#320657 - 09/04/2005 21:26
Re: NBA 09/04.2005
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Heh,zrobił nam się temat :-),ale może własnie warto jeden dzien z wielu poswiecić i podzielic sie swoimi przymysleniami i doswiadczeniami.
Ja kiedys zagrałem Turniej 4 Skoczni. 2 pierwsze konkursy i ....niesamowity zysk,wymiatałem jak nie wiem co. Potem na 3 i 4 wszystko straciłem:-)
Pomyslałem: "kretynie,jak mogłes uwierzyć,że da się zarobić dlugofalowo na przewidywaniu podmuchów wiatru" :P
Zejdżmy na ziemie,a konkretnie parkiet,ale do szczypiorniaka.
Savehoff,Skovde - ilu userów to gra czy grało? A ilu z nich widziało choc raz mecz szwedzkiej ligi piłki ręcznej i potrafi wymienic jednym tchem nazwiska większości graczy? 5-10%...to wszystko chyba. Potem taki Savehoff,grany po oszałamiającym kursie 1,10,przegrywa i mamy festiwal rzygowin,bluźnierstw,itp.
Tak więc mozna bawic się w bukmacherke,ale trzeba przynajmniej cokolwiek wiedzieć o tym,co sie gra. Niewazne czy gramy za tysiąc czy 2 złote - na pieniądze się ciężko pracuje i stawianie ich lekka ręka to pewien przejaw....braku szacunku dla własnej pracy.
Oczywiście można NIC o danej dyscyplinie nie wiedzieć i grać,ale trzeba mieć przemyslany plan i byc konsekwentnym. Jak to zrobic? Ano prosto...grac jednego,wybranego typera,znawcy tematu i warunek sine qua non....samemu nic a nic nie kombinować:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#320659 - 09/04/2005 21:43
|
Carpal Tunnel
|
Michal jest Wizards - 76ers
Problem w tym,ze to bardzo trudny mecz do typowania. Obie ekipy mają cele do zrealizowania. Gospodarze byc na 4 miejscu,goście - byc w PO. Tu motywacja zderza się z ...motywacją i mysle,że dyspozycja dnia zadecyduje. W obu drużynach czołowi zawodnicy sa nie w pełni dyspozycji. Wizards - Jamison Sixers - Iverson Do Waszyngtonu nie wybrał się Webber,ale bez Niego goście graja już od kilku spotkań. Duzo będzie zależało,moim zdaniem,od zmienników - tu dalbym handi na Sixers.
Wizards 2 ostatnie "domowe" mecze przegrali,Phila ma serie 3win.....naprawdę cięzko ocenić.
jakby mnie Ktoś zmusił do grania to....Wizards:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#320661 - 09/04/2005 21:53
|
old hand
Meldunek: 27/03/2005
|
ryzyk - fizyk, dzis tak postawilem: minnesota - atlanta 1 (wilki musza wygrac, jezeli chca zachowac jakiekolwiek szanse na PO, poza tym w atlancie kontuzjowani sa Al Harrington i Gugliotta) hosuton - phoenix 2 (slonca graja o przewage wlasnego parkietu w PO, poza tym ladnie wyglada lista kontuzjowanych w hosuton  ) za glowne kryterium wzialem motywacje (grajac twoja koncepcja amkwish zarobilem juz ladna sumke  masz u mnie  ), a do tego dorzucilem kontuzje w przeciwnych druzynach, mam nadzieje ze dzisiejszej noc moje typy sie sprawdza  pozdro amkwish 
|
Do góry
|
|
|
|
#320666 - 10/04/2005 01:26
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Czy do Wilków(po porazce z Denver) juz niektóre z tych rzeczy dotarły? Jezeli tak,to trudno sobie wyobrazić,by np.taki Sprewell zagrał w Atlancie na maksa. Z kolei Hawks walczą o wygrana w kazdym meczu.
Pomimo ewidentnej argumentacji na Wilki ten mecz naprawdę wcale nie jest taki pewny.
Hmm...żeby nie było,że kraczę ,a sam nie jestem zainteresowany to postawię middle stake na Atlantę z plusowym handi,a zrezygnuje w obstawiania jednego z meczów baseballa.
Atlanta - Minnesota 105-98 
Dużo wskazuje na to,że znamy juz "ósemke",która bedzie rywalizować w play-off's na Zachodzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#320667 - 10/04/2005 01:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/06/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#320668 - 10/04/2005 01:34
|
Carpal Tunnel
|
Jednak wygrana 76ers po pasjonojacej końcówce.
