Strona 11 z 19 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 18 19 >
Opcje tematu
#432138 - 15/11/2005 12:35 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
Kelly Tripucka Offline
stranger

Meldunek: 15/11/2005
tak więc proponuje handicap z Toto - MIXA armani:prokom (0-14) 2 za 1,9 - dla mnie prezent

Do góry
Bonus: Unibet
#432139 - 15/11/2005 15:14 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
redson19 Offline
old hand

Meldunek: 28/01/2005
planuje jutro grubiej na unicaje postawic prosze o opinie i kontuzje

Do góry
#432140 - 15/11/2005 17:21 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
adrenalina Offline
old hand

Meldunek: 24/06/2005
Quote:

tak więc proponuje handicap z Toto - MIXA armani:prokom (0-14) 2 za 1,9 - dla mnie prezent

Zdecydowanie zgadzam się z opinią. Prokom nie stoi na straconej pozycji w tym meczu, a handicap +14 przy kursie 1,90, to bardzo fajna sprawa. Dodatkowo bym się skłanial na zagranie na CSKA, ktore jesli miałoby przegrac 3 spotkanie z rzedu, to byłaby to katastrofa. Ponadto gram na Ulker, bo jeszcze nie wygrał, a zespoł Pau jest dobrym rywalem do pokonania - zwłaszcza przy swoich fanatycznych kibicach w Turcji. Boje sie grania na TAU, bo maja fatalna passe ostatnio. Co o tym sadzicie??

Do góry
#432141 - 15/11/2005 20:10 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
Edko Offline
old hand

Meldunek: 05/11/2005
W profie wystawili niezły pojedynek Real - TAU. Dla niezorientowanych tłumaczę, że chodzi tutaj o większą ilość punktów zdobytą w spotkaniu przeciwko swoim rywalom. Kurs wynosi 2 na Real jak i TAU czyli lepiej zgarnąć taki kurs niż bawić się w osobne spotkania stawiając niby to na faworytów, którzy grają wyjazdowe spotkania. Więc jeśli chodzi o moje sugestie to w tym pojedynku powinien wygrać TAU ponieważ za przeciwnika ma gorzej broniący zespół Olimpiję (dostała 81 na Bambergu natomiast Żalgiris rzucił im na ich parkiecie 78 punktów więc także dużo) Jeśli chodzi natomiast o Cibonę to przedstawia się to następująco: strata 57 punktów u siebie z Wilnem i na wyjeździe strata 80 punktów na Prokomie. Więc małe podsumowanie dotyczące straconych punktów przez oba zespoły. Olimpija czy gra na wyjeździe czy u sibie traci tych punktów powyżej 70 natomiast Cibona prezentuje się w obronie na pewno lepiej. Więc tak teraz czy TAU ma lepszą ofensywę od Realu. Myślę, że nie ponieważ ostatnie spotkania pokazują dobitnie, że TAU jest czasami bezradne nawet w sytuacji sam na sam z koszem. Real rzucił ostatnio 69 punktów na zawsze gorącym żabojadzkim terenie (nie chodzi mi tutaj o kibiców) natomiast TAU rzucił tylko 58 punktów Żalgirisowi ale tutaj osobne tematy trzebaby było założyć na obronę PAU i Żalgirisu a jednym zdaniem można określić, że są podobne. Więc wniosek TAU ma na przeciwko drużynę (parę kontuzji), którą mogą pokonać wysoko jeśli maksymalnie poprawią skuteczność z ostatniego spotkania natomiast Real ma na pewno trudniejszego rywala grającego lepiej w obornie na własnym parkiecie. Czyli pojedynek powinni wygrać gracze z TAU ale napiszę Wam szczerze, że gorszych par do tego pojedynku nie mogli wybrać.

Do góry
#432142 - 15/11/2005 20:18 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Fajnie, tylko co ma Cibona do meczu Realu ?!

W TAU nie zagra Erdogan.

Do góry
#432143 - 15/11/2005 20:26 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
Edko Offline
old hand

Quote:

Fajnie, tylko co ma Cibona do meczu Realu ?!

W TAU nie zagra Erdogan.

