Strona 14 z 17 < 1 2 ... 12 13 14 15 16 17 >
Opcje tematu
#3881087 - 20/05/2010 18:24 Re: Kibice [2] [Re: ultra1978]
zostać modem_MLS Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2006
Nic nie myślę tylko pytam, bo tutaj na forum można wyczytać że w Polsce na stadionach to sama hołota, a na zachodzie Europy zajebiści kibice. Upchnęli kosę chyba jakiemuś Arabowi na targu warzywnym w Barcelonie. Akurat im dalej na zachód tym poziom chuligański wyższy. Rzucenie kuflem, przewrócenie kosza na śmieci, albo obraźliwe okrzyki - to wszystko na co ich stać. Wystarczy popatrzeć na tych typków z polskiej tv, wielkie gwiazdy Conrado jakiś tam i Paollo fan Interu laugh

Do góry
Bonus: Unibet
#3884676 - 22/05/2010 06:08 Re: Kibice [2] [Re: zostać modem_MLS]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2007
Originally Posted By: zostać modem_MLS
Nic nie myślę tylko pytam, bo tutaj na forum można wyczytać że w Polsce na stadionach to sama hołota, a na zachodzie Europy zajebiści kibice. Upchnęli kosę chyba jakiemuś Arabowi na targu warzywnym w Barcelonie. Akurat im dalej na zachód tym poziom chuligański wyższy. Rzucenie kuflem, przewrócenie kosza na śmieci, albo obraźliwe okrzyki - to wszystko na co ich stać. Wystarczy popatrzeć na tych typków z polskiej tv, wielkie gwiazdy Conrado jakiś tam i Paollo fan Interu laugh

Nie łapę stwierdzenia hołota bo kiedyś jeździłem na mecze z obywatelami co taśmą klejąca sobie buty na wyjazdy sklejali i byli 100% razy ciekawszymi osobnikami niż pokolenie mamusia da na mega-bluzę 300złotych a tatuś na buty casual 500.
Nie wiem po co drwić z kibiców angielskich skoro kiedyś tacy "headhunters" skalpowali kibiców Totenhamu. Jeżeli imponują ci bandyci to fakt im dalej na wschód tym bardziej po głowach skaczą czy rakietnicą mieszkanie podpalą.
BN chyba skasowali jakiegoś turystę w koszulce Hiszpanii z dopiskiem Raul na plecach ale to było dawno temu.

Do góry
#3886302 - 23/05/2010 03:58 Re: Kibice [2] [Re: ultra1978]
zostać modem_MLS Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2006
Można by pisać i pisać na ten temat. A mi tylko chodziło o to, że stawiani za wzór do naśladowania przez wielu,(choćby z tego forum) kibice z zachodu wcale tacy grzeczni nie są. Miałem na myśli zamieszki w Barcelonie po zdobyciu mistrzostwa. Chyba coś koło setki zatrzymanych, jeszcze więcej rannych. A w Polsce jakieś drobne incydenty w porównaniu do tego i już wielka afera.

Kibice angielscy, to kibice angielscy i to oni zaczynali zabawę w kibicowanie, więc i dużo krajów od nich czerpało wzorce. Ale to co było u nich jakieś 25-30 lat temu już nie wróci, tak samo jak w Polsce już nigdy nie wrócą lata 90. Choćby idiotyczne listy imienne, do tego musisz się często uśmiechać do kamerki z dowodem w ręku. Specjalne komórki policji, które zajmują się grupami kibiców i sobie tak za drużyną X jeżdżą po całej Polsce za pieniądze podatników. Pełna inwigilacja. Teraz jadąc na mecz zorganizowaną grupą w 90% przypadków masz lepszą obstawę niż niejedni oficjele. Nie podoba mi się to, ale będzie jeszcze gorzej. Zazdroszczę tym, którzy kibicowali w latach 90, ja te historie znam głównie z opowiadań, przełom wieków już bardziej kojarzę.

Najgorsze w tym wszystkim jest wizja przyszłości. Takiej jak właśnie to widzą ludziki z ITI, zrobienie ze stadionów multipleksów. Przyjdzie sobie klient, kupi popcorn, usiądzie wygodnie, w przerwie kupi szalik. No bo przecież to taki fajny gadżet. Wyjdzie ze stadionu i akurat na osiedlu dostanie po głowie za ten szalik i będzie bardzo zdziwiony. Ale co tam 30 zł to nie majątek, kupię sobie nowy za 2 tygodnie. Gorsza ta śliwa pod okiem, jak ja się w korporacji w poniedziałek rano pokażę. Nie pomyśli że stracił barwy, tylko że okradli go z 30 złotych i jeszcze pobili, dla niego pewnie ten szalik żadnej innej wartości nie miał niż tyle za ile go kupił.

