Strona 1 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#255178 - 21/07/2003 00:29 Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 16/08/2002
:zobacz: No to lecimy al:

Do góry
Bonus: Unibet
#255179 - 21/07/2003 04:06 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
To ja napiszę w punktach jak bym to widział.

1. Robimy zrzutkę ( wysokość ustali się później)poprzez voucher w Expekcie, lub GB na konto jednego z użytkowników, który wypłaci te pieniądze na konto w mBanku, a stamtąd wpłaci bezpośrednio do bukmachera u jakiego będziemy grać, lub na Neteller i stamtąd do buka.

2. Zakładamy konto u bukmachera, który ma wysokie kursy na MLB i co ważne, żeby w danym czasie miał jakąś promocję od pierwszej wpłaty, lub ewentualnie od pierwszego zakładu. Myślę nad Sportingbet(100% bonus od pierwszego zakłądu) lub Bet365 (różnorodność zakałdów). Może między czasie znajdzie sie promocja u Hilla, to byłbym zdecydowanie za tym bukiem, ponieważ kursy ma (pomijając Pinnacle) najwyższe w sieci. Do konta miałoby dostęp 2-3 użytkowników, na wypadek wyjazdu lub innych okoliczności uniemożliwiających zagranie typu.

3. Gramy tylko i wyłącznie single, 1 typ dziennie typera, który będzie miał dodatni bilans. Typer taki może zaproponować granie meczu podając przekonywującą analizę. Zaczniemy grać po 10 kolejkach.

4. Stawki będą dobierane według głosów "za" i "przeciw", przy czym w większym stopniu będą brane pod uwagę komentarze typerów z dodatnim bilansem. Maksymalna stawka na jeden mecz nie większa niż 15% budżetu, jesli chodzi o mecz, który statystycznie wygląda na najpewniejszy. Mecze podwyższonego ryzyka po kursach wyższych niż 2.0 grane będą za max 7% budżetu. Za mecz podwyższonego ryzyka uważam również o/u i handicapy.

5. Cała suma konta, zostanie podzielona dla 3 najlepszych typerów 50%, 30%, 20%. Sprawa podziału jest otwarta, ponieważ jesli zaistnieje taka sytuacja, że typer , który ma najlepszy bilans będzie miał np +100, a drugi za nim +99 natomiast trzeci tylko +20...podział byłby niesprawiedliwy, dlatego trzeba to ustalić.

6. Ranking będzie prowadzony w taki sam sposób jaki teraz prowadzi Feher, czyli najważniejszy zysk/strata i stosunek trafionych do nietrafionych.

Proszę o komentarze i napiszcie kto byłby chętny.

Na 100% jestem ja i lukboj i jesteśmy za wplatą minimum 5$ na łebka.

Pozdrawiam.

Do góry
#255180 - 22/07/2003 17:56 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/05/2002
Mam rozumieć, że to są narazie wstępne plany na początek marca kiedy to zacznie powoli ruszać MLB al: bo chyba w tym sezonie już nie ma szans zdążyć...

Do góry
#255181 - 22/07/2003 18:02 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Grzemp Offline
addict

Meldunek: 16/07/2003
Dokładnie! Ja też jestem "za", ale chyba nie teraz. Rozgrywki już za połową. Może lepiej podtrzymać pomysł ale na NHL!

Do góry
#255182 - 22/07/2003 18:06 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Walentyna:
[qb] Może lepiej podtrzymać pomysł ale na NHL! [/qb][/QUOTE]Oczywiście, że zamierzamy zacząć od przyszłego sezonu. W tym roku możnaby zrobić na tych samych zasadach NBA ( Ci co wolą NHL niech zrobią sami ). Lukboj, Don i ja jesteśmy już chętni i możemy się tym w całości zająć. A MLB wchodzi w grę jak już wspomniałem w perzyszłym sezonie.

Do góry
#255183 - 22/07/2003 18:21 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Oczywiście tak jak donic mówi na listopad planujemy zrobić w podobny sposób NBA - wkrótce w odpowiednim dziale przedstawi się regulamin podobny do powyższego i zacznie się zapisy...

Do góry
#255184 - 15/09/2003 02:27 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

do góry...

zostało dużo czasu, ale nie lepiej wczesniej szczegóły ustalić?

Do góry
#255185 - 15/09/2003 02:33 Re: Baseball - MLB - KONKURS
AndrzejO Offline
enthusiast

Meldunek: 25/06/2003
co do konta to proponuje wam buka w USA, nowy użytkownik dostaje 10$ free bez żadnych wpłat jest jedno małe ale (karta VIZA)
www.worldwager.com

uwzględnia pitherów i inne pierdoły
jednym słowem warty polecenia
pozdrawiam

Do góry
#255186 - 15/09/2003 03:57 Re: Baseball - MLB - KONKURS
sniper Offline
veteran

Meldunek: 05/03/2002
witam,
Chciałbym się wypowiedzieć co do konkursu/grania/wygranych.
Proponuję 1/3 do 1/2 zgromadzonego budżetu przeznaczyć na grę progresją AKO >= 2.35. To powinno pozwolić na uzyskanie hmm ile ...myślę że przynajmniej 300% zysku z przeznaczonego budżetu w sezonie (np. 20 stopniowa progresja podwajająca z 6-cioma wtopami).
Zdaje się, że jeżeli zostanie zdecydowana gra stawkami na ML poniżej ~1,8 to będzie to równia pochyła. Niezłą statystyką jest np. gra donica w porównaniu do większości typów na faworytów (nie wszystkich podkreslam, ale jeżeli demokracja zdecyduje o zagrywaniu to ...). Progress aż się prosi... ale co i jak grać zostanie ustalone. Miejmy nadzieję że reguły o coś oparte, zostaną ustalone przed.
Co do buka, to zależy jaki styl gry zostanie przyjęty, ale zawsze najlepiej byłoby się dostać do Pinnacle.
Szkoda że teraz niema tej "spółdzielni" na końcówce sezonu możnaby nieźle zarobić. teraz mlb jest bardziej przewidywalne niz wcześniej w sezonie . Może jednak warto już...?
Jest to oczywiście jedez z głosów w dyskusji. pozdrowienia

Do góry
#255187 - 15/09/2003 04:26 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/05/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał sniper:
[qb]Szkoda że teraz niema tej "spółdzielni" na końcówce sezonu możnaby nieźle zarobić. teraz mlb jest bardziej przewidywalne niz wcześniej w sezonie . Może jednak warto już...?
Jest to oczywiście jedez z głosów w dyskusji. pozdrowienia[/qb][/QUOTE]I tu sie mylisz, gra sie trudniej bo kursy sa wysrubowane

Do góry
#255188 - 15/09/2003 21:09 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Co do tego waszego pomyslu to moge sie zrzucic te 5$, ale takie cos zabiera bardzo duzo czasu i roznie moze byc z tym, przyjdzie zla seria i kasa moze zniknac. Ja proponowalem i nadal proponuje na 1wszym miejscu umiescic konkurs gdzie nagrody za 1,2,3 miejsce beda juz ufundowane lub zrzutka i nie bedzie mozliwosci straty tej kasy. Takie cos nie zajmuje duzo czasu bo wystarczy tylko ranking. Mysle ze taki konkurs bylby najwazniejszy i najlatwiejszy.

A co do pomyslu Donica to jest troche bardziej skomplikowany, ale jak powiedzialem moze byc z tym roznie zaleznie typowania danych osob. Budzet moze sie zwiekszyc lub zmniejszyc, mozna takze zbankrutowac i wtedy nikt nic niema. Najlepszym bukiem bylby bez watpienia Sportingbet 110$ bonusa i kursy porownywalne do Pinnacle. Skoro jest ktos kto by sie tego podjal to OK, bo bedzie to zajmowac naprawde duzo czasu i ci co sie ucza badz pracuja moga nie dac rady nonstop dyskutowac o typach dnia i wybierac ten najlepszy i moga zejsc na margines. W takim wypadku tez podzial musialby byc na wszystkie osoby, ktore bralyby w konkursie udzial i mialy dodatni bilans, w innym wypadku byloby nie fair sie skladac dobrze typowac i byc na plus, ale dopiero na 5tym miejscu i pierwsza trojka zgarnela by wszystko albo najlepszy. To by bylo bez sensu. Ten pomysl Donica kojarzy mi sie nie z konkursem, w ktorym walczy sie o zwyciestwo, o bycie najlepszym tylko z grupa inwestorow ktorzy robia skladke zeby miec wiekszy budzet bo sami nie dysponuja tak duza kwota, a pozniej graja razem wymieniajac swoje uwagi i dziela sie wygrana. Oczywiscie podzial musialby byc sprawiedliwy. Czyz nie jest tak?

Do góry
#255189 - 15/09/2003 22:28 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Rymoholik. Cały czas jest mowa o 2 konkursach gdzie w jednym nagroda jest z góry ustalona i wiadomo ile będzie za 1,2 i 3 miejsce. Do tego konkursu właśnie proponowałbym znaleźć sponsora.

Zrzutke natomiast do drugiego konkursu na podobnych zasadach lecz najwazniejszy jest wybór meczu do gry. Minimalna zrzutke proponuje po 5$ ale ciągle jest to sprawa do uzgodnienia. Ja własnie za tą zrzutke proponuje grać i próbować
powiększyć pulę. Oczywiście można się zrzucić i zamrrozić kasę i tak jak w przypadku 1 konkursu będzie wiadomo jaka bedzie nagroda.
rymogholik napisaleś: W takim wypadku tez podzial musialby byc na wszystkie osoby, ktore bralyby w konkursie udzial i mialy dodatni bilans, w innym wypadku byloby nie fair sie skladac dobrze typowac i byc na plus, ale dopiero na 5tym miejscu i pierwsza trojka zgarnela by wszystko albo najlepszy. To by bylo bez sensu.
A czy sensem byłoby gdyby osoba na 12 miejscu z bilansem +1.0 dostała tyle samo co osoba na pierwszym miejscu z bilansem +1000 ?

Przebywam w sieci dość często więc nie ma problemu i mogę sie tym zająć.

Co do spółdzielni to gdybym chciał wejść w coś takiego to napewno nie byłyby to zrzutki po 5$

I powtarzam jeszcze raz, że wszystko jest do uzgodnienia, ale ja wolałbym miec już zarys wczesniej.

Do góry
#255190 - 15/09/2003 22:45 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał donic:
[qb]A czy sensem byłoby gdyby osoba na 12 miejscu z bilansem +1.0 dostała tyle samo co osoba na pierwszym miejscu z bilansem +1000 ? [/qb][/QUOTE]Nie mowilem zeby kazdemu dac po rowno i nie osobom, ktore sa na minus, tylko tym ktorzy sa na plus. Oczywiscie ten ktory mialby 1000 dostal by wieksza czesc, ale ten co mial +1.0? To co z nim? Nie uwazasz ze jemu tez sie cos nalezy? Po calym ciezkim sezonie pracy i wkladzie wprawdzie tylko 5$ ale jakby nie patrzec swojej kasy to i jemu moim zdaniem cos sie nalezy? Uwazam ze wynagrodzenie powinno byc adekwatne do zyskow. Im wiekszy zysk tym wieksza czesc na tej osoby. Moznaby to bylo obliczac z jakiegos wzoru ile komu po alym sezonie trzeba dac.

Twoj pomysl Donic nie jest zly, wrecz dobry ale budzet musi byc duzy i trzeba na to duzo czasu. Logowac tez sie nie moze naraz wiele osob do buka, bo nas blokna i bedzie sie trzeba tlumaczyc.

Pozdrawiam! iwo:

Do góry
#255191 - 16/09/2003 00:32 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

Meldunek: 02/08/2003
zapisuje sie zrzutka minimum 50 dolcow
progresja w zasadzie za zgoda udzialowcow (progresja prowadzi do bankructwa
typowanie z uzasadnieniem itd
jak wygramy to impreza jak wtopimy to jeszcze wieksza impreza!!!!
pozdrawiam

Do góry
#255192 - 16/09/2003 05:04 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał ak:
[qb]zapisuje sie zrzutka minimum 50 dolcow
[/qb][/QUOTE]Przystałbym na taką wysokość zrzutki, ale musisz pamietać, że to ma byc konkurs również dla tych, którzy nie dysponują taką sumą i boja się ją w taki sposób zainwestować. Ta suma niestety nie przejdzie. Co innego gdyby załozyć "spółdzielnie" ale to znowu byłoby chyba za mało Poza tym do "spółdzielni" pasowałby jakiś specjalny kącik...No ale my mówimy o konkursie.

P.S. Chciałbym aby wstępnie w tym temacie osoby zainteresowane wyraziły swój pogląd i potwierdziły swój udział, bo czuje że moze z tego nic nie wyjść :rolleyes:

Do góry
#255193 - 16/09/2003 05:47 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

Myślę, że stawka na wejście powinna wynieść 10-15$
Jeżeli zebrało by się 20 chętnych to mielibyśmy do dyspozycji 200 - 300$ na wiazd + bonus od buka.
Zarobioną kasę powinno się dzielić wg wcześniej ustalonego algorytmu (jak będę miał trochę więcej wolnego czasu to spróbuję opracować coś rozsądnego)
Ważną kwestią jest też wybór buka, oraz dostęp do konta (kto i na jakiej zasadzie).

Do góry
#255194 - 16/09/2003 07:55 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Kaban,ja również początkowo zakładałem z lukbojem , że minimum to 10-20 $ ale znając życie niewielu sie zgodzi na taką cenę, a szkoda. Tu nasuwa sie pytanie...Czy lepiej iść na ilość osób w konkursie czy na jakość. Wiadomo, że czym więcej wykładam tym bardziej się staram, ale najpierw chciałbym wiedzieć ile osób w ogóle zamierza w to wejść.

Konto możemy załozyć na kogokolwiek ze stałych bywalców, a dostęp do niego będzie miało 2-3 osoby na wszelki wypadek gdyby ktoś nie mogł zagrać typu. Ja raczej będę miał sporo czasu i jesli chcecie i wyrazicie zgodę, to mogę się tym zająć.

Myślę, że konkurs ze zrzutką to jest to, bo wyklucza w wielkim stopniu osoby zarejestrowane pod kilkoma nickami.

