Witam.
Jako ze jest to dzial sports indsider - czyli poniekad zwiazany z zarabianiem na bukmacherce - proponowalby dokonanie zmiany.
Naleza sie duze podziekowania adminowi forum - Conradowi - ze przez te pare lat prowadzi te forum. Z lepszym badz gorszym skutkeim ale prowadzi. Zmiany sie ciagle dokonuja, oprogramowanie jakies tam ciagle nowe powstaje itp. - juz nie ma naglego wylaczania forum bez powiadomiania uzytkownikow gdy jest backup itp.
I to sie chwali.
Ja bym jednak proponowal dokonac bardzo gruntownej zmiany - jesli chodzi o Private Picks.
I w zwiazku z tym chcialbym usklyszec opinie osob. Do tej pory dzial Private Picks to jest po prostu jeden wielki poligon i w tej kwestii przez te pare lat sie niestety - ale nic nie zmienilo. Tam jest mieszanka ludzi naprawde odwalajacych super robote, podchodzacych bardzo powaznie do typowania, analizujac bardzo dokladnie swoje kupony. Jest tez grupa ludzi (mzoe dzieciakow) - ktorzy sobie po prostu jaja robia. Istnienie mnostwo tematow typu: mam 2 zlote - ciekawe co z tego zrobie, jakies tasiemce i inne takie rozne rzeczy nie majace zwiazku z bukmacherka.
Ponadto - sa osoby, ktore tym sie odrozniaja od innych, ze w swoich tematach podaja pare najistotniejszych slow, ktore powoduja, ze graja ten typ. To jest cholernie istotna informacja - bo jesli ja widze suchy typ i takich suchych typow jest 95% - to jaka to ma wartosc?
Duza ilosc podaje w ogole typy bez zadnych stawek - nie maja zadnego budzetu - jada z suchym suchymi typami w ogole nie grajac w realu tego. Jak uzytkownik tego forum moze z tego smietnika skorzystac?
Dla mnie w chwili obecnej dzial private picks jest jedna wielka pomylka - jesli chodzi o podawane typy - i mysle ze warto cos z tym zrobic.
Moja propozycja jest taka:
- stworzyc (mysle, ze to jest dobra ilosc) - 3 dzialy na forum - nazwac je ligami typerskimi.
3 liga - tu zaczynaja wszyscy poczatkujacy. Ci co nie podaja budzetu i za ile graja - nie maja wstepu do ligi 2-giej. Tu nie widze koniecznosci podawania opisow do typow.
Np. dobra skutecznosc przez 3 miesiace - awans do 2-giej ligi.
2 liga
typy podawane, ktore sa dostepne ogolnie i mozna zagrac minimum na 1 godzine przed meczem. Typy koniecznie z budzetem i stawkowaniem - albo z zaproponowanym przez typera systemem gry. Pociagowcy nie maja wjazdu do tego dzialu (w sensie, ze tworza pociagi z AKO 30 systematycznie - od czasu do czasu mozna cos takiego dawac jak ma sie podstawy - ale nie zeby to bylo regula).
W tej lidze bylyby osoby, ktore wyrozniaja sie skutecznoscia i trafnoscia analiz - znajace sie po prostu na sporcie itp. i wiedzace kiedy warto dana kombinacje zagrac a kiedy nie. Tutaj nastepowalby awans z tej ligi wedlug pewnych okreslonych zasad - do ligi 1-szej.
1 liga
to samo co 2 liga, ale dla osob ktore w dluzszym czasie wykazaly sie dobra skutecznoscia.
Chodzi o to, zeby takie reguly wymyslec, zeby z 3-ciej ligi do 1-szej nie przejsc na farcie.
I co dodatkowo - liga 1-sza powinna gratyfikowac dobrych typerow za ich prace. Jak to zrobic? Sie pomysli i wyjdzie to w praktyce.
To sa tylko moje propozycje - ciekawy jestem co na to powie admin tego forum - Conrad - i czy to nie burzyloby jego interesow z poszczegolnymi bukmacherami, z ktorymi ma podpisane umowy o referal itp.
Prosilbym najpierw o wypowiedz administratora - co on na ten temat sadzi - a potem wypowiedzi reszty graczy.
Dziekuje. Do uslyszenia