Z jednej strony fajnie patrzeć na te nowo powstające stadiony,a z drugiej trochę żal tych starych, tam był klimat, było czuć historię i ducha tych miejsc. A teraz np w takich Kielcach można sobie kupić kiełbaskę z mikrofali laugh

Ach to EURO, że też nam takiego psikusa zrobili i przyznali...

Do góry
#3886485 - 23/05/2010 06:33 Re: Kibice [2] [Re: zostać modem_MLS]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Originally Posted By: zostać modem_MLS
Można by pisać i pisać na ten temat. A mi tylko chodziło o to, że stawiani za wzór do naśladowania przez wielu,(choćby z tego forum) kibice z zachodu wcale tacy grzeczni nie są. Miałem na myśli zamieszki w Barcelonie po zdobyciu mistrzostwa. Chyba coś koło setki zatrzymanych, jeszcze więcej rannych. A w Polsce jakieś drobne incydenty w porównaniu do tego i już wielka afera.

Kibice angielscy, to kibice angielscy i to oni zaczynali zabawę w kibicowanie, więc i dużo krajów od nich czerpało wzorce. Ale to co było u nich jakieś 25-30 lat temu już nie wróci, tak samo jak w Polsce już nigdy nie wrócą lata 90. Choćby idiotyczne listy imienne, do tego musisz się często uśmiechać do kamerki z dowodem w ręku. Specjalne komórki policji, które zajmują się grupami kibiców i sobie tak za drużyną X jeżdżą po całej Polsce za pieniądze podatników. Pełna inwigilacja. Teraz jadąc na mecz zorganizowaną grupą w 90% przypadków masz lepszą obstawę niż niejedni oficjele. Nie podoba mi się to, ale będzie jeszcze gorzej. Zazdroszczę tym, którzy kibicowali w latach 90, ja te historie znam głównie z opowiadań, przełom wieków już bardziej kojarzę.

Najgorsze w tym wszystkim jest wizja przyszłości. Takiej jak właśnie to widzą ludziki z ITI, zrobienie ze stadionów multipleksów. Przyjdzie sobie klient, kupi popcorn, usiądzie wygodnie, w przerwie kupi szalik. No bo przecież to taki fajny gadżet. Wyjdzie ze stadionu i akurat na osiedlu dostanie po głowie za ten szalik i będzie bardzo zdziwiony. Ale co tam 30 zł to nie majątek, kupię sobie nowy za 2 tygodnie. Gorsza ta śliwa pod okiem, jak ja się w korporacji w poniedziałek rano pokażę. Nie pomyśli że stracił barwy, tylko że okradli go z 30 złotych i jeszcze pobili, dla niego pewnie ten szalik żadnej innej wartości nie miał niż tyle za ile go kupił.

Z jednej strony fajnie patrzeć na te nowo powstające stadiony,a z drugiej trochę żal tych starych, tam był klimat, było czuć historię i ducha tych miejsc. A teraz np w takich Kielcach można sobie kupić kiełbaskę z mikrofali laugh

Ach to EURO, że też nam takiego psikusa zrobili i przyznali...

nie wiem komu kibicujesz,gdzie bywales , co przezyles ale czujesz ducha kibica , SZACUN piwo

Do góry
#3886820 - 23/05/2010 18:55 Re: Kibice [2] [Re: craax]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Wszędzie jest tak samo, a to że na zachodzie poziom piłki jest na tyle wysoki że media nie robią z każdej awantury wielkiego halo to inna kwestia
U nas przeciętny obywatel myśli mecz=zadyma bo kwestie sportowe są tak mizerne że nie ma o czym pisać lepiej szukać sensacji na trybunach baaa po za nimi, przecież awantury stadionowe już dawno wyszły z mody smile

Do góry
#3916679 - 08/06/2010 09:56 Re: Kibice [2] [Re: royalflush]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
troche nie w temat, ale bylo tu duzo rozmow o tym a mianowicie o stadionie Legii tongue

wczoraj odbyl sie test oswietlenia nowego stadionu... cos niesamowitego, musicie to zobaczyc, a ja nie moge sie doczekac kiedy to zobacze na wlasne oczy shocked
zdjecia:
http://legia.com/www/index.php?gal=1417