Dla nas,obstawiających NBA to dobra wiadomość. Walka o 8 miejsce w PO bedzie zażarta,tak wiec przed nami jeszcze sporo meczów,w których liczyc się będzie motywacja.
|
Do góry
|
|
|
|
#320670 - 10/04/2005 02:05
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
amkwish - nba interesuje sie od obejrzenia premiery kinowej "kosmiczny mecz" (mialem wtedy 7-8lat)lecz gram od niedawna tzn. "końcówka sezonu" i wszystkie typy surfuje na tym forum. (narazie z dobrą skutecznością) Więc z NCAAB jest barzdiej przewidywalna niż NBA? Pytam, bo nie dfziwie sie ze tak dobrze typuje w ostatnim miesiącu skoro toczy się emocjonująca walka o PO i druzyny druzyny ma motywacje. Więc gdzy nadejdzie nowy sezon to lepiej odpuścić, grać w NCAAB, a na NBA rzucić się dopiero na 2miesiące przed PO?
Sorki,umknał mi Twój post i dopiero teraz odpowiadam.
NCAAB jest wg mnie zdecydowanie bardziej przewidywalna w regular season niz NBA. Wystarczy zerknąc na bilanse poszczególnych drużyn - 80% wygranych nie nalezy do rzadkości. Jedyny problem,jaki jest z akademickim basketem to...ilość drużyn,ale i z tym idzie sobie poradzic,trzeba sie tylko w to wciągnąć i wyselekcjonować dla wlasnych potrzeb 15-20% zespołów,najlepiej wybrac konferencje i preferowac w tym wyborze te potencjalnie silniejsze. Trudniejszy jest tez dostep do informacji,w porównaniu z NBA. Od grudnia mozna zaczynać obstawiać,ale powoli i nie za maksymalne stawki. Styczeń i luty to IMO optymalny czas,by zagrywać grubo na studenciaków. Caly czas mowa o sezonie regularnym i meczach w swoich konferencjach. Nie polecam grać meczów rozgrywanych na neutral venue,a juz w szczególności turniejów,mistrzowskiego i NIT. To wielka loteria. Co prawda w tym roku w finale zagrali najwięksi faworyci,ale w poszczególnych rundach niespodzianka goniła niespodziankę.
Akurat,gdy akademicy konczą regular,to sezon w NBA wchodzi on w decydująca fazę i to jest bardzo dobry moment,by przerzucić pieniądze na Najlepszą Lige Świata.
Porównanie skuteczności wszystkich uczestnikow tego tematu na przykład listopad-grudzień do marca-kwietnia w NBA daje jednoznaczne wnioski.
To rzecz jasna moja subiektywna opinia i mozna sie z nia nie zgadzać,zresztą...każdy ma swój własny system grania i nie ma lepszych i gorszych sposobów ,są tylko przynoszace zyski,bądź straty i oby tych pierwszych było jak najwięcej 
|
Do góry
|
|
|
|
#320671 - 10/04/2005 06:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
No i obawy okazaly sie byc uzasadnione. W miescie Coca Coli graly nie Lesne Wilki, ale jakies Drewniane Kołki  . Sprewell jakos tam gral, moim zdaniem najwiecej winy ponosi uszaty Casell. Amkwish, nie moglem dac kontry, bo moja leniwosc jak na razie uchronila mnie przed zalozeniem konta on-line, ale nadrobie to juz niedlugo. Poza tym nie byl to ostatni mecz na kuponie, bo mialem jeszcze Denver. Jesli istnialby klub "jednej nietrafionej pozycji" to z pewnoscia mialbym zelazna karte czlonkowska  . Na szczescie cos tam ide odebrac, choc moglo byc tego 2x wiecej. Zaraz pisze priva. Aha, wspomniany "film" zwie sie "ball hits bird"  i jest chyba na kazdym programie p2p. Ja mam DC++ i znajduje go i sciaga bez problemu, po wpisaniu slowa "baseball".
|
Do góry
|
|
|
|
#320674 - 10/04/2005 07:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#320675 - 10/04/2005 08:05
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Dziś to wychodzą dwa typy Indiana + Memphis tylko kurs niezbyt zachęcający no chyba zeby mocno zainwestowac a to pytanie juz do "ekspertów" czy nie bedzie powtorki z Atlanty ale raczej spokojnie te dwa zespoly u siebie, Indiana aby zajac miejsce wyzsze od 6-tego i uniknac gry z najlepszymi a Memphis wygrywajac zbliza sie do playoff, pozniej graja juz mecze z trudniejszymi przeciwnikami warto zauwazyc..
|
Do góry
|
|
|
|
#320676 - 10/04/2005 08:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2001
|
Quote:
Dziś będzie niespodzianka:
Washington - Philadelphia (2) 106:112 
76ers walczy o PO i jak chcą grać to pasowałoby ten mecz wygrać!

|
Do góry
|
|
|
|
|
|