Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#4063701 - 14/08/2010 22:40 Cincinnati - 16.08-22.08
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

Western & Southern Financial Group Masters

Miejsce : Cincinnati, Stany Zjednoczone
Ranga turnieju : ATP Masters "1000"
Data : 16.08-22.08 2010 r.
Nawierzchnia : twarda
Pula nagród : 3'000'000 $
Uczestnicy : 56 zawodników w singlu / 24 pary w deblu
Oficjalna strona : www.cincytennis.com
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

Przydatne linki :

www.tenisbet.pl - livescore, rankingi, plany startowe
www.fromsport.com - live video
www.myp2p.eu - linki do streamów
www.tennis.matchstat.com - wyniki i statystyki zawodników
www.tenisinfo.pl - wyniki i statystyki zawodników
www.atpworldtour.com - strona ATP
www.itftennis.com/mens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#4064834 - 15/08/2010 07:05 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: Goget]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/01/2005
Witam! wink
Kilka luźnych uwag przed zbliżającym się Mastersem.
Ferdek broni tytułu, Nole finału. Nadal może miec problemy w drugiej rundzie z Lopezem...o ile ten przejdzie pierwszą tongue
Skupmy się jednak na pierwszej rundzie. Już na początku uważałbym na Hewitta. Jeżeli nie poprawił swojej formy znacząco to będzie miał bardzo duże kłopoty z regularnym Lu.
Trzeba przyznac,że Kubocina nie przyfarcił z losowaniem - Isner w pierwszej rundzie na amerykańskim hardzie - to prawie jak wyrok tongue Kohli wygląda dośc dobrze na tle Zeballosa, ale za to kursy raczej nie będą zachwycały.
Ciekawie zapowiadają się pojedynki: Gasquet - Youzhny (o ile Rysiu jest zdrowy), Bagieta - Cilic, Almagro - Wawrinka. Dla mnie jednak najciekawszym spotkaniem pierwszej rundy będzie mecz Ferrea z Dolgopovem. Przyznam szczerze,że jestem fanem talentu Ukraińca. Do tego ostatnio Olek jest w wysokiej formie. Rozegrał m.in. bardzo dobry mecz z Berdychem i jestem strasznie ciekawy jak wypadnie na tle zupełnie innego gracza jakim jest David. Co do kursów to chętnie pobrałbym lay <1.4. Niestety wszystko wskazuje na to,że kursy będą w okolicach 1.5-1.55, a to według mnie bliska rzeczywistości ocena.

Mam też kilka pytań, może ktoś zechce na nie odpowiedziec? grin
Co tam słychac u Roddicka?
Na ile % gotowy do gry będzie Rysiek?
i...tradycyjne pytanie:
Co powiecie mi więcej o tej nawierzchni? + jakieś dobre linki,żebym nie musiał już o to pytac tylko mógł sam coś napisac wink (mogą byc po angielsku).

Zapraszam do dyskusji piwo

Do góry
#4064844 - 15/08/2010 07:50 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: MagiK]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
U Roddicka okazało się to że przez ostatnich kilka miesięcy przechodził łagodną formę mononukleozy (miał ją min. Federer i Ancic). Dlatego też nie grał w ostatnim Mastersie (tym co ma dziś wieczorem finał) bowiem oczekiwał wyników badania krwi. Wg doktorka już może powoli wracać do swojego normalnego reżimu treningowego, który musiał z powodu zmęczenia chorobą w tym roku ograniczać. Na Us Open będzie raczej zdrów, a na Cinci? Pierwsze dwie rundy ma łatwe, potem Soda który tu nic nie broni ale wybiegany Szwed może być trudną zaporą skoro z kondycją średnio u Roda. Ew. jak go ugra to ćwierćfinał z Kubotem/Djokerem - takie uroki najłatwiejszej ćwiartki w turnieju.

Do góry
#4066711 - 16/08/2010 14:43 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: Skiper]
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
..tak na luzaka dziś bym zagrał

Hanescu - Mathieu 1 ..wiem , że rumun to jeden z tych zaowdników co potrafi przegrać mecze któych przegrać się nie da ale widziałem Jego mecz w poprzednim turnieju z POlansky i prezentował się bardzo dobrze , sporo biegał , dobry serwis jak dla mnie w formie jest..rywal od pewnego czasu żenada..

Sam - Petzchner 1 ..niemiec z zawodnika którego szanowałem zmeinił się w zero....Sam go wypunktuje dość szybko...

