Tematyka podobna do Deja vu, efekt motyla. Lubie takie klimaty: przeszłość<=>przyszłość bez ufo i sporej dawki Sci-Fi. Jeden z tych bardzo godnych uwagi filmów.
Walka z rekinami w stacji badawczej gdzieś na wodach oceanu. Ciągła akcja film nie prześcignie "Szczęk", ale i tak jest dobry. Za to kto został zabity a kto przeżył daję dobrą ocenę.
Film o tematyce podobnej do filmu "Życie jest piękne" (jeden z moich ulubionych filmów na pewno TOP10). Z mieszanką różnych uczuć. Niczego tutaj nie jest za dużo.
7/10
http://www.filmweb.pl/f166528/Przebudzenie,2007
Przebudzenie
Bardzo dobry temat. Ale takie jakieś zbytnie zamieszanie, dziwne dodatkowe wątki. Mogło być to lepiej zrealizowane.
wczoraj byłem na przedpremierowym pokazie Kac Vegas i muszę powiedzieć że film jest genialny, nie można się nudzić, ciągle coś się dzieje, naprawdę polecam
Chyba tu najbardziej bedzia pasowalo. Oczywiscie media najbardziej wartosciowe rzeczy pokazuja pozno albo z okazji smierci. Tu jest podobnie chodzi o wyklady Kołakowskiego. Teraz sa chyba codziennie na tv 2, jakby kogos interesowalo dzis o 23.20 na tv2 o sprawiedliwosci. Wczoraj byl o zawisci. Ma ktosc moze namiary na caly cykl, albo chociaz na ten odcinek w wersji video. Wydanie ksiazkowe oczywiscie mam. Z gory dzieki za pomoc.
Meldunek: 08/11/2005
Originally Posted By: ziomek21
wczoraj byłem na przedpremierowym pokazie Kac Vegas i muszę powiedzieć że film jest genialny, nie można się nudzić, ciągle coś się dzieje, naprawdę polecam
a ja liczylem, ze jednak bedzie lepszy, poczatek swietny, pozniej juz tylko coraz gorzej, w drugiej polowie filmu tylko akcja z Tysonem mi sie podobala, reszta juz nie
#3314789 - 06/08/200900:12Re: Film, TV, seriale [21]
[Re: yaaho]
dAnTeCh
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2005
Originally Posted By: yaaho
Originally Posted By: ziomek21
a ja liczylem, ze jednak bedzie lepszy, poczatek swietny, pozniej juz tylko coraz gorzej, w drugiej polowie filmu tylko akcja z Tysonem mi sie podobala, reszta juz nie
Co do Kac Vegas, też myślałem że będzie lepszy bo każdy tak mówił(a wtedy spodziewa się człowiek Bóg wie czego).Ale mimo to warto obejrzeć tę komedie, bo ma świetne momenty. Z innych komedii, które ostatnio wyszły bardziej od KV spodobał mi się I love You men-a scenka toastu na przyjęciu zaręczynowym nie rozwaliła najbardziej . Podsumowując obie komedie są swietne, z tym że KV bardziej zwariowana, a ILYM podchodzi pod romantyczną komedie lecz także jest tu kilka "jazd".
Napiszę krótko: po szumnych zapowiedziach, po ochach i achach, zapowiedzianych emocjach, a przede wszystkim po scenach, które miały wbić w fotel zasiadłem do obejrzenia. Emocje były ale na poziomie emocji udzielających się na wielogodzinnej konferencji naukowej, taki niestety jest ten film. Sceny określane jako drastyczne byłyby takimi chyba w latach 80'.
Historia w zasadzie ciekawa, wykonanie pod większością względów tandetne sprawiające, że mamy do czynienia z nużącym, powielającym wciąż te same błędy kinematografii filmem. Ów filmidło ma się pamiętać na długo... rzeczywiście, niesmak nie ustąpił... 5/10
Jak dla mnie ten film średni , reklamówka bardzo mi się spodobała ale jak przyszło do samego filmu to bez większych rewelacji , jak się to mówi widziałem i czekam na kolejny jakiś nowy film
#3337817 - 16/08/200906:19Re: Film, TV, seriale [21]
[Re: siwy212]
Conrad "I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
Dobry jest ten serial Londyńczycy, o którym kilka miesięcy temu było głośno? Widziałem, że w sklepach są dostępne pierwsze 2 części. Czy serial nadal trwa czy TVP zrezygnowała z niego i nie będzie już kontynuowany?