - nie lubie jego stylu gry a to co innego. Pstatnio przemyslalem troche sprawe Marka i doszedlem do wniosku, ze to on powinien byc numerem jeden za jakis czas ale oczywiscie jesli forme turniejowa bedzie miec Sully, Shaun czy Maguire to jasne, ze wygrywac wszystkiego Mark The Shark nie jest w stanie. Szczegolnie regularny jest z tej trojki Shaun Murphy i to z nim chyba musi powalczyc na serio o miano najlepszego snookerzysty na swiecie. Moze troche pomijam Higginsa ale nie prezentuje sie za dobrze - moze jeszcze zaskoczy, nie warto go skreslac. Teraz bedie mniej slodko na temat Selbiego. Nie wiem ile osob widzialo mecz z Murphym, pomimo, ze ten mecz nie swiadczy jeszcze o ncizym, to jednak bledy Marka byly widczone i to jest moj podstawowy zarzut, dlatego go krytykowalem. On nie pregral sam ze soba jak to bywa w tenisie, nie przegral tez typowymi bledami ani ryzykiem - on przegral przez wlasna taktyke i konbinacje, szczegolnie to drugie. Kiedy mogl spokojnie rozpoczynac breaka wolal konbinowac, utrudniac sobie, zupelnie tego nie rozumiem. W ten sposob + jeden blad przy budowaniu breaka spowodowal ta porazke. Mial 3:2 i do 3 przegral. Sam sobie przy stola czasem szkodzi, jesli to wyeliminuje bedzie najlepszy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2217801 - 31/03/2008 22:00
[Re: RoccoRunner]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Skoro podsumowanie to czemu nie napisać i od siebie.
Dla mnie pod względem sportowym wcale nie było źle. Finał z pewnością nie rozczarował a nawet mnie pozytywnie zaskoczył. Liczyłem na nudniejszy mecz, a tu naprawdę były wysokie breaki. Gra na dobrym poziomie, pod względem wbijania, może taktycznie słabiej. Osobiście uważam, że Murphy finał przegrał przez taktyczne podejście do niego, wiadomo o zatargu pomiędzy Maguirem a Shaunem (swoją drogą nieco chamskie zachowanie Anglika). Założenie od początku że trzeba rywalowi skoczyć do gardła było błędne i Anglik czasami wbijał z takich pozycji, że chyba po meczu sam się dziwił co robił.
Co do Selbiego widziałem mecz z Higginsem, gdzie poszedł na wymianę ciosów i był to kapitalny występ Marka. Zero odstawnych przy prostych bilach, nastawiony na wbijanie, wyszło cudownie i nawet ja wielki przeciwnik Selbiego biłem brawo. Kolejnego pojedynku nie widziałem ale słyszałem że przegrał sam z sobą (beznadziejnie komplikując grę).
Było kilka dobrych prognostyków przed MŚ. Gra Allena czy wracającego do formy Williamsa pozwala sądzić, że będą to niezwykle interesujące mistrzostwa.
Kilka słów o Ronnim słyszałem i czytałem historię jego życia, człowiek barwny ale niestety chamski pozbawiony braku kultury. Co do zajścia podczas China Open ciężko się wypowiedzieć, każdy widział i słyszał. Dla mnie to taki Federer wśród snookerzystów, uważam że gdyby się przyłożył do treningów, do podejścia do gry, zmienił mentalnie, nie ma człowieka na świecie, który jest w stanie mu podskoczyć.
Ale to tylko moje zdanie...
|
Do góry
|
|
|
|
#2227209 - 04/04/2008 04:05
[Re: RoccoRunner]
|
veteran
Meldunek: 01/12/2007
|
Final potwierdzil moje zdanie, ze forma Murhpego nie byla najwyzsza, to bylo widocznie we wczensiejszych rundach.  no tak, RoccoRunner nie może sie mylić.. bez formy dochodzić do finału, to faktycznie beznadziejny występ Murphiego. tym bardziej, że Maguire to przecież 'słaby' zawodnik, także Murphy przegrywając z nim, tylko potwierdził swoją słabą formę  ehh kolego - Murphy grał bardzo przyzwoity turniej, natomiast Maguire był po prostu najlepszy. tak typowałem i tak się stało- ja wygrałem, a Ty nie - ot i co. co do Ronna - wygłupił się i tyle. nie robiłbym z tego tak wielkiej afery - nie powinien tego robić, zachował sie jak gówniarz, ale słyszałem już o wiele gorszych zachowaniach znanych sportowców. ogólnie bardzo udana China- na bardzo wysokim poziomie, teraz czekamy na MŚ!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#2227425 - 04/04/2008 04:37
[Re: wojciechq]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2005
|
[quote=RoccoRunner] co do Ronna - wygłupił się i tyle. nie robiłbym z tego tak wielkiej afery - nie powinien tego robić, zachował sie jak gówniarz, ale słyszałem już o wiele gorszych zachowaniach znanych sportowców.
Bardzo mnie zdziwi jezeli swiatowa organizacja snookera odwazy sie nalozyc na niego inna - poza finansowa - kare. Pewnie kazdy inny zawodnik moglby spodziewac sie - przynajmniej czasowego - zawieszenia. Kazdy procz Ronniego. Bo prawda jest taka, ze to snooker bardziej potrzebuje O'Sullivana niż O'Sullivan snookera... ale moze sie zdziwie..
|
Do góry
|
|
|
|
|
|