Dolgopolov to zawodnik żywioł , przegrał z Berdychem choć był lepszy w przeciagu całego meczu gral lepiej i pewniej,,czy Ferrer któy na hardzie się męczy da radę ? kurs na ukrainca rewelka i nie wiem czy nie próbować...

Trociki - Stepanek 1 ...Victor dość pewnie i na brzydaka powinno wysatrczyć...

Do góry
#4066966 - 16/08/2010 22:01 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: mirekinter]
zastalowiec Offline
newbie

Meldunek: 19/10/2009
Roddick A.-Stakhovsky S. dok. wyn. 2-0 1,60 mysle ze Roddick na hardzie pojedzie spokojnie

Do góry
#4067010 - 16/08/2010 22:40 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: zastalowiec]
Azazel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2010
Originally Posted By: zastalowiec
Roddick A.-Stakhovsky S. dok. wyn. 2-0 1,60 mysle ze Roddick na hardzie pojedzie spokojnie

a przeczytaj dwa posty wcześniej ooo

Do góry
#4067018 - 16/08/2010 22:54 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: zastalowiec]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

@Mirekinter

Ogladałem mecz Hanescu z Polanskim i późniejszy z Djokiem i Rumun mnie jakoś nie zachwycił. Tutaj zagrałbym na PHM, co prawda ostatnio go nie widziałem,ale w moim odczuciu nie jest z nim aż tak tragicznie jak myślisz.

Drugi typ do którego mam jakieś ale to... Troicki. Widziałem go w pojedynku z Ciliciem i grał bardzo dobrze. Trzeba jednak dodac, ze Marin miał jakieś problemy (chyba z mięśniami brzucha o ile dobrze pamiętam). Do tego Radek powinien powoli wracac do swojej normalnej dyspozycji. Nie neguję typu na Victora, bo może i wygra, ale żeby go grac po takim kursie?!
Ja oceniam szansę 51-49 na korzyśc Serba, a co za tym idzie zastanawiam się nad lay Troicki wink

Do Sama się nie przyczepie - powinien wygrac, ale kurs mnie nie satysfakcjonuje.

@Zastalowiec
Zastanawiam się co Cie tak kusi w tym 2-0 na Rodda po 1,6?
Wyżej Skipper wszystko ładnie opisał. Dla mnie no bet, ewentualnie po kilku gemach będzie można coś powiedziec.
Poza tym Stackhovsky to nie taki ogórek.

PS. Z takimi analizami to na QC, następnym razem wysil się bardziej.

@ Skipper
Dzięki za info, poczytałem sobie więcej na mtf i bardzo jestem ciekawy jak to na serio jest z Andym. Sam przechodziłem 'łagodną' formę mono i jeżeli miałbym pewnośc,że Roddick miał takie same objawy jak ja...to grałbym grubo Ukraińca tongue

Do góry
#4068841 - 17/08/2010 21:34 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: MagiK]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Oglądałem pierwszy set Roddicka i grał solidnie, jak siedział serwis to nie było czego zbierac. Do tego w gemie, w którym Roddick złamał Sergiy bardzo pomógł. Gdy Roddick serwował na set, Stakhovsky miał jeszcze szansę na odwrócenie losów seta,ale Andy uratował się serwisem. Mógłby ktoś opisac dwa pozostałe sety?
Z tego co czytałem to Roddick świetnie w 3 secie. To prawda czy może raczej Stachu siadł trochę?

Na dzisiaj miałem przygotowany zestaw od wczoraj:

Istomin - Blake szanse 51-49 jak ja to zwykle oceniam tongue
Widziałem James w jego ostatnim wygranym meczu,a że go wygrał to można dziękowac Beckerowi. Później z tego co czytałem nie poprawił specjalnie swojej gry. Natomiast Denis potencjał do gry na hardzie ma i o ile będzie trafiał serwisem. Powinno byc dobrze. Dlatego wezmę lay w granicach ~1,88 i później jakiegoś backa złapię wink

Llodra - Benneteau widziałem ich ostatni mecz w Marsylii i Michael był wtedy w dużej formie, a i tak nie obyło się bez 'pomocy' Julka w drugim secie. Oglądałem też ich mecze w ostatim turnieju odpowiednio z Ferdkiem i Djokiem - na podstawie tego co widziałem, śmiem twierdzic,że wygra Benek. To,że jest minimalnym dogiem jeszcze bardziej mi pasuje.

Mayer - Chardy Przyznam,że miałem pomysł layowac Francuza,ale...spodziewałem się kursu ~1,75, a tu patrzę Jeremy jest dogiem shocked Może o czymś nie wiem, poszukam jeszcze informacji,ale jeżeli nie znajdę nic niepokojącego to ten back na poziomie 2,12-2,14 wygląda nieźle. Później lay na zapowiedzianym poziomie i będzie nice.