Do góry
#3916686 - 08/06/2010 14:17 Re: Kibice [2] [Re: xqwzts]
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Originally Posted By: xqwzts
troche nie w temat, ale bylo tu duzo rozmow o tym a mianowicie o stadionie Legii tongue

wczoraj odbyl sie test oswietlenia nowego stadionu... cos niesamowitego, musicie to zobaczyc, a ja nie moge sie doczekac kiedy to zobacze na wlasne oczy shocked
zdjecia:
http://legia.com/www/index.php?gal=1417

stadion jak stadion , teraz najnowoczesniejszy w Polsce wkrotce podobne powstana w Wawie , Wrocku i Gdansku , poznanskiego nie wymieniłem , bo to tylko wielka przybudówka

a pytanie zasadnicze pozostaje kim go ITI zapełni; odpowiedz nie jest prosta , prawie 2 milionowa aglomeracja wiec piknikow jest tutaj wbród , ale bez sukcesu sportowego oni tam nie przyjdą ,Skorża tego sukcesu im nie zrobi wiec bedzie to tylko po czasie świecące mauzoleum

Do góry
#3916688 - 08/06/2010 14:35 Re: Kibice [2] [Re: ELDORADO]
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
Ze stadionem Lecha sie nie zgodze. Powstal zupełnie od nowa tylko że na miejscu starego. Zadna trybuna nie była przebudowywana. kazda powstala od nowa.

Do góry
#3916702 - 08/06/2010 15:35 Re: Kibice [2] [Re: ziomal-111]
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Originally Posted By: ziomal-111
Ze stadionem Lecha sie nie zgodze. Powstal zupełnie od nowa tylko że na miejscu starego. Zadna trybuna nie była przebudowywana. kazda powstala od nowa.

W 2002 roku rozpoczęto gruntowną modernizację stadionu. Pierwszym etapem było dobudowanie brakującej trybuny, która zamknęła "podkowę" obiektu i zwiększyła jego pojemność o dodatkowe 8124 miejsca. Została ona oddana do użytku w 2004 roku, zaś dwa lata później utworzono nad nią zadaszenie. Równolegle do prac z zadaszeniem przebiegał montaż podgrzewania płyty boiska oraz remont masztów oświetleniowych. W styczniu 2006 roku ruszyła budowa trybuny nr II, powstającej w miejscu dawnego &#8222;kotła&#8221;. Dwie pierwsze kondygnacje zostały ukończone w lutym 2007 roku, zaś trzecia we wrześniu 2008 roku, w wyniku czego pojemność całej trybuny wzrosła do 9000 miejsc. W związku z przyznaniem Polsce i Ukrainie organizacji Euro 2012 władze miasta zadecydowały o zmianie koncepcji architektonicznej stadionu na rzecz obiektu większego, mającego pomieścić ok. 45 tysięcy widzów. Według nowego projektu trybuny nr I i III (boczne) będą trybunami dwukondygnacyjnymi, obie pomieszczą po 13750 widzów. Na trybunie nr I mieścić się będą loże VIP oraz stanowiska komentatorskie, znajdą się w niej również zaplecze dla zawodników i sędziów oraz pomieszczenia klubowe. Trybuna nr III w całości będzie przeznaczona dla kibiców. Wszystkie miejsca na stadionie projektuje się jako siedzące - będą to krzesełka kubełkowe składane, montowane w taki sposób aby zachować przewyższenie minimum 12cm[3].

W porównaniu do wcześniejszej koncepcji architektonicznej zmianom uległ również projekt zadaszenia obiektu - będzie je tworzyć membranowe pokrycie barwy naturalnego jedwabiu, z modularnym podziałem co 9 metrów, dającym wrażenie pofalowania powierzchni. Dach będzie tworzyć spójną całość nad trybunami I, II, i III. Część dachu nad trybuną nr II będzie konstrukcją ruchomą, mającą zapewnić prawidłowe doświetlenie murawy nad tą częścią boiska.

Prace nad trybunami I i III trwają od października 2008 roku i mają zostać zakończone w czerwcu 2010 roku. Na trybunach I, III i na narożnikach zamontowane zostaną krzesełka składane. Stadion będzie miał wówczas pojemność 43 831 miejsc. Na trybunach II i IV pozostaną na razie stare modele, jednak do rozpoczęcia mistrzostw mają one także zostać wymienione na składane. Pojemność stadionu wyniesie wówczas 41 344

żródło Stadion Miejski w Poznaniu

nie nazywaj modernizacji starego stadionu Lecha , budową nowego stadioniu po zburzeniu starego , jak to zrobiono na Łazienkowskiej
smile

