5.12.2008
(A) Vancouver Canucks vs Minnesota Wild (H)
Mecz rozgrywany pomiędzy drużynami z dywizji, które obecnie walczą o pierwsze miejsce.
Minnesota, po ostatnim swoim meczu z St.Louis wskoczyła na pierwsze miejsce, a Vancouver nie odzyskał go, ponieważ przegrali wczoraj z Detroit Red Wings.
Pasuje mi tu mimo wszystko over. Canucks mają już cztery przegrane z rzędu plus grają z bardzo ważnym rywalem więc powinni ostro zaatakować, ale ze względu na to, że grali wczoraj mecz z tak wymagającym rywalem jak Red Wings (przegrali 6-5), może im nie starczyć siły co wykorzysta Minnesota, która może uzyskać kilka prezentów w postaci błędów od swoich przeciwników z powodu zmęczenia szczególnie w trzeciej tercji.
Psychika zawodnika może wytrzymać dwa mecze z rzędu, nogi już nie bardzo.
Trochę nie pasuje mi stwierdzenie, że już obrona Wild znowu gra na starym dobrym poziomie. Dla mnie mecz z St.Louis, który wygrali 4-0 dwa dni temu nie był wymagającym sprawdzianem w defensywie. St.Louis to zespół z ostatniego miejsca w swojej dywizji, a poza tym nie grzeszy ofensywą (strzelili dwa albo mniej goli w pięciu z ostatnich sześciu swoich meczy)
Prawdziwy test przyjdzie dzisiaj, więc te zapewnienia o znowu dobrej obronie będą naprawdę sprawdzone, a taka pewność siebie może przynieść im duże zaskoczenie, a dla wyniku gole.
Wild, też dobrze ostatnio idzie gra w power play więc, najlepiej z analizy obu drużyn wychodzą ofensywy.
--------------
(A) Calgary Flames vs St. Louis Blues (H)
W, tym meczu postawiłbym na Calgary.
Mimo ostatniej porażki z Dallas, 3-1 ( z czego ostatni stracony gol był kiedy zdjęli bramkarza), są o wiele lepszym zespołem od St.Louis, którzy nie grają w żadnym elemencie ostatnio dobrze.
Calgary w swoim ostatnim meczu stworzyło bardzo dużo sytuacji, ale ich nie wykorzystali, dzięki znakomitej postawie bramkarza Dallas M.Turco. Przewyższyli w liczbie oddanych strzałów zawodników Stars 37 do 22.
St.Louis boryka się z kiepską ofensywą,kiedy to strzelili dwa albo mniej goli w pięciu z ostatnich sześciu swoich meczy teraz przegrali 4-0 z Minnesota. W dużym stopniu przyczyniły się do tego kontuzje Paul Kariya i Andy McDonald.
Calgary od prawie miesiąca nie przegrali dwóch meczy z rzędu, podnosząc się od razu po porażce.
Z St.Louis to nie powinien być problem, ponieważ rzadko z nimi przegrywają.
Tak więc Flames wydają mi się tu najbardziej rozsądnym wyborem.
=========================
1) NHL
06/12/2008 02:00Vancouver @ Minnesota
Over (+5.5)2.15
---------------------------------------------
2) NHL
06/12/2008 02:05Calgary @ St Louis
CAL Flames1.689
>AKO:3.63
>Stawka:4j