Do góry
#4068860 - 17/08/2010 21:50 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: MagiK]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Jeszcze kilka słów odnośnie meczu:
Dolgo - Ferru 6:3, 3:6, 4:6

Dla mnie Dolgo zagrał tylko pół seta dobrze tj. od breaka w pierwszym secie do breaka na 1*:0 w drugim. Później grał strasznie nierówno, a dłuższymi momentami po prostu słabo. Niby w trzecim secie miał kilka szans na odwrócenie losów meczu, ale w najważniejszych momentach psuł niemiłosiernie. Chociaż w ostatnim gemie przy 30*-30 i serwie Davida, krzyknięto wątpliwy out i zamiast bp był mp. To nie zmienia jednak obrazu gry i Olek grał bardzo chimerycznie.
Podejrzewam,że coś mu przeszkadzało w grze. Może jakiś drobny uraz? Ale to już tylko moje domysły.
Ferru solidnie i konsekwentnie, ale jakby Ukrainiec grał na swoim normalnym poziomie np jak z Berdychem to David nie dałby rady.

Wybiegając trochę w przyszłośc...Ukrainiec jest na liście do New Haven i to z wysoko rozstawiony (prawdopodobnie z 6),ale nie zdziwiłbym się jakby szybko odpadł 1-2 runda. W moim mniemaniu przydałby mu się odpoczynek przed US Open.

Do góry
#4070313 - 18/08/2010 09:36 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: MagiK]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Hewitt - Lu 6:4 4:0 ret.
Lu miał problemy z biodrem, które widoczne były mniej więcej od połowy pierwszego setu. Mimo to grał całkiem poprawnie do końca seta. W drugim secie nastąpiła dziwna sytuacja Lu poprosił o medical time (po raz drugi) i sędzia powiedział mu,że po tym gemie, po czym kazał mu czekać jeszcze jeden gem. Może są takie przepisy,ale wyglądało to raczej kiepsko. Na kort został poproszony supervisor, któremu Lu opowiedział całą sytuację. Po pierwszej piłce w 4 gemie zrezygnował z gry.
Co do Hewitta to trzeba napisać,że bardzo poprawił swoją grę - porównując np. do meczu z Lacko. Lepiej wyglądał fizycznie, lepiej serwował, częściej trafiał. Nie jest to jeszcze szczyt formy, ale widać, że Kangur wziął się za siebie i wszystko zmierza w dobrym kierunku....
Nalbandian - Ljubicic 7:5,6:0
Nalbi zaczął od straty serwisu, po chwili Ljuba zrobił to samo tongue
Później aż do stanu 5:5 "Działkowicz" trzymał świetnie swój serwis. Przy 6:5* dla Nalbiego coś pękło i Chorwat stracił w sumie 8 gemów z rzędu.
Podsumowując David wszedł ospale w mecz,ale wraz z biegiem czasu się rozkręcał i nie namęczył się za bardzo przy pokonaniu Ljuby.

Isner - Kubot 6:2,6:3 widziałem tylko kilkanaście piłek w tym spotkaniu i po tym co ujrzałem nic dobrego o grze Łukasza nie mogę napisać.

Dzisiaj będę miał mało czasu, więc tak na pierwszy rzut oka dobrze wygląda Querrey - poczekam jak się będą zmieniały kursy i jakoś go przyatakuję - średnią stawką.

Pzdr piwo

Do góry
#4070694 - 18/08/2010 23:01 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: MagiK]
Jeremy Chardy Offline
enthusiast

Meldunek: 05/03/2010
Julien Benneteau - Stanislas Wawrinka Typ: 2 @1.33 tenis

Pozwole sobie zaczac od najpewniejszego typu wedlug mnie wsrod dzisiejszych spotkan. Pomijam oczywisicie i tak dodatnie H2H dla Wawrinki, gdyz ostatni ich mecz mial miejsce 2008. Mialem okazje ogladac obu panow w ciagu ostatniego tygodnia i stwierdzam,ze Francuz nie jest dzis w stanie zagrozic Stasiowi!!! Wawrinka bardzo dobrze zaprezentowal sie w przegranym meczu z Nadalem w Toronto. Hard zawsze lezy Wawrince, do tego jego dsc mocny serwis bedzie z pewnoscia mu pomocny w dzisiejszym meczu, wspomniec rowniez o swietnym jednorecznym backhand'zie i returnie stojacym u Stasia na wysokim poziomie uwazam, zwlaszcza po tym jak mialem okazje ogladac mecz Francuza z Djoko, ze Julek dzis sie pakuje. Obserwujac gre Benka w ciagu ostatnich kilku lat mam wrazenie, ze ten gracz juz nie pokona pewnego poziomu i raczej nigdy nie zaufam mu zwlaszcza z graczami marki Wawrinka

