#2961091 - 08/03/2009 18:22
Re: Film, TV, seriale [19]
[Re: Logan]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/12/2006
|
DAMAGES
Prawniczo-psychologiczny thriller, którego fabuła osadzona została w gąszczu intryg za kulisami wielkiej władzy. Pieniądze i chęć psychofizycznej dominacji wyznaczają kierunki poczynań wszystkich bohaterów. W tym dziele (bo jest to wielka rzecz) nie ma ludzi dobrych, nie ma morału, jest tylko świadomość, że ktoś może być mniejszym sukinsynem od tego obok. Śledząc tę historię poruszamy się niczym po spirali wciąż doświadczając szaleństwa ludzkich instynktów przyperfumowanych sprawną gadką, sloganami, banałami, gierkami, by wreszcie utopić się w bagnie naszych bohaterów.
Absolutnie doskonałe kreacje aktorskie Glenn Close i Zeljko Ivanka, zresztą cała obsada jest świetna. Pasjonujący scenariusz, ryjący beret z odcinka na odcinek, sugestywna muzyka etc., etc.
Proszę państwa, według mnie tym serialem zbliżyliśmy się do ideału kina. Może to jest mój własny ideał... Z czystym sumieniem 9,5/10.
|
Do góry
|
|
|
|
#2961788 - 09/03/2009 00:01
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Bez przesady.Mi akurat nowe części Rockyego, jak i Rambo podobały się.Die Hard też dobre kino akcji, przy którym nie trzeba za mocno się wysilać.Tylko Indiana strasznie biedny był.
|
Do góry
|
|
|
|
#2961877 - 09/03/2009 00:26
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
A nie wiecie na ile prawdziwa jest informacja, że w tym roku będzie nowa część American Pie ze starymi gwiazdami z pierwszych części? ktos Ci glupot naopowiadal
|
Do góry
|
|
|
|
#2963391 - 09/03/2009 10:07
[Re: yaaho]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Sex Drive Komedia pokroju pierwszej części American Pie. Klasyczny schemat - prawiczek wybiera się w drogę aby przestać być prawiczkiem. Komedia zdecydowanie dla nastolatków, aczkolwiek też się uśmiałem  W oglądaniu trochę przeszkadzały gołe panie, ale ogólne wrażenie mam dobre. No i całkiem niezła muzyka. Końcówka po napisach podsumowuje całe 120 minut filmu. Polecam do obejrzenia ze znajomymi... Wg mnie 6/10.
|
Do góry
|
|
|
|
#2963685 - 09/03/2009 21:53
[Re: micha$]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/06/2005
|
WATCHMEN / StrażnicyStronka filmu na Filmwebie Stronka filmu na IMDB Opisy - Watchmen Strażnicy - z filmwebu: "Akcja "Watchmen Strażnicy" rozgrywa się w latach 80 na Ziemi. Superbohaterowie uznani są powszechnie za banitów i nie mają żadnych praw. Jedynie niewielka ich grupa cały czas pracuje na rzecz ludzkości, ale pod ścisłą kontrolą rządu Stanów Zjednoczonych. W 1985 r. w tajemniczych okolicznościach ginie Komediant, jeden z członków grupy superbohaterów, która została rozwiązana w roku 1977. Sprawę próbuje rozwiązać Rorschach, dawny kompan, który jest przekonany, że śmierć Komedianta nie była przypadkowa. Jego podejrzenia potwierdzają się. Wkrótce kolejni superbohaterowie stają się celami zamachów. Fabuła "Strażników" dzieje się na różnych płaszczyznach. Główny wątek opowiada o wydarzeniach z roku 1985, ale akcja cofa się do roku 1977 i do lat wcześniejszych, opowiadając historię alternatywnego świata i jego superbohaterów." Byłem w Kinoplexie wczoraj na tym filmie i jestem zachwycony! Wg mnie kompletne 10/10 jeżeli chodzi o filmy o superbohaterach. Jest interesująca