Pomysł FISHERA na ligę baseballa okazał się strzałem w 10.
Proponuję taką samą ligę tenisową.
Żeby nie psuć dobrego, proponuję sprawdzone rozwiązania z baseballa, dlatego cytuję FISHERA:
"Celem tego tematu jest porównanie typów graczy, którzy wezmą w tym udział. Czy tacy się znajdą - tego nie wiem, mam oczywiście taką nadzieję. Wiem na pewno, iż moje typy postaram się umieszczać codziennie. Niestety nawet jeśli będą dobre ( skuteczność pow. 50% ), nie będą przydatne tym, którzy grają u nas w kraju. Z prostej przyczyny - analiza przedmeczowa której dokonuję, odbywa się na kilka godzin przed spotkaniem. Jeśli znajdą się tacy, którzy z tych typów będą chcieli skorzystać, to tylko internauci grający u buków zagranicznych.
Ważna rzecz co do zasad :
- typujemy wyłącznie baseballa
- typujemy wyłącznie single ( nie robimy AKO)
- kursy bierzemy od dowolnego bukmachera ( moje będą zawsze z Intertops )
- nie liczymy podatku
- stawka za jaką gramy każdy mecz jest zawsze taka sama czyli 100 jednostek (100 j.)
- gramy dowolną ilość typów, ale nie dublujemy tych samych ze względów w/w
Inne zasady jeśli będą dyskusyjne wyjdą w trakcie tworzenia.
Dzięki tym zasadom po pewnym czasie wyłonią się rzeczywiście najlepsi znawcy MLB. Każdy z nas w rzeczywistej grze stosuje różne schematy zarządzania pieniędzmi, a to nas w tym temacie nie interesuje. Stąd wynikają ograniczenia w/w.
Myślę, iż jest to dobry pomysł. Czy się przyjmie - czas pokaże. Można zrobić takie tematy dla np. NBA, NHL, Soccera, tenisa. Dodam jeszce jedno - mam zamiar opiekować się tym tematem, czyli podliczać, sprawdzać wyniki, układać tabele. Jeśli znajdą się współtwórcy serdecznie zapraszam."
Proponuję poprawkę, żeby w podsumowaniach uwzględniać graczy, którzy przedstawią co najmniej 5 typów w tygodniu, aby wyeliminować przypadkowych graczy.
Mam nadzieję, że pomysł zainteresuje kilku graczy.
MAX