Strona 14 z 20 < 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 19 20 >
Opcje tematu
#2588397 - 07/09/2008 06:20 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: Chaoz]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: Chaoz
a ja w przeciwieństwie np. do Ciebie...

Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie chcę by selekcjoner sobie pochlał w przeddzień ogłoszenia powołań z jakimś menedżerem i później następnego dnia ogłaszał kilka "niespodzianek" w kadrze, tak jak to było z Janosikiem.

Leo ma ciężko orzech do zgryzienia, bo wielu naszym "zawodowcom" się po prostu nie chce przemęczać. Do tego nie rozumieją, że ktoś im może zakazać balowania. A reprezentanci mogą się z tego wszystkiego śmiać, bo wystarczy że sami dadzą dupy... a ludzie i tak będą na Leo patrzeć... bo przecież dużo zarabia.

Do góry
Bonus: Unibet
#2588406 - 07/09/2008 06:30 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: Conrad]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Originally Posted By: Conrad
Originally Posted By: Chaoz
a ja w przeciwieństwie np. do Ciebie...

Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie chcę by selekcjoner sobie pochlał w przeddzień ogłoszenia powołań z jakimś menedżerem i później następnego dnia ogłaszał kilka "niespodzianek" w kadrze, tak jak to było z Janosikiem.

Leo ma ciężko orzech do zgryzienia, bo wielu naszym "zawodowcom" się po prostu nie chce przemęczać. Do tego nie rozumieją, że ktoś im może zakazać balowania. A reprezentanci mogą się z tego wszystkiego śmiać, bo wystarczy że sami dadzą dupy... a ludzie i tak będą na Leo patrzeć... bo przecież dużo zarabia.

Ad1. Masz rację Leo nie musi pić z żadnym managerem a i tak cel jest ten sam. Chociaż nazwiska podawane co powołanie to tak jakby wracał z coraz większych libacji.
Ad2. Taaaaak ale leniuchy Ci polscy piłkarze. Np. taki Wichniarek to chyba dostał ostatnio nagrodę leniucha miesiąca, a no ten wielki gwiazdor Krzynówek to dostał nagrodę za najbardziej wygrzaną ławkę i trybunę w całej jakże słabej Bundeslidze.

Aha i na koniec powiedz jeszcze że to reprezentanci ustalili dziś taktykę 1-4-5-1-0 tudzież 1-4-6-0. To na kogo mają patrzeć ludzie skoro ten człowiek nie dość że rzuca na ślepo powołania to jeszcze nie umie ustalić żadnej taktyki dla zespołu? Co to za trener skoro tak?!

Do góry
#2588426 - 07/09/2008 06:54 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: Chaoz]
pacyfista Online   content
Sherlock Holmes

Meldunek: 17/08/2005

Conrad jezeli jeden ,dwoch ludzi pisze tobie ,ze Leo to pomylka

to mozesz pomyslec ,to tylko debile on jest cudownym trenerem
przeciez.
Ale jak pisze o tym polowa forum to powinienes to przemyslec
ze bladzisz .
Chyba ,ze jestes wpatrzony w Benhalera jak w Tuska .
Prawda jest taka ,ze nie mozna przejsc obojetnie,wobec podstawy

Benhakera w ostatnich miesiacach a dzisiejszy mecz upokorzyl
jego osobe jako selekcjonera

Do góry
#2588434 - 07/09/2008 07:07 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: pacyfista]
herkules Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/11/2004
Originally Posted By: pacyfista

Conrad jezeli jeden ,dwoch ludzi pisze tobie ,ze Leo to pomylka

to mozesz pomyslec ,to tylko debile on jest cudownym trenerem
przeciez.
Ale jak pisze o tym polowa forum to powinienes to przemyslec
ze bladzisz .
Chyba ,ze jestes wpatrzony w Benhalera jak w Tuska .
Prawda jest taka ,ze nie mozna przejsc obojetnie,wobec podstawy

Benhakera w ostatnich miesiacach a dzisiejszy mecz upokorzyl
jego osobe jako selekcjonera
nikt nie daje gwarancji ,ze powolanie Wichniarka,Jelenia i kogo tam jeszcze odmieni gre druzyny. To jest tylko nasze gdybanie które nic nie udawadnia. Dla mnie to nigdy w Polsce nie bedzie dobrej reprezentacji. Jestesmy zacofani w pilce nożnej w stosunku do europy i dopóki pilka klubowa nie wyrowna poziomu wzgledem drużyn europejskich nigdy reprezentacja nie bedzie grala 8 meczy w podobnym stylu.

