#2663485 - 17/10/2008 23:10
Re: Film, TV, seriale [16]
[Re: ArtekPotito]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Wspominanego już wyżej "Hancocka" wczoraj oglądałem i ... średni jak dla mnie. Do obejrzenia, ale bez zachwytów. Charlize - wiadomo, super jak zawsze  Chociaż wolę taki jej image jak w Aeon Flux Smithy też nieźle niby pograł, ale temu filmowi zdecydowanie czegoś brakuje. Efekty są, kilka dobrych humorystycznych scen, ale nic poza tym. Może po prostu filmy w "bajkowej" konwencji mi nie leżą?  Jak dla mnie 6/10 i ani kroku dalej. Oprócz tego kolejna "bajka" : Jumper Do bólu przewidywalny, z jasnym przekazem (?). Nawet Samuel L.J. nie ratuje tej produkcji. Christensen niezły, ale nic ponadto. Ogólnie: tak 5/10.
|
Do góry
|
|
|
|
#2669141 - 20/10/2008 03:41
[Re: kadus]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Righteous Kill (2008)
Reżyseria: Jon Avnet Obsada: Robert DeNiro, Al Pacino, Carla Gugino Gatunek: Dramat / kryminał Produkcja: USA
Turk (Robert DeNiro) i Rooster (Al Pacino) to dwaj doświadczeni gliniarze z Nowego Jorku. Starzy wyjadacze, którzy niejedno już w swojej karierze widzieli i niewiele jest ich w stanie zdziwić, pracują nad zawikłaną sprawą seryjnego mordercy, którego ofiarami są wyjątkowi łajdacy: pedofile, handlarze narkotyków, alfonsi i gwałciciele. Wstępne wyniki śledztwa okazują się szokujące: zabija ktoś z najbliższego otoczenia Turka i Roostera, ktoś, kogo aż za dobrze znają....
Robert De Niro, Al Pacino - dwie legendy kina po raz drugi spotykają się razem na planie filmowym. Choć od dobrych kilku lat głównie odcinają kupony od sławy, to wydawać by się mogło, że ten film jest okazją na jakiś przełom i powrót na piedestał.
Niestety - wyszła moim zdaniem klapa.
Fabuła filmu, choć z opisu trąci "Zodiakiem", to nie umywa się do tego filmu. Wszystko idzie jak po sznurku. Nie ma miejsca na zaskoczenie, czy gwałtowne zwroty akcji. Filmowi zdecydowanie brakuje polotu, a reżyser mimo nienajgorszego scenariusza nie potrafił przekuć tego na ekran.
Sami główni aktorzy zagrali przyzwoicie, ale żadnej rewelacji nie ma. W mojej opinii filmu nie uratowali. To już nie te czasy, kiedy wystarczyło jednego z nich (a co dopiero obu) postawić przed kamerą i można było lachę położyć na resztę wiedząc, że i tak wyjdzie dobrze. Jeśli by oceniać to w kategorii aktorskiego pojedynku, to myślę, że jednak wskazał bym na Ala Pacino.
Na drugim planie też nic specjalnego. Po raz kolejny zagrywka pod publiczkę i zaangażowanie jakiegoś czarnego rapera, w tym wypadku jest to "50 cent" (chyba jakoś tak się to pisze?). I jak to zwykle bywa, nic to filmowi nie dało. Reszta przeciętnie. Na plus można zaliczyć, że przypomniał się dziadek Brian Dennehy.
Wielka szkoda, że gdy już obaj panowie zdecydowali się wspólnie coś nakręcić, to zrobili to pod kierunkiem słabego reżysera, jakim jest Jon Avnam, znany głównie z nakręcenia takiej kupy jak "88 minut".
Film, który czerpie zarówno z "Zodiaka" oraz "Świętych z Bostonu" okazuje się filmem cholernie przeciętnym. A z takimi nazwiskami powinien być co najmniej dobry. Dla mnie rozczarowanie.
