#3570878 - 19/12/2009 20:28
Re: OSKARY mecz.pl 2009 - NOMINACJE
[Re: shaggy3]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/01/2007
|
Moje nominacje: Typer roku: Wychowany_na_nalewce, Włodar, Big_Ben, Baqu - rekomendacje poniżej. Typer roku [piłka nożna]: Wychowany_Na_Nalewce - Ciekawe na jakiej to nalewce Go "wychodowali" , z całą pewnością na Walijskiej  - fachowiec jakich mało ! Typer roku  : Nie będę odkrywczy, włodar - za wiedzę i typy które można grać w ciemno  Typer roku [koszykówka]: Big_ben - duża wiedza, jego typy się b.często sprawdzały, nie raz skorzystałem. Typer roku : Niestety nikt.Typer roku [US Sports]: Baqu - zawsze na QC pomocny w amerykańskich sportach. Typer roku [sporty zimowe]: Rivaldinho za biathlon Typer roku [sporty motorowe]: Brak
Typer roku [tor żużlowy]: Brak
Typer roku [piłka ręczna] - BrakTyper roku [siatkówka] - Korver - szczerze powiem, że często posiłkuje się jego typami i źle na tym nie wyszedłem Typer roku [wyścigi konne] - - Nigdy tam nie zaglądałem
Typer roku [inne sporty]: brakPokerzysta roku: Rafal08 - bez wątpienia nominuje moderatora działu dot. Pokera, zawsze pomocny, a wyniki osiąga niezłe ;p Moderator roku: Rafal08 - elegancka robota w dziale Pokera Odkrycie roku:Tekst roku: Równiez nie pamietam kto napisal, ale tekst o kiblu i koncu świata rozwalił mnie na łopatki Złota malina: Sebastijan - Bardziej głupich i żenujących postów niż Sebastijana nie czytałem, a ostatnim postem o zamarzaniu ludzi w dziale śmieszne mnie totalnie wku*** Antymoderator roku: W sumie z żadnym nie miałem większych problemów.. Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt: Conrad.. aż dziwne z, że administrator nie dostał jeszcze tego wyróżnienia. W sumie bez niego by tego forum nie bylo ;p
|
Do góry
|
|
|
|
#3570893 - 19/12/2009 20:51
[Re: Fro_Lech]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2003
|
Typer roku [piłka nożna]:Wychowany_Na_Nalewce - prawde mówiąc nie interesuje się zbytnio mocno piłką ligową, ale na temat Welsh Premier League zwróciłem uwage ze względu własnie na tego Pana. Doceniam osoby wyszukujące informacje dla ogółu trudno dostępne. Liga ta jest ogólnie przez 99% typerów pomijana i pewnie byłoby tak dalej gdyby nie treściwe analizy Pana WNN. Może pasją do tej ligi zarazi jeszcze kilka osób i mecz.pl będzie miejscem gdzie o tej niszowej lidze będzie można dowiedzieć się wszystkiego... . WERDER12 - cenie sobie zdanie tej osoby. Porównuje jego typy z tym co proponują niemieccy typerzy i niejednokrotnie jego zdanie jest argumentem który zachęca mnie badź odrzuca od danego typu... Typer roku [tenis ]włodar i Fro - licze się z ich zdaniem z chęcia dodałbym do tego grona vive niestety w tym roku jego aktywność była moim zdaniem bardzo znikoma a szkoda, bo również zawsze jestem ciekawy jego propozycji... Typer roku [sporty zimowe]Kreczmer - za biegi narciarskie, jest to jedyna osoba z która udało mi sie na tym forum wymienic kilka konstruktywnych zdań o tej dyscyplinie. Bardzo dobre analizy. Rivaldinho + Inzaghi78 - za biathlon i to co robi w tym dziale. Troszke niepokojace jest to, że obaj panowie uciekaja w "konkurs" i podaja mniej typów niz w zeszłych sezonach, ale mam nadzieje, że to poprostu chwilowy brak czasu... Typer roku [siatkówka]Wojtas - za propozycje z ligi włoskiej, krótko treściwie ale przekonująco. Korver + Misiek - za całokształt. Zdanie tych Panów jest