Strona 3 z 13 < 1 2 3 4 5 ... 12 13 >
Opcje tematu
#398081 - 20/09/2005 08:12 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
GregVeB Offline
veteran

Meldunek: 15/08/2004
erazm takie to smieszne jak z koziej dupy traba

Do góry
Bonus: Unibet
#398082 - 20/09/2005 08:18 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Quote:

żeby mieć popularność za granicą powinnismy zrobić "English Zone" gdzie byłaby dyskusja o naszej lidze ale w języku angielskim...skąd ja to znam jak nei mogę poczytać żadnego forum holenderskiego albo w skandynawii...

W pelni popieram - czegos takiego napewno brakuje na tym forum.

Do góry
#398083 - 20/09/2005 08:27 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
tak tak swietny pomysl, nalezy szybko temat o naszej lidze zrobic w jezyku angielskim, tyle tam ciekawostek ze jak zobacza ten temat np Wlosi to ocipiejaja z zachwytu i zaczna sie odwdzieczac "ustawkami" z Serie C po zajefajnych kursach
mysle ze caly SP w obecnej formie to lakomy kasek dla calej Europy

badzcie powazni Panowie.
trzeba chyba najpierw uzdrowic to co jest, a dopiero pozniej rozszerzac.
pomysl z podzialem na lepszych i ciut gorszych wcale nie jest taki zly jak niektorzy tu pisza, zmusi do myslenia nad tym co sie pisze i wyeliminuje krzykaczy.
Pomysl Bzyka z nowym uszeregowaniem dzialow tez wprowadzi wiele porzadku.

Do góry
#398084 - 20/09/2005 09:00 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
za dużo politykujecie
konkrety:
kto w 1 lidze w STADIONIE?
no szybko, lista

Do góry
#398085 - 20/09/2005 09:22 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Ares96. Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2005
Quote:

za dużo politykujecie
konkrety:
kto w 1 lidze w STADIONIE?
no szybko, lista

Jak dla mnie tylko i wyłącznie 2 osoby:

kost0 i Formic, z dużą przewagą kost0 nad pozostałymi. Reszta zaczyna od 3 ligi. Dlaczego ?! Gdyz piszą o rzeczach o których inni nie maja wiekszego pojęcia, lub mam to dostępne po jednym kliknieciu w prosty link.

Do góry
#398086 - 20/09/2005 09:53 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

moze zbyt drastycznie podchodzisz do temtu ale masz wiele racji,
jednak dwoch to troche malo ja znalazlbym jeszcze kilku ktorych wg mnie nie moznaby pominac,

Do góry
#398087 - 20/09/2005 10:10 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
Quote:

tak tak swietny pomysl, nalezy szybko temat o naszej lidze zrobic w jezyku angielskim, tyle tam ciekawostek ze jak zobacza ten temat np Wlosi to ocipiejaja z zachwytu i zaczna sie odwdzieczac "ustawkami" z Serie C po zajefajnych kursach
mysle ze caly SP w obecnej formie to lakomy kasek dla calej Europy

badzcie powazni Panowie.
trzeba chyba najpierw uzdrowic to co jest, a dopiero pozniej rozszerzac.
pomysl z podzialem na lepszych i ciut gorszych wcale nie jest taki zly jak niektorzy tu pisza, zmusi do myslenia nad tym co sie pisze i wyeliminuje krzykaczy.
Pomysl Bzyka z nowym uszeregowaniem dzialow tez wprowadzi wiele porzadku.