Bukmacher raczej Sportingbet, bo chyba nigdzie nie będzie lepszego bonusa. Oferte ma niezłą, kursy też.

Nawiązując raz jeszcze do tego co napisal rymoholik odnośnie podziału nagrody to uważam, ze owszem, ten kto jest na plusie temu tez się nalezy jesli jest na 5 czy 10 miejscu, ale powtarzam, że to nie jest spółdzielnia tylko konkurs, gdzie jasno okreslilibysmy zasady i nikt na końcu sezonu nie czułby się pokrzywdzony gdyby za 5 miejsce nie otrzymał nagrody.
Jesli znajdziesz czas kaban, to przedstaw tu co wymyśliłeś odnośnie podziału nagrody. Wyciągniemy za i przeciw.

Do góry
#255195 - 16/09/2003 13:30 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Oczywiście kwote wpisowego trzeba ustalić względem liczby osób chętnych i ich możliwości finansowych co chyba nie podlega wątpliwości a zapisy można przyjmować już od zaraz żeby mieć zarys sytuacji, jeśli chodzi o nagradzenia to zdecydowanie jestem za tym żeby część z wpłaconych pieniędzy poprostu nie ruszać co by oznaczało, że jest to stała niezmienna i przedewszystkim pewna nagroda dla czołówki (do ustalenia ile miejsc czołowym zdobywa nagrode) a oczywiście pozostałą część wprowadzić do gry - system gry oraz procent kwoty przeznaczonej na gre trzeba także wspólnie ustalić

Do góry
#255196 - 16/09/2003 16:03 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Nie wiecej jak 2.5%-5% na jeden zaklad

Do góry
#255197 - 16/09/2003 21:28 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Rymoholik , proponujesz 2.5-5%. Ja uważam, że to trochę mało i od siebie proponuję 7% minimum - 15% max w zalezności od okoliczności i szans wygrania którejś z drużyn, bo sam przynzasz, że czasami są zdecydowani faworyci - tzw okazje i na nie właśnie proponuje 15%. Takie jest moje zdanie. Co o tym sądzi reszta ?

Do góry
#255198 - 17/09/2003 01:54 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

wiec tak super zdanie im wiecej stawiam tym bardziej sie staram
konkurs nie musi byc elitarnym klubem ale jesli chcemy miec satysfakcje kapital bazowy musi jakis tam byc!!!
zrobmy probe kwalifikacji :ilu bedzie chetnych z wkladem 10 dolcow , 20 dolcow , 50 dolcow
i 10000dolcow!!!!
ja zapisuje sie na 50
zasady stawiania , pewniaki idt sa do uzgodnienia!!
podam przyklad ktory wymyslilismy z Markiem (kolega z pracy)
gdybym prze caly sezon gral na zdarzenie w MLB (DETROIT LOST) i w przypadku gdy WIN podwajal stawke by zmniejszyc strate to bysmy byli jakies
35 stawek bazowych do przodu
przyjmujac stawka 10% kapitalu to zysk 350%
czyli np fajne wakacje
natomiast gdyby podobna zasade zastosowac w zdarzeniu SF WIN -bylibysmy bankrutami!!!!
na typowaniu z sensem raczej mozna wygrac , a napewno zremisowac!!
pozdrawiam

Do góry
#255199 - 17/09/2003 02:30 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Nie Donic 15% to jestesmy bankrutami, mozna ewentualnie 7% max ale nie 15%, stawka bazowa 2-5% do 5%, a w szczegolnych wypadkach niech bedzie to 7% ale nie 15%. Jesli przyjdzie kilka wtop za taka stawke to potem trzeba sie bedzie pilnowac, a ja nie lubie tego robic bo to zle wplywa na myslenie i dobor typow

Do góry
#255200 - 17/09/2003 03:03 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał rymoholik:
[qb] Jesli przyjdzie kilka wtop za taka stawke to potem trzeba sie bedzie pilnowac, a ja nie lubie tego robic bo to zle wplywa na myslenie i dobor typow [/qb][/QUOTE]Hehe to u mnie jest właśnie na odwrót, a jezeli chodzi o stawki to faktycznie max 10%

Do góry
#255201 - 17/09/2003 03:07 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

ak masz racje, że niektóre zespoły warto grac cały czas, tak samo jak przeciwko niektórym( w tym faworytów). Warto czasem zastosować jaką progresję...i o tym własnie trzeba tu dyskutować ale jak widzisz niewielu jest zainteresowanych, a podejrzewam, ze odstrasza ich właśnie zrzutka, więc o 50$ radze zapomnieć.

Rymoholik , ja podtrzymuję swoje zdanie(ewentualnie minimum to 5%), bo uważam, że 15% na szczególne okazje jakie zdarzają się raz na dwa tygodnie można zaryzykować. 2.5% to moim zdaniem za mało i zakąłdając grę cały czas za takie stawki ewentualny zysk byłby raczej niewielki. Za 2.5% byłbym jeslibyśmy dysponowali np. 1000$ . Wszystko więc zależeć będzie od budżetu. Końcowa stawka zależeć będzie od wypowiedzi zainteresowanych.

Do góry
#255202 - 17/09/2003 03:17 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Lepiej wygrac mniej niz stracic wszystko co sie zarobilo grajac za mniejsze stawki, mysle ze nie zawsze te 15% beda wchodzic dlatego nie moze byc takich roznic. Konkurs chyba nie ma polegac na wygraniu jak najwiekszej ilosci kasy, bo to kazdy robi sam grajac sobie swoje typy i inwestujac swoja kase tu chcemy wylonic najlepszych typerow i ich wynagrodzic. Wiec nagroda to tylko dodatek a nie glowny cel.

Do góry
#255203 - 17/09/2003 03:48 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

Proponuję ustalić stawkę 10-15$ i założyć temat do zapisów. Myślę, iż jeżeli nie zbierzemy minimum 15 osób to mija się z celem tworzenie konkursu.
Z tego co widzę o jest nas jak na razie 4 może 5 => chyba trochę za mało??

Do góry
#255204 - 17/09/2003 03:50 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Walentyna:
[qb]Dokładnie! Ja też jestem "za", ale chyba nie teraz. Rozgrywki już za połową. Może lepiej podtrzymać pomysł ale na NHL! [/qb][/QUOTE]Ja osobiście w NHL się nieładuję bo się kompletnie na tym nieznam

Do góry
#255205 - 17/09/2003 03:58 Re: Baseball - MLB - KONKURS
sniper Offline
veteran

[qb]...gdybym prze caly sezon gral na zdarzenie w MLB (DETROIT LOST) i w przypadku gdy WIN podwajal stawke by zmniejszyc strate to bysmy byli jakies
35 stawek bazowych do przodu
przyjmujac stawka 10% kapitalu to zysk 350%
...
natomiast gdyby podobna zasade zastosowac w zdarzeniu SF WIN -bylibysmy bankrutami!!!!
na typowaniu z sensem raczej mozna wygrac , a napewno zremisowac!!
pozdrawiam[/qb][/QUOTE]tutaj zależy od doboru drużyny do takiej gry
ja praktycznie mogę zapewnić na 90% zysk na takim poziomie nie uzależniając się od drużyn. kapitał na koniec sezonu wyższy 3,5 raza graniem progresywnym na aco = ~2,70 (czyli np. "pewniak" * total). założenie: trafianie nie rzadziej niż co 7 razy, przy ok 180 typach w sezonie i średnim trafianiu co ~3 raz.
Stad pytanie: czy zostanie przewidziane część kapitału na granie progresywne. Oczywiście można spłaszczyć progresje i uzyskać mniejszy ale pewniejszy zysk. Można też grać kilka progresji na inne aco.
Jest jeszcze pol roku i niewiadomo co będzie na pytanie z sondy jaka składka; może być 50 może być mniej może być więcej.
Najważniejsze żeby przed tym ustalić reguły i ich raczej nie zmieniać, oczywiście o ile się sprawdzą.
Niestety jestem zwolennikiem mało ryzykownej progresji a sceptycznie podchodzę do gry "normalnej". MLB nie rozni sie zbytnio od innych dyscyplin jezeli chodzi o bukmacherke. Granie "zwykle" przyniesie max jak mysle do 50% zysku a moze tez skonczyc sie dreptaniem w miejscu albo stratą. Można podzielic kapital na rozne gry, np. progress i granie na/przeciwko druzynie (to tez progres przy zdwajaniu stawek)
oczywiscie rację ma rymoholik ze to jest po to by wylonic najlepszego typera-ów ale gdyby podzielic kapital to moznaby poczynic rowniez obserwacje co do sposobu gry. oczywiscie wymagaloby to skomplikowania regulaminu co do wylonienia najlepszych
pozdrowienia, moze jednak znajda sie chetni do progresji

Do góry
#255206 - 18/09/2003 00:52 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

sluchajcie , wszyscy gramy za wlasna kase i z roznym skutkiem!!!!
mysle ze stworzenie klubu powinno prowadzic do tego , aby wszystkim nam bylo latwiej lepiej i przyjemniej , moim celem ktory sobie wymyslilem jest stworzenie takiej grupy (takie grupy juz istnieja , ale sa bardzo hermetyczne) w ktorej wszyscy beda pracowali i czerpali korzysci -jesli ktos chce :
1 wygrywac z bukami
2 miec z tego pomocnicze zrodlo dochodu
3 zaangazowac swoj czas i potencjal intelektualny
i nie moze zainwestowac 200zlotych (ryzykujac ze straci)to niech wystawi na Allegro swojego kompa i kupi walkmana z MP3
zasady: uwazam ze maksymalny zaklad jest za 10 % kapitalu , a optymalny za 5 % kapitalu
progresja prowadzi do bakructwa wczesniej lub pozniej , chyba ze ako 5 i maly postęp
wiekszosc wniosków wyciagnąłem dzieki Fredowi (patrz szwedzki trotting) i wlasnym bledom
pozdrawiam

Do góry
#255207 - 18/09/2003 04:13 Re: Baseball - MLB - KONKURS
sniper Offline
veteran

[QUOTE]...progresja prowadzi do bakructwa...[/QB][/QUOTE]...a Balcerowicz musi odejść

Jak chcesz możemy ustalić aco, ustalić odpowiednią
ilość procesów po których mam zbankrutować, ile procent zysku ma zostać osiągnięte, np. 300%. No i jakiś zakład czy będzie bankructwo czy nie bedzie. Oczywiście w skończonym przedziale czasowym Kursy z dyscyplin różnych, aco ~ 2,3 do 3,0
tylko raczej nie już ale rozpoczęcie w kalendarzowej jesieni lub zimy tak by zakończyć przed startem mlb .
może to niema wiele wspólnego z konkursem mlb ale...
pozdrowienia

Do góry
#255208 - 18/09/2003 05:35 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Panowie, z tego co tu czytam to widzę perspektywy współpracy, lecz my planujemy konkurs, a nie spółdzielnię ale...nic straconego jeśli są chętni na taką grupę.

Budżet można podzielić na pół i tu mam kilka propozycji...

Przykładowo wpłacamy do sportingbet 100$ i gramy pierwszy zakład za 100$(kurs nawet 1.01) i bez względu na to czy trafimy czy nie, do konta dopisza nam 100$. W przypadku trafienia mamy ponad 200$, w przypadku pudła jesteśmy na swoim.
Jesli trafimy to połowę możemy "zamrozić" i będzie ona gwarantowana do podzialu na koniec sezonu/konkursu. Jesli trafimy i nie będziemy "zamrażać", możemy połowę przeznaczyc na rózne warianty gry, a połowę na tradycyjną grę - single. Jesli nie trafimy bonusowego typu, to na szaleństwa i kombinacje chyba nie będzie sensu. Wszystko zalezy więc od nas, od budżetu.

W tym konkursie pasowałoby minimum 20 osób, jesli będzie mniej, to właśnie wtedy możemy zacząć rozmowy na temat spółdzielni. Ja, choć jestem zwolennikiem gry samemu, to moge na nią przystać i wyłozyć ile będzie trzeba.

Przystaję na propozycje ak odnośnie stawek, czyli 5%-10%.

Sniper, co do progresji, to wiem, ze zdaje ona egzamin w prfzypadku MLB, ale w jaki sposób chcesz ją zastosować w tym konkursie ?

Wciąż cekam na wasze zdanie odnośnie wysokości zrzutki, sposobu gry itd. Zróbmy mały krok i nie czekajmy na ostatnia chwilę.

Do góry
#255209 - 18/09/2003 16:16 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Ja bym proponował założyc już teraz temat z zapisami - wiem, że jest wiele czasu ale nic nie zaszkodzi zacząć, każdy by deklarował swoje uczestnictwo oraz kwote jaką jest wstanie przeznaczyć co dało by nam przegląd kto co i za ile

Do góry
#255210 - 19/09/2003 01:24 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

witam !!
spoldzielnia czy konkurs -chcemy miec radoche , czyli ograc troche buków!!!!
mocno sie nie da -u buków kursy szacują sztaby specjalistów , trudno być od nich lepszymi , ale jest szansa być cwanszymi
deklaruje wklad 50 dolcow i proponuje sporty amerykanskie MLB NBA NFL NHL
MLB sie konczy , a reszta wlasnie sie zaczyna!!!!
jesli DONIC bedzie organizatorem to zglaszam sie do niego
pozdrawiam

Do góry
#255211 - 19/09/2003 01:26 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

jeszcze cos najwazniejsze wspolpraca ktora umozliwi ogranie buków czyli praca glowa i finansami
pzdrm 3-majcie sie

Do góry
#255212 - 19/09/2003 17:59 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Z tego co widzę, to w temacie wypowiedziało się 7 osób z czego 5 jest chyba chętnych. Może zainteresowanych jest więcej, ale jak widać czekają chyba na ostatnią chwilę.
Jesli chodzi o wkład, to ja w pełni dostosuje się do was i mogę dać 50$ czy też skromne 5$. Przyznaję jednak , ze wolałbym aby się nie rozdrabniać, co może zapewnić większą mobilizację przy typowaniu.
Myslałem o założeniu sondy, ale co to da skoro tam każdy będzie mógł głosować.

P.S. Lukboj a co a NBA?