dla mnie bardzo istotnym czynnikiem przy wyborze danego typu i zawsze sie z nim licze. Typer roku [sporty motorowe]drfocus - za WRC. Nie było tego co rpawda zbyt wiele, ale może bedzie to dobry "motywator", żeby w nastepnym roku napisał troszke więcej. Typer roku [inne sporty]Valverde - za dwa kółka  i kilka naprawde dobrych typó z kolarstwa. Piostar - za snookera i boks, mogło by byc tego troche więcej co prawda, ale tu doceniam jakość nie ilość. kasparov - raz na jakiś czas pojawiał się w różnych tematach (lekka, K1 itp.) i dawał cos ciekawego. podstawek87 - jego osoba równiez przewineła się w kilku tematach i została przezemnie zauważona. Złota malina:Prawde mówiąc ze względu na ta kategorie zdecydowałem sie wypowiedziec w tym temacie. Bardzo chciałbym, żeby w ostatecznym głosowaniu pojawiła sie moja nominacja są nią: "KONKURSY w działach tematycznych". W każdym dziale można zauważyć jakiś konkurs gdzie nagroda jest 100-200zł, tytuł jakiegoś "mistrza" czy tez zwykła "pietruszka"... Moim zdaniem przez to forum to z roku na rok traci na swojej wartości. Analiz jest coraz mniej, konkretna polemika na temat typów to już wręcz rzecz niespotykana na tym forum. Moim zdaniem do niczego dobrego to nie prowadzi. Przykładów jest sporo choćby w "sportach motorowych", w tym sezonie zostało napisane z 20 normalnych postów pozostałe to konkurs... a jak było w poprzednich latach? Wszystko jest dla ludzi konkursy też, ale ich ogrom jest zmorą tego forum i moim zdaniem powoli je wyniszcza, dlatego moja nominacja jest taka a nie inna...
|
Do góry
|
|
|
|
#3572508 - 20/12/2009 06:28
[Re: haczyk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Typer roku: Szewa - za to że pokazał drogę w temacie 'laying correct score', widać, że ma pomysły włodar - ciekawe typy, opisy, stara szkoła Typer roku [piłka nożna]To ktoś tu jeszcze typuje piłkę nożną?? WERDER12 - gdyby w temacie o każdej lidze był chociaż jeden taki WERDER12 to by było bardzo dobrze Typer roku [tenis ]włodar - pewniak, uzasadnienie wyżej Typer roku [koszykówka]Raffie - super gościu, udziela się, skrobie opisy, oby tak dalej Typer roku [US Sports]Skiper - posiada niebagatelną wiedzę, no i pisze wyczerpujące posty Typer roku [sporty zimowe]Rivaldinho, AG, podstawek87 - za to co robią w temacie o biathlonie, palce lizać Typer roku [sporty motorowe]mopsiq - bo wygrał konkurs F1 (nic innego sie w tym dziale nie dzieje) Typer roku [wyścigi konne]skunks, cigar - robią konsekwentnie swoje i za to tym panom chwała czyzyk - nie typer, a trader, ale że nie ma kategorii dla tradera to nominuję go tutaj, na pewno wielu osobom otworzył oczy Pokerzysta roku:rafal08 - wszystko już zostało napisane, imponujące wyniki Moderator roku:rafal08, Goget - wzorowo prowadzą swoje działy Odkrycie roku:Raffie - patrz wyżej Tekst roku:Na pewno ktoś z pamiętnego tematu o dziwkach  Niestety moderatorzy nas go pozbawili Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt *amkwish - bo zmienił front i nagle stanął po stronie kibiców w kultowym temacie  a tak na poważnie to trudno wyobrazić sobie forum bez amk i jego ciętych postów
|
Do góry
|
|
|
|
#3572531 - 20/12/2009 06:33
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2003
|
Tylko jedna nominacja
Typer roku: Wychowany Na Nalewce
Old school.Miałem przyjemność współpracować z tym Panem lata temu i widzę, że ciągle nie spuszcza z tonu. Świetna robota.