Do góry
#2588438 - 07/09/2008 07:15 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: pacyfista]
Conrad Offline

Originally Posted By: pacyfista
Conrad jezeli jeden ,dwoch ludzi pisze...

Aha, rozumiem że tłum zawsze ma rację? Wybacz, ale nie popadam w skrajności typu "Leo musi odejść". ;\)

Dla mnie Leo jest właściwą osobą na właściwym stanowisku, ale wcześniej czy później przyjdzie także dla niego koniec drogi z naszą reprezentacją, i nie sądzę by przyczyna mogła być inna niż niesatysfakcjonujące wyniki (nie pamiętam by kiedykolwiek zmiana była czymś innym spowodowana).

W piłce każdy może z każdym wygrać, zacierają się różnice w grze głównie ze względu na przygotowanie fizyczne graczy. Dzisiaj już nie ma pewniaków, najlepsze zespoły mogą się niemiłosiernie męczyć z najgorszymi i czasem ledwo zgarniają 3 punkty (a czasem nawet taka Portugalia prowadzi 2-0 w przerwie z Liechtensteinem i nie potrafi wygrać w meczu eliminacyjnym). Z dzisiejszych wyników na pewno zaskoczyły wygrane Austrii i Litwy, dużo bardziej niż nasz remis.

Szkoda 2 punktów, ale trzeba grać dalej i walczyć przynajmniej o drugą pozycję w grupie a jak i nasi rywale się potkną to wcale nie jest powiedziane, że pierwsze miejsce jest poza naszym zasięgiem.

Do góry
#2588440 - 07/09/2008 07:18 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: herkules]
alfa Online   content
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2005
Originally Posted By: herkules
... nigdy reprezentacja nie bedzie grala 8 meczy w podobnym stylu.

jak to nigdy, a naszych 8 ostatnich meczy to nie bylo w podobnym stylu?

poza tym cieszmy sie, bo przeciez wywalczylismy punkt na trudnym terenie

ps.
oby juz tej jesieni dwoch siwych pozegnalo sie z polska pilka

Do góry
#2588448 - 07/09/2008 07:32 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: alfa]
pacyfista Online   content
Sherlock Holmes

Meldunek: 17/08/2005

Conrad ,ty chyba nie jestes w temacie o czym tutaj dyskutujemy.
Nie chodzi o strate punktow tylko o to ,ze majac 2 miesiace czasu ,po kompromitacji na euro,Leo na pierwszy mecz do MS
wystawia w napadzie czlowieka ktory sie do tej roli nie nadaje
Jak mozna majac do wyboru takich ludzi jak Wichniarek ,Jelen ,
Smolarek wystawic Piszczka \:D
To tak jakbys mial wybor samochodu w jednej cenie fiata 126,trabanta,mercedesa ,wybralbys trabanta
Szkoda slow i wstyd co wyprawia Benhaker.

Do góry
#2588452 - 07/09/2008 07:37 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: pacyfista]
Conrad Offline

Zawsze możesz go zastąpić, lepiej się znasz na tym kogo powinno się powołać, lepiej od Leo ustawiłbyś wszystkich taktycznie, itd. \:\)

Mnie tam Wichniarek i jego "gracz miesiąca" mało obchodzi, aczkolwiek czasami Leo trzyma się patałachów na siłę i ciągle ich wstawia... tak jak to robił z Żurawskim, który ma o jedną drewnianą nogę więcej od Rasiaka. ;\)

Do góry
#2588459 - 07/09/2008 07:43 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: Conrad]
herkules Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/11/2004
taa dzisiaj już jeden grał z powołań Borka i Kołtonia i wiadomo jak mu szlo .

