no dobra. było tu wiele różnych dziwnych tematów, jest nawet jeden o pracach magisterskich, ale moja jest ściśle związana ze sportem, więc liczę na dobrą wolę moderatorów oraz przede wszystkim Waszą pomoc

potrzebowałbym kilka ciekawych pozycji/tytułów. mogą być same tytuły, ale oczywiście nie gardzę ebookami

Piszę pracę magisterską o więziach społecznych w sportach drużynowych i indywidualnych. pod lupę wziąłem oczywiście koszykówkę oraz biegi maratońskie.
i tu pytanie do Was.
możecie coś polecić? interesuje mnie literatura związana stricte z koszykówką. nie z cyferkami, wynikami, wymiarami parkietu tylko bardziej o samej dyscyplinie. mogą być wypowiedzi zawodników, czym dla nich jest koszykówka itd itd. a może macie jakieś pomysły co w owej pracy mogłoby się znaleźć?
ja już wstępną koncepcję mam, ale nie ukrywam, że może mi być ciężko zebrać literaturę, bo nie jest tego za wiele jeśli chodzi o sport...
aha. no i jestem studentem socjologii. będę owe dyscypliny porównywał za pomocą obserwacji oraz wywiadu swobodnego (luźne rozmowy z koszykarzami jak również maratończykami).
liczę na pomoc i jakieś ciekawe linki do ebooków.
dzięki!