wlasnie mija polmetek w moich rozgrywkach. I jest nadzwyczaj fantastyczny !!

Do tego przez bardzo dlugi czas bylem jedynym zespolem bez porazki w lidze. Dopiero w 17. kolejce uleglem na wyjezdzie Manchesterowi City 1:2 (City obie bramki po karnych

)
Ponadto fantastyczne wyniki z zespolami z "Wielkiej Czworki"
vs Chelsea 5:0 (D)
vs Man Utd 1:1 (W)
vs Arsenal 2:2 (W)
vs Liverpool 2:0 (D)
a do tego wygrane 2:1 z Tottenhamem (W) oraz 5:1 z AV (W).
Swietnie spisuja sie moi napastnicy -
Yakubu - 17 bramek (wyprzedza go tylko Rooney z 20 trafieniami) oraz
Beckford - 8 bramek (a gral w 8 meczach z czego w 5 w pierwszej "11"; w kilku spotkaniach nie mogl grac z racji meczow reprezentacji Grenady).
Poza nimi wielkie wyroznienia naleza sie takim graczom, jak
Howard,
Fellaini (zainteresowanie ze strony Romy, Zenitu, Milanu),
Cahill (zainteresowanie ze strony Villarreal, LA Galaxy, Lyonu).
Dobrze spisuje sie tez - kiedy gra -
Bilyaletdinov (srednia 7.28).
Saha juz w okolicach 10-12 kolejki poprosil o wystawienie go na liste transferowa, co tez uczynilem. Zaraz otwiera sie okienko transferowe, a poki co zainteresowanie wykazuje Milan.
Od 1. stycznia (czyli za chwile wrecz) przechodza do mnie dwaj nowi gracze:
Diego Buonanotte z River, kupiony za 4.2 mln euro. Mam nadzieje, ze bedzie dobrym
back-up'em dla Cahilla i poradzi sobie w EPL.
Ponadto mlody lewy obronca
Lucas Digne z Lille. Zakupiony za 1.7 mln + 500 tys. po 20 wystepach w lidze. Sciagnalem go majac juz doswiadczenie z tym pilkarzem w FMie 10, kiedy to gralem Atletico. Po 2-3 sezonach Digne byl swietny i w 2014 roku sprzedalem go za 35 mln do Chelsea.
Zarzad przeznaczyl mi dodatkowe 13 mln na transfery, obecnie mam 11.5 + ewentualna sprzedaz Sahy, czy jeszcze ktoregos z mniej waznych graczy. Marzy mi sie sciagniecie
Dzeko oraz jakiegos srodkowego/prawego obroncy.
Obecnie zaczyna sie niezwykle ciezki okres, czyli grudzien/styczen - duze nagromadzenie spotkan. Plusem jest fakt, iz nie gram w zadnym z europejskich pucharow i odpadlem juz z Pucharu Ligi, pozostal jedynie Puchar Anglii. Jednak poki co mam ok. 13-14 zawodnikow reprezentujacych zadowalajacy poziom, ktorymi moge jako tako rotowac nie obnizajac zbyt poziomu wyjsciowej "11". Zobaczymy, co pokaze Buonanotte, bo Cahill gra praktycznie w kazdym meczu po 90. minut i wsparcie na tej pozycji jest niezbedne. To samo, a nawet bardziej tyczy sie Bainesa, boje sie jednak, ze Digne jeszcze zbyt mlody, by mogl czesciej grywac, bedzie raczej powoli wprowadzany do zespolu, moze nawet zdecyduje sie na polroczne wypozyczenie do jakiegos zespolu, w ktorym bedzie mial szanse grywac w pierwszej 11.