#2483021 - 15/07/2008 21:32
Re: Odchudzanie
[Re: dimes]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Siedzę po kilkanascie godzin dziennie w sieci póki jest możliwość zarabiania na hazardzie(chociaż to zaden hazard), nie mam czasu na ruch, kilogramów przybywa Prosta droga do ruiny. Dodatkowe kilogramy to tylko jeden z efektów ubocznych takiego trybu życia. A problemy mogą być naprawdę poważne i to jeszcze kiedy człowiekowi się wydaje, że jest młody. Zalecam ograniczenie do kilku godzin dziennie i przynajmniej dwa dni wolnego w tygodniu. Coś zawsze Cię ominie i trzeba się z tym pogodzić. Do tego dużo ruchu - bieganie, basen, siłownia - przynajmniej 3 godziny w tygodniu. Stanowisko pracy oczywiście w 101% ergonomiczne do najmniejszego detalu, od rozmiaru, nachylenia, odległości monitora przez wysokość biurka, siedziska, oparć na ręce kończąc na takich pierdołach jak kształt myszki i klawiatury). Warto by też zadbać o zdrowie psychiczne. Na spotkania ze znajomymi i wyjścia przy kilkunastu godzinach dziennie jest troszkę mało czasu. Drugi aspekt psychiczny: stawiać sobie niewygórowane cele. W ten sposób można ograniczyć poświęcany czas bez obniżania poziomu zadowolenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#2484226 - 16/07/2008 04:52
[Re: az3ta]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
u mnei nadwagi brak, jestem w sma raz , ale jako grafik 10h przy kompie to looz i miesiac temu pieczenie w nogach i na wózek chcieli mnei wsadzic. teraz 2 rayz w tyg basen do konca zycia , rsezta dni cwiczenie w domu. także zbyt długie zabawy z kompem bez dużej ilości ćwiczeń ( mi wystqarczyly 2 lata) i będzie żle:) Dokładnie. Komputer to cichy zabójca. 10 lat nałogowego palenia czy 10 lat pracy przy azbeście nie zrobi z człowiekiem tego co może 10 lat długiej pracy przy komputerze nie równoważonej zwiększoną aktywnością fizyczną. Najlepszy jest właśnie basen. Ci, którzy sami decydują się na ślęczenie latami przy kompie dla własnego dobra powinni pływać przynajmniej 2-3h tygodniowo. A firmy, zatrudniające do tego pracowników powinny być zobligowane do dbania o ich kondycję fizyczną. W innym razie technoinwalidztwo może stać się główną chorobą społeczną w XXI wieku.
|
Do góry
|
|
|
|
#2484287 - 16/07/2008 05:14
[Re: ArtekPotito]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2004
|
ArtekPotito trzymaj się! ja nie daje rady, w sobote czy niedziele zawsze grill i piwo, jak Tobie udaje się z grilla zrezygnować, z tego co Wiem to jesteś pasjonatem, a tu wakacje pogoda sprzyja. Siedzę po kilkanascie godzin dziennie w sieci póki jest możliwość zarabiania na hazardzie(chociaż to zaden hazard), nie mam czasu na ruch, kilogramów przybywa  słyszałem że psy często podjadają na grillach, zwłaszcza w weekendy, ale o piwie i hazardzie nie słyszałem 2. Zasady forum, których złamanie grozi ostrzeżeniem . 3 ostrzeżenia oznaczają permanentny ban na forum (patrz pkt 7.): I. Zabrania się wulgarnych wypowiedzi. Wszelkie posty ubliżające, pełne wulgarnych wypowiedzi będa kasowane. II. Zabrania się treści godzących w narodowość, pochodzenie i światopogląd. Wszelka dyskryminacja nie będzie tolerowana. Dotyczy to także tzw. "Avatarów". Kolego Artek mimo twojego mlodego wieku jakis szacunek do starszych ludzi powinien sie nalezec i g.... mnie to obchodzi czy byles na zlocie w jakims pierdziszewie czy byles na meczu Trefla czy moze robiles co innego z innymi uczestnikami forum. Co jak co ale za taki tekst to nie jedna osoba by dostala ostrzezenie na QC. a Widze ze niektore przydup.... jeszcze bija Ci brawo. Jesli Dimes naprawde jest z wladz mundurowych to akurat nic ci do jego zawodu. A teksty o pieskach zostaw sobie dla swoich kolesi ok? Bo mimo twojej nadwagi nikt ci tu nie wymysla epitetow od twoim adresem a uwierz mi ze znalazloby sie ich tysiace i wtedy zrobilo by ci sie napewno troche przykro.
|
Do góry
|
|
|
|
#2484294 - 16/07/2008 05:17
[Re: blacky82]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
a Widze ze niektore przydup.... jeszcze bija Ci brawo. rozumiem że do mnie? to może i Tobie ostrzeżonko, co?
|
Do góry
|
|
|
|
#2484307 - 16/07/2008 05:25
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2004
|
a Widze ze niektore przydup.... jeszcze bija Ci brawo. rozumiem że do mnie? to może i Tobie ostrzeżonko, co? prosze bardzo tylko co rozumiesz pod tym skrotem? bo i kropek za duzo jak na koncowke asy Widze ze juz zaczyna sie zbierac koleczko wzajemnej adoracji jesli o ciebie chodzi chaoz to widzialem ze ktos sie cieszyl i jakies piwka nie wnikalem czyj to nick bo i po co poprostu zarzenowala mnie taka sytuacja. mogl to zrobic nawet inny mod tez bym zwrocil uwage
|
Do góry
|
|
|
|
#2484320 - 16/07/2008 05:37
[Re: blacky82]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
a Widze ze niektore przydup.... jeszcze bija Ci brawo. rozumiem że do mnie? to może i Tobie ostrzeżonko, co? prosze bardzo tylko co rozumiesz pod tym skrotem? bo i kropek za duzo jak na koncowke asy Widze ze juz zaczyna sie zbierac koleczko wzajemnej adoracji jesli o ciebie chodzi chaoz to widzialem ze ktos sie cieszyl i jakies piwka nie wnikalem czyj to nick bo i po co poprostu zarzenowala mnie taka sytuacja. mogl to zrobic nawet inny mod tez bym zwrocil uwage to widać źle rozumiesz panie przydup.... rozumiem że miałem zrobić na forum ikonkę płaczu i łączyć się w cierpieniu z tobą i dimesem że taki tekst padł. Do Artka nic nie mam ani w tą ani we wtą a że znam wypowiedzi dimesa z innego tematu o dzikich hordach kiboli i biednej policji to taki tekst w stosunku do niego mnie śmieszy. Chyba że umyślnie przeoczyłeś ikonke ":D" panie super wnikliwy. Żeby nie był eot pijcie więcej wody zamiast piwa 
|
Do góry
|
|
|
|
#2484330 - 16/07/2008 05:47
[Re: ArtekPotito]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
uhu, Artek rozkręca rewolucje i pozyskuje zwolenników wysyłając ulotki przez pw. Zamach stanu się szykuje. Nie ma to jak pozapierdzielac przez miesiac ciezko fizycznie. Pozniej trzymac diete, zdrowy styl zycia. Od razu lepsze samopoczucie hehe, samopoczucie lepsze, ale kilogramów nie gubie  Widocznie za dużo opieprzania sie w robocie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|