Do góry
#255213 - 20/09/2003 20:17 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

No właśnei pora by ruszyć coś z NBA ale czy to ma być także na podobnych zasadach jak planowane tutaj MLB na przyszły rok ? JA nie mam nic przeciwko temu - czy ktoś z chętnych na MLB pisał by się także na coś takiego od listopada kiedy ruszy NBA ?

Do góry
#255214 - 20/09/2003 20:55 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Ja jestem chętny. Co do zasad to nie wiem jak Ty to widzisz ,lukboj. Ciekawe czy będą chętni.

Do góry
#255215 - 20/09/2003 21:26 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

To że TY donic jesteś chętny to wiem od dawna ale nie wiem jak z innymmi i przedewszystkim na jakich zasadach gramy - czy na takich jak tutaj planujemy czy nie - jeśli nie to niech każdy przedstawi swoją koncepcja ale jedyne co nie ulega wątpliwości to jest to że grają tylko Ci co wpłacili !

Do góry
#255216 - 20/09/2003 23:16 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

oczywiscie NBA tez ogolnie sporty amerykanskie
obecnie NHL i od listopada NBA
ustalmy organizatora zarzadce admina
sposob wplaty i begin to bet!!!!
pozdrawiam ak

Do góry
#255217 - 21/09/2003 14:13 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Myśle, że jednym z najprostszych sposobów wpłaty będą m.in. vouchery, jeśli chodzi o admina to JA mocno nalegam żeby to był donic, który sam powiedział, że ma na tyle wolnego czasu, żeby zająć się tym naprawde fachowo czego napewno nie można powiedz o mnie... oczywiście liczy sie zdanie każdego w tym temacie !

Do góry
#255218 - 21/09/2003 15:53 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

tez tak uwazam ze donic moze byc adminem
odrazu pytanie do donica:
jak wplacic Tobie udział numer konta podaj
na e-maila adas@ll.pl pozdrawiam

Do góry
#255219 - 21/09/2003 16:09 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

[qb]
jak wplacic Tobie udział numer konta podaj
na e-maila [/qb][/QUOTE]wyluzuj jeszcze żadna kwota nie została ustalona zwłaszcza, że nie wiemy ile jest/będzie chętnych

Do góry
#255220 - 21/09/2003 19:43 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

No własnie, najpierw pasuje znaleźć chętnych, bo w 3 to trochę mało...
Mogę przyjąć obowiązki prowadzącego, ale tak czy inaczej ktos będzie musiał słuzyc pomocą i miec obok mnie dostęp do konta, żeby zagrać kupon w przypadku mojej nieobecności.
Zrzutke chyba najlepiej byłoby zrobić przez konto w mbanku, lub vouchery, które trzebaby wypłacić na konto i stamtąd do buka.
Wiele jest nadal do wyjaśnienia i trzeba tu wszystko przedyskutować.

Do góry
#255221 - 24/09/2003 01:14 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

no tak ale juz mozemy grac do konca sezonu mecz DET lost kazdej nocki!!

Do góry
#255222 - 26/09/2003 23:16 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

ale bylaby kiche DETROIT wlasnie trzy razy wygralo!!!!

Do góry
#255223 - 26/09/2003 23:19 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

i jeszcze conajmniej raz wygra z
Minesotą

Do góry
#255224 - 27/09/2003 21:42 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

wlasnie nad tym czy DET znowu lost sie zastanawiam
ale to zdarzenie dzis odpuszcze
pozdrawiam

Do góry
#255225 - 30/09/2003 23:53 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

donic !!!!
nie uważasz , że powinniśmy się zorganizować
w ramach konkursu przed NBA??
pozdrawiam

Do góry
#255226 - 01/10/2003 01:19 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Chciałbym, wiem że chęć wyraził również lukboj, więc jest nas trzech. Nie wiem jak reszta...
Gdyby nie było chętnych do wyłożenia paru euro, to mozemy zrobić to nieco inaczej.

Do góry
#255227 - 01/10/2003 01:29 Re: Baseball - MLB - KONKURS
mszczyna Offline
addict

Meldunek: 24/10/2002
Może by tak napącząć jakiś temacik w dziale koszykarskim
Na NBA piszę się i ja

Do góry
#255228 - 02/10/2003 00:48 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

donic robmy cos bo bedzie klipa
moim docelowym zamiarem zorganizowanie grupy w ktorej bedziemy pracowali na wspolny sukces
czyli ogranie buków forum jest dobra zabawa , ale to ma byc praca poniewaz nikt sam nie obejmie wszystkich badan analitycznych , a tylko analizami i doswiadczeniem lub tylko szczesciem mozna dojsc do sukcesu z bukami
pozdrawiam

Do góry
#255229 - 02/10/2003 01:46 Re: Baseball - MLB - KONKURS
MarekS Offline
old hand

Na NBA sie pisze. Na moja znajomosc tematu i pieniadze mozecie liczyc. Pozdrawiam iwo:

Do góry
#255230 - 02/10/2003 03:24 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

[qb]donic robmy cos bo bedzie klipa
moim docelowym zamiarem zorganizowanie grupy w ktorej bedziemy pracowali na wspolny sukces
czyli ogranie buków forum jest dobra zabawa , ale to ma byc praca poniewaz nikt sam nie obejmie wszystkich badan analitycznych , a tylko analizami i doswiadczeniem lub tylko szczesciem mozna dojsc do sukcesu z bukami
pozdrawiam[/qb][/QUOTE]Ja jestem całkowicie za jeśli idzie o mlb od następnego sezonu działam na całego. Jest tu na forum kilku gości z naprawdę sporą orientacją w temacie. Powinniśmy ruszyć z konkursem w którym każdy gra po swojemu - określona nagroda dla zwycięzców (np 3, lub tych co będą na plusie), a także z czymś w rodzaju spółdzielni, która na celu miała by oskubanie buka. Myślę, że wspólnymi siłami, doświadzeniem, itp można by było nieźle zawojować.

Do góry
#255231 - 02/10/2003 03:38 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Jest za wiele rzeczy, ktorych nie rozumiem !

W jaki sposob gramy - czy tylko typy osób które są na plusie ? czy wspólnie wybieramy jeden typ ? - jeśli tak to jak to można będzie odnieść do rankingu typerów, przecież każdy może mieć inne zdanie i co ważniejsze być niepwny typu, który przez innego jest uważany za naprawde atrakcyjny !

Chciałbym wiedziać jak to wszystko ma działać w realnym systemie przyszłej gry/konkursu ?

Do góry
#255232 - 02/10/2003 10:47 Re: Baseball - MLB - KONKURS
simka_airMen Offline
old hand

Meldunek: 16/08/2003
Ja takze do NBA się przyłącze iwo:

Pozdrowienia !!

Do góry
#255233 - 03/01/2004 00:10 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał lukboj:
[qb]Jest za wiele rzeczy, ktorych nie rozumiem !

W jaki sposob gramy - czy tylko typy osób które są na plusie ? czy wspólnie wybieramy jeden typ ? - jeśli tak to jak to można będzie odnieść do rankingu typerów, przecież każdy może mieć inne zdanie i co ważniejsze być niepwny typu, który przez innego jest uważany za naprawde atrakcyjny !

Chciałbym wiedziać jak to wszystko ma działać w realnym systemie przyszłej gry/konkursu ?[/qb][/QUOTE]Minęły 3 miesiące ! Zostały 3 miesiące !
Wciąż czekam na konkretne propozycje zwłaszcza od osób na których mozna polegać: donic, Feher itd.

Do góry
#255234 - 03/01/2004 04:48 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Jutro zamieszczę sondę na temat tego konkursu. Dziś nie mam sił bo chory jestem. Może jutro bedzie coś lepiej.

Do góry
#255235 - 10/01/2004 05:38 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Nie robie jednak sondy, bo niewiele ona da. Panowie sezon się zbliża powoli. Czas zacząć coś działać, żeby te niesamowite rozgrywki były jeszcze bardziej emocjonujące.

Moja propozycja.

1. Chętni - zrzutka po 10 - 20 euro.

2. Uzbierana pieniądze bedziemy starali się pomnożyć grając typy przez (prawie)cały sezon. Pierwszy miesiąc sezonu wyłoni nam pewną grupę ludzi z zyskiem i stratami, dlatego do gry przystapimy od 2 miesiąca (lub też okreslonej ilości typów )

3. Typy byłyby grane tylko tych typerów, którzy osiągneli zysk i są w ścisłej czołówce rankingu.

4. Dobór typów do gry oraz ich ilość do omówienia i tak naprawde jest to chyba najbardziej poważny problem.

5. Nagroda dzielona jest na 3 cześci (najwyżej 5)

6. Dostep do konta ma 2 osoby, jedną z nich moge byc ja - niech większość wybierze komu ufa.

7. U jakiego bukmachera konto? Czyżby sportingbet czy coś innego sie pojawi? A może po prostu Pinnacle?

Najpierw więc niech zbiora się chętni i wtedy wspólnie ułozymy jakis regulamin. Może byc przeciez tak, że cghętnych będzie mniej niż palców u rąk...

Tak jak było mówione już w tamtym roku trzeba będzie powoli załatwiac sponosora do "zwykłego" konkursu bez wpisowego. Konkurs trwałby również przez cały sezon i byłby on podobny (jak nie taki sam )do tego , który prowadził Feher w ubiegłym sezonie.
W tej chwili nie mam naprawde pomysłów bo po chorobie jestem i czuje się podle więc może ktoś poda jakiś ciekawy pomysł?

Pozdrowienia dla zapaleńców MLB.

Do góry
#255236 - 10/01/2004 19:45 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

[qb]Tak jak było mówione już w tamtym roku trzeba będzie powoli załatwiac sponosora do "zwykłego" konkursu bez wpisowego. Konkurs trwałby również przez cały sezon i byłby on podobny (jak nie taki sam )do tego , który prowadził Feher w ubiegłym sezonie.[/qb][/QUOTE]Ja bym sie wlasnie na taki konkurs pisal, jest on moim zdaniem lepszy niz ten, o ktorym tak duzo piszesz, dlaczego???

Poniewaz pieniadze czekalyby na zwyciezce, a w opisanym przez ciebie konkursie zrzutka moze zostac przegrana i wtedy nikt nic nie ma.

Pozatym konkurs ten to tak jak piszesz wiele problemow, bo co grac danego dnia jesli dobrych typow bedzie duzo, albo typerzy nie beda sie co do tych typow zgadzac?

Sponsorzy, hmmmm....
Mysle ze ciezko bedzie ich znalesc, ja bym tu obstawal za zrzutka wlasnie na taki zwykly konkurs, jak ten prowadzony przez Fehera w zeszlym sezonie. Nagroda, ktora powstalaby z wpisowego, bylaby zamrozona i czekala na zwyciezcow (np na 3 najlepszych). Dzieki takiemu rozwiazaniu nie byloby nawalu uczestnikow i niemozliwe by bylo oszustwo (granie pod kilkoma nickami) bo kazdy chetny do konkursu musialby wplacic wpisowe, Nie byloby tez klotni co do typow, bo kazdy by gral na wlasna reke aby byc najlepszym i nie musialby sie sugerowac typami innych zeby puscic swoje. Mysle ze taki zwykly konkurs ze zrzutka to najprostsze rozwiazanie.
Moze uda sie znalesc jakiegos sponsora, jesli ktos ma taka mozliwosc niech da znac.

Napisalem co mysle na ten temat, piszcie swoje komentarze i propozycje bo w koncu wy tez bedzie brac w nim udzial. Po zsumowaniu wszystkich propozycji, mysle ze razem postaramy sie zrobic taki konkurs, ktory bedzie wiekszosci odpowiadal.

Pozdrawiam wszystkich typerow tego wspanialego sportu i czekam z niecierpliwoscia na rozpoczecie nowego sezonu.

Do góry
#255237 - 11/01/2004 04:42 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Rymoholik - opcja z zamrożeniem wpisowego byłaby idealna wtedy gdyby nie znalazł się żaden sponsor.
Poki co warto spróbować tak sie pobawić, kto wie, może akurat budżet powiększy się sporo. Przyznam jednak , że mam sporo wątpliwości co do wyboru zdarzeń do gry, bo mogą wyniknąć różne nieporozumienia i kłótnie. I to jest własnie największy problem...
Jesli nic sie konkretnego nie wymysli to zamrozimy wpisowe i podzielimy je dla 3 najlepszych.Nawet wtedy gdy znajdzie sie sponsor psowałoby zrobić jakąś zrzutke w celu wyeliminowania napaleńców. Lista chętnych powinna być gotowa wczesniej, żeby w sezonie nikt nie dołączył.
Kombinujcie cos Panowie, ja w tej chwili jestem bez formy...

Pozdrowienia.

Do góry
#255238 - 11/01/2004 15:48 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Oczywiście nie widze problemu połączyć dwóch rzeczy (2 in 1) a więc wpłacamy nasze skłądkowe to 10-20€ do jakiegoś buka z promocją, część kasy zamrażamy i będzie ona nietykalna, natomiast drugą cześcią gramy obstawiając typy najlepszych... padło pytanie jakie typy wibierać? sądze że maksymalnei ścisłej czołówki czyli dajmy na to TOP 3, z uwzględnieneim rotacji typerów w tej pierwszej "trójce", uważam, że gra typów tak ścisłej czołówki da spory zysk -> spójrzcie na NBA, patrząc na obydwa rankingi konkursowe i sumując zysk pierwszych 3 osób z każdego rankingu da to procentowy zysk na granicy kilkunastu procent co uważam za bardzo przyzwoity - Ja tą sprawe widze tak!

Do góry
#255239 - 12/01/2004 23:28 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ElNinho[mmdea] Offline
old hand

Meldunek: 24/04/2003
chętnie wziąłbym udział w takiej basebollowej rywalizacji i jeszcze lepiej żeby walka nagrodzona była kilkoma euro ...

Do góry
#255240 - 14/01/2004 18:17 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

Meldunek: 02/02/2003
JA tez sie chetnie pisze na MLB.

Do góry
#255241 - 17/01/2004 20:14 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

Witam
Niezależnie od tego czy uda się pozyskać sponsora czy też nie należy ustalić wpisowe ok 50 złociszy. Wpisowe stanowiło by pulę nagrody dla pierwszej 3 w proporcjach 50 30 20 procent.