Do góry
#2588472 - 07/09/2008 08:14 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: herkules]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
O kogo chodzi? Pewnie o Kowalczyka? Skoro jest wystarczajaco dobry na rosyjska ruletke, tzn., ze grac w pilke potrafi, a ze u nas sie daje pol szansy, to sie pewnie juz go skresli.

Ale jak sa mecze towarzyskie i graja Pazdany i inne, to trudno ocenic przydatnosc naprawde potrzebnych graczy na newralgicznych dla nas pozycjach, bo za takie uwazam boki obrony, gdzie mamy jedna wielka dziure.

Do góry
#2588475 - 07/09/2008 08:31 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: polskignom]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
koncepcja byla taka, ze w ataku zagra Brozek - niestety nie wyzdrowial na czas

Do góry
#2588481 - 07/09/2008 08:49 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: bitnap]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

a co do Smolarka ... zal mi chlopaka

w Santanderze dano mu do zrozumienia, ze jest zbedny i nie bedzie nawet zmiennikiem podstawowych napastnikow, a ten na sile probuje zostac, bo, cytuje: ... "sie mu Hiszpania podoba"

mial byc nastepca Elmandera w Tuluzie a zostal ... jego zmiennikiem w Boltonie \:D

o ironio ...

zamiast co tygodniowych 90 minut we Francji bedzie gryzl 2-3min. ogony w Premiership( o ile w ogole powacha angielska murawe)

coz, chyba za duzo kasy zarobil na reklamowkach Pepsi i Lays i sie granie w pilke znudzilo \:D

Do góry
#2588489 - 07/09/2008 09:07 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: bitnap]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Originally Posted By: bitnap
koncepcja byla taka, ze w ataku zagra Brozek - niestety nie wyzdrowial na czas

Ten sam Brożek, którego Leo jeszcze niedawno miał gdzieś - nagle z dnia na dzień miał zostać zbawcą kadry. Pod niego nawet Leo chyba chciał ustawiać zespół. To dopiero ironia.

Co ciekawe tak drastyczna zmiana poglądu w sprawie piłkarza Wisły zbiegła się w czasie z nominacją Ulatowskiego na asystenta.

Do góry
#2588490 - 07/09/2008 09:13 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: bitnap]
grucha Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
Z tego co słyszałem to Smolarek ma być wystawiany na skrzydle, więc zmiennikiem Elmandera ani Daviesa nie będzie. To chyba optymalna pozycja dla niego, bo nigdy nie był rasowym łowcą bramek, a napastnikiem, przynajmniej w kadrze Polski stał się niejako "z braku laku". Pomocnika, również ofensywnego mniej rozlicza się ze zdobytych goli, a bardziej z asyst czy rozgrywania akcji, w czym akurat Euzebiusz jest nienajgorszy a i goli w sezonie pewnie kilka dorzuci. W Boltonie nastroje zupełnie odmienne niż po przyjściu Grzesia Rasiaka ;\)

Do góry
#2588492 - 07/09/2008 09:27 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: grucha]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

skrzydlo powiadasz, no to bedzie ciekawie

z pewnoscia jako typowy cofniety napastnik gra duzo lepiej - to nigdy nie byl, nie jest ani nie bedzie klasyczny skrzydlowy

Do góry
#2588494 - 07/09/2008 09:43 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: bitnap]
grucha Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
Radził sobie całkiem dobrze na bokach, na pewno lepiej niż na szpicy. Jedno jest pewne - napastnikiem wysuniętym ani cofniętym w Boltonie nominalnie nie będzie, te pozycje zarezerwowane są dla wspomnianych Daviesa i Elmandera. Być może w przypadku nieobecności któregoś z nich. Z wartościowych zawodników ofensywnych po wypożyczeniu do Hull Ricardo Vaz Te pozostaje jeszcze Kevin Nolan, ale to również nie jest napastnik, a poza tym jak dla mnie to Smolarek jest bardziej wszechstronnym piłkarzem.