5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2669473 - 20/10/2008 06:23
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Skoro już o nim wspomniałeś, film trochę przynudny, ale rozwiązanie, mówiąc szczerze, zaskoczyło mnie. Pozytywnie... Ale zgadzam się z oceną. ----------------------------------------------------------------- Nocny pociąg z mięsemThe Midnight Meat Train (aka Clive Barker's Midnight Meat Train) (2008) Na podstawie: opowiadania Clive'a Barkera "Kiedy najnowsze prace – prowokacyjne zdjęcia Nowego Jorku oraz jego mieszkańców nocą - walczącego o uznanie fotografa Leona Kaufmana zyskują zainteresowanie ze strony właścicielki jednej z czołowych galerii w mieście, zachęcony do większej śmiałości Leon postanawia ukazać ciemną stronę ludzkiej natury na nadchodzącej debiutanckiej wystawie . Wierząc, że wreszcie nadał swojej karierze właściwy tor, Leon rozpoczyna obsesyjne poszukiwania brudnych historii, które naprowadzają go na ślad seryjnego mordercy o imieniu Mahogany. Mahogany śledzi nocnych pasażerów metra a następnie dokonuje na nich makabrycznego mordu. Nieodparta fascynacja Mahoganym ściąga Leona, oraz jego poważnie zaniepokojoną dziewczynę Mayę stopniowo coraz głębiej pod powierzchnię ziemi, zwabiając ich ostatecznie w prawdziwą otchłań zła." ŹródłoKolejny dość nudny film. Akcja za szybko się rozwija na początku, później można zasnąć. Całość nie porywa, a zakończenie jest wg mnie tragiczne - "otchłań zła" wygląda jakby syn producenta ją dopisał  . Jedyne co ratuje film to zdjęcia, z tym, że przesadzono z (amatorskimi?) efektami komputerowymi. Szczerze mówiąc nie polecam! Wg mnie marne 4/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2672102 - 22/10/2008 02:00
[Re: Piecia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005
|
Zamkneli wczoraj napisy.info, jeśli ktoś posiada linki do dobrych stron które udostępniają napisy do filmów proszę o wrzucenie linka na forum, z góry wielkie dzięki
|
Do góry
|
|
|
|
#2672887 - 22/10/2008 04:42
[Re: Kenny]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2005
|
Zamkneli wczoraj napisy.info, jeśli ktoś posiada linki do dobrych stron które udostępniają napisy do filmów proszę o wrzucenie linka na forum, z góry wielkie dzięki napisy24.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#2674172 - 23/10/2008 00:21
[Re: Conrad]
|
old hand
Meldunek: 22/01/2007
|
Gra (The Game)http://gra.filmweb.pl/Film dziś obejrzałem i jestem po ogromnym wrażeniem. Trzyma w napięciu do samego końca do tego znakomite zakończenie i fenomenalne aktorstwo. Polecam każdemu kto jeszcze tego filmu nie widział. 9,5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2676141 - 23/10/2008 22:55
[Re: krashan]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Potęga Strachu !! polecam
|
Do góry
|
|
|
|
#2676470 - 24/10/2008 01:40
[Re: krashan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
Gra (The Game)http://gra.filmweb.pl/Film dziś obejrzałem i jestem po ogromnym wrażeniem. Trzyma w napięciu do samego końca do tego znakomite zakończenie i fenomenalne aktorstwo. Polecam każdemu kto jeszcze tego filmu nie widział. 9,5/10 Gra jest rzeczywiście niezła, chociaż z tą oceną chyba trochę przesadziłeś  No ale, o gustach się nie dyskutuje  Typowy film z udziałem Michaela Douglasa, że tak powiem. Jeżeli ktoś oglądał jakieś filmy z jego udziałem (ciężko chyba, żeby było inaczej  ), to powinien wiedzieć czego się mniej więcej spodziewać.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|