Biszop..ja nie miałem na myśli przestawiania działu o polskiej lidze na język angielski..ale powstanie takiego działu w którym jakiś "obcy";) mógłby zadać pytanie typu "any info about Legia..please Polish friends"
przecież to nic nie kosztuje żeby założyć taki dział..bo w chwili obecnej żaden obcokrajowiec nei znający polskiego nie zajrzy tutaj nawet na chwilę bo i po co..rzygi pooglądać?

jestem za pomysłem dwóch lig...kost0 Prem Formic itd mieliby swoje miejsce

nowe uszeregowanie działów jak najbardziej..wystarczy spojrzeć na BA gdzie to wlasnie tak jest zrobione

pozdrawiam

aha..i koniecznie nowy dział dla miedzioryta

Do góry
#398088 - 20/09/2005 10:12 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Biszop Offline

wszystko ok
a dzial dla miedzioryta koniecznie, moze jakas nowa przypadlosc i teraz czlonek "staje" mu w druga strone

Do góry
#398089 - 20/09/2005 12:45 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Jestem za tym aby jeden dzial byl English, dzieciaki i tak tam nie bede pisac, bo pewnie i tak nic z tego nie beda rozumiec[jedynie "okej" i "siur" ].

Oraz przeciwny jestem aby wprowadzac podzialy na forum na lepszych i gorszych, a odnosnie samych analiz to za przeproszeniem one gowno daja gdy typ nie wchodzi, a jesli ktos uwaza, ze analiza go broni ze typ nie wszedl to nie ma pojecia o robieniu

Do góry
#398090 - 20/09/2005 12:47 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Quote:

Jestem za tym aby jeden dzial byl English, dzieciaki i tak tam nie bede pisac, bo pewnie i tak nic z tego nie beda rozumiec[jedynie "okej" i "siur" ].

Oraz przeciwny jestem aby wprowadzac podzialy na forum na lepszych i gorszych, a odnosnie samych analiz to za przeproszeniem one gowno daja gdy typ nie wchodzi, a jesli ktos uwaza, ze analiza go broni gdy typ nie wszedl to nie ma pojecia o robieniu

Do góry
#398091 - 20/09/2005 13:19 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
[Procek] Offline
enthusiast

Meldunek: 19/09/2005
ja chciałbym aby była mozliwosc edytowania swoich postów :-) byłoby wtedy naprawde dobrze, bo przeciez kazdy ma prawo sie pomylic

Do góry
#398092 - 20/09/2005 13:22 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Quote:

ja chciałbym aby była mozliwosc edytowania swoich postów :-) byłoby wtedy naprawde dobrze, bo przeciez kazdy ma prawo sie pomylic

taka zmiane tez popieram

Do góry
#398093 - 22/09/2005 17:24 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Po pierwsze przepraszam wszystkich za spóźnienie z odpowiedzią z mojej strony. Tak więc do dzieła...

b6, forum utrzymuję z własnej kieszeni, nawet soft był wyjątkowo drogi bo kosztował prawie $1000 co jest dużo jak na oprogramowanie do obsługi forum. Wcześnie home.pl nieźle ze mnie ździerał (bywało 1.500-2.000zł/mies.) co mnie wówczas prawie zbankrutowało, i pomimo takich cen jeszcze bezczelnie do mnie zadzwonili znienacka i powiedzieli, że za 60 sekund wyłączają konto bo jest zbyt aktywne na ich serwerach (a ja na dodatek wtedy byłem jeszcze w Egipcie). Serwer mamy teraz własny i nie dość, że koszta są pod kontrolą i płacę ponad połowę tego co wcześniej, to jeszcze wydajność jest znacznie lepsza.

Zgadzam się, jest tu dużo tematów typu "dzis liga mistrzow, na kogo wyslac kupon za 2zl?" i to jest irytujące. Wcześniej myślałem o stworzeniu bardziej zamkniętego modelu forum, ale ostatecznie wzoruję się na majorwager.com jako najbardziej rozsądnemu przykładowi. Z suchymi typami się w 100% zgadzam. Dla mnie mniej ważne jest co ktoś gra niż DLACZEGO to akurat gra. Według mnie typu bez opisów powinne być kierowane do działu PP. Jeśli chciałbyś się zająć reforma tego działu i wprowadzeniu systemu 3 lig to możemy to zrobić. To by rzeczywiście dodało wartości do tego działu, bo dzisiaj jest to jak blog, taki pamiętnik co kto i kiedy grał, ale bez porównań i wyraźnych statystyk co by pomogło ocenić wszystkich obecnych tam typerów. Możemy też zrobić tak jak wspomniał...

