Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#2311826 - 03/05/2008 23:15 NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
Już znamy komplet ekip walczących o finały konferencji ;\)

Półfinały Zachód :

(3) VS. (2)

(1) VS. (4)

Półfinały Wschód

(2) VS. (3)

(4) VS.(1)

Zapraszam do dyskusji

Edited by Platini (05/05/2008 04:57)

Do góry
Bonus: Unibet
#2311946 - 03/05/2008 23:43 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: Platini]
M4CI3K Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/08/2005
Przy założeniu że Boston ogra Atlante i awansuje, ciekaw jestem kursów na ich mecze z Clevland. Jeżeli będą to kursy w okolicach 1,3 myślę że warto będzie szukać zwycięstw Cavs w poszczególnych meczach. Lebron jest nieobliczalny i kto wie jak będą wyglądać spotkania jeżeli do gry włączy się ktoś poza nim.

Do góry
#2312042 - 04/05/2008 00:05 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: M4CI3K]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2006
Originally Posted By: M4CI3K
Przy założeniu że Boston ogra Atlante i awansuje, ciekaw jestem kursów na ich mecze z Clevland. Jeżeli będą to kursy w okolicach 1,3 myślę że warto będzie szukać zwycięstw Cavs w poszczególnych meczach. Lebron jest nieobliczalny i kto wie jak będą wyglądać spotkania jeżeli do gry włączy się ktoś poza nim.

W meczach rozgrywanych w Bostonie kursy pewnie będą nieco niższe niż 1,3 na Celtics. Ale o wygraną na wyjeździe będzie Cavs bardzo ciężko.

Z kolei w meczach gdzie gospodarzem będą Kawalerzyści kursy na Celtów na pewno nie będą wynosiły ~ 1,3...a ~ 1,6.
A skoro Hawks stawiają tak silny opór,to i Cavs powinni "coś" wygrać u siebie

PS: wszelkie założenia oparte o "planową" wygraną Bostonu z Atlanta w meczu nr7 ;\)

Do góry
#2312245 - 04/05/2008 00:56 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: Big Ben]
bukma Offline
wredota

Meldunek: 09/04/2004
Swietnie sie ogladalo wczorajszy mecz Atlanty z Bostonem. Troche jakby wkradalo sie zwatpienie w ekipie zielonych - widac tez ze Rondo bez doswiadczenia w playoffach bo kilka prostych bledow popelnil w 4kwarcie. Atlanta poczula krew ale nie sadze zeby mogli wygrac ostatni mecz w bostonie.
Na dzis widze Detroit ktore chyba zlapalo swoj rytm i nie sadze zeby zaczeli tak ospale jak w serii z Phila bo Orlando to nie sa pionki. Detroit dzis po zwyciestwo i mocna obrona + granie ustawionych akcji = under 189

Co do NOH SA to ja widze tutaj zwyciestwo doswiadczonych graczy z texasu i wedlug mnie warto sprobowac po kursie ok. 2.3
Playoff = D a SPURSI sa w tym lepsi od NOHOW
Amen \:\)

Do góry
#2312530 - 04/05/2008 03:52 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: bukma]
hooltek Offline
veteran

Meldunek: 27/12/2006
Paul gra w tym sezonie znakomicie,rzadko kiedy wyjdzie mu slabszy mecz. SAS jak zawsze ostatnio daleko zachodza w PO wiec zawsze sa "wiekszym lub mniejszym" faworytem do zwyciestwa. Tak dobrze grajacego zespolu z NO dawno nie widzialem. "Na pewno" 4-0 lub 0-4 w tej rywalizacji nie będzie. Nie zgodze sie z kolega wyzej,sas na pewno nie jest lepsze od noh. Styl gry NOH efektowny,lepiej ich sie oglada w akcji,natomiast sas graja nudno wedlug mnie. Bardziej lubie NOH i na wlasnym parkiecie powinni dzis ograc sas. W meczu ogolnie over i wygrana NO +/- 10pts

Do góry
#2312541 - 04/05/2008 03:59 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: Big Ben]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Originally Posted By: Big Ben

Z kolei w meczach gdzie gospodarzem będą Kawalerzyści kursy na Celtów na pewno nie będą wynosiły ~ 1,3...a ~ 1,6.

