#398081 - 20/09/2005 08:12
Re: PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM MECZ.PL
|
veteran
Meldunek: 15/08/2004
|
erazm takie to smieszne jak z koziej dupy traba
|
Do góry
|
|
|
|
#398082 - 20/09/2005 08:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/06/2001
|
Quote:
żeby mieć popularność za granicą powinnismy zrobić "English Zone" gdzie byłaby dyskusja o naszej lidze ale w języku angielskim...skąd ja to znam jak nei mogę poczytać żadnego forum holenderskiego albo w skandynawii...
W pelni popieram - czegos takiego napewno brakuje na tym forum.
|
Do góry
|
|
|
|
#398083 - 20/09/2005 08:27
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
tak tak swietny pomysl, nalezy szybko temat o naszej lidze zrobic w jezyku angielskim, tyle tam ciekawostek ze jak zobacza ten temat np Wlosi to ocipiejaja z zachwytu i zaczna sie odwdzieczac "ustawkami" z Serie C po zajefajnych kursach  mysle ze caly SP w obecnej formie to lakomy kasek dla calej Europy  badzcie powazni Panowie. trzeba chyba najpierw uzdrowic to co jest, a dopiero pozniej rozszerzac. pomysl z podzialem na lepszych i ciut gorszych wcale nie jest taki zly jak niektorzy tu pisza, zmusi do myslenia nad tym co sie pisze i wyeliminuje krzykaczy. Pomysl Bzyka z nowym uszeregowaniem dzialow tez wprowadzi wiele porzadku.
|
Do góry
|
|
|
|
#398084 - 20/09/2005 09:00
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
za dużo politykujecie  konkrety: kto w 1 lidze w STADIONIE? no szybko, lista 
|
Do góry
|
|
|
|
#398085 - 20/09/2005 09:22
|
old hand
Meldunek: 14/02/2005
|
Quote:
za dużo politykujecie  konkrety: kto w 1 lidze w STADIONIE? no szybko, lista
Jak dla mnie tylko i wyłącznie 2 osoby:
kost0 i Formic, z dużą przewagą kost0 nad pozostałymi. Reszta zaczyna od 3 ligi. Dlaczego ?! Gdyz piszą o rzeczach o których inni nie maja wiekszego pojęcia, lub mam to dostępne po jednym kliknieciu w prosty link.
|
Do góry
|
|
|
|
#398087 - 20/09/2005 10:10
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
Quote:
tak tak swietny pomysl, nalezy szybko temat o naszej lidze zrobic w jezyku angielskim, tyle tam ciekawostek ze jak zobacza ten temat np Wlosi to ocipiejaja z zachwytu i zaczna sie odwdzieczac "ustawkami" z Serie C po zajefajnych kursach  mysle ze caly SP w obecnej formie to lakomy kasek dla calej Europy 
badzcie powazni Panowie. trzeba chyba najpierw uzdrowic to co jest, a dopiero pozniej rozszerzac. pomysl z podzialem na lepszych i ciut gorszych wcale nie jest taki zly jak niektorzy tu pisza, zmusi do myslenia nad tym co sie pisze i wyeliminuje krzykaczy. Pomysl Bzyka z nowym uszeregowaniem dzialow tez wprowadzi wiele porzadku.
Biszop..ja nie miałem na myśli przestawiania działu o polskiej lidze na język angielski..ale powstanie takiego działu w którym jakiś "obcy";) mógłby zadać pytanie typu "any info about Legia..please Polish friends"  przecież to nic nie kosztuje żeby założyć taki dział..bo w chwili obecnej żaden obcokrajowiec nei znający polskiego nie zajrzy tutaj nawet na chwilę bo i po co..rzygi pooglądać? 
jestem za pomysłem dwóch lig...kost0 Prem Formic itd mieliby swoje miejsce 
nowe uszeregowanie działów jak najbardziej..wystarczy spojrzeć na BA gdzie to wlasnie tak jest zrobione
pozdrawiam
aha..i koniecznie nowy dział dla miedzioryta 
|
Do góry
|
|
|
|
#398090 - 20/09/2005 12:47
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
Jestem za tym aby jeden dzial byl English, dzieciaki i tak tam nie bede pisac, bo pewnie i tak nic z tego nie beda rozumiec[jedynie "okej" i "siur" ].
