#3884351 - 22/05/2010 03:05
Re: Wczasy, wypoczynek, last minute.. www.trendtravel.pl
[Re: wwwujek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
|
Tojak jest zima to juz nie jade w lato :D:P git, dzieki za info a tak z czystej ciekawosci. Orientujesz sie moze w jakich cenach oscyluja alpy francuskie ? na okres 7dni (i co w nich jest, tzn karnet na stoki zawsze najwiecej podbija cene) Albo wlochy, cokolwiek w sumie. Okres bez roznicy ale najlepiej to chyba przed sezonem.
|
Do góry
|
|
|
|
#3884501 - 22/05/2010 04:09
[Re: kosa1964]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
A w LOT wygoda dużo większa:
-> możesz wcześniej wybrać sobie miejsce, -> więcej miejsca na nogi, -> przekąski podczas lotu. W Wizzair mozesz wykupic za grosze pierwszeństwo wejscia na pokład, równoznaczne z wyborem miejsca. Co do przekasek, to LOT oferuje kontynentalne albo ...koszerne, jacy elastyczni. LOT ma trupy, nie samoloty, a ceny z kosmosu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3884771 - 22/05/2010 08:07
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
A w LOT wygoda dużo większa:
-> możesz wcześniej wybrać sobie miejsce, -> więcej miejsca na nogi, -> przekąski podczas lotu. W Wizzair mozesz wykupic za grosze pierwszeństwo wejscia na pokład, równoznaczne z wyborem miejsca. Co do przekasek, to LOT oferuje kontynentalne albo ...koszerne, jacy elastyczni. LOT ma trupy, nie samoloty, a ceny z kosmosu. A te trupy to przede wszystkim pachnące jeszcze nowością i chyba najwygodniejsze i najcichsze odrzutowce średniego zasięgu - Embraery, z których 3 sztuki zostały wyprodukowane i dostarczone aż w 2009 roku, a pozostałe są nie starsze niż 5 lat, Benki owszem starsze ale zapamiętajcie raz na zawsze, że to nie wiek, a sposób utrzymania, decyduje o stanie technicznym samolotu. Natomiast jeśli chodzi o ceny to żeby nie wychodzić zbyt daleko od Twojego podwórka dokładnie pół roku temu odbyłem lot powrotny WAW-BCN-WAW za 300 PLN, a dla odmiany w roku bieżącym lecę z tym cholernie drogim przewoźnikiem do Rzymu za 280 PLN w obie strony, to tylko 2 z dłuższej listy przykładów. Nie powielaj mitów, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
|
Do góry
|
|
|
|
#3884983 - 22/05/2010 16:50
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Natomiast jeśli chodzi o ceny to żeby nie wychodzić zbyt daleko od Twojego podwórka dokładnie pół roku temu odbyłem lot powrotny WAW-BCN-WAW za 300 PLN, a dla odmiany w roku bieżącym lecę z tym cholernie drogim przewoźnikiem do Rzymu za 280 PLN w obie strony, to tylko 2 z dłuższej listy przykładów.