Do góry
#255242 - 17/01/2004 23:09 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Panowie, za kilka dni zaczne wysyłać maile do buków, może coś sie znajdzie.

Do góry
#255243 - 18/01/2004 00:11 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

[qb]Panowie, za kilka dni zaczne wysyłać maile do buków, może coś sie znajdzie.[/qb][/QUOTE]Jest duże prawdopodobieństwo, że jakiś buk np. w zamian za wyłączność obstawiania u niego tychże spotkań będzie skłonny wyłożyć znaczącą sumkę.
Nie wiem jak u innych buków, ale np w expekcie (o którym wolę się nie wypowiadać) można założyć swój konkurs, to znacznie ułatwiło by sprawę w rozliczaniu kolejki.

Do góry
#255244 - 25/01/2004 03:26 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

W tej chwili czekam na odpowiedź od Betandwin i Unibet, bo jak mi napisali z supportu sprawa w obu przypadkach została skierowana do działu promocji i reklam. Czekam już 5 dni i narazie cisza ale uzbroję sie w cierpliwość.
Mam prośbę do ludzi znających angielski. Moj angielski jest bardzo słaby i nie napisze sam pisama do buków gdzie nie maja polskiego odziału.
Jesli ktoś chciałby pomóc i przetłumaczyłby pismo które wysłałem do B&W i Unibet to byłbym wdzięczny.
Czasu do rozpoczęcia sezonu zostało 2 miesiace, ale lepiej miec wszystko dopiete na ostatni guzik.

Pozdrowienia

Do góry
#255245 - 25/01/2004 16:29 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

są małe szanse , żeby buk sfinansował konkurs w małym gronie , dlatego , że żadna to dla niego korzyść i żadna reklama, a jeśli już to expekt ma swój kącik dla konkursów wymyślonych przez graczy
czasu pozornie dużo ale zostało mało.....
jestem skłonny wywalić 100Eur na nagrody ale pod jakimiś warunkami i administrowaniem przez donic'a

Do góry
#255246 - 25/01/2004 16:31 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ak Offline
journeyman

Oczywiście nie widze problemu połączyć dwóch rzeczy (2 in 1) a więc wpłacamy nasze skłądkowe to 10-20€ do jakiegoś buka z promocją, część kasy zamrażamy i będzie ona nietykalna, natomiast drugą cześcią gramy obstawiając typy najlepszych... padło pytanie jakie typy wibierać? sądze że maksymalnei ścisłej czołówki czyli dajmy na to TOP 3, z uwzględnieneim rotacji typerów w tej pierwszej "trójce", uważam, że gra typów tak ścisłej czołówki da spory zysk -> spójrzcie na NBA, patrząc na obydwa rankingi konkursowe i sumując zysk pierwszych 3 osób z każdego rankingu da to procentowy zysk na granicy kilkunastu procent co uważam za bardzo przyzwoity - Ja tą sprawe widze tak!

i z tym też się w zupełności zgadzam
pzdrm dla lukboj'a

Do góry
#255247 - 25/01/2004 22:57 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Dzieki ak za wypowiedź. Jak widzisz nikłe jest zainteresowanie w tej chwili MLB. Ja chciałem zeby przed sezonem wszystko było dopięte na ostatni guzik i żeby w trakcie sezonu nikt nie miał prawa dołaczyć do konkursów. Po prostu niech konkurs trwa cały sezon i napewno nie zgodze sie jeśli będę prowadzącym zeby mi ktoś wchodzil do konkursu po 2 miesiacach :stop:
Co do sponsorów to jestem optymistą. myslę ze ktoś rzuci przynajmniej niewielką sumę, w koncu to cały sezon...
Jesli chodzi o granie typów to pełna zgoda. Grac nalezy tylko typy ścisłej czołówki. Poki co nie widac chętnych...A szkoda.

P.S. Ak, za jakiś czas sie do Ciebie odezwę na priv, teraz niestety nic z tego. Pamiętam.

Do góry
#255248 - 31/01/2004 22:06 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

Najwyższa pora na zrobienie jakiejś listy uczestników, jeżeli nie dopniemy tego w przeciągu kilku tygodni to nici wyjdą z tego konkursu.
PS.
Nastąpiła zmiana nazwy z kaban na domin.

Do góry
#255249 - 02/02/2004 01:54 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Ponownie zwracam się z prośbą o przetlumaczenie mi listu na angielski, który chciałem powysyłaś do kilkunastu buków. B&W i Unibet jak narazie milczy, a mineło 2 tygodnie od mojego listu. Nie ma tego dużo, kilka zdań. Ja niestety z angielskiego jestem bardzo slaby.

O ile w Sportingbet utrzymają się wszystkie promocje i będą aktualne w sezonie MLB, to warto byłoby tam wpłacić 150$ i ponad 2 razy tyle wyciagnąć z bonusów...Ja mam tam już konto od jakiegos czasu, ale myśle ze nie robiliby problemów gdyby ich poinformować o wszystkim dokładnie i mogłbym logować się ze swojego komputera - o ile zwracają uwagę na IP.

Pozdrowienia.

Do góry
#255250 - 02/02/2004 21:35 Re: Baseball - MLB - KONKURS
DRAGO Offline
old hand

Meldunek: 07/09/2002
Kiedy dokładnie startuje MLB w tym roku ???

Do góry
#255251 - 02/02/2004 21:41 Re: Baseball - MLB - KONKURS
[g]um[p] Offline

Meldunek: 24/08/2002
4 kwietnia

Do góry
#255252 - 02/02/2004 22:09 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Feher Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/08/2001
Sezon 2004 rozpocznie mecz miedzy:

Tuesday, March 30
N.Y. Yankees vs. Tampa Bay at Tokyo 5:05 a.m

Pozostale druzyny rozpoczynaja:

- AL - 4 kwietnia
Boston at Baltimore, 8:05 p.m.

- NL - 5 kwietnia
Chicago Cubs at Cincinnati, 2:10 p.m.
Philadelphia at Pittsburgh, 4:05 p.m.
Milwaukee at St. Louis, 4:10 p.m.
San Diego at Los Angeles, 4:10 p.m.
San Francisco at Houston, 7:05 p.m.

Do góry
#255253 - 03/02/2004 03:07 Re: Baseball - MLB - KONKURS
DRAGO Offline
old hand

Meldunek: 07/09/2002
dzięki za odpowiedzi , Gump i Feher iwo:

Do góry
#255254 - 07/02/2004 00:47 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Wysłałem zapytania ( dzięki Feher za pomoc )do kilkunastu buków i jak anrazie zaintesowanie wyraził tylko Sportingbet. Podobnie jak w przypadku B&W i Unibet sprawa trafiła do odpowiedniego działu :rolleyes: Niestety mój optymizm w poszukiwaniu sponsora powoli zanika...

Do góry
#255255 - 12/02/2004 06:33 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

donic "poszukiwaczu" jest jakiś odzew?

Do góry
#255256 - 12/02/2004 06:41 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Zero odzewu. Chyba składam broń, bo nie wierze , ze odpiszą zaraz przed sezonem.

Do góry
#255257 - 12/02/2004 12:20 Re: Baseball - MLB - KONKURS
nefer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 22/07/2002

Do góry
#255258 - 23/02/2004 20:31 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Dobra panowie, trzeba zaczac juz powoli jakies wstepne zapisy i organizowac ta zrzutke bo za 5 dwunasta nic z tego nie bedzie. Napiszcie moze jakie wpisowe proponujecie i jakos dojdziemy do porozumienia. Osobiscie uwazam ze minimum to 10$ od osoby, czekam na propozycje

Do góry
#255259 - 23/02/2004 20:40 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Zapisy - jasne! tylko jak narazie nikt ostatecznie nie powiedział jak to ma wyglądać, pozatym w dyskusji biorą udział tylko 3-4 osoby, a na ostatnią chwile wszyscy się rzucą i nic z tego nie będzie...

Do góry
#255260 - 23/02/2004 20:49 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Jako ze nie ma sponsorow, to musimy sami zrobic zrzutke aby bylo o co walczyc. Juz wczesniej pisalem jak to widze. Podzial na kilku najlepszych. Co do pomyslu Donica, to jest to trudniejsze do zorganizowania i nikle zainteresowanie sprawia, ze chyba nic z tego nie bedzie. Zajmijmy sie moze najpierw glownym konkursem zeby wogole bylo o co grac.

Do góry
#255261 - 23/02/2004 23:10 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Jeśli sprawa tak wygląda to można wsumi zacząc wpisowe - sądze że 10$ jest wstanie każdy wpłacić, sprawa drguga to taka czy grają tylko Ci co wpłacą itd. ?

Do góry
#255262 - 23/02/2004 23:18 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

[qb]Jeśli sprawa tak wygląda to można wsumi zacząc wpisowe - sądze że 10$ jest wstanie każdy wpłacić, sprawa drguga to taka czy grają tylko Ci co wpłacą itd. ?[/qb][/QUOTE]Mysle ze po to jest wpisowe zeby grali tylko ci co wplaca i zeby uniemozliwic oszustom gre pod kilkoma nickami. Skoro ty Lukboj tez uwazasz ze 10$ jest kazdy w stanie zaplacic to jest juz nas dwoch. Czekamy na wiecej chetnych i ich komentarze.

Do góry
#255263 - 23/02/2004 23:58 Re: Baseball - MLB - KONKURS
ziz99 Offline
enthusiast

Meldunek: 26/06/2003
Ponowię prośbę w tym temacie dot. MLB.

Mam pytanie. Czy ktoś z Was posiada bazę danych kursów MLB z zeszłego sezonu (dzień po dniu), albo jest mi w stanie wskazać jakąś stronę z czymś takim? Nieważne jaki buk, chodzi o kursy wszystkich meczy z terminarza zeszłego sezonu MLB.

Z góry dzięki za jakiekolwiek info

Pozdrawiam, ziz99

Do góry
#255264 - 24/02/2004 00:00 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Ja tylko wzorem innych konkursów wypowiadam się w tym temacie, napewno będą tacy, którzy nie chcą grać z wpisowym i co dla nich oddzielny konkurs czy wogóle OUT z takimi!
Po drugie wpisowe powinno być uzaleznione od liczy chętnych, ale zanim się ktoś zapisze chciałby znać regulamin! więc może zaużmy nowy temat z regulaminem!

Do góry
#255265 - 24/02/2004 00:08 Re: Baseball - MLB - KONKURS
kp Offline
addict

Meldunek: 14/07/2002
Witam...
Nie mam za wiele czasu teraz, ale w kokursie na pewno chetnie wezme udzial...
Co do wpisowego, to jestem bardzo za ... Propozycja 10$ jak najbardziej, moze byc nawet troche wiecej... I oczywiscie niech graja tylko Ci, ktorzy wplaca wpisowe... Nie to, zebym chcial tu malo osob, ale wtedy ludzie beda swoje typy traktowac bardziej powaznie,mniej bedzie przypadkowych "strzelcow"... zreszta, jesli ktos bedzie chcial konkurs "open", to zalozy...to tyle...
pozdrawiam...

Do góry
#255266 - 24/02/2004 01:18 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Kp ma racje, nie robimy darmowego konkursu bo nie ma sponsorow. W koncu ma byc z tego jakas nagroda dla najlepszych i zeby bylo o co walczyc trzeba zrobic zrzutke. Jak sobie to lukboj wyobrazasz zrzuca sie kto chce i wszyscy biora udzial?

Do góry
#255267 - 24/02/2004 03:15 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

[qb]Jak sobie to lukboj wyobrazasz zrzuca sie kto chce i wszyscy biora udzial? [/qb][/QUOTE]Oczywiście nie o tym myślałem -> patrz kosz! ale wsumie kp dobrze powiedział że jak ktoś chce to zrobi sobie oddzielny konkurs dla osób za FREE -> więc tą kwetsie zamykamy :stop:

Do góry
#255268 - 24/02/2004 03:35 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Jak już napisałem dużo wcześniej żadna z firm nie odpowiedziała na moje listy. Przypuszczam więc, ze już się nie odezwą. Wpisowe 10$ może być, bo więcej chyba niewielu wyłoży. Oczywiście ci co nie wpłacą nie mają prawa grać. Pytanie teraz, co z tymi, którzy będa chcieli dołączyc do konkursu i wpłacić w sezonie? Trzeba o tym pomysleć czy zakaz wjazdu dla spoźnialskich czy dopuścić. Warunkiem jednak byłoby aby określić jakąś ilość typów kwalifikującą do walki o nagrodę. I panowie żal przejśc koło promocji w Sportingbet gdzie jest do wzięcia ponad 150$...Może być jednak z tym problem, bo ja już tam mam konto. Byłbym za tym, aby wlasnie uzbierać 150$ i zagrać na bonusy. 150 które się wplaciło zamrozić, a za bonusy powoli grać. Problem tylko z wyborem typów i kontem choc logiczne ze grac najlepszych, ale czy zawsze . Jesli nie wpłacamy do buka to bedą one leżeć na kogoś koncie i potem podzial na 3 nalepszych.

Do góry
#255269 - 24/02/2004 04:10 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Ciekawa kwestie poruszyl tutaj donic, co ze spoznialskimi? Mysle ze moznaby bylo ewentualnie dac im jakas szanse, ale zrobic to tak zeby nie stracili na tym ci co grali od poczatku. Mozna by to bylo zrobic tak ze po miesiacu, czy maksymalnie dwoch nowi uczestnicy musieliby nadrobic ilosc typow jaka wyslali dotychczasowi uczestnicy konkursu, no ale do tego trzeba zrobic regulamin minimalna ilosc typow na miesiac itd...
Lukboj, nie popatrzylem wczesniej do tego konkursu NBA, w sumie mozna prowadzic 2 rankingi jeden dla tych co sie zrzucili, a drugi dla wszystkich no ale to juz bedzie pochlanialo duzo wiecej czasu. Na razie zobaczymy ile osob ma zamiar sie zrzucic.

