#2593534 - 11/09/2008 16:21
Re: Kadra by LEO [3]Ajem de best and fak de rest??
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
"Warunki na boisku też były bardzo trudne, zły stan murawy uniemożliwiał granie prawdziwego futbolu" by Leo jak zobaczylem spotakanie, od razu bylem pewien, ze tak bedzie mowil zenua.nl
|
Do góry
|
|
|
|
#2593660 - 11/09/2008 18:04
[Re: Pierniczek]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Całe szczeście, że oglądałem tylko jakies 15 minut wczorajszej kopaniny. Ze Słowenią oglądałem chyba połowkę. Jak dla mnie to nie jest drużyna, która walczyła o prawo gry na Euro `08, jakaś stłumiona, nie potrafiąca walczyć, bez zaangażowania. A Leo ciśnie nam jakieś farmazony. To Słowenia za mocna! by grać dwoma napastnikami! (to jak przyjdzie mecz z Czechami, którzy grają słabo ale są stawiani wyżej niż Slowenia, to co on powie?  ) to mówi, że kontuzje w meczu ze Słowenią pokrzyżowaly mu szyki. To z boiska zszedł Ebi, Kuba czy jakiś 'inny mózg' drużyny? Zszedł obronca, Jop z tego co widziałem źle się nie zaprezentował. Ciśnie nam farmazony a my mamy w to wierzyć? nie doczekanie. Nigdy za nim nie byłem i nie będę. Pamiętam jak przed Euro rozmawiałem z dobrym kolegą o kadrze, on jak zawsze piał z zachwytu nad Leo. Szkoda, że teraz nie mam możliwości z nim porozmawiać. Niech Leo da sobie spokój i idzie gdzie chce. Niech tylko zostawi to co tutaj ma, czyli ciepłą posadkę i mnóstwo hajsu. Ale jemu pewnie mało i będzie chcial jak najdłużej siedzieć i walić ściemy bo  ma przednią. A traci tylko nasza piłka ..
|
Do góry
|
|
|
|
#2593698 - 11/09/2008 18:29
[Re: Platini]
|
old hand
Meldunek: 11/09/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2593702 - 11/09/2008 18:33
[Re: style]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
Odechcialo mi sie czytac, po fragmencie: "jak mawia Jan Tomaszewski – pomylił odwagę z odważnikiem." No jezeli za autorytet ma Janka to niech pozywa.
|
Do góry
|
|
|
|
#2593718 - 11/09/2008 18:44
Re: Kadra by LEO [3]Szukanie dna by LEO
[Re: pettersen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2005
|
Ktoś tu napisał, że nie kopie się leżącego, więc postaram się być maksymalnie obiektywny i wymienić wszystkie plusy i minusy wczorajszego meczu. PLUSY: 1.Zwycięstwo 2.Dwubramkowe zwycięstwo 3.prowadzenie w grupie już po 2 kolejkach 4.Jako że w dzisiejszym futbolu nie ma już słabeuszy więc pokonaliśmy co najmniej europejskiego średniaka 5.Po nieszczęśliwie zremisowanym poprzednim spotkaniu trener potrafił odbudować drużynę aby ta osiągnęła sukces w kolejnym trudnym meczu. 6.Świetny kamuflaż przed trudniejszymi rywalami, ich wysłannicy napewno nie dostrzegli chociaż zarysu taktyki w tym meczu. MINUS, w liczbie pojedynczej bo zauważyłem tylko jeden, a mianowicie męczarnie z amatorami, brak pomysłu na grę, brak realizacji taktyki czy, co wydaje mi się bardziej prawdopodobne, brak taktyki, brak rozgrywającego i bez względu na rywala obecność minimum jednego defensywnego pomocnika[w 9 na 10 meczów jest ich minimum dwóch], brak zaangażowania i walki, snucie się po boisku, "utrzymywanie się przy piłce" polegające na kopaniu jej w poprzek boiska przy lini środkowej, brak lidera na boisku i poza nim. To na tyle podsumowań, jak widać wynik 6:1 mówi sam za siebie. A tak na poważnie to koło 6 minuty najbardziej żal mi było Fabiańskiego, że będzie pierwszym polskim bramkarzem któremu San Marino strzeli gola, na szczęście zaryzykował właściwy róg i uchronił reprezentację przed kompromitacją a Leo przed wylotem...
|
Do góry
|
|
|
|
#2593726 - 11/09/2008 18:49
Re: Kadra by LEO [3]Szukanie dna by LEO
[Re: alfa]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
A tak na poważnie to koło 6 minuty najbardziej żal mi było Fabiańskiego, że będzie pierwszym polskim bramkarzem któremu San Marino strzeli gola, na szczęście zaryzykował właściwy róg i uchronił reprezentację przed kompromitacją a Leo przed wylotem... No i głupio zrobił , bo im szybciej wyleci ten holenderski filozof tym lepiej dla reprezentacji.
