#2796874 - 27/12/2008 16:59
Re: Film, TV, seriale [18]
[Re: D@mian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Oszukana Changeling (AKA Exchange) (2008) Historia dzieje się w Los Angeles w 1928 roku. Angelina Jolie gra postać Christine Collins. Pewnego dnia jak zwykle Christie wychodzi do pracy zostawiając syna Waltera w domu. Gdy wraca, dziecka nie ma w domu. Po pewnym czasie synek się odnajduje, jednak jej serce podpowiada, że to nie jest jej dziecko. Polecam. Świetny film (oparty na faktach) Clinta Eastwooda z Angeliną Jolie i Johnem Malkovichem. Wspaniała rola Angeliny Jolie , która ma duże szanse na oskara w tym roku (nominacje już niedługo). Niestety na razie kopie dostępne w necie marnej jakości więc warto poczekać na coś lepszego albo na premierę w polskich kinach w lutym  .
|
Do góry
|
|
|
|
#2798397 - 28/12/2008 17:48
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Przyłączam się do oceny za Slumdog Millonaire wszystko zostało napisane powyżej , kolejny kandydat oskarowy - zebrał juz 4 nominacje do Złotego Globa między innymi za najlepszy dramat i reżyserię
|
Do góry
|
|
|
|
#2798403 - 28/12/2008 18:13
[Re: Kura]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Tak, kolejny raz fantastyczne daty premier w Polsce. Czy producenci w ogóle myślą? Odniosę się do dwóch produkcji, których daty premier w kraju są przezabawne. Księżna 8,07/10 Siedem dusz 9,13/10 oceny z filmweb.
Dla mnie dwa duże rozczarowania. O ile Keira Knightley zagrała dość przeciętnie (coś jak w 'dumie i uprzedzeniu') o tyle Will Smith nawet nie zbliżył się do kreacji z 'w pogoni za szczęściem'. Cienkie wgłębienie się w strukturę psychiczną, powierzchowność, ogromna przewidywalność. O księżnej nawet nie chce mi się pisać, hermetyczny twór, który w ogóle mnie nie ruszył. tkliwe historie ubrane w nowoczesną technologię. dla mnie 5/10 max.
|
Do góry
|
|
|
|
#2799452 - 29/12/2008 00:19
[Re: włodar]
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
Skoro przywołałem już "Ostatniego Mohikanina"... Ten film wraz z "Godzinami" Stephena Daldry'ego należy do mojego tradycyjnego dwupaku świątecznego. Raz, jako wyzwanie rzucone "Kevinowi..." ;), dwa - w swoim gatunku to prawdziwe dzieła sztuki. Jedna z wbijających w fotel scen z "Ostatniego Mohikanina" http://pl.youtube.com/watch?v=5SoeDAPj6ggTrailer "The Hours" http://pl.youtube.com/watch?v=cmFDGAPiKJE
|
Do góry
|
|
|
|
#2799903 - 29/12/2008 02:42
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Tak, kolejny raz fantastyczne daty premier w Polsce. Czy producenci w ogóle myślą?
to jest chore co sie w tym kraju dzieje z tymi premierami, kilka filmow na ktore chetnie bym sie wybral do kina musze ogladac na kompie, bo nie chce czekac na premiere 3-4 miesiace... a z filmow, ktore ostatnio widzialem to: Cztery gwiazdkiwczoraj bylem na tym w kinie, film swietny, ale tylko przez jakas godzine, pozniej rezyser musial prawic moraly zamiast dalej bawic widza, 3 gwiazdki mozna obejrzec i dobrze sie przy nich bawic, bo humor jest genialny, czwarta gwiazdke mozna sobie odpuscic... 5,5/10 - jakby trwal godzine to bym dal nawet 7/10 Passangershmmmmmm, jedyne co mi sie w tym filmie podobalo to glowna bohaterka, ladna z niej kobieta (Anne Hathaway, grala w Get Smart), ale niestety film jest slaby i strasznie przewidywalny, obejrzec mozna, ale jak sie ma nudny wieczor 4/10 Lakeview Terracekolejny film po Passangers z Patrickiem Wilsonem i w nim juz zagral o wiieeeeeeeeeeeele lepiej, ten film mialem w planach zobaczyc w kinie, ale ze premiera w Polsce jeszcze nie ustalona  to sobie odpuscilem i obejrzalem w domu Ogolnie to sie nie zawiodlem, obowiazkowa pozycja do obejrzenia, jak zreszta kazdy film z Samuelem L. Jacksonem, film o rasizmie, ale w "druga" strone, polecam!!! 8/10 Vicky Cristina Barcelonapol roku czekalem na ten film  mialem poczekac do konca marca na premiere w kinie...ale nie wytrzymalem. Woody Allen, Scarlett Johansson, Penelope Cruz i genialny Javier Bardem, ktory po "No country for old man" zagral kolejna swietna role, na tym filmie mozna sie posmiac, poplakac i podziwiac urode trzech pan 8,5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#2800526 - 29/12/2008 09:06
[Re: yaaho]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Totalny kataklizm / Disaster MovieDramatyczne przygody grupy atrakcyjnych inaczej młodych przyjaciół, którzy próbują znaleźć bezpieczne schronienie podczas koszmarnej nocy, kiedy to nawiedzają Ziemię najstraszliwsze klęski żywiołowe: deszcz asteroidów, trąba powietrzna i trzęsienie ziemi. Aby przerwać totalną zagładę i uratować ludzkość, dzielna grupa dziewcząt i chłopców musi rozwiązać serię tajemniczych zagadek. Źródło - zresztą nieadekwatne do filmu Największa tragedia parodii jaką widziałem. Od 2 minuty miałem ochotę przestać oglądać, ale wytrzymałem do 40-ej ze względu na, szczerze, piersi Kim Kardashian (Lisa)... Dalej było już tylko gorzej... Spartolone są wszystkie najciekawsze fragmenty oraz nawiązania do innych filmów. Uśmiech pojawił mi się na ustach tylko raz, pod koniec filmu z motywem Matta Damona, ale nawet to spieprzyli!!! Film powinna ratować muzyka, bo jest całkiem niezła, ale momenty muzyczne są za długie i strasznie nudzą... Ten film nie ma nic na swoją obronę (no może poza wspomnianymi atutami Kim  ). Nie warto, nie polecam, trzymać się z daleka... Myślę, że 2/10 to mocno naciągnięta ocena...
|
Do góry
|
|
|
|
#2800754 - 29/12/2008 18:37
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/08/2005
|
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie filmy z 2008 roku możecie polecić do obejrzenia. Tematyka może być różna. Chciałbym aby to były filmy naprawdę godne uwagi. Czekam na waszą listę  Pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#2800780 - 29/12/2008 19:12
[Re: th0mas]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie filmy z 2008 roku możecie polecić do obejrzenia. Tematyka może być różna. Chciałbym aby to były filmy naprawdę godne uwagi. Czekam na waszą listę  Pozdro. http://www.filmweb.pl/f297154/Kochanice+kr%C3%B3la,2008 na mnie ten film zrobil ostatnio bardzo duze wrazenie, w porownaniu do Ksieznej, ktora byla mocno przecietna, film bardzo dobry
|
Do góry
|
|
|
|
|
|