Naprawde sądzisz, ze ten żałosny Boston bedzie faworytem w Clevaland ?

Dzisiaj sie rozpoczyna moim zdaniem najciekawsza rywalizacja w PO od lat. Wyrachowanie, spryt, przebiegłość i doświadczenie kontra młodość, fantazja i geniusz Paula. Obok Lakers to napewno 2 zespoly, ktore w 1 rundzie zaprezentowaly najwyzszą forme. Myslalem, ze Paul nie wytrzyma rywalizacji z Mavs, a tymczasem miło mnie zaskoczyl. Tym razem czeka go o wiele wieksze wyzwanie. Na przeszkodzie nie marna imitacja Spurs, ale sprawdziwi Spurs. Jestem ciekaw co wymyslil Poppovich na Paula. Bowen ? Obrona zespolowa ? A moze Horry...prowokujacy bójke ? Jedno jest pewne, nic w przypadku tych skur.... z SA nie jest wykluczone. Zapowiadaja sie naprawde wielkie mecze.

Moim zdaniem Spurs to za duze wyzwanie dla Hornets jak na 1 rok w PO. Zagralem sobie dubelka na awanse: Spurs @1.73 + Pistons @1.3.

Jesli chodzi o mecze to mysle, ze Spurs wygraja 1 z pierwszych dwoch spotkan, a potem beda wygrywac juz tylko gospodarze. 4-2 dla Spurs. Mini progresja na AW Spurs wskazana.

Watpie, zeby Pistons potrzebali az 6 spotkan na wyeliminowanie Magic. Jezeli nie zaśpią tak jak to miało miejsce w rywalizacji z Phila to 2-0 po meczach w Detroit powinno byc gwoździem do trumny. Szybkie 4-1 i dlugi odpoczynek przed meczemi z Cavs. \:\)

Do góry
#2312678 - 04/05/2008 05:24 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: Zabielany]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/04/2007
Poki co zagralem sobie awans Spurs po 1.735 w Pinnie. Podobnie jak koledzy wyzej jestem pod duzym wrazeniem gry Paula, ktoremu nota bene jak nikomu innemu nalezy sie MVP za tegoroczny RS, co tylko potwierdzil w serii przeciwko Suns, ktorego pewnie jednak nie dostanie, kosztem Bryanta - jak donosi Los Angeles Times. Jednak w tej parze mimo wszystko wygrac powinno doswiadczenie i zdyscyplinowana defensywa.
Dla NOH sezon i tak jest juz bdb i z nadzieja trzeba patrzec na przyszle, w ktorych NOH ze zdobytym doswiadczeniem, jeszcze wiekszym zgraniem, beda sie liczyc...

Pozostale kursy nie powalaja, DET troche nieobliczalni dla mnie w tych PO, a Orlando to az takie ogorki nie sa. Pewnie Pistons awansuja do Finalu Konferencji, bo i wieksze doswiadczenie i lepsza lawka, lepsza obrona, ale mnie na tym poziomie kurs nie satysfakcjonuje...

To samo tyczy sie pary LAL i Jazz. Ci drudzy nadal beda bardzo grozni we wlasnej hali, mimo tego co zobaczylismy w Game 3 przeciwko HOU. Tez pewnie przegraja te pare, ale ja sie tam tego po takim nedznym kursie nie tykam.

Do góry
#2312714 - 04/05/2008 05:52 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: Zabielany]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Zabielany

Naprawde sądzisz, ze ten żałosny Boston bedzie faworytem w Clevaland ?

A czy może być inaczej?

Zdecydowania najlepszy bilans z sezonu zasadniczego działa na wyobraźnię buków.