O sorki ale dałem plamę. To wszystko przez ten alkohol. Analizują te spotkania miałem na uwadze Partizan a pisałem cały czas spoglądając na statystyki Cibony. Kurcze to co napisałem to mistrzostwo świata. Przepraszam mucios i post wcześniejszy do wykasowania. Nie wiem co się uroiło w mojej głowie z tą Ciboną mając w głowie cały czas spotkanie Realu z Partizanem. Sorki wielkie.

Do góry
#432144 - 15/11/2005 20:47 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
Edko Offline
old hand

Po przeczytaniu info, że Erdogan nie zagra to zmienia całkowicie postać rzeczy co do postawienia na TAU w pojedynku a co dopiero jeszcze w spotkaniu może być różnie. Przecież to po Scoli najlepiej punktujący obecnie zawodnik TAU a bez niego TAU traci naprawdę bardzo duż ow ofensywie jak i defensywie.
Co do błędnej analizy spotkania Realu z Partizanem to napiszę tylko tyle, że jeśli PAU rzuca na Partizanie 82 punkty a Real spokojnie wygrywa na PAU to nie myslę inaczej jak o wygranej Realu w tym właśnie pojedynku. Wiem, wiem mecz meczowi nierówny ale trzeba się czymś sugerować ponieważ liga hiszpańska rządzi się swoimi prawami a motywacja w eurolidze większa niż na własnych parkietach o czym świadczą ostatnie wyniki w lidze.

Do góry
#432145 - 15/11/2005 21:34 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
Mooner Offline
stranger

Meldunek: 15/09/2005
Union Olimpija - Tau Ceramica
Hiszpanie to jeden wielki zawód w lidze(graja tam wg mojej oceny graja tam zespoły,ktore spokojnie moglyby grac w EL) ,potrafili w ostatniej kolece przegrać z Gran Canaria! W Eurolidze takze wg mnie ich forma nie jest na tyle stabilna aby postawić na nich pieniądze,przgali przecież z osłabionym Zalgirisem. W Słowenii moze być cięzki bój i skoro Gran Canaria i Zalgiris chyba słabsze od Olimpiji potrafiły poradzic z TAU to co dopiero"słoweńcy" z Szewczykiem:).Erdogan takze nie wystapi więć zwyciesca może być tylko jeden,Scola sam sobie moze nie poradzić. Wiec ode mnie 1.

Do góry
#432146 - 15/11/2005 21:50 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
Edko Offline
old hand

Mnie natomiast jeszcze bardzo męczy spotkanie Sieny z Panatą. Dla mnie jest to najciekawsze spotkanie tej kolejki. Włosi w lidze na pewno oszczędzali swoich zawodników mając na uwadze to właśnie spokanie i mecz akończył się nie inaczej jak porażką Sieny na co oczywiście mogą sobie pozwolić ale tutaj w jutrzejszym spotkaniu będą gryźć parkiet żeby pokonać Panatę i spawić że Panata dozna pierwszej porażki jak się nie mylę od siedmiu spotkań jak do tej pory tyle własnie wygranych pod rząd w euro, lidze i pucharze Grecji. Dla Sieny będzie to dodatkowa motywacja że to oni właśnie tego dokonają a mając w perspektywie rewanż na greckim terenie będą chcieli zrobić wszystko żeby odnieść zwycięstwo w tym spotkaniu. Na stronce nic nie pusze o kontuzjach więc zanosi się na ciekawe widowisko. Ja osobiście stawiam na Sienę mając na uwadze jedyny argument który przeważył na tym, że Siena gra w Panacie jeszcze rewanż i Grecy w końcu kiedyś muszą doznać porażki.

Do góry
#432147 - 15/11/2005 22:47 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
Mooner Offline
stranger

A mnie męczy:) spotkanie,CSKA Moskwa - Malaga.

Niby Cska gra u siebie ale Malaga ma w składzie Marcusa Brown,który przyszedł do Malagii z....Cska. Gość znając zycie bedzie się troił i dwoił aby wypaść jak najlepiej w meczu z byłymi pracodawcami. Poza tym sa jeszce Garbajosa,Herrman,tak więc ekipa całkiem miła.
Natomiast Cska zawodzi na całej lini w EL,chyba nie moga odnależc się po ubiegłorocznej klesce w Final Four. Zmiana trenera nie wpłyneła pozytywnie,ba nawet doznalzi porażki w lidze. Pod okiem Messiny zespól gra doskonale w obronie,niemniej w ataku sa problemy i z tym własnie związane sa moje obawy co do najblizeszego meczu w EL,moze pal licho uda sie powstrzymac Browna i Herrmana ale poza Andersennem w CSKA pod koszem nie ma nikogo wartosciowego.
Opcja w ataku wydawać może się Langdon tyle,ze tak jak zawodził w poprzednim sezonie w Dynamo tak i teraz nie gra tego co grywal w latach wczesniejszych. W lidze moze i beda znowu na pierwszy miejscu choc..ale w EL moze byc ciezko.
Kto ma jakies sugestie dotyczace jutrzejszego meczu?
Bo ja jestem niezdecydowany:)

