No to może ja sie wypowiem na temat hokeja w MZ, pomimo, że jeszcze niewiele tam się dzieje. Podejrzewam, że można już coś powiedzieć mając przykład piłkarskiego MZ i jego słynnego symulatora.
Nie wiem czy ten pomysł robienia hokejowego MZ był słuszny, na pewno nie w ich wykonaniu. Kiedyś bardzo chciałem żeby taki powstał, ale zabrali sie za to niestety partacze. Ledwo mogą zapanować nad piłkarskim bałaganem (albo i nie zapanowali), a już "upiekli" nowego zakalca.
Podejrzewam, że nie wiedza na jakże trudną statystycznie dziedzine sportu się rzucili twórcy MZ, pomimo, że są Szwedami. Istnieje wiele taktyk, w podstawowej grze 5 na 5, nie wspomne już o ustawieniu drużyny jak będzie miała grać w przewadze lub osłabieniu (chyba coś takiego będzie jak PP??

)
Więcej nie bedę sie rozpisywał. Zastanawia mnie to, że nikt z moich znajomych nie ma "na dzień dobry" bramkarza z ponad 3 krążkami. A wiadomo, że GK to podstawa w hokeju. Nie będę się pytał twórców o to czy bramkarze bronic będą w "stylu motyla" czy w "wysokim" czy... ehh już się czepiam.
No cóż reasumując pobawie się pewnie w to. Zdobyłem drużynę w 2 lidze, ale jak na razie to nawet nie chce mi się wymyslac nazwy.
Pozdrawiam