Chyba nie wierzysz w to, że kursy na Cleveland będą 1,7-1,8

Do góry
#2312725 - 04/05/2008 05:59 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: Big Ben]
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Chyba chciałes napisać BIG BEN za działa na wyobraźnie grających ; ) Buki wystawiająć kursy doskonale wiedzą co robią....: ) Pamietacie jak Dallas ( mistrz sezonu zasadniczego ) odpadł w 1 rundzie PO rok temu? Ja Atlanty wcale nie przekreslam w jutrzejszym starciu a Sezon zasadniczy od rundy PO odkreslam gruba kreska starajac sie nie patrzec co sie w nim działo.......Prosze wiec panowie moze ze snuciem wydarzen w parze CLE - Boston jesczze troche poczekajcie: )

Do góry
#2312748 - 04/05/2008 06:27 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: ___On]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: ___On
Chyba chciałes napisać BIG BEN za działa na wyobraźnie grających ; ) Buki wystawiająć kursy doskonale wiedzą co robią....: ) Pamietacie jak Dallas ( mistrz sezonu zasadniczego ) odpadł w 1 rundzie PO rok temu? Ja Atlanty wcale nie przekreslam w jutrzejszym starciu a Sezon zasadniczy od rundy PO odkreslam gruba kreska starajac sie nie patrzec co sie w nim działo.......Prosze wiec panowie moze ze snuciem wydarzen w parze CLE - Boston jesczze troche poczekajcie: )

sam nawet leciutko, za koncowke na koncie zagralem na wygrana ATL po cichu cos mi mowi, ze moze sie skonczyc, jak rok temu, kiedy najlepsi w RS Mavericks polecieli z hukiem juz w I rundzie ;\)

Do góry
#2312759 - 04/05/2008 06:40 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: juancarlos]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Jak najbardziej jutro Hawks

Celtom grunt pali się pod nogami...kurde przecież to miało być 4:0!?
Przecież jesteśmy najlepsi! Jak oni śmią z nami wygrywać!?

Hehe ;\)

Boston "MUSI"

Atlanta MOŻE..a i tak już cały świat ich podziwia

Poza tym nie widzę jeszcze żadnej niespodzianki w 1.rundzie...a że wyboru już dużego nie ma tak więc...

Do góry
#2312802 - 04/05/2008 07:08 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: juancarlos]
hooltek Offline
veteran

Tak jak mówicie o Atlancie to też nie przekreślajcie z góry NOH. Wcale nie wiem czemu tak mówicie o doświadczeniu itp. Ze to klucz do zwycięstwa. NO daje wiecej szans na awnas niz Sas. Ale to tylko moje zdanie ;\)

Do góry
#2312814 - 04/05/2008 07:14 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: hooltek]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: hooltek
Tak jak mówicie o Atlancie to też nie przekreślajcie z góry NOH. Wcale nie wiem czemu tak mówicie o doświadczeniu itp. Ze to klucz do zwycięstwa. NO daje wiecej szans na awnas niz Sas. Ale to tylko moje zdanie ;\)

wyrownanie sie zapowiada, fakt. Tegoroczne h2h 2:2, wiec tez remis.
Aczkolwiek jak mysle o tych wszystkich alley-up'ach Paul-Chandler to ciezko mi sobie ich czestotliwosc przy Duncanie wyobrazic.

Na pewno bedzie ciekawie, ale nadal widze faworyta w zespole Poppovicha. Mimo, ze ich delikatnie mowiac, nie lubie ;\)

Do góry
#2312818 - 04/05/2008 07:18 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: juancarlos]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: juancarlos
Originally Posted By: hooltek

wyrownanie sie zapowiada, fakt. Tegoroczne h2h 2:2, wiec tez remis.
Aczkolwiek jak mysle o tych wszystkich alley-up'ach Paul-Chandler to ciezko mi sobie ich czestotliwosc przy Duncanie wyobrazic.