Do góry
#255270 - 24/02/2004 12:46 Re: Baseball - MLB - KONKURS
.ostry. Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/02/2004
czy mówgłby mi ktoś powiedzieć kiedy sie zaczyna i kiedy kończy (dokładnie) sezon MLB

Do góry
#255271 - 24/02/2004 18:57 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał .ostry.:
[qb]czy mówgłby mi ktoś powiedzieć kiedy sie zaczyna i kiedy kończy (dokładnie) sezon MLB [/qb][/QUOTE]30 marca, ale pełna parą rusza 5 kwietnia. Runda zasadnicza kończy się 3 października.

Do góry
#255272 - 24/02/2004 21:17 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Rzeczywiście to nie jest zły pomysł z tym nadrabbianiem typów, dajmy na to, że każdy ma do dyspozycji 7 typów w jednym tygodniu, spóżniascy (max. miesiąc czasu) muszą nadrobić typy wciągu na przykład miesiąca lub dwóch - proponował bym już otworzyć nowy temat z zapisami i regulaminem, rozpoczęcie zapisów na miesiąc przed sezonem i ich zakończenia na miesiąc po rozpoczęciu sezonu!

Druga sprawa to taka czy robimy zrzutke i tej kasy nie ruszamy czy wpłacamy ją do buka i gramy typy najlepszych za część konta (pozostałą część zamrażamy)

Do góry
#255273 - 24/02/2004 21:43 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Ja bym proponowal nie ruszac tego co uzbieramy. Oczywiscie mozna tak zrobic ze gramy za bonus a naszych nie ruszamy, ale jak wiadomo 100$ w sporting odrazu sie nie dostaje, najpierw trzeba na cos postawic nasze 100$ i co jesli jakims cudem przegramy? Pozatym nie wiem czy ktos jest w stanie wplacic do sportingbet bo wielu z nas juz ma tam konto, pozostaje tez sprawa IP gdy bedzie sie logowalo na konto kilka osob i puszczalo typy. Moim zdaniem to wszystko nie jest takie proste :rolleyes:

Do góry
#255274 - 24/02/2004 22:20 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Co do bonusu to nawet jeśli postawisz 150$ na jakis mecz to bez wzgledu na rozstrzygniecie dostajesz 75$. Grając nawet kurs 1.01 jesli wejdzie na koncie jest już 226.5 $. Do tego dochodzi gra w kasynie gdzie za darmo dostajesz 30$ + kolejny bonus z BJ, czyli grasz za 30$ dostajesz 50$ . Razem bonus wyniesie 155$. Tak więc 150 zamrażamy na nagrody, a za bonusy jazda...Z obrotem 3x nie będzie najmniejszego problemu. Moim zdaniem warto z tego skorzystać tylko trzeba jakoś sie zastanowić nad tym cholernym IP i na jakie dane zlożyć konto :rolleyes: Faktycznie nie jest to chyba aż tak proste.

Do góry
#255275 - 25/02/2004 01:30 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

Uwazam ze dostep do konto powinno miec gora 5 osob nie wszyscy bo to roznie bywa.
Ja oczywiscie wplace 10$ i uwazam podobnie jak w konkursie hokeja graja osoby ktore wplacily kase bo np. ktos nie wplaci kasy i bedzie typowal np. przez miesiac a potem mu sie znudzi i nie bedzie typowal i robi tylko zamieszanie a jak ktos wplacil to napewno bedzie mu zalezalo na typach. Uwazam ze nagrody powinny byc podzielone miedzy 3 najlepszych typujacych a jesli bysmy zrobili duzy zysk to nagrody od 1-5 miejsca. Typy u buka powinny pochodzic od dwoch najlepszych gora trzech najlepszych graczy. Np. gramy trzy single kazdy np.10% od bonusu i 1-2 miejsca gramy doubla dwoch najlepszych typerow za 5% od bonusu. Tylko niewiem jak bedziemy podawali typy czy jeden typ dziennie czy np. 7 typow w tygodniu ja bym byl za jednym typem na dzien wtedy bysmy mogli stawiac a tak to lider moze np dac trzy typy w piatek i wejda dwa a my zagramy np. tego co nie trafil dlatego jeden typ na dzien. Hmm teraz pytanie jaki minimalny kurs ja mysle ze od 1.30,1.40 czy 1.50 mysle ze takie kursy powinny byc bo to juz mozna bylo troche zarobic. Rozumiem ze kursy bierzemy tylko z tego buka gdzie wplacimy kase.

Do góry
#255276 - 25/02/2004 15:45 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

No ja juz nie wiem co z tymi promocjami, cos za duzo ich tam jest i czuje ze sie przejedziemy na tym. Ja jestem za tym zeby uzbierac wpisowe i je odlozyc i niech sobie to lezy w bezpiecznym miejscu. Jak na razie to widze ze jest nas jakies 6-7 osob, a przydaloby sie przynajmniej 20 zeby sie cos dzialo. Trzeba stworzyc regulamin i zaczac juz zapisy w osobnym temacie moze wtedy bedzie wiecej chetnych.

Do góry
#255277 - 25/02/2004 16:13 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

Zrob jakis szkielet regulaminu a potem bedziemy wprowadzac zmiany.

1. Konkurs rozpoczyna sie 5 kwietnia a konczy sie 3 padziernika. (Moze pierwsza edycje zrobimy od 5 kwietnia do 5 lipca bo potem sa wakacje i ludzie moga gdzie wyjedzac.)
2. Gramy kazde dnia po jednym typie( Musza byc przyjnamniej 4 mecze w ofercie jak bedzie mniej w ten dzien nie typujemy.) lub drugi wariant na tydzien mamy do dyspozycji 7 typow i dziennie mozemy podac maksymalnie 3.
4. Ten sam typ moga zagrac tylko 3 osoby.
5. Minimalny kurs wynosi 1.40( to jest moja propozycja) ???
6. Kursy musza byc akualne w razie oszustwa zawyzenia kursu minusowe punkty albo wywalenie z konkursu.
7. Osoba ktora wybiera mecz to musi podac typ, kurs i buka z ktorego pochodzi dany mecz.

To jest czesc moich przemyslen do regulaminu.

Do góry
#255278 - 25/02/2004 17:50 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

No dobra pozwolilem sobie zrobic taki wstepny regulamin:

Udzial w konkursie - 10$ (przelew inteligo, neteller, payfriend w GB)
Przelew na konto jakiejs zaufanej osoby, ktora po sezonie wyplaci nalezne wygrane.

1) Typujemy wszystkie zakłady dotyczące MLB jako single(wynik spotkania, handicap, under/over itd.)
2) Każdy typ grany jest za stawkę 100 jednostek. Na tej podstawie obliczane są punkty rankingowe. Do obliczania punktów sumowany jest tylko czysty zysk, bądź strata z kuponu.
3) Każdy typer podaje minimum 15 typów miesiecznie. Kursy bierzemy z Pinnacle w razie gdyby nie dzialal to ze Sportingbet. Ewidentne zawyzanie kursow bedzie traktowane jako nietrafiony typ, a w razie ponownej takiej proby oszustwa wykluczenie z konkursu. Za edycje posta przewiduje sie zaliczenie typu jako nietrafiony (-100).
4) Osoby, ktore nie podadza okreslonej ilosci typow w poprzednim miesiacu zobowiazane sa odrobic je w kolejnym. Jesli tego nie zrobia zostaja wykluczone z konkursu.
5) Konkurs trwa od poczatku sezonu do konca rundy zasadniczej ligi MLB.
6) Chetni do udzialu w konkursie moga sie zglaszac jeszcze w miesiac po rozpoczeciu sezonu, jednak musza oni odrobic ilosc typow z miesiaca, w ktorym nie brali udzialu. Czyli musza podac minimum 30 typow w swoim pierwszym miesiacu uczestnictwa w konkursie. Jesli tego nie zrobia to zostaja wykluczeni z dalszej gry.
7) Nagrodą jest suma uzbierana ze zrzutki. Nagrody otrzymuja najlepsi trzej typerzy w rankingu, odpowiednio:

1 miejsce - 55%
2 miejsce - 27.5%
3 miejsce - reszta uzbieranej sumy

To tylko taki zarys na razie, piszcie co byscie zmienili lub dodali jeszcze. Tylko zasugerowalem ilosc typow i czas w jakim maja byc podawane. Ale mysle ze okres miesiaca bedzie najbardziej odpowiedni ze wzgledu na wakacyjne wyjazdy.
W regulaminie nie uwzglednilem pomyslu Donica bo dalej nie wiadomo czy to wypali.

Do góry
#255279 - 25/02/2004 19:00 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

[qb]No ja juz nie wiem co z tymi promocjami, cos za duzo ich tam jest i czuje ze sie przejedziemy na tym.[/qb][/QUOTE]Nie ma takiej możliwości zeby się przejechać. No jest jedna, zamiast 50$ na czysto z BJ dostaniesz 20$ jeśli przegrasz całe 30$ I to jest jedyne ryzyko co do promocji. Niestety nie wiem jak to można załatwić ze Sportingbet, bo chyba większosć zainteresowanych ma tam już konta. Tak więc chyba nic nz tego. No chyba, że skorzystamy z innego bukmachera, moze się pojawi coś ciekawego w najbliższym czasie. Jesli nie miałbym tam konta to zagralibyśmy na mnie. Promocja 50% cashback juz jest warta uwagi...Takie jest moje zdanie.

Co do regulaminu to wszystko się zgadza. Żeby nie było wątpliwości dodac można punkt, ze nie można domagać się zwrotu wyłozonych 10$.

lucAio - Nie róbmy ograniczeń kursowych, ktoś chce grać 1.20 to niech gra

Teraz tylko jedno mnie interesuje. Co z "plagiatami" ? Czy zrobic tak jak lucAio proponuje, czyli max 3 osoby ten sam typ czy bez ograniczeń.

Do góry
#255280 - 25/02/2004 20:15 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Nie wiem co z plagiatami, moim zdaniem kazdy powinien miec mozliwosc podania dowolnego typu z oferty i wprowadzenie zasady kto pierwszy ten lepszy troche by bylo nie na miejscu. Wtedy taka osoba jest zmuszona zagrac cos czego nie chce. Ja np wolalbym wogole nie podac zadnego typu gdybym mial grac cos na sile tylko dlatego, ze ktos wczesniej dal ten sam typ co ja chcialem i ja juz go przez to nie moge zagrac. Tak to widze :rolleyes:

Do góry
#255281 - 26/02/2004 03:41 Re: Baseball - MLB - KONKURS
kp Offline
addict

Meldunek: 14/07/2002
Witam...
W zwiazku z tym, ze zaczelo sie ustalanie zasad, chcialbym wyrazic swoje zdanie...
Otoz uwazam, ze zasady Fehera z zeszlego roku byly idealne i proponuje ich nie zmieniac... Po co wprowadzac ograniczenia co ilosci typow? Czytalem tu o propozycji 7 typow na tydzien albo 15 w miesiacu... Uwazam, ze to nie ma sensu... Przeciez jesli ktos bedzie w stanie podac zaledwie kilka typow w przeciagu calego konkursu, ale bedzie mial najlepsza skutecznosc, to niech bedzie zwyciezca... A tak wymusimy podawanie typow, czyli ze czasem bedzie trzeba "zapodac" cos z koniecznosci... Mysle, ze nie o to chodzi...
Druga sprawa, to fakt, ze nie zawsze ma sie dostep do netu (awarie, wyjazdy itp). Jezeli przejdzie system jednego obowiazkowego typu dziennie, to ja niestety nie bede mogl przystapic do konkursu, bo wiem z gory, ze ze wzgledu na prace nie zawsze bede w stanie podac typ... No i jeszce fakt, ze czasem po prostu "nic sie nie czuje" - po co wowczas rzucac naciagane mecze???
Dlatego proponuje dowolna ilosc typowan w trakcie konkursu - no powiedzmy ograniczona do min 10 ... Oczywiscie jestem za 1 typem max na dzien...
Pozdrawiam...

Do góry
#255282 - 26/02/2004 13:03 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

Ja mysle ze teraz bedzie mozna normalnie podawac typy a jak beda wakacje to trzeba cos wymyslic bo nie kazdy bedzie przez caly wakacje w domu.

Do góry
#255283 - 26/02/2004 15:17 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Kp z calym szacunkiem ale ja sobie czegos takiego nie wyobrazam ze ktos poda 5 typow w sezonie i wszystkie beda trafne, a inni po 75 typow. To ma byc konkurs wiec jakies zasady musza byc. Minimalna ilosc typow uwazam ze powinna byc w regulaminie, jesli nie 15 to ok moze byc 10 na miesiac lub moze jeszcze inna liczba, ale dzieki temu caly konkurs MLB bedzie dobrze zorganizowany i bedzie sie cos dzialo, a nie kazdy bedzie wyczekiwal miesiac czasu zeby podac najlepszy typ miesiaca. Mysle ze lipa by byla jakby przez 5 miesiecy trwania rundy zasadniczej ktos podal 5 typow 1/miesiac i wygralby. Juz moze nie chodzi tu nawet o to kto wygra tylko o rywalizacje (dobra zabawe). Przeciez jak kazdy bedzie podawal 1 typ na miesiac to ten konkurs nie bedzie mial sensu. Rozumiem ze ktos moze nie miec czasu, szczegolnie w lecie sam pewnie gdzie wyjade na jakis czas, dlatego wymyslilem zeby dac szanse odrobienia typow w kolejnym miesiacu, to samo tyczy sie spoznialskich, bo to chyba jedyny pomysl w jaki sposob oni moga nadrobic brak udzialu w konkursie przez pierwszy miesiac. Moim zdaniem jesli ktos wogole nie ma czasu i jest w stanie podac max 1 typ na miesiac bo tylko raz na miesiac bedzie przy kompie no to moze nie powinien wogole brac udzialu w konkursie. Nie wiem, niech inni sie wypowiedza w tej kwesti, ale ja jestem za jakimis tam ograniczeniami. To nie moze byc wolna amerykanka a szanse powinny byc wyrownane. :rolleyes:

Do góry
#255284 - 26/02/2004 16:15 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

JA JESTEM ZA TYM ZEBY KAZDY W TYGODNIU DAL 7 typow to bedzie sprawidliwe gora dziennie 3 musza byc zasady zgodze sie z rymoholikem to jest bezsensu zeby ktos dal przez ponad pol roku poda z 10 typow to wtedy nie bedzie konkurs.
Niech bedzie siedem typow na tydzien kazdy musi podac 7 typow w tygodniu ale maksymalnie 3 dziennie zeby nie bylo ze ktos w niedziele daje 7 typow to to tez bezsensu.