|
Do góry
|
|
|
|
#2593728 - 11/09/2008 18:50
[Re: style]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Ciekawy artykuł, Borek nie jest moim idolem ale wielu kwestiach ma tutaj rację, oczywiście cały wywiad również ładnie wyreżyserowany odważone każde słowo ale przygotowany z sensem, bez ślepych ataków i strzelania swojaków. Broni się umiejętnie i z sensem ale mam wrażenie że zbyt daleko sie posuwa bo najpierw można przeczytać że nie chce "mącić", a za chwilę wyciąga różne brudy, moim zdaniem niepotrzebnie, bo ma dużo racji i nie musi uciekać do odbijania i tak już dziwnej piłeczki Leo stoi raczej na straconej pozycji bo praktycznie każdy ruch go pogrąża, jeśli ulegnie szeroko rozumianej opinii i postawi np na Jelenia, WIchniarka to okaże swoja slabość i przyzna się do błędów, jeśli bedzie kontynuował swoja droge to leży i kwiczy bo nic nie ugra z "bezjajecznymi" piłkarzami z wczorajszego meczu, słabi Czesi przejadą się po nas jak po mrówce i wykorzystają każdy najmniejszy bład, a tych popełniamy sporo. Z perspektywy czasu lepiej gdyby Leo odszedł po EURO, najpierw się cieszyłem że został bo takie zmiany po wielkich imprezach nie zawsze są trafne ale teraz przyznaje że powinien odejść, coś ewidentnie jest nie tak, nie wiem o co chodzi ale potworzyły się jakieś układy i układziki i mało kto wie na jakim podłożu. Chyba czas przeprosić Kasperczaka, dać mu spory kredyt zaufania, troche czasu i spokoju tylko że nie wiem czy ten będzie zainteresowany pchać się w to bagno kiedy Listek ze swoją świta nadal są przybici do swoich stołków i robią co mogą żeby nie dać sie strącić. ***, skacze wszystkim po pagonach, i tak naprawde cięzko mu coś zrobić, jestem ciekaw czy ktoś wreszcie postawi sprawe jasno i powie "spieprzaj dziadu", gdyby Tusk miał choćby ciut wieksze jajka od naszych kopaczy to zyskałby sporego plusa wśród kibiców 
|
Do góry
|
|
|
|
#2593732 - 11/09/2008 18:52
[Re: Biszop]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Ciekawy artykuł, Borek nie jest moim idolem ale wielu kwestiach ma tutaj rację, oczywiście cały wywiad również ładnie wyreżyserowany odważone każde słowo ale przygotowany z sensem, bez ślepych ataków i strzelania swojaków. Broni się umiejętnie i z sensem ale mam wrażenie że zbyt daleko sie posuwa bo najpierw można przeczytać że nie chce "mącić", a za chwilę wyciąga różne brudy, moim zdaniem niepotrzebnie, bo ma dużo racji i nie musi uciekać do odbijania i tak już dziwnej piłeczki Leo stoi raczej na straconej pozycji bo praktycznie każdy ruch go pogrąża, jeśli ulegnie szeroko rozumianej opinii i postawi np na Jelenia, WIchniarka to okaże swoja slabość i przyzna się do błędów, jeśli bedzie kontynuował swoja droge to leży i kwiczy bo nic nie ugra z "bezjajecznymi" piłkarzami z wczorajszego meczu, słabi Czesi przejadą się po nas jak po mrówce i wykorzystają każdy najmniejszy bład, a tych popełniamy sporo. Z perspektywy czasu lepiej gdyby Leo odszedł po EURO, najpierw się cieszyłem że został bo takie zmiany po wielkich imprezach nie zawsze są trafne ale teraz przyznaje że powinien odejść, coś ewidentnie jest nie tak, nie wiem o co chodzi ale potworzyły się jakieś układy i układziki i mało kto wie na jakim podłożu. Chyba czas przeprosić Kasperczaka, dać mu spory kredyt zaufania, troche czasu i spokoju tylko że nie wiem czy ten będzie zainteresowany pchać się w to bagno kiedy Listek ze swoją świta nadal są przybici do swoich stołków i robią co mogą żeby nie dać sie strącić. Swoją drogą to Listkiewicz to niezły kur.wi.szon, skacze wszystkim po pagonach, i tak naprawde cięzko mu coś zrobić, jestem ciekaw czy ktoś wreszcie postawi sprawe jasno i powie "spieprzaj dziadu", gdyby Tusk miał choćby ciut wieksze jajka od naszych kopaczy to zyskałby sporego plusa wśród kibiców Na nieszczęście prowadzimy w grupie, fuxem bo fuxem ale praktycznie patrząc wszystko jest ok, tylko to praktycznie nie przekłada się na stan faktyczny bo ten jest katastrofalny.