Na pewno bedzie ciekawie, ale nadal widze faworyta w zespole Poppovicha. Mimo, ze ich delikatnie mowiac, nie lubie ;\)

zgadzam się z KAŻDYM słowem juancarlosa z tego postu

Do góry
#2312830 - 04/05/2008 07:44 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: hooltek]
grey Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2005
Jakby spojrzec na to od strony statystycznej absolutnie nic nie przemawia jutro za Atlanta. Bo Boston byl najlepsza druzyna RS, bo wszystkie mecze w Massachusetts konczyly sie w tej serii blowoutami, bo, bo, bo...

Porownania z zeszloroczna seria Mavericks z Warriors troche jednak nie na miejscu. Don Nelson, wowczas juz coach Golden State, wczesniej budowal "potege" Mavericks, znal te druzyne na wylot i znal tez warsztat trenerski swojego ucznia, Averego Johnsona (btw od kilku dni, ex-trenera Mavs). I tak jak w RS chlopaki z Teksasu bili wszystkich, tak od Warriorsow regularnie zbierali becki...

Poza tym, tak jak napisalem, wszytskie mecze w Banknorth Garden jak dotad konczyly sie blowoutami - ale czy to moze dziwic skoro Atlanta to typowa druzyna wlasnej hali (najgorszy wyjazdowy bilans z calej 16 grajacej w postseason)...

Dlaczego wiec postawie jutro paczke chipsow na Hawks... A no bo jak ktos tu napisal Boston musi, Atlanta moze... Ogladalem wczoraj mecz i przez ostatnie minuty nie bylo gracza w zielonym stroju, ktory chcialby wziasc ns siebie odpowiedzialnosc... niby jest big3 (gwoli prawdy, 3 minuty przed koncem Pierce zostal "wyfaulowany") ale jak przychodzi co do czego to pelne portki strachu...

Hawks zrobili wiecej niz od nich oczekiwano, jezli zagraja na luzie wszystko jest mozliwe...

A jezeli jednak Hawks nie dadza rady to potem trzy paczki chipsow na kawalerzystow... Nie przepadam za Lebronem, ale gosc ma wiecej charyzmy niz caly Boston razem wziety... poza tym odkad Kobe dostal nowych kolegow, to James wie chyba najlepiej w calej lidze, co to znaczy brac losy zespolu we wlasne rece...

Do góry
#2313007 - 04/05/2008 17:05 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: grey]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Widzę pewną niespójność w ofercie TOTOLOTKA.

SP jest 212 (czyli taka jak np. w Pinnacle)...

...ale pkt drużyn wyglądają następująco:

LAL 115,5

UTA 108,5

Zawsze suma punktów drużyn wynosi im mniej więcej tyle co SP na cały mecz (np. drugi dzisiejszy mecz BOS 101,5 ATL 88,5 -> SP 190)

W meczu Lakers z kolei 115,5 + 108,5 to nijak nie wychodzi 212 a 224 czyli aż o 12pkt więcej

Biorąc pod uwagę, że Handi w Pinnacle również wynosi w granicach 7pkt (dokładnie 7,5) to linia 108,5 wystawiona na punkty Jazz jest zawyżona

Taka uwaga ode mnie z rana, bo możliwe, że potem nie będę miał dostępu do kompa \:p

Kombinujcie

Do góry
#2313010 - 04/05/2008 17:07 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: Big Ben]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Sorry, że w dwóch postach ale dopiero teraz sprawdziłem...

oferta BWIN:

Utah Jazz 103 poniżej / powyżej

Teraz nie ma już żadnych złudzeń

Pozdrawiam

Do góry
#2313139 - 04/05/2008 18:49 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: Big Ben]
hooltek Offline
veteran

Ogladalem mecz NO-SAS. Swietny mecz jak zawsze rozegral Paul,z Westem bardzo dobre zgranie,momentami to grali jak treningu,robili co chcieli. Bardzo dobry mecz z ich strony,20pkt roznicy tego sie nie spodziewałem. Sas zagralo troche ponizej oczekiwan ale nawet gdyby grali na swoim poziomie jaki prezentuja na wyjazdach to i tak rady by nie dali. Duncan 5pkt moze to to?

