#2913121 - 15/02/2009 00:16
Re: Oczywista oczywistość czyli jak zarobić na "pefkach"
[Re: Hakan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
Bellucci, T - Robredo, T Robredo, T -1.5 seta 1,90
Tommy niszczy tutaj każdego i w takiej formie Robredo, Bellucci nie ma na co liczyć
Den Haag-Graafschap
Dziwią mnie takie dysproporcje kursów w spotkaniu dwóch drużyn z dołu tabeli. Ado Den Haag plasuje się na 15 miejscu, z kolei De Graafschap na 17. Ado gra u siebie, ale stwierdzenie atut własnego boiska w tym przypadku może być trochę na wyrost. Gospodarze zgromadzili najmniej punktów przed własną publiką spośród wszystkich ekip Eredivisie. De Graafschap na wyjazdach rzecz jasna nie błyszczy, ale warto podkreślić, że w ostatniej kolejce urwali punkty Twente i liczę, że podbudowani pójdą za ciosem i ta sztuka uda im się także w tym spotkaniu. Do tej pory przyzwoicie radzili sobie z drużynami własnego pokroju, więc liczę że i tym razem tak będzie. Kursy na ekipę gości są wg mnie przesacowane, mimo że przyjadą bez Frankela i Schuuramna oraz mimo iż bilans historczny jest na korzyść gospodarzy
X2 1.67
+ Twente
= 2.67
|
Do góry
|
|
|
|
#2913123 - 15/02/2009 00:17
|
Carpal Tunnel
|
Robredo Unibet * Dubel Millenium *
|
Do góry
|
|
|
|
#2913128 - 15/02/2009 00:18
|
Carpal Tunnel
|
Bellucci, T - Robredo, T Robredo, T -1.5 seta 1,90
Tommy niszczy tutaj każdego i w takiej formie Robredo, Bellucci nie ma na co liczyć
Den Haag-Graafschap
Dziwią mnie takie dysproporcje kursów w spotkaniu dwóch drużyn z dołu tabeli. Ado Den Haag plasuje się na 15 miejscu, z kolei De Graafschap na 17. Ado gra u siebie, ale stwierdzenie atut własnego boiska w tym przypadku może być trochę na wyrost. Gospodarze zgromadzili najmniej punktów przed własną publiką spośród wszystkich ekip Eredivisie. De Graafschap na wyjazdach rzecz jasna nie błyszczy, ale warto podkreślić, że w ostatniej kolejce urwali punkty Twente i liczę, że podbudowani pójdą za ciosem i ta sztuka uda im się także w tym spotkaniu. Do tej pory przyzwoicie radzili sobie z drużynami własnego pokroju, więc liczę że i tym razem tak będzie. Kursy na ekipę gości są wg mnie przesacowane, mimo że przyjadą bez Frankela i Schuuramna oraz mimo iż bilans historczny jest na korzyść gospodarzy
X2 1.67
+ Twente
= 2.67 cholera: Robredo 2/10 Uni Dubel 2/10 Mill
|
Do góry
|
|
|
|
#2914664 - 15/02/2009 20:46
|
Carpal Tunnel
|
Po raz kolejny sprawdziła się teoria, że po meczach reprezentacji padają zaskakujące rezultaty. Tym samym dzisiaj postanowiłem poszukać takich rozstrzygnięć. Wczoraj był dzień tzw "przełamań", swoją niemoc w wygrywaniu spotkań przerwały takie ekipy jak: Portsmouth czy Auxerre. Punkty pogubiły Barcelona , Bayern czy Bordo. Liga holenderska też nie pozstała dłużna i Twente wygrało, ale tylko 2-1 z grającym w 10 Volendam, a mocno osłabiona Breda pokonała Rodę, z kolei Ado Den Haag zdołalo grając w 10 strzelić gola i utrzymać prowadzenie, zgarniając komplet oczek. Idąc tym tokiem myślenia na pierwszy plan wysuwają się następujące typy: Espanyol-Sevilla Unibet1 3.05 1/10Gijon-Real M. Mill X 3.40 2/10 1 4.80 2/10 czyli x2 Chievo - CataniaChievo wreszcie zaczęło regularnie zdobywać punkty, co pozwoliło opuścić długo okupowane ostatnie miejsce. Wreszcie gdyż ta sztuka w pierwszej części była niczym mission impossible. Chievo jest niepokonane od 6 spotkań ( 2-4-0) Gdy spojrzymy na ich rywali, nie może to wzbudzać wielkiego zdziwienia. W zgoła odmiennych nastrojach są gracze Catanii. Ostatnie spotkania to pasmo porażek (6) z jednym wyjątkiem w postaci remisu. Trzeba jednak podkreślić, że Catania miała o wiele trudniejszy terminarz, stąd też brak zwycięstw ( chociaż do takiego stanu rzeczy przyczynili się także sędziowie jak chociażby w przegranym spotkaniu z Bologną, ale nie będę rozwijał tego wątku, w skrócie Słonie, zostały oszukane). Mimo słabszych rezultatów, jakie osiągnęła Catania (które nie wynikają z kryzysu, lecz z wymagających rywali) jest zespołem lepszym od Chievo, dlatego poszukam ich przełamania w tym spotkaniu, po całkiem atrakcyjnym kursie. 2 3.80 5/10 Unibet
|
Do góry
|
|
|
|
#2916217 - 16/02/2009 02:55
|
Carpal Tunnel
|
Czy jestem zły? Zły to mało powiedziane jestem....Chievo +90 minuta :evil: Inter - Milanover 2.5 2.08 All in tj 400 Unibetjak nie to baju baju Każdy z nas wie, że nawet jedna strona jest w stanie zrobić overka. Milan nie ma kłopotów ze zdobywaniem bramek, na zero z tyłu nie gra, Inter też regularnie "ciuła" brameczki. Po ostatnich underowych derbach pora aby armaty wystrzeliły nerwy to kiepski doradca ale powoli brakuje mi siły by się w tym babrać więc wóz albo przewóz Czy leci z nami pilot?