Do góry
#432148 - 15/11/2005 23:14 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
muppet Offline
Carpal Tunnel

Jutro Pau wygra w Stambule

Powodów jest kilka
- Ulker ma problemy z gra zespołową
- Ulker jest słabszy niz rok temu
- Ulker ma Stefanova. Samobój.
- Ulker jest słaby. No dobra, nienajlepszy
- Rok temu Ulker dostał u siebie w ryj od Pau Orthez
- Pau gra duzo, duzo lepiej na wyjazdach niż u siebie (sprawdzcie ich wyniki w Eurolidze w ostatnich 2 latach, porownajcie z meczami u siebie)
- Pau nie jest wcale slabe, potrafia bronic i maja ludzi od zdobywania punktow
- Czuję niespodziankę
- Jutro Turasy grają ze Szwajcarią baraż o MŚ, zapewne hala nie będzie wypełniona do ostatniego miejsca
- wynik bedzie raczej niski, raczej na styku, wiec szanse Pau rosną

Podsumowując, value jak nic. Pau Orthez!

* * *

Co do meczu Olimpii z Tau... Mooner, fajnie, mozna pisac, ze Olimpia to wygra, bo to jakos_tam prawdopodobne, ale pisanie o tym, ze Tau ma tylko Scolę i Erdogana jest BZDURĄ kompletną. Kolejna bzdura, to pisanie o tym, ze Olimpia jest slabsza od Zalgirisu. Zart ?!

Tau ma 3 porazki z rzedu, cos jest nie tak w tym zespole. Notują mnostwo strat, srednio 16/mecz ostatnio, a to troche kolosalna ilość. Nie moga sobie jednak pozwolic tutaj na porazke, a jestem pewny ze maja zespol o KLASĘ LEPSZY od gospodarzy. Scola, Prigioni, wsyzstkie Hanseny Jacobseny Vidale i Davidy.... Ponadto Splitter moglby sie troche ogarnac bo gra ostatnio bardzo dziwnie, cos czuje, ze jutro pokaze na co go stac (slabi podkoszowi w zespole gospodarzy)

Halperin, Ranikko, Szewczyk, Oliver. No fajnie, tylko, że nie wyobrazam sobie, by TAU mialo poniesc kolejną porażkę. Oni chyba też sobie tego nie wyobrażają, ale o lekceważeniu nie może być mowy.

Erdogan - spora strata, ale moze wyjsc na dobre TAU. Mają kim go zastąpić, to na pewno - pytanie tylko, czy coach Martinez nie powinien pożegnać się ze stanowiskiem. Porażka w tym spotkaniu mocno podważny (powinna podważyć) jego pozycję, bo naprawde, z TAKĄ OLIMPIĄ, to nasz Prokom powinien wygrywać.

Tivoli nie jest już twierdzą, jak w zeszłych latach. Spojrzcie na zmiany w skladach.

pozdrawiam

Do góry
#432149 - 15/11/2005 23:25 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Witam muppet
dobra robota i po tym co napisales skucze sie na PAU, kurs zachecajacy
a co do TAU wszystko pieknie...ale kurs 1.32 GB czy np 1.28 w EX bez jaj na kolana nie powala i po tak marnym kursie za cholere nie wezme tych Hiszpanow. Podobnie jak Ty mowilem w sobote, ze nie wyobrazam sobie aby przegrali w lidze z typowym sredniakiem i co bylo to kazdy chyba wie....
dla mnie no bet po tak nedznym kursie....
Muppet polecasz cos jeszcze na najblizsza kolejke?
Pozdrawiam

Do góry
#432150 - 15/11/2005 23:35 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
muppet Offline
Carpal Tunnel