KeeP. Dwa różne działy. Jeden to dotychczasowy blog. A drugi to tylko dla tych co prowadzą statystyki, podają typu min. na godzinę przed rozpoczęciem spotkań, itd. Tak jak mówi Ronaldinho czy bcn1899, typy musiałyby być opisane, bo jednak to jest integralna część obstawiania. Listę typerów też by trzeba było pewnie ograniczyć by znaleźli się tam tylko najlepsi. W każdym bądź razie PP przydałoby się zmienić, bo obecnie razem z Experto jesteśmy zapewne zgodni, że ciężko jest śledzić czyjeś poczynania i na pierwszy rzut oka ocenic kto ma najlepszą skuteczność w dziale PP.

Rivaldinho i Coin wspomnieli o stworzeniu takiej "Rady Nadzorczej" i jest to dobry pomysł. Powinno być kilka czy jeśli trzeba kilkanaście osób, które by nadzorowały system ligowy czy to drugi dział - w którym przypadku rada wybierała by typerów do tego działu. Tak jak mówi Biszop: "Trochę lepsi niż najlepsi!"

Herkules/Coin, też jestem za brakiem pisania w takim dziale przez osoby trzecie. Statystyki powinne wystarczyć. Forum ma możliwości techniczne by tylko pojedyńczym osobom przypisywać prawo do pisania postów w jakimś dziale.

D_M, czasami a nawet często mnie nie ma i po przostu przegapiam różnego rodzaju tematy. Jestem jak najbardziej za pozytywnymi zmianami, i powinna zostać stworzona "starszyzna forum" z osobnym (niewidocznym dla wszystkich) działem, gdzie mogliby wszyscy dyskutować o propozycjach zmian, ulepszeń, itd. Wtedy jeśli grupa dojdzie do porozumienia, że trzeba dokonać zmiany x, to ja od razu to wprowadzam.

Tak jak wspomniał Schranzer, można też podzielić najbardziej popularne działy jak Stadio Piłkarski na mniejsze odłamy. Wtedy można mieć osobny dział np. tylko do piłki brytyjskiej. Też warto przemyśleć, choć technicznie najbardziej brakuje włąśnie opcji pod-działów, dostępna w niektórych innych softach. Schranzer, Bzyku, mich89, Whip i Piomil dobrze mówią o poddziałach, to by znacznie poprawiło organizację działów na forum, ale funkcja ta jest dostępna jedynie jako "hack" i muszę w 100% potwierdzić, że nie wpłynie on negatywnie na bazę danych pod względem przyszłego upgrade'u czy nawet zmiany softu.

wHiTe_StAr, Twój pomysł tak jak kiedyś rozmawialiśmy jest właściwy i proszę osoby związane ze Stadionem Piłkarskim o wprowadzenie tego. Tematów powinno być znacznie więcej, ale każdy odpowiadałby konkretnej kolejce ligowej (według mnie wprowadza to znacznie większy porządek). W ten sposób stare tematy szybko spadają bo przestają być aktualne a aktualne zostają u góry.

Do góry
#398094 - 22/09/2005 18:01 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Można też połączyć te zmiany, bo przecież nie tylko Kort, cz y Stadion potrzebuje tych zmian, ale również PP, w końcu liczna grupa userów odwiedza ten dział. Jeśli te pod-działy mogą spowodować male usterki przy przyszłej zmianie softu, to może lepiej zastosować bezpieczniejsza metode, czyli tak jak Conrad rozmawialiśmy Stadion/Kort jako etykieta a potem działy, ten pomysł nie wydaje się wcale zły i jest bezpieczny.

Pzdr.