Nie powielaj mitów, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Proponuje dzisiaj wejsc na strone LOT i strone Wizzaira, wybrac dowolny termin, wrzesniowy, pazdziernikowy i porownac ceny. Okazje pomijamy, bo ja wracalem z Warszawy LOTem do Barcelony za 30 euro, ale na dluzsza mete ich ceny sa duzo wyzsze. Takze...nie zaklamuj rzeczywistosci, tworzac nowe mity. Poza tym, mam gdzies promowanie jednej linii i sekowanie drugiej, w moim interesie lezy, by jak najwiecej linii rywalizowalo, dzieki temu zyska zawsze pasazer. Mam zwyczaj, zanim zabukuje bilet korzystac z wyszukiwarki polaczen, zwykle wybieram te najtansze. Mam oczywiscie na mysli cene finalna, z doliczonymi "oplatami ukrytymi". Bardzo rzadko zdarza mi sie wybierac LOT i to nie jest moja wina 
|
Do góry
|
|
|
|
#3885024 - 22/05/2010 17:40
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Dziś oferty dla tych, którzy "lubią czuć grunt pod nogami"  Wszystko autokarem, wszystko wyżywienie HB (śniadania i obiadokolacje). Cena kompletna. * Grecja / Chalkidiki / Toroni Hotel: Hotel Flora 3*, wyjazd 06.06, 12 dni, cena 999* Grecja / Wyspa Alonnisos / Rousoum Gialo Hotel: Hotel Oazis 3*, wyjazd 06.06, 12 dni, cena 999* Grecja / Riwiera Olimpijska / Paralia Hotel: Hotel Porto Del Sol 3*, wyjazd 06.06, 12 dni, cena 949* Grecja / Thassos / Skala Potamia Hotel: Hotel Natasa 3*, wyjazd 03.06, 12 dni, cena 899* Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Rawda Hotel: Hotel Elwira 3*, wyjazd 03.06, 12 dni, MEGA CENA tylko 599
|
Do góry
|
|
|
|
#3885064 - 22/05/2010 18:04
[Re: anmar]
|
old hand
Meldunek: 29/10/2005
|
ktos był z was w chorwacji w miejscowosci Pula? bo wybieram sie w lipcu  co warto tam zobaczyc? W Puli obowiązkowo rzysmki Amifiteatr. Zbudowany w podobnej architekturze jak rzymski. Polecam jeszcze spacer po porcie i po starówce gdzie zachowane są starożytne ruiny miasta. Na starówce pospaceruj na popularnym wśród mieszkańców i turystów deptaku gdzie kupisz pamiątki, napijesz się Karlovacko czy kawy. Jak już będziesz na Istrze to polecam wycieczkę do włoskiego Triestu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3885091 - 22/05/2010 18:27
[Re: anmar]
|
Carpal Tunnel
|
ktos był z was w chorwacji w miejscowosci Pula? bo wybieram sie w lipcu  co warto tam zobaczyc? Ja nie byłem, zerknij tu: http://www.croatia.hr/pl-PL/Destynacje/Miasto/Pula?ZHNcMjU5LHBcNw%3d%3d
|
Do góry
|
|
|
|
#3885095 - 22/05/2010 18:29
[Re: lelu]
|
Carpal Tunnel
|
Tojak jest zima to juz nie jade w lato :D:P git, dzieki za info a tak z czystej ciekawosci. Orientujesz sie moze w jakich cenach oscyluja alpy francuskie ? na okres 7dni (i co w nich jest, tzn karnet na stoki zawsze najwiecej podbija cene) Albo wlochy, cokolwiek w sumie. Okres bez roznicy ale najlepiej to chyba przed sezonem. IMO warto przed sezonem, wtedy często skipas w cenie. Ja byłem w ubiegłym roku w Dolimitach włoskich, kosztowało to z wyżywienie (śniadania i obiadokolacje) 399 euro. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3885098 - 22/05/2010 18:31
[Re: lelu]
|
Carpal Tunnel
|
A jeszcze cos, poruszylem kwestie all inclusive z znajomym. I teraz tak sie zastanawiamy jakie wydatki nas czekaja poza tym co mamy w AI ? ktos moze powie cos wiecej. gdzie, na ile dni, ile puscil kasy ekstra, na co. Jeśli masz All, to masz wszystko co niezbędne do życia IMO warto All, głównie ze względu na picie, bo w ciepłych krajach jeść się po 3 dniach nie chce.. Czasem w All masz też sporty motorowe, SPA, zalezy od oferty.. Kasę warto zabrać oczywiście, choćby na pamiątki 