Do góry
#2588564 - 07/09/2008 17:09 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: grucha]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Jakoś nie wróżę kariery Smolarkowi w lidze angielskiej. PO prostu wg mnie on do takiej ligi się nie nadaje.
Mógł do Francji to narzekał. Ale czy on był ślepy i nie widział, że w Hiszpanii staje się piątym kołem u wozu? Na siedzenie na ławce to sobie może Dudek pozwolić bo jest już stary i znalazł świetny klub do tego.
A Smolarek chyba nie chce w ten sposób sobie kariery zniszczyć. Oby miał chociaż okazję trochę pograć w Anglii, bo przecież powtórka z Rasiaka wcale niewykluczona.

A co do Leo: wystawienie Piszczka jako jedynego z przodu to całkowita kompromitacja. On gra w klubie na obronie! W ogóle najgorsze ustawienie pilkarzy w kadrze jakie widziałem w ciagu ostatnich kilku lat. Kompletne nieporozumienie. I praktycznie zero reakcji na wydarzenia na boisku bo zmiany w ofensywie powinny być już po przerwie.
I kolejna sprawa: czy on nie miał pojecia, że Murawski to nie wytrzyma całego meczu? Bo się nagle okazuje, że on po 45 minutach już strasznie zmeczony. I wstawia kolejnego defensywnego pomocnika - mało doswiadczony. Co do napastnikow to tlumaczyl, że Lewandowski mlody i moze sie spalic. A czy Saganowski bez formy jest lepszy?
Kompletny niewypał ten mecz i jeszcze większy niewypał samo przygotowanie taktyczne do meczu.

Od Leo trzeba wymagać bo bierze naprawdę dużą kasę a oprocz awansu do ME zadnych wynikow nie mial.

A brak powołania Wichniarka to już kpina. Najlepszy polski napastnik, wyrozniajacy się w Bundeslidze nie jest powolany.
I potem Leo narzeka po meczu, że ma takich pilkarzy a część z nich grzeje ławkę. To czemu nie bierze Artura? Czyzby zbyt ofensywny jak na jego koncepcję? Bo ze Słowenią już bardziej defensywnie sie nie dało chyba ustawić. Piszczek jako jedyny napastnik to totalne nieporozumienie. I aż mnie krew zalewa, że Leo nie zareagował bo przecież już po 30 minutach było widać, że z przodu to będzie lipa. Dobrze, że Błaszczykowski walczył bo tak to obrona slowenska nawet by się nie zmeczyła ...

Do góry
#2588649 - 07/09/2008 18:58 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: rivex]
BookerS Offline
addict

Meldunek: 26/07/2006
Panie Beenhakker do widzenia, pierwszy raz pisze takie zdanie. Ten człowiek w ogóle nie zmądrzał po Euro...
Wichniarek z Jeleniem już zrezygnowali z kadry. Czas na Benhakkera!!

Do góry
#2588658 - 07/09/2008 19:06 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: BookerS]
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
Wichnniarek oczywiscie zrezygnowal tylko z gry pod wodza Sreo. Co do Jelenia nie wiem.

Dziwi mnie jedno. Tak wielce doswiadczony trener ustawia pilkarzy pod koncepcje. Nie powinno byc odrotnie? Wybrac najlepszych obecnie pilkarzy i dobrac do nich taktyke ?

Do góry
#2588728 - 07/09/2008 20:44 Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest?? [Re: antyfutbol]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
nie ;\) tzn jesli ma sie duzy wybor hehe

Biorac pod uwage polskie realia, raczej taktyka pod zawodnikow wchodzi w gre ;\)

Ja tam nie jestem ani za leo ani przeciw, poprostu z tych zawodnikow nie da sie wiecej wyciagnac. Oczywiscie brakuje mi kilku nazwisk w kadrze, ale tak jest zawsze. Z ocena Beenhakera KAZDY powinien jeszcze poczekac

Do góry
Strona 14 z 20 < 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 19 20 >

Moderator:  Biszop, rafal08