Strona 12 z 14 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 >
Opcje tematu
#2870834 - 27/01/2009 23:20 Re: Bwin [48] [Re: Komentator]
Ý€$ Offline
old hand

Meldunek: 23/01/2008
Originally Posted By: Komentator
wg mnie jest to kompletnie niefunkcjonalne w tej chwili. Znów zmiana kolorów - po co te zagrywki psychologiczne? Zielony ma mnie uspokoić?

Wg mnie jest postęp.
Kliknijcie sobie na zmiane video (prway dolny róg)
strona wtedy zmienia się w porządanym kierunku
- większe video
- większy chat
- zmiana dyscyppliny bez przewijania

piwo

Do góry
Bonus: Unibet
#2874699 - 29/01/2009 05:20 Re: Bwin [48] [Re: ݀$]
maja81szn Offline
old hand

Meldunek: 01/01/2006
Do Pana powyżej zalezy kto na co i jak stawia...jesli grasz sugerując sie video może byc dla Ciebie postęp...ale mnie interesowało szybkośc...łatwośc przechodzenia miedzy meczami...lepszy podgląd wyników na inne mecze...jeszcze kilka dni temu moglem luźno postawić i sprawnie 6 spotkań live na 6 rozne mecze teraz to moge zrobic w tym samym czasie na dwa...dziwnie wolno działa...wolno wczytuje mecze...ma lekkie wachniecie w celu dodania kursu na kupon...wolniej wygrywa kursy...zauwazylem ze widac ze nie wszystko gra...w dalszym ciągu na siatce nie ma płynności kto pierwszy 5 czy 10pkt dopiero jak kurs 1.05 to puszczają...jak dla mnie beznadziejna zmiana...od 8lat gram na tym buku i...ta zmiana spowodowała ze juz dziś szukam innego...nie do wytrzymania :/ gdybym miał glosowac szkoda ze nie dali aniekty w skali 1 do 6 dałbym za nową jakośc 1!!

Do góry
#2874810 - 29/01/2009 05:46 Re: Bwin [48] [Re: ݀$]
Ý€$ Offline
old hand

Meldunek: 23/01/2008

Do góry
#2876976 - 30/01/2009 03:14 Re: Bwin [48] [Re: Logan]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/06/2003
Grał ktoś może na Bwin Live mecz Legia- Dynamo Kijów (26 styczeń). Miałem postawione pare minut przed rozpoczęciem meczu handi na Legie+1 po kursie 2.3 . Po meczu przykra niespodzianka bo zakład anulowany. Jestem delikatnie wqrwiony, bo zakłada anulowali już po meczu ( Legia wygrała 4-0), rzekomo z najpierw z powodów technicznych, potem twierdzą że był błędnie wystawiony handicap. Wierutne kłamstwo z tym handicapem, kurs na zwycięstwo Dynama Kijów wynosił u nich chyba 1.53, w stosunku do takiego kursu jest to oczywiście prawidłowo obliczony handicap.
Moje pytanie brzmi czy ktoś grał może jeszcze ten mecz na live w Bwin ( może być też po innym kursie)?

Do góry
#2877752 - 30/01/2009 07:21 Re: Bwin [48] [Re: gryzonko]
awax76 Offline
old hand

Meldunek: 16/07/2007
nie grałem handicapu tylko przywaliłem troche na Legie po kursie 6.3 i troche na X po 4.2 i mam poprawnie rozliczone...
kojarze ten handi po 2.3 i był on jak najbardziej prawidłowy...
co więcej, zanim zmienili na 1.53 kurs na dynamo jeszcze wcześniej był po 1.4

Do góry
#2877915 - 30/01/2009 09:06 Re: Bwin [48] [Re: awax76]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Chyba tylko SBR mi zostaje. Rozmawiałem z angielskim supportem, rozmawiałem z polskim. Jak grochem o ściane. Co z tego że wszystko wskazuje na to że w kursie nie było żadnego błędu( jestem w stanie im udowodnić ze o tej porze sportingbet oferował na to samo kurs 2.2) . Ci jak mantre powtarzają że był błąd w wystawionym handicapie. Jaki błąd to już ich słodka tajemnica.
O ile ich oddsmaker gra zwyczajnie niefair, to pracownicy supportu robią z siebie idiotów wmawiając że białe jest czarne i odwrotnie.