Siena - Pao / CSKA - Unicaja -> nie do ruszenia wg mnie

TAU z -6.5 chyba do wziecia, jeszcze przemysle + poczekam co inni napisza na ten temat (jestem troche skrzywiony co do TAU bo ich lubie, po ubieglotygodniowym BLAMAŻU w Kownie stracilem do nich zaufanie i tutaj walcza o resztki mojego szacunku wiec presja dodatkowa )

Pau... Ślisko tam bedzie, cos tak czuję

A co do czwartku to jeszcze pomyslimy, ale:

Prokom powinien powalczyć choć trochę,
Maccabi pewnie sobie shooting contest urządzi,
Climamio powalczy w Treviso i przegra 1 punktem ,
Barca wymęczy z Lietuvosem (handi do wziecia),
Igor rzuci w Belgradzie 30 punktow i poprowadzi Real do niskiej wygranej,
Efes łatwo wygra w Pireusie na przekór wszystkim, którzy sądzą, że wygrana Pireusu z Maccabi to pelnowartosciowy sukces,
Strasbourg wygra w Bambergu bo gdzieś w końcu musi,
a w Atenach będzie jedynka, bo wszyscy będą mysleli, ze Żalgiris latwo wygra (w tym ja) i się zawiedziemy

pozdrawiam

Do góry
#432151 - 15/11/2005 23:42 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
Mooner Offline
stranger

muppet, a gdzie ja napisałem,że Olimpia jest słabsza od Żalgirisu???Cbyba na odwrót.

To,że TAU jest lepsze od Olimpi jest oczywiste ale na papierze! Póki co to doznaja porazek z wymieniona przez mnie Gran Canarią w lidze i Zalgirisem w EL a tłumaczenie,ze nie moga sobie powolić na kolejna porazke jest wybacz mało pzekonywujące.
Josko Poljak, Vasco Evtimov to są mocni grający pod koszem zawodnicy są wystarczająco ogranymi i doświadczonymi zawodnikami,żeby wykorzystać obecny fatalny stan na dzień dzisiejszy TAU.

Póki co Scolla i spólka nie grałą na miare swoich mozliwosci więc niby na jakiej podstawie mam sadzic,żewobec ewidentnego kryzysu i oslabienia rozjada Olimpie?

A co do Prokomu no to Olimpia,Cibona,Zalgiris to jest poziom Prokomu.

Do góry
#432152 - 15/11/2005 23:44 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
muppet Offline
Carpal Tunnel

Quote:

W Słowenii moze być cięzki bój i skoro Gran Canaria i Zalgiris chyba słabsze od Olimpiji potrafiły poradzic z TAU to co dopiero"słoweńcy" z Szewczykiem:)

Tutaj napisales.

Żalgiris nie jest slabszy od Prokomu, zapomnij.

Do góry
#432153 - 15/11/2005 23:55 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
Mooner Offline
stranger

mupett,ok ale gdzie tam jest napisane,ze Olimpia jest słabsza od Zalgirisu?

Napisane jest,że Żalgiris jest słabszy chyba od Olimpiia nie,że Olimpia jak się oburzasz jest słabsza od Zalgirisu.

Tak czy siak,co powiesz o meczu Red Army-Malaga?

Do góry
#432154 - 16/11/2005 00:00 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
muppet Offline
Carpal Tunnel

Fakt, moj blad, zle napisalem,sorry (pozno juz)

Żalgiris > Olimpia

Żalgiris jest lepszy, bez dwoch zdań!

A co do CSKA to nie wiem

Do góry
#432155 - 16/11/2005 00:52 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
1,32 na Ceramike,chyba buków powaliło

W życiu bym na to grosza nie dał,nie dosć,ze Olimpija u siebie zawsze groźna,to jeszcze Tau ostatnio odwala kompletną kiche,dostają baty od leszczy w lidze i pucharze,rażą nieskutecznością,pełno strat,do tego brak Erdogana,nie no bez jaj,zagram handi na Słoweńców,jezeli w ogóle hiszpanie to wygraja,to wymęczą ,kilkoma punktami,mają wyraźny kryzys.Brak im rasowego snajpera,który trafia te ważne kosze,czy trzyma wynik,a takim był Maciauskas,Erdogan nie zagra , oj nie opłaca się w nich inwestować,zresztą przypomnijcie sobie ich wyczyny rok temu w eliminacjach,a potem co...?Finał