Do góry
#398095 - 23/09/2005 11:56 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
Rivaldinho Offline
+

Meldunek: 29/04/2004
Quote:

wHiTe_StAr, Twój pomysł tak jak kiedyś rozmawialiśmy jest właściwy i proszę osoby związane ze Stadionem Piłkarskim o wprowadzenie tego. Tematów powinno być znacznie więcej, ale każdy odpowiadałby konkretnej kolejce ligowej (według mnie wprowadza to znacznie większy porządek). W ten sposób stare tematy szybko spadają bo przestają być aktualne a aktualne zostają u góry.

• Tak, ale ma to sens jedynie wtedy, gdy będą podziały (wzorem np. forum BA), bo inaczej tematów będą dziesiątki (w tym mnóstwo echo-tematów).. i zamiast większego porządku zrobi się jeszcze większy bałagan..

• Do góry
    #398096 - 23/09/2005 12:12 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Rusty Offline
    aka Schranzer

Zgadzam się z Rivaldinho, jeśli chielibyśmy prowadzić te zmiany bez poddziałów no to wywoła się spore zamieszanie i bałagan nieunikniony. Conrad może by tak na próbe spróbować z tym podziałem na działy. Bez konieczności instalacji jakichkolwiek funkcji.

Nie wiem jak widzą to piłkarze ze stadionu, ale można zrobić na wzór BA, nie udzielam się w Stadionie, ale czasem tam zaglądam. Skoro nikt nie wnosi propozycji to może ja zaczne..

Stadion Piłkarski (jako etykieta tak jak Sport i Bukmacherzy, Promocje, Typy i Opinie)
  • Puchary europejskie
  • Mecze reprezentacyjne
  • Liga hiszpańska
  • Liga włoska
  • Liga angielska (ligi na wyspach)
  • Liga niemiecka
  • Liga francuska
  • Ligi skandynawskie
  • Inne

Powinni tutaj na temat tych działów pisać osoby związane ze Stadionem, ja tylko przybliżyłem ten obraz. Gdyby powstały takie działy można by w każdym z nich robić tematy na dana kolejke, wtedy cale forum przeglądałoby się całkiem inaczej.

Co do kortu to nie ma zbyt wiele pracy..

Kort Tenioswy:
  • ATP
  • WTA
  • Ranking Tenisowy
  • Konkurs Tenioswoy

Co do kortu to rozmawiałem z kilka osobami na ircu i właśnie takie poddziały najbardziej odpowiadaja, w sumie nic poza tym nie ma.

Nie wiem jak reszta działów, Lodowisko, Parkiet, US Sports. Może moderatorzy tych działów również chca takich zmian. Reszta mniej znanych dyscyplin i mnie aktywnych działów (wyscigi konne, sporty zimowe, żuzel) można by dalej trzymać w etykiecie " Typy i Opinie".

Conrad może warto spróbować właśnie w taki sposób stworzyć te "poddziały".

Co do reszty zmian (PP) to się nie wypowiadam, bo inicjatywa nie wyszła ode mnie.

Pozdrawiam

• Do góry
    #398097 - 23/09/2005 12:25 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Rusty Offline
    aka Schranzer

Zapomniałem chyba o najważniejszej lidzie.. polskiej

Do góry
    #398098 - 23/09/2005 13:06 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Logan Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
    Zdecydowanie popieram taka konstrukcje w Stadionie.Bez podzialu na poddzialy ligowe zapanowalby za duzy chaos.Powstawaloby w porywach do kilkudziesieciu nowych tematow tygodniowo.Do tego dochodza tematy z poprzedniej kolejki podnoszone do gory przez uzytkownikow chcacych zrobic jakies podsumowanie czy napisac relacje z meczu.