Do góry
#4072282 - 19/08/2010 22:10 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: Jeremy Chardy]
Jeremy Chardy Offline
enthusiast

Robin Soderling - Andy Roddick Typ: 2 @ 2.40 tenis

Po wczorajszym fatalnym dla mnie jak i dla wielu dniu wszyscy mamy nadzieje na podreperowanie portfeli. Zaczne od Roddicka bo zupelnie nie rozumiem kursow na to spotkanie... h2h 2-1 dla Szweda, ale chyba tylko choroba Andy'ego ktora przechodzil ostatnio jest powodem takich a nie odwrotnych kursow. Szwed to dla mnie nic innego jak serwis, z calym szacunkiem dla wszystkich sukcesow jak zwlaszcza na RG potrafil osiagnac. Nie chcialbym nikogo urazic, ale Soda to dla mnie gorszy gracz od Amerykanina. Ogladalem wczoraj Roddicka i wygladal bardzo dobrze, poza tym turniej na wlasnej ziemi, kibice po jego stronie... I choc na dobra sprawe ciezko znalezc na dzien dzisiejszy jakies wielkie roznice w umiejetnosciach czy formie obu graczy to jednak kurs jest naprawde godny ryzyka!

Do góry
#4072351 - 19/08/2010 23:12 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: Jeremy Chardy]
Jeremy Chardy Offline
enthusiast

[b]Mardy Fish - Richard Gasquet Typ: 1 @1.65 tenis

Pomimo niekorzystnego H2H stawiam na Amerykanina! Fish jest w wysmienitej formie. Wczoraj wrecz Verdasco nie mial nic do powiedzenia przy serwisie Fisha, nawet przy stanie 5*-6, 15-40 Ryba potrafil skorzystac ze swojego atutu w postaci serwisu idealnie punktujac 4 kolejne pilki na swoja korzysc! Rysiek to narazie mala niewiadoma, to kreczowal, to odpadl w pierwszej rundzie, wreszcie w Cincinnati sie przelamal,ale nie wydaje mi sie zeby dal rade dzis pokonac Mardy'ego. Duzo jak zawsze bedzie zalezalo od tego jak serwis bedzie siedzial Fishowi,ale patrzac na to jak gra wydaje sie byc wyluzowany co tylko ulatwia mu sprawe wygrywania kolejnych spotkan!
Fish boks

Do góry
#4072429 - 20/08/2010 00:18 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: Jeremy Chardy]
Drizzd91 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2007
Originally Posted By: Jeremy Chardy
[b]Mardy Fish - Richard Gasquet Typ: 1 @1.65 tenis

Pomimo niekorzystnego H2H stawiam na Amerykanina! Fish jest w wysmienitej formie. Wczoraj wrecz Verdasco nie mial nic do powiedzenia przy serwisie Fisha, nawet przy stanie 5*-6, 15-40 Ryba potrafil skorzystac ze swojego atutu w postaci serwisu idealnie punktujac 4 kolejne pilki na swoja korzysc! Rysiek to narazie mala niewiadoma, to kreczowal, to odpadl w pierwszej rundzie, wreszcie w Cincinnati sie przelamal,ale nie wydaje mi sie zeby dal rade dzis pokonac Mardy'ego. Duzo jak zawsze bedzie zalezalo od tego jak serwis bedzie siedzial Fishowi,ale patrzac na to jak gra wydaje sie byc wyluzowany co tylko ulatwia mu sprawe wygrywania kolejnych spotkan!
Fish boks

bez obrazy ale g&#322;upoty piszesz niesamowite (chodzi mi o to pogrubione). Oba break pointy, mysle ze chodzi ci o te w 2 secie nie zostaly wybronione przez serwis, jesli nie ogladales to nie pisz raz jeszcze g&#322;upot. Pierwszy break (serwis mu nawet nie ustawil punktu) point zosta&#322; obroniony przez Fisha tfu tfu oddany przez Verdasco, niesamowita inicjatywa Fernando w calej akcji az sie prosilo dwukrotnie zagranie zagranie crossowego forehandu jednak Fernando bardzo ulatwil sprawe rybce uderzajac tam gdzie amerykanin stan, choc trzeba przyznac ze w tej akcji Fisha bardzo ladnie zagral, Verdi odebral i Fish skonczyl przy siatce. Drugi break rowniez nie zostal obroniony przez serwis, o ile sie nie myle 2 serwis, Fish niesamowicie asekuracyjnie przebija pileczke, Verdasco jako ze chcial udowodnic ze najglupsze pomysly przychodza mu w najwazniejszych momentach zaczal bawic sie w slajsy, jako ze Hiszpan goraca glowa 2 czy bodajze 3 proba slajsu z rzedu skonczyla sie bledem Fernando. Nastepne 2 serwy Rybki to tylko formalnosc byla (trafil 2x first service)