|
Do góry
|
|
|
|
#3573984 - 21/12/2009 02:04
[Re: mario 88]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Jak będzie dalej takie zainteresowanie nominacjami to ta edycja będzie chyba ostatnia. Trochę szkoda, że tak niewiele osób potrafi docenić to, jaką dobrą robotę (za darmo!) wykonują niektórzy. Typer roku: Wychowany_Na_Nalewce - za co się nie weźmie, to osiąga bardzo dobre rezultaty, a jeszcze potrafi coś mądrego napisać. Niewiele takich osób tu pozostało Typer roku [tenis ]: włodar, Fro_Lech - typów wprawdzie nie śledzę, ale nominuję ich za wpisy w temacie "sylwetki zawodników". To jest to czego mi było trzeba Typer roku [US Sports]: Skiper - za to, że mu się jeszcze chce dzielić ogromną wiedzą. W zasadzie można to samo napisać co o WNN. Szacunek Typer roku [wyścigi konne]: singspiel - za triumf w trudnym konkursie Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt: [T]-error - mądry facet, wciąż podaje świetne typy, będę go nominował aż do skutku And that's all folks...
|
Do góry
|
|
|
|
#3574092 - 21/12/2009 02:34
[Re: Ghost]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Pokerzysta roku: Trochę ciężko ocenić bo to od wielu rzeczy zależy. Najlepiej od wysokości wygranych, ale tymi nie wszyscy się chwalą. Więc oprę się na czymś co dało się jakoś policzyć, a więc na rankingu pokerzystów 2009 na forum. Tak więc nominacja: Rafal08Oskar za całokształt: Tu zdecydowanie Rafal08. Ile promocji dla użytkowników forum załatwił. Ile turniejów. Ile dzięki niemu darmowej kasy pokerroomy dały do dyspozycji użytkowników forum. Ciężko by zliczyć, a wszyscy z tego korzystamy. Antymoderator roku: Na quasi rzadko buszuję, w spory się raczej nie angażuję więc nie ma nikogo kogo z czystym sumieniem mógłbym tym mianem wyróżnić. Więc skoro regulamin tego nie zabrania (przynajmniej nie widziałem) to w tej kategorii oddaję głos na użytkownika: Bzyku. Bo fajnie jest mieć jakąś nominację 
|
Do góry
|
|
|
|
#3574284 - 21/12/2009 03:55
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/01/2008
|
Coś wrzucę od siebie w tematach,które przynajmniej trochę śledzę: Typer roku[piłka ręczna]: nawoj - za spokój i oddanie ręcznej całego serca,o analizy od niego ciężko,ale o trafne komentarze już prędzej przemekwn - dobry początek sezonu naszej ligi,niestety gdzieś się zawieruszył w trakcie,może zniechęciła go cisza w temacie drfocus - jak chce to potrafi wrzucić coś ciekawego Typer roku[siatkówka]: Korver - duża znajomość niemieckich lig Typer roku  : Trewor - bardzo fajnie czyta mi się jego teksty o polskiej lidze,a że przy okazji typy wchodzą... vonseb - ogólnie duże rozeznanie w ligach europejskich,czasem myślę,że aż za duży rozrzut Ralph - NHL interesuje mnie tyle co wybory do sejmu,ale widzę,że kolega zna się na rzeczy Fab - jak wyżej Typer roku[sporty zimowe]: Kreczmer - widać,że gość zna biegi narciarskie Typer roku[inne sporty]: retoox - za znajomość niszowych(z polskiego punktu widzenia) sportów i ciągłą aktywność mimo nikłego odzewu innych użytkowników(tu pierwszy biję się w piersi bo krykiet,bandy,waterpolo czy lekka to akurat moje ulubione sporty) Big Ben - lekkoatletyka jest dla niego lekka Moderator roku: retoox - za opanowanie szerokiego wachlarza sportów zwanych innymi Piostar - za wymagające czujności opanowanie QC vonseb - za prowadzenie sporej liczby tematów lig hokejowych i konkursu
|
Do góry
|
|
|
|
#3574372 - 21/12/2009 04:44
[Re: travis]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Typer roku: Szewa - za to, że pokazał jak zrobić 'coś z niczego'.