Do góry
#2313522 - 04/05/2008 21:31 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: hooltek]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Hawks +14 @2.10

Wystarczy, ze Celtom nie wyjdzie 1 kwarta...nie beda potrafili odskoczyc, bedzie wyrownane spotkanie... niech zgadne... w czyje szeregi wkradnie sie strach i niepewność ? Plastkiowy mistrz z Bostonu okrzykniety juz przez wielu ma problemu z Atlanta, ktorej sukcesem bylo samo wejscie do PO. Zalosne. Pistons i Jazz tez sie "bawili" ze swoimi przeciwnikami, z ta roznica ze tamci wszystko kontrolowali... a Boston jak widac walczy jak rowny z rownym. Cala seria bez wyjazdowego zwyciestwa ? Za 3 pajdy chleba zagram sobie Hawks ml @16.00. Co prawda średnio w to wierze, bo Atlanta to pewnie jeszcze wieksze pipki niz ten cały Boston, i jezeli poczuja, ze faktycznie moga wyoutowac Boston to sie tej wizji przerazą.

W rywalizacji na zachodzie poszukam pierwszej porazki Lakersow w tych PO. LAL sa faworytami, ale @4 na Jazz ? Nieporozumienie. To nie Denver... zeby bylo az takimi faworytami. Jezeli ktos, sie w tej rywalizacji spodziewa szybkiego awansu Kobiego i spolki to sie moim zdaniem bardzo pomyli. Co do 6-7 spotkan jestem przekoanny. Moj osobisty typ to 4-3 Lakers. A zaczniemy od mini progresu na AW Jazz.

Do góry
#2313826 - 04/05/2008 23:08 Re: NBA Playoffs 2008 - Półfinały Konferencji [Re: Zabielany]
hooltek Offline
veteran

Dzis granie Boston-Atlanta to ryzyk-fizyk na kazdy typ. po tych 6 meczach widzimy ze gospodarz zawsze wygrywal,tyle ze Boston gromil Hawks a z drugiej strony Atlanta meczyla te zwyciestwa do ostatniego rzutu. Dla obu ekip spotkanie o byc albo nie byc. Ale czy grac na Atl z hc lub under 87,5? No bet. Juz wielu przejechalo sie na Underze Utah-Houston 180 (113-91)i underach na linie druzyn. Dzis najprawdobodniej znwou sie skonczy wynik cos kolo 100-85,ale to ich ostatni mecz wiec moze sie przebieg meczu ulozyc calkiem inaczej.Ja osobiscie ten mecz odpuszczam dzis. Watpie w win Atl daje im 10%,jzu swoje nawygrywali wiec czas pomyslec o przyszlym sezonie. Boston niby "pewniak" ale po tak niskim kursie nie warto patrzec nawet na to. mecz za 3h najlepsze rozwiazanie to poczekac na wynik i skupic sie na LAL-UTAH.

Lakers graja swietna koszykowke,zgadzam sie z Zabielanym co do tego ze Jazzmani to nie Denver. Jazz duzo lepsza obrona,jak i ogolnie solidniejsza ekipa. Lecz 4-3 to mysle ze przeceniles Utah. Z Rakietami sie "wkoncu" uporali,bo nie nazwe tego gladki awans. Kobe powiedzial ze ma nowy sposob na dalsze gre w PO,ale nie powiedzial jaki ;\) Kobe to swietny zawodnik,mysle ze ciezko bedzie im go upilnowac, a jesli Jazzmani w znacznym stopniu zatrzymaja Bryanta to jest jeszcze znakomicie spisujacy sie Gasol pod koszem,ktory konczy wiele akcji. Do tego Odom ktory gra jeden z najlepszych sezonow w swojej karierze. Mysle ze Jeziorowcy wygraja ten mecz zdecydowanie.

Typy: LAL @ 1,33zł 9/10
LAL (0-7,5) @ 1,90zł 7/10

Do góry
Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  rafal08