Do góry
    #398099 - 23/09/2005 13:12 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    Goget Offline
    Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
    Podzielam zdanie Schranzera (zresztą pomysł poddziałów na korcie to był mój pomysł ).Jezeli już jesteśmy przy zmianach bez opcji poddziałów to technicznie najlepiej byłoby gdyby wogóle znikł dział Typy i Opinie, ponieważ jest on dość rozbudowany a większość userów zagląda do 3-4 działów sportowych a pozostałe omija i tylko "rozciągają" forum. Gdyby każdy Sport miał swój duży dział na wzór obecnie istniejących "Typy i Opinie" czy "Sport i Bukmacherzy" to każdy miałby możliwość zwinięcia sportów, których nie odwiedza. Postaram się przybliżyć za pomocą drzewka jak ja to widze...

Sport i Bukmacherzy
  • Sport Insiders
  • Świat Bukmacherstwa
  • Promocje - dla mnie dział nieporozumienie... lepiej jakby Conrad stworzył jeden temat i przykleił go w dziale Świat Bukmacherstwa i tam wklejał w osobnych postach informacje o promocjach (oczywiście tylko on miałby możliwośc pisania w tym temacie)

Wizja kolejnych działów :

Piłka Nożna (tutaj najważniejsze żeby ligi jakoś logicznie pogrupować i nie było za dużo działów)
  • Ligi Brytyjskie
  • liga Polska
  • Włochy + Hiszpania + Francja
  • Niemcy + Holandia + Belgia
  • Europa Wschodnia i Środkowa
  • Pozostałe ligi (w tym Skandynawia)
  • Ligi Europejskie i mecze reprezentacyjne

Kort Tenisowy
  • ATP
  • WTA
  • Ranking
  • Konkurs

Lodowisko do hokeja
  • NHL
  • Ligi Europejskie
  • Konkurs (przydałby się jakiś w lodowisku z prawdziwego zdarzenia dostepny dla każdego

Parkiet Koszykarski
  • NBA
  • Ligi Europejskie
  • Ranking - ew. jak ktoś podoła z jego organizacją

USA Sports
  • MLB
  • NFL
  • WNBA + NCAAF
  • Ranking

Sporty Zimowe
  • Skoki Narciarskie
  • Biathlon
  • Narciarstwo alpejskie
  • Pozostałe

Tor Żużlowy
  • Liga Polska
  • Ligi zagraniczne
  • Wyścigi GP

Sporty Halowe (nie ma takie działu a moim zdaniem powinien być)
  • Siatkówka
  • Piłka Ręczna

Pozostałe Sporty
  • Wyścigi konne
  • Formuła 1 + MotoGP
  • boks, golf i mniej popularne sporty

Typy i Opinie
  • Private Picks
  • PP - Grupowa wspólpraca
  • Quasi Chat

Pozostałe działy (Konkursy,Kasyna,Finanse,Pytania,Inne) zostawić bez zmian.

Wiem, że to drzewko trochę długie ale każdy z działów pogrubionych przeze mnie każdy z userów będzie mógł zwinąć. Oczywiście jest to moja propozycja, najlepiej jakby każdy z modów obecnie istniejących działów wypowiedział się jakie poddziały w ich dziale najlepiej im odpowiada...czekam na opinie panowie

• Do góry
    #398100 - 23/09/2005 13:19 Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
    zyziek_ Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
    Goget twój podział wygląda nawet nawet ale w dziale Stadion Piłkarski fatalny błąd , podział np. na Ligi: Europa Środkowa i Wschodnia totalna pomyłka , podzialy na 3 ligi w jednym temacie , no już bardziej ale... lepiej jakby jednak te ligi lepsze w rankingu 1-7 w Europie miały swój oddzielny temat do tego dodatkowy do Ligi Polskiej , aha i żeby nie było podziału na 2 lige angielską czy 2 włoską tylko jako całość Liga Włoska , jeśli chodzi o Hokej to NHL Ligi Europejskie i looz , jeśli chodzi o tenis to też może być jeśli chodzi o sporty halowe to piłka ręczna siatka kosz i lajcik. Sorry że bez podziałki punktowej ale jem obiad

Do góry
    Strona 3 z 13 < 1 2 3 4 5 ... 12 13 >