Do góry
#2877971 - 30/01/2009 11:46 Re: Bwin [48] [Re: gryzonko]
Vorspringer Offline
veteran

Meldunek: 18/11/2007
Czego oczekiwać po firmie, która w swoim regulaminie w całkiem nie zawoalowany sposób określa, że "może wszystko bez żadnego wyjaśniania motywów". Zresztą nie tylko Bwin tak ma, z tym że jakby najczęściej takie numery oni robili.

Do góry
#2878566 - 30/01/2009 21:36 Re: Bwin [48] [Re: Vorspringer]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Originally Posted By: Pogromca_(z)buków
Czego oczekiwać po firmie, która w swoim regulaminie w całkiem nie zawoalowany sposób określa, że "może wszystko bez żadnego wyjaśniania motywów". Zresztą nie tylko bWin tak ma, z tym że jakby najczęściej takie numery oni robili.

od dawna taki zapis jest gdzieś w Regulaminei i to wielu Firm. Teraz po prostu, więcej ludzi zaczęło czytać te Regulaminy ;-)

PS: Nowy interfejs Bwin Live! jest dla mnie rewelacyjny! BRAWO.

Do góry
#2878740 - 30/01/2009 22:26 Re: Bwin [48] [Re: DJ SOSNA]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
Ale stare nawyki chyba im zostały ........są bezwzględni w wykorzystywaniu regulaminu aż do bólu.........czyli tzw " śmierć frajerom" - konto pstryk na kłódkę i pocałujcie nas .......
a nowi się i tak znajdą

Do góry
#2879288 - 31/01/2009 02:09 Re: Bwin [48] [Re: DJ SOSNA]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: DJ SOSNA
Originally Posted By: Pogromca_(z)buków
Czego oczekiwać po firmie, która w swoim regulaminie w całkiem nie zawoalowany sposób określa, że "może wszystko bez żadnego wyjaśniania motywów". Zresztą nie tylko bWin tak ma, z tym że jakby najczęściej takie numery oni robili.

od dawna taki zapis jest gdzieś w Regulaminie i to wielu Firm. Teraz po prostu, więcej ludzi zaczęło czytać te Regulaminy ;-)

PS: Nowy interfejs Bwin Live! jest dla mnie rewelacyjny! BRAWO.

Sosna regulamin regulaminem, w niczym nie zmienia to faktu że Bukmacher MUSI mieć naprawdę poważne podstawy by anulować zakład. Anulowanie zakładu bez podawania przyczyn, to czystej wody oszukiwanie klienta, nawet że tak powiem bez zakłądania białych rękawiczek. Betway-owi tez sie wydawało że w stosunku do klienta im wszystko wolno, i bardzo szybko polecieli do ocen zarezerwowanych w SBR dla buków prawie niewypłacalnych.
Ocena Bwin w SBR stopniowo idzie w dół (obecnie C), i w pewnym momencie gdy osiągnie wartość F , to co niektórzy się mocno zastanowią przed założeniem tam konta.

Do góry
#2879343 - 31/01/2009 02:26 Re: Bwin [48] [Re: gryzonko]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Ja to widze tak. Bwin jest "masowym bukiem", skierowanym typowo na "rekreacyjnego" gracza. Taki, jak wiadomo, większość zakładów będzie grał w Premiership, Lidze Mistrzów, NBA itd. Założę się, że ta grupa klientów rzadko (albo wcale) nie doświadcza anulowań zakładów bez podania powodu itd. Jeśli się to zdarza to graczom semi-pro albo pro. Tak czy inaczej, i ci, i ci akceptują Regulamin podczas rejestracji w Bwin, więc wszystko jest robione "legalnie". Grupa graczy rekreacyjnych jest niezmiennie zadowolona. Mniejsza grupa, graczy semi-pro i pro., wytyka tę praktyke firmie i stąd cała ta dyskusja.