Typer roku [piłka nożna] : 19marcin08 - zawsze zaglądam do jego tematu, czasami podbiorę jakiś kupon z kopanej. WNN - za pasję i upór w prowadzeniu tematu o walijskiej
Typer roku [tenis ] : włodar - za skuteczność, bo pograć mniejsze turnieje ciężko
Typer roku [koszykówka] : Raffie - wyniki póki co niezbyt, ale jestem pewien, że za jakiś czas wyjdzie na swoje. Konsekwencją odrobi minus.
Typer roku [sporty zimowe] : Riva + Inzaghi76 ten duet raczej poza konkurencją, duża znajomość tematu
Typer roku [siatkówka] : Wielu narzeka na działy na mecz.pl, jednak siatka myślę dość przyzwoicie wygląda. Jeżeli miałbym już nominować kogoś to Miska, głównie za wkład, jednakże jest to oskar za całoroczną działalność, a jak wiadomo Miśka długo z nami nie było.
Odkrycie roku: Raffie - znacząco ożywił dział koszykarski
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt * onda - każdy jego post czyta się z ciekawością i uśmiechem na twarzy
|
Do góry
|
|
|
|
#3574580 - 21/12/2009 06:40
[Re: piana]
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Typer roku: Szewa - coś podobne do tego co kiedyś prowadził @kurson, bardzo ciekawe i co najważniejsze dochodowe. Typer roku [sporty zimowe]: Riva + Inzaghi86 - biathlon Typer roku [siatkówka] : Wojtas i Korver - za to, że im się chce parę razy coś skrobnąć i przy okazji coś trafić :), poprowadzić dyskusję na przyzwoitym poziomie  Typer roku [inne sporty] : retoox - piłka nożna plażowa... itd,itd. Duże pojęcie w wielu 'egzotycznych' dyscyplinach sportowych Odkrycie roku: Raffie - koszykówka Darwin - siatkówka
|
Do góry
|
|
|
|
#3574749 - 21/12/2009 18:12
[Re: kulpa]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Typer roku 19marcin08 - głównie za temat w EPP, naprawdę ciężko jest taki czas prezentować równy poziom, a przede wszystkim za wytrwałość i trzymanie się założeń, niestety tego mi zawsze brakuje. Typer roku [piłka nożna] Prem - wiadomo kto tam króluje (czyli WNN) jedna chciałbym wyróżnić Prema, który szkoda że tak rzadko się udziela, jednak bardzo lubię czytać jego ciekawe opisy i typy. Typer roku [tenis ] włodar - ciężko obiektywnie znaleźć kogokolwiek komu chce się jeszcze pisać o tenisie, niestety każdy woli (w tym i ja) woli analizować w zaciszu. Typer roku [koszykówka] jarko_33 - staram się łowić każde jego słowo dotyczące koszykówki, żałuje że rzadko kiedy pisze w dziale, a częściej na QC i muszę się przekopywać przez stos innych pierdół zanim dotrę do jego wypowiedzi. Typer roku [hokej ] - tutaj nie chciałbym nikogo wyróżniać, gdyż większość i tak hokeja podaje w formie tematu PP lub konkursów. Typer roku [US Sports] Skiper - głównie za wiedzę jaką posiada o NBA. Typer roku [sporty zimowe] Rivaldinho - wiadomo za robotę jaką robi w biathlonie, reszta działów ze sportów zimowych leży. Typer roku [sporty motorowe] drfocus - chyba jego teksty o WRC najbardziej wryły mi się w pamięć. Typer roku [tor żużlowy] Krajan - niby nie piszę analiz, ale póki prowadził temat to lubiłem pograć te jego peffki żużlowe. Typer roku [piłka ręczna] travis - mądry facet i widać że ma wiedzę i pojęcie o tym sporcie, to się ceni. Typer roku [siatkówka] Wojtas - tu miałem mały problem kogo wybrać, bo jakby nie było kilka osób znających się na rzeczy na forum mamy. Typer roku [wyścigi konne] - nie wiem czy choćby