Do góry
#255285 - 26/02/2004 16:57 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

0) Konkurs trwa od poczatku sezonu do konca rundy zasadniczej ligi MLB.
1) Typujemy wszystkie zakłady dotyczące MLB jako single(wynik spotkania, handicap, under/over itd.)
2) Każdy typ grany jest za stawkę 100 jednostek. Na tej podstawie obliczane są punkty rankingowe. Do obliczania punktów sumowany jest tylko czysty zysk. Nietrafienie typu -100.
3) Kazdy podaje przez Kwiecien,Maj,Czerwiec,Wrzesien,Padziernika 7 typow (Maksymalnie 3 dziennie) Przez okres wakacji
czyli lipiec, sierpien gramy 15 typow na miesiac ze wzgledu ze ktos wyjdzie i nie mial mozliwosci podawanie typow.
4) Kursy musza byc powzyzej 1.01 Ewidentne zawyzanie kursow bedzie traktowane jako nietrafiony typ, a w razie ponownej takiej proby oszustwa wykluczenie z konkursu.
Edytowanie postow jest zabronione w razie edycji -100.
5) Nie wolno podawac typow na mecze ktore juz trwaja, lub ktore sie skonczyly, pomimo
podawanej innej godziny, badz daty rozpoczecia spotkania w ofertach bukow.
6) Nagrodą jest suma uzbierana ze zrzutki. Nagrody otrzymuja najlepsi trzej typerzy w rankingu, odpowiednio:

1 miejsce - 50%
2 miejsce - 30%
3 miejsce - 20%

7) Zeby wziac udzial w konkursie MLB trzeba wplacic 10$
Pieniadze nalezy przelac na konto skarbnika do dnia 10 kwietnia osoba ktora nie wplaci
zostanie skreslona z listy.
numer konta bedzie przesłany kazdemu uczestnikowi na maila.
przy przelewie nalezy zaznaczyc nicka ktory bedzie bral udzial w konkursie.

Osoby ktore beda chcialy sie zapisac do konkursu w trakcie jego trwania
beda musialy wplacic 10$ i beda mialy bilans ostatniej osoby. Konkurs sie zaczyna w
kwietniu to chce to tak sie zapisze na poczatku dla mnie to jest bez sensu dawac komus
dodatkowe typy bo np. ja sie dopisze w lipcu i wiem kto ma jaki bilans i teorytycznie mam
duze szanse zeby go dogonic. Konkurs sie zaczyna kwietniu a jak ktos sie chce dopisac w
trakcie niech ma bilans ostatniej osoby w rankingu albo wogle zapisy beda zamkniete w kwietniu.

8)Typy na konkursu beda podawane w odzielnym temacie ,,I EDYCJA KONKURSU MLB czesc 1" i tylko
tam bede typy drugi temat to bedzie RANKING KONKURSU MLB I Edycja a trzeci Temat to Regulamin pytanie problemy itp.

Ja nie mam konta w tym buku o ktorym mowicie i jesli w stanie mi zaufac to na moje dane mozemy
tam zalozyc konto oczywiscie inne osoby beda mialy do niego dostep. ale mysle ze maks. 3 osoby
lub 5 jesli wypali ten pomysl mysle ze on jest dobry bo nagroda moze byc naprawde o wiele wyzsza
i wieciej emocji. Tylko do tego potem mozemy sie umowic dokladnie jak to bedzie wygladalo
ale narazie u gory jest regulamin.

Wiem ze to co pisalem nie jest gramtyczne ale potem ktos to moze zmienic zeby lepiej brzmialo
bo trzeba wkoncu cos ustalic.

Do góry
#255286 - 26/02/2004 17:14 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Anonymous
Unregistered

Mi podoba się pomysł rymoholika z minimalną liczbą typów w miesiącu ustaloną gdzieś na poziomie 8-10. To da w wyniku minimalną liczbę typów na poziomie około 50 w całym konkursie. Myślę, że ten "okres rozliczeniowy" miesiąca załatwi kwestię wyjazdów lub innych przejściowych problemów z czasem.

Do góry
#255287 - 26/02/2004 17:22 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Hmmmm, nie no teraz to jestem po czesci po stronie kp. Moim zdaniem dobrze powiedzial ze nie moze byc ograniczenia typow na dzien. Musi byc minimalna ilosc typow na miesiac, ale codziennie podawac cos to ja tez nie jestem w stanie i chyba wiekszosc se z tym zgodzi ze to jest takie granie na sile. Czasem sa 3 dobre typy w danym dniu, a czasem trzeba przeczekac kilka dni zeby wiedziec co zagrac. Wazne zeby ktos wykonal plan miesieczny ale codzienne granie typow to granie na sile i nie kazdy moze miec czas na to.

Do góry
#255288 - 26/02/2004 17:32 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

No dobra to moze 20 typow na miesiac ?

Do góry
#255289 - 26/02/2004 18:28 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Każdy ciągnie w swoją strone, jak tak dalej będzie to sensownego regulaminu nie ustalimy!

Konkurs trwa 3 miesiące (kweicień, maj, czerwiec) i koniec, w wakacje nie ma co grać to jest bezsensu, jak chcecie to sobie róbcie drugą edycje konkursu ale Ja dziekuje!

Liczba typów w tygodniu to 7 ! jeśli ktoś nie poda to może odrobić w nastepnych tygodniach, tak żeby ranking był podawany co tydzień, równierz z uwzględnieniem zaległych typów aby każdy wiedział ile typów ma do tyłu...

Gramy na przykład od 05.04 do 04.07 czyli 13 tygodni, mnożąc to przez 7 mamy 91 typów jakie każdy musi podać w tym okresie i myśle że to jest optymalna liczba (ewentualnie można troche wydłużyć termin do 14-15 tygodni)

Do góry
#255290 - 26/02/2004 19:24 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Lukboj czemu nie mozemy grac calego sezonu? 3 miesiace to bardzo malo, a 7 typow na tydzien to moim zdaniem za duzo.

Do góry
#255291 - 26/02/2004 19:40 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Anonymous
Unregistered

j.w. w letnie miesiące dzieje się dużo ciekawego, a 7 typów na tydzien to dla mnie także za dużo, przecież to nie wyścig o ilość tylko jakość , no ale do jakiegoś porozumienia trzeba dojść!

Do góry
#255292 - 26/02/2004 19:40 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

A czemu Wy chcecie cisnąć się na wakacje ?!? większośc wyjeżdza nawet na 2 miesiące i nei będzie kiedy tego odrobić! pozatym 3 miesiące to wsam raz, a czy 91 typy na 3 miesiące uważasz za dużo?!? bo Ja nie, dla mnie jest wsam raz i sprawdzio się w innych konkursach: kosz, hokej, tenis! pozatym zwróc uwage że w MLB w jednym dniu jest zazwyczaj około kilkunastu spotkań więc jest w czym wybierać...

Do góry
#255293 - 26/02/2004 19:49 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

JESTEM ZA LUKBOJEM konkurs niech trwa do wakacji to jest cale 3 miejsce ale wy macie problemy. Niewidze problemu wybraniu 7 meczy na tydzien w to jest konkurs kazdy musi umiec wybrac dobre mecze przeciez konkurs nba grali hokej graja po 7 typow sam gram i nie mam zadnego problemu wybraniu 7 meczy jestem na plusie 7 meczy w tygodniu raz daje 2 mecze raz 1 a raz 3 i jest ok. to i daje kursy nieraz 1.6 i wieksze a tu bedzcie mieli wolny wybor kursow i mowicie ze 7 typow to za duzo to jest smieszne wedlug mnie Niech I edycja trwa do wakacji i 7 typow w tygodniu !!!!!!

Do góry
#255294 - 26/02/2004 20:12 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Mysle ze jak konkurs to konkurs, albo caly sezon albo wogole. Wiem ze w wakacje duzo ludzi wyjezdza dlatego zaproponowalem, aby mozna bylo jakos odrobic typy. Nie jestem w stanie stwierdzic czy 91 na 3 miechy to duzo czy malo. To zalezy czy bedzie co grac. Ale przymusowe podawanie 7 typow co tydzien troche mija sie z celem. Myslalem ze wszyscy chca sie dobrze bawic w tym konkursie. A teraz mam wrazenie ze kazdy chce albo jak najszybciej skonczyc ten konkurs bo brak czasu albo jak najmniejsza iloscia typow zgarnac pule, najlepiej niech kazdy poda 1 typ przez caly sezon albo wszystkie w miesiac i bedzie fantastycznie. Aha Lukboj jesli wyjezdzasz na 2 miechy w wakacje to zrobimy punkt w regulaminie obliczajac minimalna ilosc typow w sezonie i jak w czerwcu juz wyjezdzasz i wracasz we wrzesniu to podasz wczesniej wymagana ilosc typow w sezonie i sprawa bedzie zalatwiona. Co ty na to?

Do góry
#255295 - 26/02/2004 20:26 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Nie ma co określać jakieś minimalnej ilości typów! każdy musi podać tyle samo bo inaczej cały konkurs nie ma sensu!
Po drugie przecież nie mówie że trzeba 7 typów na tydzień tylko że każdy ma obowiązek podać 91 na 13 tygodni rywalizacji! i taka opcja jest według mnie najlepsza, skoro chcecie grać przez wakacje to dobra ale ustalcie ile w okresie całego konkursu każdy musi podać typów, żeby wszystko było jasne, na konkurs tego typu ze jeden podaje mniej a drugi więcej to napewno się nie godze...

Do góry
#255296 - 26/02/2004 20:38 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Lukboj chcialem zrobic tak zeby wszyscy byli zadowoleni bo jedni chca sie bawic caly sezon a drudzy tak jak np Ty chca skonczyc zabawe po 3 miesiacach. Wiec minimalna ilosc typow miesiacu miala wynosic 10-20, czyli w calym sezonie neich bedzie tak jak piszesz 91. Ale niech to pozostanie minimalna liczba, bo jak ktos wczesniej nastuka 91 to przez ostatnie miesiace nie bedzie mial juz prawa nic zagrac? Niech bedzie min ilosc typow, a kto chce wiecej np 150 niech gra 150. Co w tym zlego ze ktos zagra wiecej od kogos innego? Ma wieksze szanse czy jak ze sie nie zgadzasz?

Do góry
#255297 - 26/02/2004 22:00 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

Kazdy daje tyle samo typow i gramy do wakacji potem moze byc druga edycja a teraz goggo GROCEK

Do góry
#255298 - 26/02/2004 22:55 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Jeśli większość będzie za tym że gramy dłużej to Ja się dostosuje ale niech na cały konkurs przypadnie każdemu taka sama ilośc typów! to jest moje główne życzenie ktoś może podać i w jeden miesiąc wszystkie typy (jego sprawa) inny może w ostatnim miesiącu, powinna być pena swoboda, ale ograniczanie do jakiegoś minimum liczby typów osobiście mi się nie podoba...

dlaczego w dyskusji biorą tylko 3 osoby?!? gdzie inny, donic itd.

Do góry
#255299 - 27/02/2004 02:59 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

No wlasnie nie wiem dlaczego np Feher, kaban nic nie pisza. Czyzbyscie nie chcieli brac udzialu w konkursie?

Do góry
#255300 - 27/02/2004 06:52 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Feher Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/08/2001
Witam,

Rzeczywiscie nie chce dlatego nie wypowiadam sie i nie zasmiecam Wam tematu. Wiec krotko...

- nie uczestnicze w zadnych konkursach z wpisowym

Pozdrawiam i zycze Wam samych trafnych typow

ps. Sezon rozpoczyna sie za miesiac dlatego mam nadzieje, ze z wszystkimi zarowno z Tymi co beda uczestniczyli w konkursie jak i nie, spotkamy sie w temacie MLB tak jak w poprzednim sezonie.

Do góry
#255301 - 27/02/2004 15:41 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

No szkoda Feher ze nie bedzie cie w konkursie jesli wogole wypali, bo jak na razie to sie naliczylem max 6 osob, ktore chcialyby wziasc udzial. A co z takimi osobami jak: ak, sniper, gump, kaban? Wy tez nie jestescie zainteresowani? Odezwijcie sie!

Do góry
#255302 - 28/02/2004 03:22 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Nie włączyłem się do dyskusji bo akurat miałem kłopoty z internetem.

Od samego początku zakładałem, że konkurs ma trwać przez całą zasadniczą rundę. Teraz padły propozycje żeby nie grać w wakacje. Niech zadecyduje zatem większość. Ja jestem za tym, aby konkurs trwał cały sezon bez przerw. Osoby zainteresowane konkursem niech dadzą swój głos. Moim zdaniem odpuszzcenie 3 miesiecy nie ma sensu.

Taka sama ilość typów ? To też nie bardzo mi pasuje, bo każdy chciałby inną ilosc typów. Ktoś powie ze 60, a ja np jestem w stanie dać nawet 120 i kogo sluchać ? Poza tym takie ograniczenie może wpłynąć negatywnie na poziom konkursu, bo ktos kto będzie na minusie będzie wiedział, że nie ma nic do stracenia więc np. pozostałe 5-10 typów będzie grał na same niespodzianki szukając najwyższego kursu.

Minimum moim zdaniem powinno wynosić średnio 3 typy na tydzień i przy takiej ilość spoźnialscy spokojnie beda w stanie zagrać minimum, to samo Ci którz gdzies wyjeżdżają. Ci , którrzy wyjeżdżajją na całe 2 miesiące tez by się zmieścili tyle, że musieliby grac trochę cześciej niż reszta na początku sezonu. Po powrocie z wakacji maja jeszcze cały miesiąc na typy. Tak więc jestem za tym, aby okreslić minimum, natomiast górnej granicy bym nie dawał.

Do góry
#255303 - 28/02/2004 23:00 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

A tak w ogóle to czuję, że gówno z tego wyjdzie

Do góry
#255304 - 29/02/2004 01:03 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Jak nie będzie minimum 9-10 osób to mówie NARA
Przychyle się do regulaminu, który większośc zaakceptuje - oczywiście bez przesady, jak będzie mega-kjiowy to też nie widze sensu...