Jeśli zaś chodzi o produkt Bwin jako taki, to moim zdaniem jest to bukmacher no.1 na rynku i długo nikt go nie dogoni. Dla rekreacyjnego typera o którym wspominałem, jest to idealne miejsce do rozrywki pt. "betting" (nowa rewelacyjna platforma livebettingu jeszcze bardziej się do tego przyczyni). Osobiście, kiedy pyta mnie o polecanego bukmachera naprawdę początkująca osoba, bez wahania wymieniam Bwin i zawsze doczekuję się podziękowań za tę rekomendację.

Reasumując, Regulamin jaki jest taki jest i nic na to nie poradzimy. Bwin będzie bardziej dbac o swój target rozwijając ofertę, livebetting itd. i w tym trzeba przyznać jest dobry. Dla graczy "nierekreacyjnych" jak np. Ty gryzonko, pozostaje po prostu pisać o przypadkach postępowania "nie fair" a każdy sam sobie to przemyśli.

PS: Co do BetWay to pamiętam dziewiczy początek tego buka z ich bonusem 400zł. Od początku coś tam było nie tak. Nie mam tam nawet konta i każdy kto mnie pytał o zdanie na temat tej Firmy, również nie jest przezeń doświadczany ; -)

Do góry
#2880342 - 31/01/2009 07:39 Re: Bwin [48] [Re: DJ SOSNA]
antyhazardzista Offline
enthusiast

Meldunek: 09/01/2009

Jeśli zaś chodzi o produkt Bwin jako taki, to moim zdaniem jest to bukmacher no.1 na rynku i długo nikt go nie dogoni.

Obawiam się że już został od pewnego czasu przegoniony przez bet365.

1. Lepszy kontakt = bet365 ( choćby livechat, także dzwonią na żądanie i szybko odpisują na e-maile - Bwin ma tylko support e-mailowy )

2. Kursy i wielkość oferty = znowu wygrywa bet365, mniejsza marża + handicapy azjatyckie, większa mnogość zakładów

3. Wypłaty = bezapelacyjnie wygrywa bet365 = kilka godzin po zleceniu, jeżeli gracz nie brał bonusa to bez jakieś weryfikacji

4. Oferta live = minimalnie wygrywa bet365, także przekazy na żywo - jedynie brak czatu

Bet365 już wyprzedza Bwin, choć oba te buki i tak nie są dla profesjonalnych graczy, choćby ze względu na limity - choć mam wrażenie że i tutaj bet365 wygrywa bo limituje ciut wolniej wink
Zatem DJ Sosna nie żyjmy latami wstecz, rozejrzyjmy się po bieżącym świecie bukmacherskim - pewne rzeczy poszły wyraźnie naprzód !
Pozdrawiam smile

Do góry
#2880362 - 31/01/2009 08:04 Re: Bwin [48] [Re: antyhazardzista]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Pozwolisz, że pozostanę przy swoim zdaniu wink

Pozdrawiam,
~dj

Do góry
#2880366 - 31/01/2009 08:07 Re: Bwin [48] [Re: DJ SOSNA]
antyhazardzista Offline
enthusiast

Pozwolisz, że pozostanę przy swoim zdaniu wink

Pozdrawiam,
~dj

Masz do tego prawo. Płacą to i wymagają wink

Do góry
#2880389 - 31/01/2009 08:34 Re: Bwin [48] [Re: DJ SOSNA]
jansonix Offline
journeyman