jeden raz zajrzałem do tego działu. Typer roku [inne sporty] - niestety mało osób piszę o pozostałych sportach, czasami sam skrobnę ale i tak za mało aby się wyróźnić  (żart) Pokerzysta roku: rafal08 - jego pomocy w dziale pokera nie da się zmierzyć i wycenić, nasi gracze powinni dziękować że mamy taką osobę na forum Moderator roku: - nie mnie oceniać kolegów moderatorów Odkrycie roku: onda - niby jest na forum kawał czasu, ale jakoś wcześniej mniej zauważałem jego osobę, po osobistym spotkaniu i spędzeniu paru chwil, często korzystam z jego typków, niestety pisanych prawie wyłącznie na quasi. Tekst roku: siwy212 - za tekst na zlocie, niestety aby w pełni zrozumieć powagę sytuacji trzeba było tam być w tym momencie - a było Nas trzech Conrad, ja i siwy który rzucić tekst do Artka poszukującego rozpoczliwie grilla "Artek na h..u..j.. Ci grill, rozpalaj" - prawie płakałem wtedy  (sorry za przekleństwo). Złota malina: bet4life - ma wiedzę którą mógłby znakomicie wykorzystać dla dobra forum, niestety buta i chamstwo górowało w tym roku nad wiedzą. Może w tym roku się to zmieni, choć niby już 5 razy odchodził od Nas. Antymoderator roku: - nie mnie oceniać kolegów moderatorów Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt - Fro niby nieobecny, a zwykle jest, niby nie widać co robi, a robi ogrom.
|
Do góry
|
|
|
|
#3574932 - 22/12/2009 00:08
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2006
|
typer roq - szewa typer pilka nozna : Mcdziarz/WNN - zawsze fajne infa miał z ligi polskiej ;] typer siatka - korver typer tenis - wlodar antymoderator - oli - jak to mówi Szostek za nie konsekwencję.. ;] złota malina : amkwish - straszny z niego bufon a takze jego przydupasy - za jaranie się jego panną i jeszcze kilka rzeczy.. .;[
|
Do góry
|
|
|
|
#3574967 - 22/12/2009 01:05
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
Typer roku: 19marcin08, włodarTyper roku [piłka nożna]: 19marcin08 - swietny temat w epp  Typer roku  : włodar - ogromna wiedza 'chellengerowa'  Złota malina: Conrad - wystarczy sprawdzic temat o polityce  Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt ELDORADO - inteligentny czlowiek, dobry inwestor 
|
Do góry
|
|
|
|
#3574968 - 22/12/2009 01:07
[Re: Piostar]
|
Luc Nilis
Meldunek: 18/10/2007
|
Typer roku szewa , pokazał ze z mikro kursow da sie zyc.
Typer roku [piłka nożna] WNN - klasa typy
Typer roku [tenis ] Fro - od lat swietna forma tego Pana. Typer roku [koszykówka] - Raffie , aktywnosc i wiedza.
Typer roku [hokej ] - Lemex - bardzo dobry typer, spory zasob wiedzy.
Typer roku [US Sports] Skiper - podobnie jak Fro wysoka forma od lat, kopalnia wiedzy.
Typer roku [sporty zimowe] Rivaldinho - ikona sportow zimowych na forum.
Typer roku [sporty motorowe] - mopsiq, wygrał konkurs wiec niech ma, spora wiedza w temacie.
Typer roku [tor żużlowy] - buszmen, ikona zuzla na forum.
Typer roku [piłka ręczna] ... Typer roku [siatkówka] - Giertyszek - prowadzi i moderuje dział, podaje typy, ma wiedze.
Typer roku [wyścigi konne] - ...
Typer roku [inne sporty] - ...
Pokerzysta roku: rafal08 - zawsze pomocny i otwarty, wielka praca w dziale.
Moderator roku: - rafał08
Odkrycie roku: onda - tak jak mowi Piostar, od dawna na forum a teraz sie ujawnił, extra facet.
Tekst roku: ...
Złota malina: ...
Antymoderator roku: - ...