|
Do góry
|
|
|
|
#2593746 - 11/09/2008 19:08
[Re: Biszop]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
co z tego że prowadzimy, jak można po 2 kolejkach (niepełnych!) patrzeć na tabelę?  ciężkostrawne słowa, że naszymi rywalami do awansu są (poza Czechami) takie tuzy jak Słowenia czy Słowacja Słowacy mają na Zachodzie znacznie lepszą renomę niż nasi, Słoweńcy mają taki bilans jak my i w perspektywie mecz z nami u siebie nie oszukujmy się, na San Marino każdy z naszych rywali zdobędzie 6pkt banalne stwierdzenie "a nie mówiłem.." nabiera mocy, zwolenników Wichniarka i przeciwników Leo ciągle przybywa z tym co teraz mamy i gramy to z Czechami co najwyżej zremisujemy (i to 0:0) bo z Cechem w bramce i obroną z serie a (+ujfalusi) jakoś nie widzę by pozwolili nam coś ukłuć, nasze szczęście że jeszcze nie gra Rosicky - z nim pepiczki by nas zaje bali, a tak będzie tylko lekki wstyd i kolejne szukanie przyczyn czemu tak się stało wysunę odważną tezę że większość piłkarzy sama najchętniej wyrzuciłaby Leo tylko publicznie tego nie mówią co do Borka. można go lubić lub nie, ale to nie jest głupi facet, bardzo mądrze gada czy presja opinii publicznej wywrze na pzpnie nominację Kasperczaka? nie sądzę, a to od lat najlpeszy polski trener
|
Do góry
|
|
|
|
#2593776 - 11/09/2008 19:21
[Re: mura]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
No własnie, nic nam z tego jak pisze mura, że prowadzimy w grupie  Graliśmy ze słabymi zespołami a męki na boisku okrutne. wiem wiem, niby piłka się wyrównała (i dobrze) ale takie mecze powinniśmy na luzie wygrywać myśląc o rywalizacji o Top15 w Europie. A tymczasem szumne zapowiedzi, że trzeba z San marno wygrać, nie jest ważne jak byle wygrać i jakieś obawy?  bez przesady. Takim rywalom przed meczem powinno się dawać handi +3 a i tak Polska powinna wygrać. Co do Borka - lubie gościa, nie zawsze się z nim zgadzam ale nie mogę na niego nic złego powiedzieć. Te wszystkie układy wyraźnie nie służa polskiej piłce i potrzebne są jak najszybsze zmiany. O te będzie jednak ciężko. A Kasperczak nie wierze by podjął się pracy w takim syfie, może za kilka lat ale nie teraz.
|
Do góry
|
|
|
|
#2593825 - 11/09/2008 20:04
[Re: Cholo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
przecież nasi to international level  Pazdan i Zahorski  A ciekawe jaki level maja teraz Lewandowski&Brozek...
|
Do góry
|
|
|
|
#2593831 - 11/09/2008 20:06
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Przynajmniej sie wyjasnilo dlaczego Borek byl taki sarkastyczny mowiac o Leo w studio Polsatu podczas MS. Co do Wichniarka... zeby zrezygnowac w grze w kadrze to trzeba by najpierw w niej grac. Ja tez moge na forum oglosic, ze rezygnuje z gry w kadrze  Jak zwykle Arturek wyzej sra niz dupe - ja po tym zbawcy polskiej pilki plakac nie bede - niech sobie dalej kopie gale na prowincji i zyje w swoim swiecie, w ktorym jest gwiazda futbolu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2593848 - 11/09/2008 20:14
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
Mateusz Borek nie jest obiektywnym dziennikarzem. Jeśli ktoś jeszcze tego nie zauważył oglądając jego "show" z kolesami (Kowalczyk,Roman "musze powiedzieć że" Kołtoń, Świerczewski, Hajto, Iwan itd. itd) u boku to nie ma o czym dyskutować. co do wywiadu to dla mnie hitem jest: "48 godzin przed meczem z Niemcami trener Beenhakker zadzwonił do mnie, że chciałby się spotkać. Zaprosił mnie, mojego szefa i Romana Kołtonia do hotelu. Myśleliśmy, że chce nam nakreślić taktykę"
Nie wiem czy śmiać się czy płakać. "Mati" chciałbym aby selekcjoner 2 dni przed meczem zapraszał go do siebie i przedstawiał mu swoją taktykę! Normalnie nie wiem: śmiać się czy płakać 
|
Do góry
|
|
|
|
#2593849 - 11/09/2008 20:15
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
Co do Wichniarka... zeby zrezygnowac w grze w kadrze to trzeba by najpierw w niej grac. Ja tez moge na forum oglosic, ze rezygnuje z gry w kadrze! Jak zwykle Arturek wyzej sra niz dupe - ja po tym zbawcy polskiej pilki plakac nie bede - niech sobie dalej kopie gale na prowincji i zyje w swoim swiecie, w ktorym jest gwiazda futbolu.
Idealne podsumowanie osoby AW. Zgadzam się w 100%.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|