Meldunek: 27/02/2008
mój drogi DJ Sosno.
Po Pierwsze , to Bwin ma bardzo słabą nawigację i podstawowy bład projektantów , to zrobienie strony w "kontrze" , czyli jasne napisy na ciemnym tle. Przy przglądaniu takiej strony męczy sie po prostu wzrok.
Drugi bład to zapis w regulaminie mówiący , ze jakby co , to buk ma rację . Moim zdaniem zapis taki dyskwalifikuje buka , tak jak nagła kontrola danych przed wypłatą . Ja wiem ze pewno jest jakis zapis w regulaminei mówiacy ze takie procedury są obowiązkowe itp ze względu na walkę z hazardem nieletnich (wierutne kłamstwo)lub że takie jest prawo Gibraltaru ( tez kłamstwo) , ale jesli buk chciałby by fair to powinien zaraz po rejestracji wysłac mail informujacy ze jest to koniecznosc( tak np robi Cebtrebet , gdyż w Australii w odróznieniu od Gibraltaru jest taki przepis ). Martwi mnie ze ktos taki jak Ty (w sumie uważam Cię za znawcę tematu)staje w obronie , ewidentnego oszustwa.
A tak w ogóle to Bwin sam sobie strzela w kolano . Ja gdy wypłacałem od nich kasę( cos około 3000 $ ), którą wygrałem w turnieju pokerowym , tez musiałem wysyłać . skany( nie interesowało ich to ze konto mam u nich 6 lat i w międzyczasie miałem obrot lekko liczą kilkanascie tysiecy baksów.Gdyby przyswiecały im cele o których piszą , to w ciagu tych kilku lat powinn iw międzyczasie mnie zweryfikować.Ja po weryfikacji wypłaciłem nie 3000 a ponad 7000 czyli wszystko co miałem i aństwu z Bwin podziekaowałem za grę.

Do góry
#2880394 - 31/01/2009 08:48 Re: Bwin [48] [Re: jansonix]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

@jansonix, pokaż mi gdzie bronię oszustwa? Nigdy. Napisałem tylko, że moim zdaniem dla początkujących graczy Bwin jest najlepszy i tego sie trzymam. Zresztą ci którym na "początek" kiedyś ich poleciłem są zadowoleni (zaznaczam: rekreacyjni gracze).

Jeśli zaś chodzi o ten niefortunny zapis w Regulaminie to tak jak pisałem - nikt z nas tego nie zmieni. Tak jest w Regulaminie Bwin i albo go akceptujemy albo tam nie gramy. Jest wolny rynek. Co do wysyłania skanów przy wypłacie to to akurat bardzo pochwalam. Uwierz mi, że procedur bezpieczeństwa nigdy za wiele.

Pozdrawiam
~dj

PS: Ja w Bwin nie gram już od kilku lat. Niedawno nawet napisałem do nich prośbę o zdjęcie mi limitów, ale dostałem odpowiedź negatywną. W zabawę z IPs i dyskami twardymi jestem za stary ; )

Do góry
#2880517 - 31/01/2009 16:44 Re: Bwin [48] [Re: DJ SOSNA]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Mnie w sumie zastanawia inny aspekt problemu. Piszemy Bwin to Bwin tamto. W moim przypadku sprawa dotyczy jakiegoś szeregowego pracownika, który podjął decyzje o anulowaniu zakładów i się jej tępo trzyma. Nie wiem jakie są zalecenia z góry, ale jak na mój gust gdy wszystko wskazuje iż klient ma rację to warto zdjąć klapki z oczu i zająć się tą sprawą. De facto kilka takich skarg (uzasadnionych )wystarczy by polecieli w rankingu SBR. Napiszesz Sosna, eee rekreacyjni nie patrzą na ranking SBR, rekreacyjni patrzą na reklame na koszulkach Realu. Owszem, ale jakaś część rekreacyjnych, powie o qrwa! widząc przy Bwin ocene F (prędzej czy później do tego dojdzie). Iluś tam klientów może wybrać przez to B365.
A wystarczyłoby minimum dobrej woli,i zastanowić sie chwile dłużej czy czasem jedna czy druga reklamacja nie jest zasadna. Sądzę że koszty obniżenia oceny w SBR mogą być wysokie, na pewno znacznie wyższe niż załatwienie po myśli klienta kilku spraw w których Bwin zwyczajnie nie ma racji.