Do góry
#255305 - 29/02/2004 02:15 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

No jeszcze miesiac czasu wiec spokojnie panowie zobaczymy jak bede zapisay jak tez wchodze jak bedzie 10-15 osob a jak mniej to mowie Ciao

Do góry
#255306 - 29/02/2004 02:47 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Można załozyć już temat z zapisami w dziale konkursy, ale podejrzewam, że utonie on szybko.
Poza tym przejrzysty regulamin by pasował, a takiego nie ma w tej chwili, bo każdy chce inaczej.

Do góry
#255307 - 04/03/2004 06:57 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

No to ja tez wtrace swoje trzy grosze.
1) Minimum 10 uczestnikow w konkursie przy wpisowym 10$ to i tak glowna nagroda nie bedzie wygladala zbyt okazale
2) Konkurs trwa caly sezon
3) Srednia tygodniowa - Minimum 3 typy
4) Nie zgodze sie z Doniciem, ze niepowinno byc ustalonego maksimum, uwazam wrecz ze takowe musi byc ustalone aby zapobiec sytuacji w ktorej typerzy bedacy pod kreska beda typowac 80% spotkan z danego dnia.
5) Ewentualnie zamiast eksperymentowac mozna by bylo pozostac przy zeszlosezonowej formie konkursu prowadzonego przez Feher-a ( w moim mniemaniu calkiem trafnej), a mianowicie:
jeden typ dziennie,
czas konkursu - caly sezon
zrzuta - po np. 10$ - na konto zaufanej osoby
przy dodaniu % minimum oddanych typow np. 50%
Jak wiadomo sezon trwa 6 miesiecy wiec jezeli nawet ktos wyjedzie na wakacje to moze to spokojnie nadrobic.

Do góry
#255308 - 04/03/2004 18:12 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał domin:
[qb] 4) Nie zgodze sie z Doniciem, ze niepowinno byc ustalonego maksimum, uwazam wrecz ze takowe musi byc ustalone aby zapobiec sytuacji w ktorej typerzy bedacy pod kreska beda typowac 80% spotkan z danego dnia.
[/qb][/QUOTE]Wykluczone. 1 typ dziennie i nie ma zmiłuj.
Tak czy inaczej już nie wierzę w ten konkurs.

Do góry
#255309 - 04/03/2004 19:14 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał domin:
[qb] 4) Nie zgodze sie z Doniciem, ze niepowinno byc ustalonego maksimum, uwazam wrecz ze takowe musi byc ustalone aby zapobiec sytuacji w ktorej typerzy bedacy pod kreska beda typowac 80% spotkan z danego dnia.
[/qb][/QUOTE]Wykluczone. 1 typ dziennie i nie ma zmiłuj.
Tak czy inaczej już nie wierzę w ten konkurs.[/qb][/QUOTE]Nie twierdze, ze jeden typ dziennie, ale musi byc jakis maks bo dojdzie do paradoksalnej sytuacji, ze ktos zacznie obstawiac 80% spotkan w danym dniu. Jesli zas chodzi o jeden typ to dla mnie rozwiazanie z przed sezonu bylo calkiem calkiem, ale jak juz napisalem wyzej to jest druga opcja.

Do góry
#255310 - 04/03/2004 19:27 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Jesli bedzie stawial 80% meczy granych danego dnia to sam sobie grob wykopie i zamiast odrobic straty jeszcze bardziej sie pograzy

Do góry
#255311 - 04/03/2004 19:31 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

E no jeden typ dziennie i w niedziele albo poniedzialek tabela bo jak wplacilem SB i z bonusu bedziemy grac to przeciez musi byc jeden typ na dzien wtedy chociaz powiekszymy nagrode a bonus jest spory.

Do góry
#255312 - 04/03/2004 20:00 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

Jeszcze dno za tydzien dwa trzeba zalozyc temat do zapisow jesli zglosi sie odpowiednio ilosc ludzi startujemy jesli sie nie zglosi pasujemy ale mi bardzo zalezy zeby pierwsza edycja trwala od 5 kwietnia do 30 czerwca tak zeby nagrody wplynely do 5 lipca zobaczcie niech bedzie 10-15 po 10$ to juz jest troche kasy gramy codziennie po jeden typ i do konca czerwca to dzies ok. 80 typow kazdy daje na jeden dzien jeden typ. 100$ zostaje zamrozone a za bonus donic mowil ze daja podobno 75$ gramy typy dwoch najlepszych typerow czyli 1-2 miejsce gramy dwa single i jednego doubla odpowiednio za 6% single i doubla za 3% z tego bonusa czyli za te 75$ i napewno przez 30 dni zwiekszymy nagrode moze wieciej osob sie zglosi kiedy bedzie mozna wygrac jeszcze wieciej kasy niz sie wplaci i jesli powiekszy sporo nasz kapital to nagrody mozemy podzielic miedzy 5 najlepszych typujacych ludzie bedzie mozna troche zarobic jesli dobrze pojdzie tylko musimy dawac jeden typ dziennie zeby potem go zagrac wieczorem i nagroda moze byc o wiele wieksza...

Do góry
#255313 - 04/03/2004 20:16 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Lucas, typów grac raczej nie będziemy, bo każdy chyba ma konto w Sportinbet Co prawda sa inne promocje u innych buków gdzie np. ja nie mam konta, ale są one mniej korzystne niż oferuje Sporing.
Czasu ucieka a tak naprawdę niczego nadal nie wiadomo.

Do góry
#255314 - 04/03/2004 21:22 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

a to szkoda ale ja tam nie mam konta i jezeli byliscie mi zaufali to czemu nie ale trudno jesli ni bedziemy grac u bukow to mozemy grac jak dla mnie caly sezon

Do góry
#255315 - 04/03/2004 21:31 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

[qb]Jesli bedzie stawial 80% meczy granych danego dnia to sam sobie grob wykopie i zamiast odrobic straty jeszcze bardziej sie pograzy [/qb][/QUOTE]Wiem o tym doskonale, ale "tonacy brzytwy sie chwyta"

Do góry
#255316 - 05/03/2004 05:38 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Anonymous
Unregistered

Witam
Jak nie dojdziemy do porozumienia co do regulaminu konkursu i wpłat mam małą propozycję. Jest sponsor na 50$, gramy za free, jego słowo decydujące w uzgadnianiu regulaminu , by przejść w końcu przez ten etap.
Bebu

Do góry
#255317 - 08/03/2004 22:48 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Fajnie ze znalazl sie jakis sponsor bo widze ze chyba nic ze zrzutki nie wyjdzie (za malo osob) Tylko ze teraz wszyscy sie rzuca do zapisow do konkursu i trzeba bedzie sprawdzac IP czy sie ludzie po 15 razy nie zglaszaja.

Do góry
#255318 - 09/03/2004 00:55 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Dlatego trzeba zagadać z Conradem żeby ktoś dostał moderatora na ten dział - to by było najlepsze rozwiazanie...

Do góry
#255319 - 09/03/2004 01:41 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Rymoholik, lukboj, a co z regulaminem ? Myślę, że na podobnych zasadach jak w ubiegłym roku. Ze zrzutki nici tak jak czułem. N coż, jak jest kasa do wziecia za darmo to nawali pewnie ze 100 osób, a tak jak pare złotych trzeba wylozyć to cisza...

Do góry
#255320 - 09/03/2004 01:42 Re: Baseball - MLB - KONKURS
[g]um[p] Offline

Dlatego trzeba zagadać z Conradem żeby ktoś dostał moderatora na ten dział - to by było najlepsze rozwiazanie...[/QUOTE]dostanie, dostanie; już nawet jest propozycja, kto nim będzie

Do góry
#255321 - 09/03/2004 02:22 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

[qb]Rymoholik, lukboj, a co z regulaminem ? Myślę, że na podobnych zasadach jak w ubiegłym roku. Ze zrzutki nici tak jak czułem. N coż, jak jest kasa do wziecia za darmo to nawali pewnie ze 100 osób, a tak jak pare złotych trzeba wylozyć to cisza...[/qb][/QUOTE]No coz, do regulaminu musimy sie wszyscy dostosowac poniewaz warunki gry tak jak napisal Bebu, stawia sponsor. Tylko jeszcze nie wiadomo kto nim jest i jaki wedlug niego ma byc ten regulamin. Tak wiec czekamy na odzew

Do góry
#255322 - 09/03/2004 02:37 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Rzeczywiście z wcześneijszych planów i zrzutki jest lipa bo nie ma chętnych zapowiada się na to że konkurs będzie na podobnych zasadach jak w zeszłym roku prowadził to Feher... mam nadzieje że wkrótce się to wyjaśni...

P.S.
gump może zdradzisz rąbek tajemnicy

Do góry
#255323 - 09/03/2004 03:11 Re: Baseball - MLB - KONKURS
poolu Offline
journeyman

Meldunek: 08/01/2003
witam

Może jednak da sie jeszcze coś z tą zrzutką na konkurs zrobić ?

Bye

Do góry
#255324 - 09/03/2004 03:15 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał poolu:
[qb]witam

Może jednak da sie jeszcze coś z tą zrzutką na konkurs zrobić ?

Bye[/qb][/QUOTE]Moze zrobmy zapisy ze wpisowym i bysmy zobaczyli ile chetnych byloby bo 50$ to i tak nie duzo co wy na to ?

Do góry
#255325 - 09/03/2004 03:15 Re: Baseball - MLB - KONKURS
[g]um[p] Offline

gump może zdradzisz rąbek tajemnicy [/QUOTE]zaproponowałem Conradowi dwie osoby, które się udzielają w tym dziale (o nickach wolę nie mówić) i decyzja zostanie podjęta w najbliższym czasie

Do góry
#255326 - 10/03/2004 02:20 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Anonymous
Unregistered

Witam, przepraszam teraz niespodziewanie spojrzałem do tematu i zobaczyłem, że w końcu pojawił się odzew. Wszystko dalej tak jak napisałem potwierdzam. Puszczę wiadomość w nocy. Przepraszam teraz nie mam zbytnio czasu.
Pozdrowienia
Bebu

Do góry
#255327 - 11/03/2004 02:50 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Anonymous
Unregistered

Witam
Z małym opóźnieniem, ale w końcu obiecałem w nocy, nie napisałem tylko której. Wszystko jak zaproponowałem z jednym bardzo ważnym szczegółem - nie gramy na forum mecz.pl. Szczegóły w moim profilu (może przejściowo nie działać, provider nic tylko serwerami się bawi, ..... by go trafił). Myślę, że to tyle. Gdybyśmy spotkali sie w podobnym gronie jak rok temu byłoby miło .
Pozdrowienia
Bebu

Do góry
#255328 - 12/03/2004 03:52 Re: Baseball - MLB - KONKURS
sniper Offline
veteran

Witam,
Sezon już za 3 tygodnie. Jak ja to widzę. Zeszłoroczna koncepcja Fehera codziennie jednego typu była dobra i warto by ją zachować. Propozycje:
1. zgromadzić budżet około 300 EUR, zakładając 10-15 chętnych to po 20-30 eur
2. podział budżetu:
- 60 EUR na nagrodę na 5 tygodni jest zawsze zblokowane
-na starcie 250 EUR wpłacone do gry zaczyna (miejmy nadzieję) zarabiać. I tu może być wiele rozwiązań i pewnie ...kontrowersji. Jako zwolennik rozsądnej progresji przedstawię moja propozycje:
- gramy codziennie (oczywiście w miarę rozsądku) aco =~ 2.40
- kupon single lub double
- progresję proponuję rozłożyć na max 6 wtop przy aco = 2.40. Miejmy nadzieję że grono speców nie zrobi siedmiu wtop z rzedu
- symulacja:
- przy 180 dniach gry (typach), przy sredniej trafialności co 3 raz można miec zaliczonych 60 poziomow i zysk ponad 1000% czyli z 250 na koniec 2500, to raczej mało prawdopodobne ale juz bardziej:
- przy 180 dniach gry (typach), przy sredniej trafialności co 4 raz można miec zaliczonych 45 poziomow i zysk ponad 600% czyli z 250 na koniec 1500, kolejno:
- przy 180 dniach gry (typach), przy sredniej trafialności co 5 raz można miec zaliczonych 36 poziomow i zysk ponad 400% czyli z 250 na koniec 1000 i to jest bardzo prawdopodobne,
Oczywiście można spłaszczyc progresje i ubezpieczyc sie o jedna wtope wiecej ale chyba lepiej podzielic na np. dwa rownolegle po np. 125 EUR lub trzy po 80 eur
Gdyby się to sprawdziło to dosc realne jest zwiekszenie kapitalu o ~5 razy no ale ...
3. Od strony technicznej do grania byłyby typy np. 3 najlepszych graczy za ostatnie np. 3 tygodnie. Gdyby każdemu dac te wyjsciowe 80 jednostek to ma za zadanie przynajmniej raz trafic na tydzien chyba zadanie dosc realne dla aco 2,40 (zeby sie tylko buk nie zapisal zeby nam zakonczyc proces ). Zakladajac nawet ze po drodze z 3 procesow zakonczymy pomyslnie tylko jeden to i tak mamy z 250 (80-ciu) jednostek okolo 400 czyli 150%
4. Co z ta kasą? : musimy wyplacac nagrody tygodniowe np. 4 eur na osobe czyli 12 na tydz. no i dla okolo 25 tygodni zostanie wyplacone 300 eur. Przy czym mozna zalozyc ze jezeli ktos zakonczy tylko jeden proces w tygodniu to nie dostanie za kare w tym tygodniu tych 4 jedn.
Jak widac caly budzet zostaje wyplacony w trakcie sezonu. Ale do podzialu dla najlepszych a moze wszystkich powierników (do ustalenia), zostanie to co zostanie ugrane a moze to byc calkiem duzo a moze to byc nic nawet przed zakonczeniem, wiadomo dlaczego. Najlepsi najprawdopodobniej zgarna najwiecej ale tez beda miec najwiecej pracy, tez wiadomo dlaczego
Moze na razie dosc sie spisalem jesli wzbudzi to jakies zainteresowanie prosze o opinie i inne propozycje ...no i na chetnych do stracenia 20-30 jednostek (dla mnie osobiscie moze byc i wiecej np. przy mniejszej ilosci chetnych) ,pzdr

ps. Donic chyba testowales aco 2 x total (3.60), jesli mozesz to podaj najdluzszy ciag wtop

Do góry
#255329 - 12/03/2004 04:55 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

Mozna i tak jak to przedstawil snajper, jednakze obawiam sie ze bedzie ciezko z zebraniem chetnych (10$ nie mial kto wylozyc a co dopiero 20-30 Euro). Czas uplywa a my jestesmy w punkcie wyjscia.
PS.
Panowie ruszmy z koksem to juz ostatni dzwonek

Do góry
#255330 - 12/03/2004 19:31 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Sniper, ze składki chyba nic nie wyjdzie, bo jest w tej chwili jakies 6-7 osób chętnych.
Innym problemem jest konto u bukmachera - gdzie załozyć, na czyje dane itd...
System który przedstawiłes nie jest az taki pewny Kurs 2.40 faktycznie nie wydaje się byc problemem na 8 stopni, ale czym dalej bys zaszedł tym większe obawy i podejrzewam , że nastapiła by modyfikacja załozonego planu .
Nie pamiętam ile stopni przeszedłem, chyba niewiele, bo zbytnio sie nie przykładałem do tego, a była to progresja 4 stopniowa W kazdym razie zyski były całkiem niezłe dopóki nie zbankrutowałem. Warto posiedzieć nad tym sposobem i przyjrzeć się mu bliżej.