|
Do góry
|
|
|
|
#2921637 - 18/02/2009 04:28
|
Carpal Tunnel
|
Dzisiaj przestesujemy pewien pogląd , która ostatnio lubi się sprawdzać: "Im drużyna bardziej osłabiona, tym większa szansa na wałka" tak wiem brzmi śmiesznie i naciąganie, ale mam kilka przykładów, gdyby ktoś był zainteresowany, póki co nie będę się w to wgłebiał Pojedynek Lique 1 Nancy Nice:Wprawdzie obie drużyny są osłabione, ale mimo to lud poszedł za info, odnośnie absencji w szeregach gości, które niewątpliwie są. Do tego podaje się korzystny dla gospodarzy bilans spotkań pomiędzy tymi ekipami. Kursy na "1" poleciały ostro w dół, ja tutaj poszukam "niespodzianki" bo taki termin nasuwa mi się na myśl biorąc pod uwagę "mausfkę" na Nancy. 2 4.85 3/10 Unibetpierwotnie miałem grać x2, ale wobec takiego kursu na 2 nie mogę przejść obojętnie
|
Do góry
|
|
|
|
#2923527 - 19/02/2009 00:00
|
Carpal Tunnel
|
Sięgając pamięcią wstecz nietrudno jest przypomnieć sobie niezliczoną liczbę rzygów,  etc etc gdy spoglądano na rezulaty w tych rozgrywkach. Zarówno typujący, jak i włodarze większości klubów podkreślali, że ten puchar to wiadomo co jest wart... Na pierwszy plan wysuwa się typ na Fiorę, bo ta mocna u siebie ( warto dodać, że w lidze, bo w LM pomimo przyzwoitej gry nie zawsze przekładało się to na wynik końcowy) plus Ajax, który ostatnimi czasy mocno zawodził. Kursy na x2 wyglądają interesująco. Sam też zapędziłęm się w Milan. Zdrowy rozsądek podpowiadał, że Milan minimum remis powienien ugrać z Werderem. Tyle że stwierdziłem, że przełamanie Bremeńczyków może nastąpić właśnie w tak nieoczekiwanym momencie jak dzisiaj. Dlatego chyba podaruje sobie to spotkanie, ewentualnie rozważę overka. Valencia ma kłopoty finansowe, a Puchar Uefa ich nie rozwiąże. Może lepiej pokombinować w tej konfrontacji, żeby buki miały zarobek, a przy okazji i Nietoperze miały jakiś zastrzyk gotówki. Trzeba być czujnym przy tej parze, bo mogą ( ale wcale nie muszą) dziać się różne cyrki. Dużą popularnością cieszy się też Oly. No bo nie bądźmy śmieszni, Grecy u siebie przeciwko Saint Etienne, które na głowie ma walkę o byt w Lique 1, to jak tu nie wygrać spotkania? Normalnie, jest też rewanż, więc "przypadkowy" remis wielki krzywdy nam nie wyrządzi, a i buki będą zacierały ręce. dla niektórych ten post może nadawać się do umieszczenia na półkę z SF Fiorentina - AjaxX2 2,50 1/10 UnibetOlympiakos - Saint-ÉtienneX2 2,40 1/10 UnibetSampdoria - Metalist Kharkiv2 4,5 0.5/10 UnibetWerder Brema - AC Milan1 2,50 1/10 UnibetPerełka z Mil: Dynamo K.-Valenciatyp: p/k 12 25.00 0.2/10
|
Do góry
|
|
|
|
|
|