Partyzant-Real ??2

W sumie to Yugole cieńcy w tym roku,ale zawsze to włąsna hala,a Real słynie z bomb w lidze i puchazre,nie lubie ich grać i nie wiem czy jutro zagram,niby powinni wygrać,ale ja im nie ufam do końca,zobacze co jutro bede o tym myślał,może znajde jakis spory handi na gospodarzy

Ulker-Pau (nie wiem)

muppet mówi,że wygrają żaby,w sumie czemu nie,ja nie czuje tego meczu ,ale jakies handi rozsądne na gości czemu nie

CSKA-Malaga 1

Myśle,że sowieci się przełamią,z kim jak z kim,ale z Malagą u siebie powinni dać rade,porażki ze Sieną i Panasiami da sie jakos wytłumaczyc,ale tutaj nie moge sobie tego wyobrażić,jednak kurs mało zachęca do gry,ewentualnie jak już grać to handi na ruskich.

Siena-Panasie 1

No tutaj jak dla mnie to makarony góra,wygrali w Moskwie,ogólnie maja solidną pazcke,myśle,że pojadą greków,którzy nie są jakimiś mocarzami,wygrali to mieli do wygrania,Ulker jest słabiutki a u siebie z CSKA to było też planowe,ruskie dołują a Panata u siebie od lat wymiata.
W tym meczu jednak widze wygrana Sieny,skromną,moze i byc dogrywka,ale jednak makarony.

Do góry
#432156 - 16/11/2005 01:30 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Olimpia - TAU
Dla mnie osobiście to spotkanie jest kompletnie nie do gry. To nędzne 1.3 na Ceramike to niech se buki wsadzą wiadomo gdzie, tak grającej Ceramiki to ja nie pamiętam żebym kiedykolwiek widział i złamanego grosza na nich w najbliższym meczu nie postawię. Teoretycznie macie rację pisząc, że TAU jest przynajmniej o 2 klasy lepszym zespołem a Olimpia nie ma czym ich postraszyć. No i niby racja bo na papierze to właśnie tak wygląda ale przecież taka Gran Canaria też nie miałą żadnych atutów a wiadomo co zrobiła z Ceramiką na ich parkiecie. Ten mecz może zakończć się każdym wynikiem, jeżeli wygra Olimpia to będzie to tylko kolejny dowód potwierdzający kryzys w drużynie TAU i takie rozstrzygnięcie zaskoczeniem wcale nie bęzie, jeśli natomiat TAU pwiezie Słoweńców 20-toma punktami to również, nie będzie to żadna niespodzianka bo teoretycznie właśnie taka róznica dzieli te 2 zespoły. Ja TAU po tak śmiesznym kursie nie biorę, a skoro nie biorę to znając życie zapewne wygrają, takie to już jest to moje szczęśćie...

CSKA - Unicaja
Krótko i węzłowato. Tak jak przed meczem finałowym ostatnich Mistrzostw Europy stanowczo sobie powiedziałem, że wszystko kiedyś ma swój kres i Niemcy dostaną wreszcie łomot stawiając na Greków naprawde konkretne pieniądze tak i w przypadku tego spotkania z pełno stanowczością mówię, że ruskie odprawią Unicaję z kwitkiem. Po pierwszych 2 porażkach po prostu nie mają innego wyjścia jak wygrać ten mecz i jestem przekonany, że zrobią to z dziecinną łatwością. To jest dla nich ostatni dzwonek a Unicaja do potentatów się nie zalicza. Tak więc CSKA -8 po 1.91 za dosyć odważną stawkę - zwycięstwo CSKA będzie łatwe i efektowne!

Do góry
#432157 - 16/11/2005 06:38 Re: EUROLIGA koszykarzy - sezon 2005/06
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Ja pamiętając o zeszotygodniowych wynikach gram dodatnie handi na gospodarzy gdzie faworytem zdecydowanym są goście. Tak więc Olimpija, Partizan z plusowym handi ale to gram przed meczami zeby owy handicap byl jak najwiekszy.

Do tego Efes, nie zlekceważą Olimpiakosu jak to zrobiło Maccabi i odniosą zwycięstwo.

Do góry
Strona 11 z 19 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 18 19 >

Moderator:  Akhu, rafal08