Do góry
#255331 - 13/03/2004 00:58 Re: Baseball - MLB - KONKURS
sniper Offline
veteran

..System który przedstawiłes nie jest az taki pewny Kurs 2.40 faktycznie nie wydaje się byc problemem na 8 stopni, ale czym dalej bys zaszedł tym większe obawy i podejrzewam , że nastapiła by modyfikacja załozonego planu .
Nie pamiętam ile stopni przeszedłem, chyba niewiele, bo zbytnio sie nie przykładałem do tego, a była to progresja 4 stopniowa W kazdym razie zyski były całkiem niezłe dopóki nie zbankrutowałem. Warto posiedzieć nad tym sposobem i przyjrzeć się mu bliżej.[/QUOTE]Dokładnie masz rację najważniejsza jest konsekwencja. Niestety nieraz to odczuwałem szło dobrze, zaczynałem coś kombinować i klapa
Co do 3.60 granego na max 4 wtopy to był dreszczowiec Proponowałbym progres na max 10 wtop z rzędu (11 bankrut) przy czym trzeba przejść 17 procesów żeby podwoić kapitał, ale kapitał można zabezpieczać na początek na max 6 wtop (wtedy trzeba 25% na to) i jeżeli się to przejdzie (17) to jest zysk ...800% a to już coś (bo na początek wkładamy tylko 1/4), pzdr

Do góry
#255332 - 15/03/2004 23:32 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Grzemp Offline
addict

Siemka! Sezon rusza juz niedlugo, wiec jakby co to dopisuje sie do konkursu. Jesli bedzie trzeba jakas wplate (wpisowe) to nie ma problema, 10-20 $ moge wylozyc. Jesli mialbym postulowac w sprawie regulaminu to najchetniej widzialbym punkty:

- gramy CALY sezon (runda zasadnicza)
- jakies niezbedne min. typow (powiedzmy 50-60 na caly sezon) na jednego gracza
- nie wiecej niz 1 lub 2 typy dziennie (do dogrania)
- nie obracamy wplaconej kasy (dla pewnosci), chyba, ze bonusy

To tyle ode mnie, co do reszty chetnie sie dostosuje.

Do góry
#255333 - 16/03/2004 19:48 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

No no, cos sie zaczelo w koncu rozkrecac mamy coraz wiecej chetnych, ja juz widze okolo 13stu przydaloby sie tak jeszcze z 7 osob to byloby fajnie

Do góry
#255334 - 16/03/2004 21:01 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Tak, poczekajmy jeszcze trochę, moze ktoś sie zdecyduje i pobawi sie z nami. Między czesie mozna ułozyć jakiś sensowny regulamin.

1.Jaka minimalna ilość typów ?

2.Czy robic górną granicę co do ilości typów ?

3.1 typ dziennie czy więcej ?

4.Co z plagiatami ?

5.Wpłacamy do buka i gramy za np. 50% tego co sie uzbierało, czy zamrażamy całą kwotę ?

Do góry
#255335 - 17/03/2004 00:00 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

1) Osobiscie jestem za zamrozeniem kasy
2) mysle ze nie powinno byc ograniczen co do grania typow w dany dzien, czasem mozna puscic 3-5, a czasem nic. Niech bedzie jakies ograniczenie ale nie dzienne.
3) Maxymalna ilosc typow w sezonie? No coz nie jestem za tym i napisalem juz ze jak ktos bedzie chcial grac na sile kupe meczy zeby sie odbic to sie jeszcze bardziej pograzy, no ale mozna zrobic jakas granice gorna tylko bez przesady, zeby nie bylo tak, ze obudze sie w lipcu i sie okaze ze juz do wrzesnia nie moge nic dac .
4) Plagiaty hmmm ciezka sprawa, nie wiem co z tym zrobic. Mozna podpatrywac kto daje takie same typy co lider notorycznie i wprowadzic jakies kary. ALe to nie takie proste i nie chcialbym zeby ktos sie poczul urazony, ze ktos mu daje jakas kare albo wyklucza z konkursu bo akurat przez jakis tam okres czasu myslal tak jak lider.

No to tyle z mojej strony & let the show begin bo to lepsze niz wypad do kina na jakis kiepski film +popcorn i cola. Chlopaki 10eur i bawimy sie pol roku. :zobacz:

Do góry
#255336 - 17/03/2004 00:22 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

[qb]Tak, poczekajmy jeszcze trochę, moze ktoś sie zdecyduje i pobawi sie z nami. Między czesie mozna ułozyć jakiś sensowny regulamin.

4.Co z plagiatami ?

5.Wpłacamy do buka i gramy za np. 50% tego co sie uzbierało, czy zamrażamy całą kwotę ?[/qb][/QUOTE]1. 1 dziennie(jesli chcemy grac u bukow bo jelsi nie to mi to obojetnie a jesli bedziemy grac u bukow to koniecznie jeden typ dziennie wtedy widac to jest w formie)
2. ??/
3. 1 dziennie jesli bede conajmniej 4 mecze jesli nie to pas.
4. 3 lub 5 osob moga grac ten sam typ tak jak jest w hokeju.
5. Jestem za graniem u bukow stopniowym mnozeniem kasy bedzie wieksza nagroda.

Do góry
#255337 - 17/03/2004 00:34 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Heh, dałem pytania, a sam nie odpowiedziałem :rolleyes:

1. Conajmniej 1/3 z meczy jakie rozgrywa każda drużyna.

2. Nie.

3. Wolna amerykanka jesli nie gramy u buka, jesli gramy to 1 typ.

4. Ciężka sprawa, bo zazwyczaj w poniedziałki jest mało meczy i co bedzie jeśli akurat wszyscy będą chciali grać w ten dzień...Tu trzeba sie powaznie zastanowić.

5. Jestem za tym aby grac typy (moge nawet założyć konto na swoje dane).

Do góry
#255338 - 17/03/2004 01:40 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Grzemp Offline
addict

[qb]Tak, poczekajmy jeszcze trochę, moze ktoś sie zdecyduje i pobawi sie z nami. Między czesie mozna ułozyć jakiś sensowny regulamin.

4.Co z plagiatami ?

5.Wpłacamy do buka i gramy za np. 50% tego co sie uzbierało, czy zamrażamy całą kwotę ?[/qb][/QUOTE]Witam! W zasadzie już coś szepnąłem, ale uściślę, co wg. mnie jest najistotniejsze:

Ad. 1. Myślę, że JEŚLI JUŻ, to powinniśmy dać minimum typów na cały sezon, ostatecznie na miesiąc. Nie zawsze każdy będzie miał dostęp do neta: a to awaria, a to wakacje, a to święta, a to wyjazd, a to zjazd, a to rodzinka, a to sesja, a to popijemy, a to poprawimy , itepe, itede, i może się zdażyć, że podamy za mało typów! I co wtedy? WON i nie zaśmiecaj forum Poza tym różnie bywa z "czujem". Czasami jest full meczów a nie wiadomo co wybrać i nie można się przemóc, lepiej się wstrzymać. A czasami jest 1, 2 lub 3 (w takie poniedziałki, początek i koniec sezonu) i po prostu wiesz, że wejdzie Ci taki kursik, że aż miło... a tu nie można grać, bo: nie gramy poniżej 3-4 meczy dziennie uke:
Jak dla mnie minimum powinno być, powiedzmy 90 typów na cały sezon (wyjdzie po 3 na tydzień). I tyle! Bez takich, że "gramy u buka albo nie". W sumie wolna wola kiedy i co typujemy; wszyscy mogą, ale nie wszyscy muszą!!

Ad. 2. Patrz pkt. 3

Ad. 3. Hmm, tu dałbym ograniczenie, powiedzmy max 3 typy dziennie (Zależy jeszcze jak liczymy "dzień", np. czy od 00:00 - 23:59, czy mecze na dzień - czyli u nas na wieczór) Ale jeśli większość będzie za tym, że "hulaj dusza piekła nie ma!" to ja się przychylę.

Ad. 4. Pierwsze 3 do 5 osób może grać taki sam zakład.

Ad. 5. Jestem za zamrożeniem, ale niech zdecyduje większść głosów. Chodzi mi tylko, żeby tego nie przewalić (różnie to bywa na tym świecie)

Do góry
#255339 - 17/03/2004 01:45 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

Jezeli nie gramy u buka to w moim mniemaniu nalezy nalozyc gorna granice powiedzmy na poziomie 2typow dziennie x czas trwania konkursu ( to jest absolutne maksimum). Jezeli inwestujemy zebrana kase to sprawa chyba jest jasna i jeden typ dziennie jest raczej najodpowiedniejszy.

Do góry
#255340 - 23/03/2004 00:38 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Panowiec darujmy sobie tego buka i wpłacanie kasy, nie ma co kombinowac to chyba jest najlepsze wyjscie, zamrażamy całą sume i na koniec dzielimy ją na pierwszych trzech lub coś w tym stylu zaleznie od liczby uczestników, wpisowe 10-15$ jest najlepszym rowiązaniem gdyż myśle, że wszyscy będą wstanie wpłacić - sezon rusza równo za tydzień a więc... do roboty

Do góry
#255341 - 23/03/2004 01:00 Re: Baseball - MLB - KONKURS
donic Offline
Carpal Tunnel

Ciemność widzę...

W tej chwili jest 10 osób. Sezon trwa pół roku. Składka po 10 $... Moim zdaniem nie wszyscy dotrwają do końca, ktos sie wyłamie mimo wpłacenia paru $. Dlatego się zastanawiam czy jest sens zawracac sobie głowę przez pół roku i bić się o 50$ grając w kilka osób. Gdyby było przynajmniej z 20-30 osób, taka zabawa byłaby bardziej ciekawa. Nie wiem juz co mam mysleć na ten temat. Trzeba działać i to szybko...

Do góry
#255342 - 23/03/2004 01:13 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Możemy zacząc zabawe tydzień, góra dwa póżniej aby chętni mogli się jeszcze zgłaszać... 20 osób i było by optymalnie!

Do góry
#255343 - 23/03/2004 01:21 Re: Baseball - MLB - KONKURS
domin Offline
Pooh-Bah

[qb]Możemy zacząc zabawe tydzień, góra dwa póżniej aby chętni mogli się jeszcze zgłaszać... 20 osób i było by optymalnie![/qb][/QUOTE]20 osob po 10$ to daje juz 200, powiedzmy, ze 50% idzie dla wygrywajacego => 100$ nie jest to duzo jak na pol roku zabawy, ale tu chyba nie chodzi o kase, zreszta ten kto wygra konkurs to i tak skrobnie buka na niemaly szmal.
Wiec do dziela, a co sie tyczy przesuniecia konkursu, to tez jestem zdania, ze mozna by bylo darowac sobie perwszy tydzien (wiadomo z jakich wzgledow) i ruszyc z konkursem w drugim.
Jest jeszcze kwestia, kto zbiera kase i w jakiej formie (przelew na konto czy tez wchodzi w rachube np. kasa na MB itp)

Do góry
#255344 - 24/03/2004 16:02 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

Jesli chodzi o nagrode to ja gralbym nawet bez niej. Rok temu tak bylo i zabawa byla przednia. Tez mysle, ze pierwszy tydzien mozna odpuscic, moze obudza sie wtedy spoznialscy i bedzie wiecej osob w konkursie. Przydaloby sie tak ze 20 osob to byloby super, z tego co widze to narazie jest 13 chetnych do tego chyba jeszcze sniper i bebu ale cos sie nie odzywaja.

Do góry
#255345 - 24/03/2004 17:40 Re: Baseball - MLB - KONKURS
Kitzler Offline
member

Meldunek: 16/03/2004
Witaj rymoholik
Ja do Was raczej nie dołączę, za to co Wam zaproponowałem z tą nagrodą, po 2 latach bez żadnego słowa zostałem zbanowany:(. Mam teraz swoje eforum;)pl gdzie bawię się we własnej piaskownicy.
Bebu

Do góry
#255346 - 24/03/2004 20:15 Re: Baseball - MLB - KONKURS
lucAs Offline
veteran

Tez ja jestem zeby ruszyc w drugi tydzien pierwszy odpuscic.

Do góry
#255347 - 24/03/2004 20:35 Re: Baseball - MLB - KONKURS
rymoholik Online   kosz
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Kitzler:
[qb]Witaj rymoholik
Ja do Was raczej nie dołączę, za to co Wam zaproponowałem z tą nagrodą, po 2 latach bez żadnego słowa zostałem zbanowany[/qb][/QUOTE]witaj Bebu, wiem tylko ze na mecz.pl nie mozna reklamowac innych forum, ale takie banowanie bez ostrzezenia po 2 latach istnienia na mecz.pl bylo na pewno nie na miejscu ze strony moderatorow. :stop: Szkoda ze cie z nami nie bedzie.

Do góry
Strona 1 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  rafal08