#2610498 - 21/09/2008 02:56
Re: Odchudzanie
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
z uwagą śledzę temat i Wasze dokonania i porady... przyznam, że od października zamierzam odbudować trochę tkanki mięśniowej i zrzucić trochę zbędnych kg które pojawiły się w wyniku zawieszenia sportu (jakieś 3lata z okładem)oraz ostatnimi czasy zbyt hulańczego i zbyt osiadłego trybu życia przy moim 190cm ważę 98kg, parę pozbyć się trochę sadełka i uformować mięśnie w poszczególnych partiach życzę sobie i wam powodzenia, oby nam się udało 
|
Do góry
|
|
|
|
#2611079 - 21/09/2008 15:37
[Re: ArtekPotito]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/12/2006
|
tłuszczowa, to oczywiste przecież Gdy przestaniesz jeść (głodówka) to naturalną reakcją organizmu jest ochrona jego samego czyli gromadzenie zapasów tłuszczowych w pierwszej kolejności wykorzystując energię z mięśni.
|
Do góry
|
|
|
|
#2611170 - 21/09/2008 18:24
[Re: ArtekPotito]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Jak się człowiek zaczyna głodzic to najpierw organizm czerpie energię z białek, czyli z naszych mięśni. Energia z tkanki tłuszczowej czerpana jest w drugiej kolejności. ja słyszałem co innego Po co sie spierac teoretycznie , Panowie wypraktykujcie po prostu tą metodę , ja po niej schudłem trochę , ale efekt jojo był pioronujący powtórze : niskie węgle oraz nie łączenie składników w pożywieniu :weglowodanów z tłuszczem ,oto najlepsza i najzdrowsza metoda na odchudzenie się. POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2697932 - 02/11/2008 07:51
[Re: Stoin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
i jak panowie herosi?  ja się przyznam że schudłem 17 kg w 1,5 miesiąca (w tym odchudzania intensywnego 5 tyg), da się jak najbardziej, ja w okresie odchudzania stosowałem średnio minus 2500 kcal dziennie, zakupiłem sobie wagę dla ludzi;) i dla żarcia i dzień w dzień 1000-1500kcal i drugie liczyłem węgle 50-100 dziennie, hmmm starałem się niskowęglowodanową stosować ale dochodzę do wniosku że tłuszcze też za dobre nie są, najlepiej po prostu jeść potrawy niskokaloryczne i tyle, mi najbardziej odpowiadał styl rano tłuszcze południe białko ppłd węgle pierwsze dni się czuje lekki głód wieczorem ale to nic efekty są rewelacyjne oczywiście ruch ruch ruch 1-2 h dziennie odstawić ciężkie cukry i tłuszcze to podstawa, wszystko jest necie za free, kaloryczność potraw i ile się zużyje przy jakim wysiłku, matematyka nie kłamie, żeby spalić kg tłuszczu trzeba 7000 kcal! i to się sprawdza jak dobrze liczymy w +-5% co do joty ja w międzyczasie miałem rozmowy z alkoholem, to trzeba odjąć w 99%, bo inaczej bez złudzeń, ale bez tego zszedłem z 123 kg do 106 (wzrost 188cm), do końca roku chcę dojść do 88 wymarzonych i... mi się to uda; jak macie pytania to walcie śmiało
|
Do góry
|
|
|
|
#2722046 - 13/11/2008 18:03
[Re: Nirtz]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
i jak panowie herosi?  ja się przyznam że schudłem 17 kg w 1,5 miesiąca (w tym odchudzania intensywnego 5 tyg), da się jak najbardziej, ja w okresie odchudzania stosowałem średnio minus 2500 kcal dziennie, zakupiłem sobie wagę dla ludzi;) i dla żarcia i dzień w dzień 1000-1500kcal i drugie liczyłem węgle 50-100 dziennie, hmmm starałem się niskowęglowodanową stosować ale dochodzę do wniosku że tłuszcze też za dobre nie są, najlepiej po prostu jeść potrawy niskokaloryczne i tyle, mi najbardziej odpowiadał styl rano tłuszcze południe białko ppłd węgle pierwsze dni się czuje lekki głód wieczorem ale to nic efekty są rewelacyjne oczywiście ruch ruch ruch 1-2 h dziennie odstawić ciężkie cukry i tłuszcze to podstawa, wszystko jest necie za free, kaloryczność potraw i ile się zużyje przy jakim wysiłku, matematyka nie kłamie, żeby spalić kg tłuszczu trzeba 7000 kcal! i to się sprawdza jak dobrze liczymy w +-5% co do joty ja w międzyczasie miałem rozmowy z alkoholem, to trzeba odjąć w 99%, bo inaczej bez złudzeń, ale bez tego zszedłem z 123 kg do 106 (wzrost 188cm), do końca roku chcę dojść do 88 wymarzonych i... mi się to uda; jak macie pytania to walcie śmiało Wg.mnie efekt jojo masz gwarantowany , tak duży spadek wagi u młodego mężczyzny jest niebezpieczny , Twoj organizm potrzebuje duze ilości kalorii , a Ty na siłę mu je odmawiasz , predzej czy pozniej wiec wrocisz do starej wagi , czego Ci oczywiscie nie zycze . Zupełnie sie nie zgadzam z Tobą co do tłuszczu , ja codziennie ładuję go w sobie w duzych ilościach i chudnę  moja obecna waga to 95kg zszedłem ze 110 w ciągu 3 miesięcy i czuję się super , a przekroczyłem juz 40-stkę , powinienem dojechac do około 85 -88 kg , a potem ? efekt jojo mi bynajmniej nie grozi , bo mój organizm sam bedzie regulował wagę , wiec nie musze liczyc i zameczac się ilościa spozywanych kalorii . POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#2723001 - 14/11/2008 01:06
[Re: ELDORADO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
w sporej części na pewno masz rację, trochę przesadziłem z tempem odchudzania, jednak mi chodziło raczej o co innego: jedząc sporo warzyw (czyli niskich węgli) możesz zjeść objętościowo dużo więcej niż wysokich tłuszczów (np. boczek 500 kcal/100g), a ja już miałem trochę dość jedzenia tak niewielkich ilości  chociaż przez cała dietę jadłem 50-100 g węgli na rzecz tłuszczów, pod koniec miałem już dość tłuszczów od 3 tygodni nie jestem na diecie, troszkę wróciło głównie bo mało się ruszam (ochłodziło się ale to oczywiście żaden problem nie do pokonania), jednak żadnego ostrego jojo nie mam, żołądek jednak znacząco się zmniejszył, jem dużo mniej, jednak prędzej albo a raczej później problem wróci, zastanawiam się jak zmienić to na stałe
|
Do góry
|
|
|
|
|
|