fabuła, piękne efekty, głębsze przesłanie, SUPER MUZYKA (świetnie wkomponowana w całość) i.... AKTORZY, którzy wg bardzo dobrze zostali wybrani do poszczególnych ról (Rorschach is the BEST). Nie czytałem komiksu więc nie wypowiadam się na temat: czy ekranizacja się udała czy nie. POPROSTU SUPER FILM! Film ma 163 minuty! - co nie oznacza, że jest nudny! Ale ostrzegam, że to film nie dla dzieci!!! Rząd przed nami siedziały dzieciaki z podstawówki (chyba) i... no cóż, albo ziewały albo odwracały głowy podczas "masakrycznych" scen (scena z tasakiem w ręku Rorschach). Nie rozumiem jak to się stało, że sprzedano im bilety na taki film. POLECAM wszystkim fanom komiksów i sci-fi a przede wszystkim ludziom, którym podobało się SIN CITY lub 300 !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#2963806 - 09/03/2009 23:17
[Re: - c1amak -]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
Ogląda ktoś Legend of the Seeker? Bo z serialami chiwlowa posucha i szukam nowych "wyzywań"  Pierwszy sezon, jest już chyba 14 odcinków. Warto?
|
Do góry
|
|
|
|
#2963916 - 10/03/2009 00:45
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
To ja Ci mogę od razu polecić Life i the Mentalist Life leci drugi sezon (gorszy od 1) ale i tak trzyma poziom. Jak to z serialami niektóre odcinki beznadziejne, czasem trafi się perełka. I jeden i drugi seriale "policyjne" czyli zbrodnia, rozwiażanie i dość nietuzinkowe postacie głównych bohaterów. W Life policjant, buddysta, po kilkuletniej odsiadce (niezasłużonej); w the Mentalist, były oszust, hipnotyzer i generalnie znawca ludzkiej psychiki jako doradca ichniego CBŚ  Oglądam obydwa na bieżąco i zapewniają dobrą rozrywkę. A niektóre teksty (zwłaszcza Charlie Crews w Life) potrafią rozbawić na cały dzień.
|
Do góry
|
|
|
|
#2963938 - 10/03/2009 01:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Widzę dwie skrajne opinie nt. "Fringe". Może ktoś jeszcze widział ten serial i mógłby się wypowiedzieć ? Ja widziałem pare odcinków. Nudy. Jest sporo lepszych seriali dla których warto tracić czas. Jak Ci się podobał Rzym to warto też zobaczyć Dynastie Tudorów. Moim zdaniem serial zagrany mistrzowsko i nie zauważyłem tam jakiś słabszych momentów. Są już dwie serie, a niedługo zacznie się trzecia 
|
Do góry
|
|
|
|
#2964063 - 10/03/2009 02:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
No właśnie, polećcie coś dobrego z seriali. Najważniejsze żeby było w miarę dostępne na torrentach albo PEBie. Fajnie gdyby było już kilka serii dostępnych
Mam za sobą, lub jestem na bieżąco z takimi serialami:
PB Dexter Heroes Rzym Supernatural The Shield House
Lostow nie ogladales? No to na co czekasz?  Sons of Anarchy - 1 seria Moonlight - 1s New Amsterdam -1s Life - 1 seria Mentalist - 1seria Lie to me - dopiero 5odcinkow Kyle XY leci 3 sezon 4400 - dobry serial, rozkreca sie. Niestety anulowali po 13odc 4serii Niestety oprocz Lostow, 4400 i Kyle XY reszta to w miare nowe seriale. Moze cos z sit-comow? How I met Your mother - 5 seria w drodze The big bang theory - 2 serie Komedia: My name is earl - 4 serie
|
Do góry
|
|
|
|
#2964100 - 10/03/2009 02:25
[Re: agr1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/01/2007
|
Lost, Jericho, Californication, Odwróceni, Oficer - takie które warto.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|