Do góry
#2880519 - 31/01/2009 16:49 Re: Bwin [48] [Re: DJ SOSNA]
jansonix Offline
journeyman

Meldunek: 27/02/2008
D.J Czemu Ty i inni dajecie się manipulować . Przed czym ma niby nas chronić to wysyłanie skanów . Ja rozumiem , że jesli ktos bierze udział w ofercie bonusowej, to wtedy mozna ewentualnie przy wpłacie sprawdzić., ale jesli nie bierze , to powiedz mi przed czym ta obrona.
Wysyłanie skanów, rozmowy weryfikacyjne itp..są robione wyłącznie w dwóch celach .
Pierwszy , to tworzenie własnej bazy graczy i podzielenie ich na zawodowców , czyli tych co grają z głową , oraz na jak Ty to nazywasz graczy rekreacyjnych, którzy grając z bukiem jak z totolotkiem , wysyłają po nascie zdarzeń na kuponie . albo grają mocno niedoszacowane kursy. Pierwszym nakłada się drakońskie limity , drudzy moga grać a w zasadzie przegrywać do woli .
Drugi , to stworzenie furtki do nie wypłacenia pieniędzy . A nuż pomyliłes sie przy wpisywaniu danych , albo nie masz dowodu , a moze próbowałes grac incognito podając złe dane (tak tak ,ja znam takich "cwaniaków " , którzy mysleli ze założenie konta u buka to to samo co poczty mailowej). A nu ktos się zdenerwuje i zagra w międzyczasie (może przegra)albo spróbuje wejsc na stół pokerowy i przegrac kasę do kumpla , a wtedy my juz mamy gotowy punkt regulaminu (chipdumping) i kasa jest nasza.
I jeszcze jedno . Regulamin zakładów bukmacherskich powinien być czytelny i najważniejsze punkty wytłuszczone . Te , które stosuje większosc buków są zbiorem praw bukmachera i obowiązków gracza , które w dodatku są napisane niezrozumiałym żargonem i do tego jak najmniejszą czcionką.
Graczom rekreacyjnym polecam innych buków , by cwaniaków takich jak Bwin odciąć od darmowej kasy.

Do góry
#2880806 - 31/01/2009 20:59 Re: Bwin [48] [Re: jansonix]
morski_ptak Offline
addict

Meldunek: 21/12/2008
antyhazardzista glupoty piszesz ze Bwin ma tylko support emailowy.
Ma rowniez support telefoniczny i to dostepny w jezyku polskim. Sprawdzajcie dokladnie albo nie piszczie polowicznie.

Do góry
#2880818 - 31/01/2009 21:06 Re: Bwin [48] [Re: morski_ptak]
antyhazardzista Offline
enthusiast

Originally Posted By: morski_ptak
antyhazardzista glupoty piszesz ze Bwin ma tylko support emailowy.
Ma rowniez support telefoniczny i to dostepny w jezyku polskim. Sprawdzajcie dokladnie albo nie piszczie polowicznie.

Dziwne że jak prosiłem aby oddzwonili w ważnej sprawie (też miałem bezpodstawne anulowanie) to 0 oddzewu. Bet365 w podobnej sprawie dzwonił po .... godzinie! Tak czy siak porównywanie kontaktu z bukmacherem - między Bwin a Bet365 wypada na wyraźną korzyść tego drugiego. Ja piszę z mojego doświadczenia i myślę wiele osób przyzna mi rację.
Dla rekreacyjnych graczy to bet365 nr jeden na rynku i długo długo nic. Potem Bwin i kolejna przepaść między następnymi "wynalazkami".

Do góry
Strona 12 z 14 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 >

Moderator:  rafal08