Do góry
#3916765 - 08/06/2010 16:52 Re: Kibice [2] [Re: ELDORADO]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
Originally Posted By: ELDORADO
a pytanie zasadnicze pozostaje kim go ITI zapełni; odpowiedz nie jest prosta , prawie 2 milionowa aglomeracja wiec piknikow jest tutaj wbród , ale bez sukcesu sportowego oni tam nie przyjdą ,Skorża tego sukcesu im nie zrobi wiec bedzie to tylko po czasie świecące mauzoleum
ja tam do Skorzy jestem optymistycznie nastawiony smile W tej chwili sytuacja jest taka ze kto by nie przyszedl na jego posade, nie byloby ochow i achow tak jak to bylo w przypadku Urbana, zobaczymy za kilka miesiecy co pokaze wink

ITI wydaje miliony na zawodnikow, jak na nasza lige wydaje sie bardzo dobrych ale wiecej mozna napisac dopiero po kilku meczach, zobaczymy, moze polityka transferowa w tym sezonie sie uda tongue

ITI stara sie tez zakonczyc konflikt z kibicami, przywrocono herb z 1957 roku, ostatnio przywrocono uprawnienia do wejscia na mecze 15 osobom, poza jedna ktora rzucila tortem w Miklasa wink

czego teraz bedzie chcialo SKLW, moze pieniedzy za doping...? smirk Im blizej otwarcia tym bardziej wydaje mi sie ze stadion nie bedzie jednak swiecil pustkami, czy to z ruchem kibicowskim czy bez wink

Do góry
#3916768 - 08/06/2010 16:57 Re: Kibice [2] [Re: xqwzts]
VooDoo Offline
addict

Meldunek: 07/07/2004
czego teraz bedzie chcialo SKLW, moze pieniedzy za doping...? smirk

nikt Ci nie broni zorganizować się z grupą ludzi i prowadzić doping na Legii
Im blizej otwarcia tym bardziej wydaje mi sie ze stadion nie bedzie jednak swiecil pustkami, czy to z ruchem kibicowskim czy bez wink

Obys mial racje - chociaz moim zdaniem bez dopingu nie bedzie mozliwe zapelnienie tego stadionu.

Pozdr.

Do góry
#3916775 - 08/06/2010 17:07 Re: Kibice [2] [Re: ELDORADO]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Originally Posted By: ELDORADO
Originally Posted By: ziomal-111

W 2002 roku rozpoczęto gruntowną modernizację stadionu. Pierwszym etapem było dobudowanie brakującej trybuny, która zamknęła "podkowę" obiektu i zwiększyła jego pojemność o dodatkowe 8124 miejsca. Została ona oddana do użytku w 2004 roku, zaś dwa lata później utworzono nad nią zadaszenie. Równolegle do prac z zadaszeniem przebiegał montaż podgrzewania płyty boiska oraz remont masztów oświetleniowych. W styczniu 2006 roku ruszyła budowa trybuny nr II, powstającej w miejscu dawnego &#8222;kotła&#8221;. Dwie pierwsze kondygnacje zostały ukończone w lutym 2007 roku, zaś trzecia we wrześniu 2008 roku, w wyniku czego pojemność całej trybuny wzrosła do 9000 miejsc. W związku z przyznaniem Polsce i Ukrainie organizacji Euro 2012 władze miasta zadecydowały o zmianie koncepcji architektonicznej stadionu na rzecz obiektu większego, mającego pomieścić ok. 45 tysięcy widzów. Według nowego projektu trybuny nr I i III (boczne) będą trybunami dwukondygnacyjnymi, obie pomieszczą po 13750 widzów. Na trybunie nr I mieścić się będą loże VIP oraz stanowiska komentatorskie, znajdą się w niej również zaplecze dla zawodników i sędziów oraz pomieszczenia klubowe. Trybuna nr III w całości będzie przeznaczona dla kibiców. Wszystkie miejsca na stadionie projektuje się jako siedzące - będą to krzesełka kubełkowe składane, montowane w taki sposób aby zachować przewyższenie minimum 12cm[3].

W porównaniu do wcześniejszej koncepcji architektonicznej zmianom uległ również projekt zadaszenia obiektu - będzie je tworzyć membranowe pokrycie barwy naturalnego jedwabiu, z modularnym podziałem co 9 metrów, dającym wrażenie pofalowania powierzchni. Dach będzie tworzyć spójną całość nad trybunami I, II, i III. Część dachu nad trybuną nr II będzie konstrukcją ruchomą, mającą zapewnić prawidłowe doświetlenie murawy nad tą częścią boiska.