Do góry
#4072437 - 20/08/2010 00:24 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: Drizzd91]
Jeremy Chardy Offline
enthusiast

absolutnie masz racje, zle sie wyrazilem teraz jak sam przeczytalem, chodzilo mi ze momentach gdy jest pod sciana potrafi sie tym elementem wybronic, tu Ci zwracam honor

Do góry
#4072445 - 20/08/2010 00:26 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: Jeremy Chardy]
Drizzd91 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Jeremy Chardy
absolutnie masz racje, zle sie wyrazilem teraz jak sam przeczytalem, chodzilo mi ze momentach gdy jest pod sciana potrafi sie tym elementem wybronic, tu Ci zwracam honor

i w tym musze ci przyznac absolutna racje piwo

Do góry
#4072523 - 20/08/2010 00:59 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: Drizzd91]
Bartez_Gambler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2008
Kubot/Marach - Lopez/Verdasco 0:2 2,95 Tobet

Lopez i Verdasco każdy wie grają razem i mają wyniki, stawiam przeciwko parze z Polakiem głównie dlatego, że Lukasz dopiero wrócił po kontuzji a w singlu wypadł mizernie.

Do góry
#4072622 - 20/08/2010 01:32 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: Bartez_Gambler]
Drizzd91 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Bartez_Gambler
Kubot/Marach - Lopez/Verdasco 0:2 2,95 Tobet

Lopez i Verdasco każdy wie grają razem i mają wyniki, stawiam przeciwko parze z Polakiem głównie dlatego, że Lukasz dopiero wrócił po kontuzji a w singlu wypadł mizernie.

to jak wypad&#322; Lopez w konfrontacji z Dentem ??? laugh laugh laugh Verdasco na wakacjach, roznie moze sie potoczyc ten mecz

Do góry
#4073482 - 20/08/2010 04:40 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: Drizzd91]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Soderling-Roddick typ:1 kurs:1.61 stawka:5/10 BF

Andy po chorobie bez formy. Jego gra tez sie zmienila. Wiadomo ze Larry Stefanki uspokoil troche Roddicka, ktory od dluzszego czasu nie urywa ramienia i gra troche spokojniej z glebi ale to co widzialem w meczu z De Bakkerem to byl dla mnie szok. Andy prawie w ogole nie przyspieszał gry i co chwile wdawal sie w nudne przebijanki z młodym Holendrem. Amerykanin wygral ten mecz bo mial wiecej szczescia.... no i takze jest duzo bardziej doswiadczonym graczem bo formy u Roddicka na pewno nie ma.
Uwazam ze Soda mimo tego ze tez nie jest w swojej optymalnej dyspozycji powinien bez problemu cyknąc swojego dzisiejszego przeciwnika wink

Do góry
#4074646 - 20/08/2010 23:36 Re: Cincinnati - 16.08-22.08 [Re: Vendetta]
Jeremy Chardy Offline
enthusiast

Mardy Fish - Andy Murray Typ: 1 @2.30 tenis

Ogladajac obu panow we wczorajszych spotkaniach stwierdzam, ze Murray chce juz sobie odpoczac. Momentami mecz z Gulbisem przypominal meczarnie dla Andy'ego, chlopak ma juz w nogach sukces z Toronto oraz dwie 3-setowki w Cincinnati i wyglada na to ze dzis Fish moze go wyrzucic. Patrzac na wczorajszy mecz Ryby to zawodnik ten gra z bardzo duzym zaangazowaniem, jest glodny jakiegokolwiek jak na niego sukcesu, na rozkladzie juz ma z soba Simona, Verdasco i Gasqueta nie tracac nawet seta!!! Podsumowujac to oczywiscie bez dwoch zdan lepszym o Niebo zawodnikiem jest Murray,ale przy pojawiajacym sie zmeczeniu i nadchodzacym US Open oraz solidnie grajacemu w tym turnieju przeciwnikowi zakladam ze Brytyjczyk moze dzis pozegnac sie z Cincinnati.
Fish boks

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08