Oraz przeciwny jestem aby wprowadzac podzialy na forum na lepszych i gorszych, a odnosnie samych analiz to za przeproszeniem one gowno daja gdy typ nie wchodzi, a jesli ktos uwaza, ze analiza go broni gdy typ nie wszedl to nie ma pojecia o robieniu
|
Do góry
|
|
|
|
#398092 - 20/09/2005 13:22
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
ja chciałbym aby była mozliwosc edytowania swoich postów :-) byłoby wtedy naprawde dobrze, bo przeciez kazdy ma prawo sie pomylic
taka zmiane tez popieram 
|
Do góry
|
|
|
|
#398093 - 22/09/2005 17:24
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Po pierwsze przepraszam wszystkich za spóźnienie z odpowiedzią z mojej strony. Tak więc do dzieła...
b6, forum utrzymuję z własnej kieszeni, nawet soft był wyjątkowo drogi bo kosztował prawie $1000 co jest dużo jak na oprogramowanie do obsługi forum. Wcześnie home.pl nieźle ze mnie ździerał (bywało 1.500-2.000zł/mies.) co mnie wówczas prawie zbankrutowało, i pomimo takich cen jeszcze bezczelnie do mnie zadzwonili znienacka i powiedzieli, że za 60 sekund wyłączają konto bo jest zbyt aktywne na ich serwerach (a ja na dodatek wtedy byłem jeszcze w Egipcie). Serwer mamy teraz własny i nie dość, że koszta są pod kontrolą i płacę ponad połowę tego co wcześniej, to jeszcze wydajność jest znacznie lepsza.
Zgadzam się, jest tu dużo tematów typu "dzis liga mistrzow, na kogo wyslac kupon za 2zl?" i to jest irytujące. Wcześniej myślałem o stworzeniu bardziej zamkniętego modelu forum, ale ostatecznie wzoruję się na majorwager.com jako najbardziej rozsądnemu przykładowi. Z suchymi typami się w 100% zgadzam. Dla mnie mniej ważne jest co ktoś gra niż DLACZEGO to akurat gra. Według mnie typu bez opisów powinne być kierowane do działu PP. Jeśli chciałbyś się zająć reforma tego działu i wprowadzeniu systemu 3 lig to możemy to zrobić. To by rzeczywiście dodało wartości do tego działu, bo dzisiaj jest to jak blog, taki pamiętnik co kto i kiedy grał, ale bez porównań i wyraźnych statystyk co by pomogło ocenić wszystkich obecnych tam typerów. Możemy też zrobić tak jak wspomniał...
KeeP. Dwa różne działy. Jeden to dotychczasowy blog. A drugi to tylko dla tych co prowadzą statystyki, podają typu min. na godzinę przed rozpoczęciem spotkań, itd. Tak jak mówi Ronaldinho czy bcn1899, typy musiałyby być opisane, bo jednak to jest integralna część obstawiania. Listę typerów też by trzeba było pewnie ograniczyć by znaleźli się tam tylko najlepsi. W każdym bądź razie PP przydałoby się zmienić, bo obecnie razem z Experto jesteśmy zapewne zgodni, że ciężko jest śledzić czyjeś poczynania i na pierwszy rzut oka ocenic kto ma najlepszą skuteczność w dziale PP.
Rivaldinho i Coin wspomnieli o stworzeniu takiej "Rady Nadzorczej" i jest to dobry pomysł. Powinno być kilka czy jeśli trzeba kilkanaście osób, które by nadzorowały system ligowy czy to drugi dział - w którym przypadku rada wybierała by typerów do tego działu. Tak jak mówi Biszop: "Trochę lepsi niż najlepsi!"
Herkules/Coin, też jestem za brakiem pisania w takim dziale przez osoby trzecie. Statystyki powinne wystarczyć. Forum ma możliwości techniczne by tylko pojedyńczym osobom przypisywać prawo do pisania postów w jakimś dziale.
D_M, czasami a nawet często mnie nie ma i po przostu przegapiam różnego rodzaju tematy. Jestem jak najbardziej za pozytywnymi zmianami, i powinna zostać stworzona "starszyzna forum" z osobnym (niewidocznym dla wszystkich) działem, gdzie mogliby wszyscy dyskutować o propozycjach zmian, ulepszeń, itd. Wtedy jeśli grupa dojdzie do porozumienia, że trzeba dokonać zmiany x, to ja od razu to wprowadzam.