Prace nad trybunami I i III trwają od października 2008 roku i mają zostać zakończone w czerwcu 2010 roku. Na trybunach I, III i na narożnikach zamontowane zostaną krzesełka składane. Stadion będzie miał wówczas pojemność 43 831 miejsc. Na trybunach II i IV pozostaną na razie stare modele, jednak do rozpoczęcia mistrzostw mają one także zostać wymienione na składane. Pojemność stadionu wyniesie wówczas 41 344

żródło Stadion Miejski w Poznaniu

nie nazywaj modernizacji starego stadionu Lecha , budową nowego stadioniu po zburzeniu starego , jak to zrobiono na Łazienkowskiej
smile

Nie wiesz to się nie wypowiadaj smile
Lech miał jakiś czas temu stadion w kształcie podkowy. Następnie dobudowano czwartą trybunę, zamykając cały stadion, a kolejnym krokiem było zburzenie 3 trybun, które były usypane na ziemnych wałach (zresztą jak każdy stadion w Polsce) i budowa zupełnie nowych trybun. Także, nie mam pojęcia o jakiej Ty modernizacji napisałeś.

Do góry
#3916783 - 08/06/2010 17:23 Re: Kibice [2] [Re: VooDoo]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
Originally Posted By: VooDoo
czego teraz bedzie chcialo SKLW, moze pieniedzy za doping...? smirk

nikt Ci nie broni zorganizować się z grupą ludzi i prowadzić doping na Legii

tak jak nikt nie bronił zrobić oprawy na meczu z Wisłą tongue ?

Do góry
#4003368 - 15/07/2010 21:02 Re: Kibice [2] [Re: podstawek]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
http://www.tvn24.pl/-1,1665092,0,1,zmasakarowany-nastolatek-w-szpitalu,wiadomosc.html

"kibic - zwierze, fani - chuligani"

kara śmierci boks

Do góry
#4003452 - 15/07/2010 21:31 Re: Kibice [2] [Re: mura]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Cytat:
Przed tygodniem policja zatrzymała w Krakowie dziewięciu mężczyzn i zabezpieczyła przy nich m.in. maczety, kije bejsbolowe i samurajskie miecze. Cały "sprzęt" został użyty w niedzielnych starciach, po których pięć osób trafiło do szpitala. Wszyscy zatrzymani są już na wolności.

smirk

Do góry
#4005208 - 16/07/2010 08:16 Re: Kibice [2] [Re: mura]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Originally Posted By: mura
http://www.tvn24.pl/-1,1665092,0,1,zmasakarowany-nastolatek-w-szpitalu,wiadomosc.html

"kibic - zwierze, fani - chuligani"

kara śmierci boks

Co to ma w ogóle wspólnego z tematem "Kibice" ??

Mura - użyj w końcu mózgu.

stop stereotypom i przypuszczeniom bez żadnych dowodów.

Do góry
#4005229 - 16/07/2010 15:29 Re: Kibice [2] [Re: Skiper]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Originally Posted By: Skiper

Co to ma w ogóle wspólnego z tematem "Kibice" ??

chowanie głowy w piasek niczego nie zmienia.

a Ty, odskiperuj się ode mnie papa

Do góry
#4005280 - 16/07/2010 16:57 Re: Kibice [2] [Re: mura]
Skorpion BB Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2005
Ten temat powinniście zmienić na "Ciemne strony kibicowania". Szkoda, ze w trakcie sezonu nie wklejacie tutaj ciekawych opraw jakie kibice prezentują. Wolicie poszukać czegoś w stylu gdzieś tam kogoś pocieli. Tak to jest jak sie bazuje na tv. Pozdrawiam

Do góry
#4005337 - 16/07/2010 18:05 Re: Kibice [2] [Re: Skorpion BB]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Mura gdzieś masz potwierdzenie, że to zdarzenie miało miejsce na tle kibicowskim ??

Do góry
#4005419 - 16/07/2010 18:43 Re: Kibice [2] [Re: Skorpion BB]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Originally Posted By: Skorpion BB
Ten temat powinniście zmienić na "Ciemne strony kibicowania". Szkoda, ze w trakcie sezonu nie wklejacie tutaj ciekawych opraw jakie kibice prezentują. Wolicie poszukać czegoś w stylu gdzieś tam kogoś pocieli. Tak to jest jak sie bazuje na tv. Pozdrawiam

A czy ktoś kibicom broni je tu wklejać ? W ich interesie jest pokazać się tutaj z dobrej strony i nie być kojarzonym tylko z chuliganką.

Kilka dobrych opraw pojawiło się w temacie, ale zdecydowanie przeważa dyskusja o ITI i bandziorach. A szkoda...

Do góry
Strona 14 z 17 < 1 2 ... 12 13 14 15 16 17 >

Moderator:  Biszop, rafal08