|
Do góry
|
|
|
|
#3885119 - 22/05/2010 18:49
[Re: rafal08]
|
Carpal Tunnel
|
Podoba mi sie ten temat  Jak ktos skorzysta z jakiejs oferty to mam nadzieje ze podzieli sie wrazeniami A ty czekasz czy nie okaże się FIXem?  Żałuje, że się nie widzimy, do osób z woj. śląskiego chętnie podjadę z ofertą 
|
Do góry
|
|
|
|
#3885122 - 22/05/2010 18:50
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
A ty czekasz czy nie okaże się FIXem? nie mialem tego na mysli
|
Do góry
|
|
|
|
#3885137 - 22/05/2010 18:59
[Re: rafal08]
|
Carpal Tunnel
|
A ty czekasz czy nie okaże się FIXem? nie mialem tego na mysli Trzeba było też zacytować to oczko  Luz 
|
Do góry
|
|
|
|
#3885236 - 22/05/2010 19:57
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Jeśli masz All, to masz wszystko co niezbędne do życia IMO warto All, głównie ze względu na picie, bo w ciepłych krajach jeść się po 3 dniach nie chce.. Czasem w All masz też sporty motorowe, SPA, zalezy od oferty.. Kasę warto zabrać oczywiście, choćby na pamiątki AI to podstawa, choć nie każdy hotel to oferuje.  Polecam Egipt, według mnie nie ma lepszego kraju na spędzenie 1-2 tygodni w słońcu, który byłby w zasięgu 4/5-godzinnego lotu. Byłem już w kilku różnych hotelach, kilkanaście innych też zwiedziłem, tak więc jeśli chodzi o ten kraj to będę w stanie ewentualnie pomóc przy wyborze hotelu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3886268 - 23/05/2010 03:29
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
|
AI to podstawa, choć nie każdy hotel to oferuje.  Polecam Egipt, według mnie nie ma lepszego kraju na spędzenie 1-2 tygodni w słońcu, który byłby w zasięgu 4/5-godzinnego lotu. Byłem już w kilku różnych hotelach, kilkanaście innych też zwiedziłem, tak więc jeśli chodzi o ten kraj to będę w stanie ewentualnie pomóc przy wyborze hotelu. Jestem DOKŁADNIE tego samego zdania.. Nie ma lepszego wypoczynku w promieniu 4 godzin lotu. Po samym przylocie i wylądowaniu, kiedy otworzą się drzwi samolotu, czuć taki upał, że bajka.. Piekna sprawa! No i słońce od maja do października gwarantowane.. Również znam sporo hoteli, mogę cos polecić, zarówno w Hurghadzie jak i w Sharmie. Ba, mam na miejscu w Hurghadzie gościa z busem, który może dowozić w dowolnych godzinach do centrum czy gdziekolwiek  Służę też jeśli chodzi o jakieś praktyczne porady związane z Egiptem, jestem tam co najmniej raz w roku. a to, że ludzie piszą "brud, smród" to naprawdę niepoprawne.. Chyba, że wybierają ofertę za 700zł, hotel 2*, wtedy owszem.. Trzeba też powiedziec, że All inc. w każdym z hoteli nie jest sobie równe. Ale mając doświadczenie można wybrać cos mega fajnego. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3891516 - 25/05/2010 18:51
|
Carpal Tunnel
|
Dziś oferty dla tych, którzy "lubią czuć grunt pod nogami"  Wszystko samolotem, wszystko wyżywienie All. Cena kompletna. * Turcja / Kemer / Kiris Hotel: Solim Inn 3*, wyjazd 26.05, 7 dni, cena 801* Tunezja / Sousse / El Kantaoui Hotel: Tergui Club 3*, wyjazd 03.06, 7 dni, cena 999* Grecja / Kreta / Hersonissos Hotel: Pela Maria 2*, wyjazd 26.05, 7 dni, cena 1059* Egipt / Sharm El Sheikh / Sharm El Sheikh Hotel: La Perla 3*, wyjazd 01.06, 7 dni, cena 1078* Turcja / Alanya / Alanya Hotel: Anilgan 3*, wyjazd 02.06, 14 dni, 1439* Egipt / Hurghada / Hurghada Hotel: Desert Inn 3*, wyjazd 30.05, 14 dni, 1439Więcej na www.trendtravel.plPozdrawiam, Łukasz.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|