Dzis pierwsze spotkania ćwierćfinałowe, specjalista od kobiecego kosza nie jestem ale, jesli zespoly faworytów myslo o awansie to dzis pasuje wygrac, tym bardziej ze gra sie do dwoch zwyciestw i jak dzis pzegraja to w piatek na terenie rywalek o zwyciestwo bedzie bardzo trudno wygrac i beda mogly sie pozegnac z euroliga i dlatego moim zdaniem:
Spartak Moscow Region - Ros Casares Valencia -1 1.1

Kurs taki ze nie ma co zabardoz nawet grac, ale rosjanki powinny wygrac spokojnie, Spartak u siebie w tym sezonie wygral wszystkie spotkanioa bardzo wysoko i nie inaczej powinno byc dzis.
CJM Bourges Basket - MKB Euroleasing Sopron -1 1.15

tutaj tez sytuacja jak wyzej, francuzki solidny zespol, w poprzedniej rundzie ograly Gambrinus i teraz wg mnie to samo zrobia z Sopronem, u siebie w tym sezonie sa niepokonane, jak dotad same przekonujace zwyciestwa i nie inaczej powinno byc dzis, tym bardziej ze Bourges w fazie grupowej gralo z Wisla, czyli rywalem MKB z poprzedniej rundy i wygralo u siebie 72-51 i na wyjezdzie 78-66, a MKB do wyelminowania Wisly potrzebowalo 3 meczy, najpierw wygrana u siebie, porazka w krakowie i znow wygrana u siebie i zapewnienie sobie awansu.
Kurs maly ale innego rozwiazania jak zwyciestwo ekipy francuzkiej nie widze.
Halcon Avenida - Mizo Pecs 2010 -1 1.35

I najbardziej interesujace mnie spotkanie, hiszpanski zespol w poprzedniej rundzie sprawil niespodzianke, elminujac CSKA, wygrywajac u siebie w pierwszym spotkaniu 80-69, pozniej dotkliwa porazka w Moskwie, i u siebie decydujace zwyciestwo 83-74. Zespoly Halconu i Pecsu graly ze soba w fazie grupowej, i oba zespoly odniosly po jednym zwyciestwie, najpierw w pecs bylo 82-65 dla gospodyn i w Avenidzie dla hiszpanek 83-60.
Dzis licze równiez na zwyciestwo Halconu, skoro potrafily ograc CSKA to i powinny sobie dac rade z duzo slabszym zespolem z wegier ktoreog gra opiera sie głownie na Ivnyi i Vajdzie. Dzis aut wlasnego parkietu ma zespol z hiszpani i jesli chce awansowac to powinien dzis zrobic 1 krok w kirunku finalu i wygrac.
Jak pisalem specjalista nie jestem i co Wy byscie panowie powiedzieli na te typy? chodzi mi glownie na typ Halcon Avenida.