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt - Fro - juz dawno powinien ja dostac.
|
Do góry
|
|
|
|
#3574978 - 22/12/2009 01:26
[Re: ice18]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Kategorie:Typer roku [tenis ] włodar i Fro_Lech duza wiedza i szczegolowe analizy, widac ze chlopaki maja pojecie o tym o czym pisza Typer roku [koszykówka] Raffie za obszerne prowadzenie dzialu ligi polskiej Typer roku [hokej ] Trewor za lige polska i dokladne analizy, vonseb za caloksztalt tego dzialu i spora wiedze , Gobel tak na zachete  bo wiele razy staral sie wspomagac wyzej wymieniona dwojke Typer roku [sporty zimowe] tutaj nie mam zadnych watpliwosci ale moze dlatego ze ten dzial jest mi najblizszy ... Riva moj odwieczny "rywal" w biatlonie i jedyny czlowiek ktory w tej dyscyplinie ktory potrafi odwiesc mnie od typu do ktorego mam przekonanie  Ogromna wiedza poparta wieloletnim doswiadczeniem, nie wszsycy wiedza ile ten chlopak jesli ma czas potrafi rzeczy analizowac wybierajac taki a nie inny typ do zagrania. Wielki motywator dla mnie by stac sie lepszym i probowac mu dorownac ... Typer roku [tor żużlowy] tutaj jest kilku ciekawych typerow ale najbardziej tresciwie moim zdaniem pisze kadusTyper roku [piłka ręczna] tutaj travis i przemekwn jedyni ktorzy przykladali sie do analiz wybranych spotkan i chcialo im sie cokolwiek napisac poza suchym typem Typer roku [siatkówka] Misiek , Korver, Wojtas nie potrafie rozstrzygnac ktory z tej trojki jest najlepszy a moim zdaniem wszyscy zasluguja na pochwaly za wklad w ten dzial W tym dziale jeszcze dwie nominacje jako ze mocno sie rozwija ten dzial pod katem ciekawych analiz : Krystian i Darwin glownie za polska lige kobitek Typer roku [inne sporty] retoox chyba najbardziej obeznany we wszystkich pokreconych dziedzinach sportu W kategoriach w ktorych nietypowalem nie mam kompletnie pomyslu kogo wybrac, bo albo bardzo rzadko tam zagladam albo wcale... Zlotej maliny nie bedzie bo ida Swieta Tylko jedna prosba: Conrad troche wiecej obiektywizmu i zachowania godnego admina tego forum. W tym roku bylem w szoku jak czytalem jakich wulgaryzmow uzywasz w odniesieniu do innych forumowiczow, pamietasz moze tekst bodajze do Rysia Ochudzkiego zeby "ciagnal laske Jarusiowi "  no comment  Tak czy inaczej to nie jest moja nominacja tylko skromna prosba... Wesolych Swiat 
|
Do góry
|
|
|
|
#3574980 - 22/12/2009 01:31
[Re: Inzaghi78]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/02/2008
|
zlota malina- amkwish, za swiatopogląd i onda- za te jego winka, jak się go czyta na forum to ma się wrażenie, ze to jakiś profesor, degustator :| irytuje mnie
|
Do góry
|
|
|
|
#3574991 - 22/12/2009 01:50
[Re: cobra]
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
Typer roku [piłka nożna] WNN - jako przedstawiciel rozgrywek niszowych, nie mógłbym zagłosować inaczej. Bo najfajniej czyta się o czymś, co nieznane  Typer roku [tor żużlowy] - Elbsi, do momentu gdy obserwowałem jego PP, był zadziwiający. Moderator roku: - rafał08Odkrycie roku: bet4life - w sezonie kilka nieścisłości mu wygarnąłem, ale z nim mógłbym o tenisie zawsze pogadać. Złota malina: dla wszystkich tych, którzy doprowadzili forum do stanu obecnego. O czym piszę? O tym, że forum o największym typerskim potencjale stało się jeb.. krainą nieobiektywnych piżdzielskich i popaprańskich potyczek i qc. Polecam zerknąć co się dzieje u konkurencji i przestać żyć przeszłością. Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt - Fro, bratnia tenisowa dusza.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|