Tak jak wspomniał Schranzer, można też podzielić najbardziej popularne działy jak Stadio Piłkarski na mniejsze odłamy. Wtedy można mieć osobny dział np. tylko do piłki brytyjskiej. Też warto przemyśleć, choć technicznie najbardziej brakuje włąśnie opcji pod-działów, dostępna w niektórych innych softach. Schranzer, Bzyku, mich89, Whip i Piomil dobrze mówią o poddziałach, to by znacznie poprawiło organizację działów na forum, ale funkcja ta jest dostępna jedynie jako "hack" i muszę w 100% potwierdzić, że nie wpłynie on negatywnie na bazę danych pod względem przyszłego upgrade'u czy nawet zmiany softu.
wHiTe_StAr, Twój pomysł tak jak kiedyś rozmawialiśmy jest właściwy i proszę osoby związane ze Stadionem Piłkarskim o wprowadzenie tego. Tematów powinno być znacznie więcej, ale każdy odpowiadałby konkretnej kolejce ligowej (według mnie wprowadza to znacznie większy porządek). W ten sposób stare tematy szybko spadają bo przestają być aktualne a aktualne zostają u góry.
|
Do góry
|
|
|
|
#398095 - 23/09/2005 11:56
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Quote:
wHiTe_StAr, Twój pomysł tak jak kiedyś rozmawialiśmy jest właściwy i proszę osoby związane ze Stadionem Piłkarskim o wprowadzenie tego. Tematów powinno być znacznie więcej, ale każdy odpowiadałby konkretnej kolejce ligowej (według mnie wprowadza to znacznie większy porządek). W ten sposób stare tematy szybko spadają bo przestają być aktualne a aktualne zostają u góry.
Tak, ale ma to sens jedynie wtedy, gdy będą podziały (wzorem np. forum BA), bo inaczej tematów będą dziesiątki (w tym mnóstwo echo-tematów).. i zamiast większego porządku zrobi się jeszcze większy bałagan..
|
Do góry
|
|
|
|
#398096 - 23/09/2005 12:12
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Zgadzam się z Rivaldinho, jeśli chielibyśmy prowadzić te zmiany bez poddziałów no to wywoła się spore zamieszanie i bałagan nieunikniony. Conrad może by tak na próbe spróbować z tym podziałem na działy. Bez konieczności instalacji jakichkolwiek funkcji.
Nie wiem jak widzą to piłkarze ze stadionu, ale można zrobić na wzór BA, nie udzielam się w Stadionie, ale czasem tam zaglądam. Skoro nikt nie wnosi propozycji to może ja zaczne..
Stadion Piłkarski (jako etykieta tak jak Sport i Bukmacherzy, Promocje, Typy i Opinie)
Puchary europejskie Mecze reprezentacyjne Liga hiszpańska Liga włoska Liga angielska (ligi na wyspach) Liga niemiecka Liga francuska Ligi skandynawskie Inne
Powinni tutaj na temat tych działów pisać osoby związane ze Stadionem, ja tylko przybliżyłem ten obraz. Gdyby powstały takie działy można by w każdym z nich robić tematy na dana kolejke, wtedy cale forum przeglądałoby się całkiem inaczej.
Co do kortu to nie ma zbyt wiele pracy..
Kort Tenioswy: ATP WTA Ranking Tenisowy Konkurs Tenioswoy
Co do kortu to rozmawiałem z kilka osobami na ircu i właśnie takie poddziały najbardziej odpowiadaja, w sumie nic poza tym nie ma.
Nie wiem jak reszta działów, Lodowisko, Parkiet, US Sports. Może moderatorzy tych działów również chca takich zmian. Reszta mniej znanych dyscyplin i mnie aktywnych działów (wyscigi konne, sporty zimowe, żuzel) można by dalej trzymać w etykiecie " Typy i Opinie".
Conrad może warto spróbować właśnie w taki sposób stworzyć te "poddziały".
Co do reszty zmian (PP) to się nie wypowiadam, bo inicjatywa nie wyszła ode mnie.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#398099 - 23/09/2005 13:12
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003