#452601 - 03/02/2006 13:35
Re: TREWOR
|
veteran
Meldunek: 23/12/2001
|
Ottawa - mission complete - Senatorowie wrócili w nocy z dalekiej podróży... ja zresztą też  . Z 2-0 po dwóch SH wyciągnęli na 2-2 i potem już było z górki. Minnesota - mission complete - Upragniony remis w końcu padł. Najlepsze, że teraz wszyscy się do niego przyznają, ale nie moja sprawa. Ja jedynie mogę poświadzyć za Joe, że ich grał  . Ambri - LuganoSpróbuje jednorazowo dać..., bo Ambri już 32 mecze bez remisu. Typ: XPlzen - LiberecDzisiejsza kolejka w Czechach wygląda na ładną i przyjemną... i tego właśnie się najbardziej obawiam. Liberec walczy o 1. miejsce przed PO, które zapewnia wiekszą ilość spotkań na własnej tafli. Będzie to na pewno duży atut w walce o mistrzostwo, a Liberec zapewne mierzy w ten cel. Typ: 2
|
Do góry
|
|
|
|
#452602 - 04/02/2006 07:44
|
veteran
|
Wczorajszy dzień zapisujemy po stronie udanych i mimo ciężkiej nocy (pierwszy raz od dawien dawna spałem bez niej  ) gramy dalej. Henman - Koubek... Typ: 1Nashville - ChicagoNa razie gram na zwycięstwo Predatorsów, bo logicznie patrząc tak powinno być. Nie wygrali oni od 5 spotkań, słaby przeciwnik, mecz u siebie itp. Ale jakby nielogika wzięła góre nad logiką  to może z tego powstać próg na loss CHI, którzy wkroczyli w sesję wyjazdową i porażka prędzej czy później stanie na ich drodze. Plusem tego typu jest również fakt, że dzięki niemu znowu będę z nią spał... z moją NHL  . Typ: 1
|
Do góry
|
|
|
|
#452603 - 05/02/2006 10:05
|
veteran
|
Chicago - mission complete - gładko, szybko i przyjemnie 6-0 Henio trochę zawiódł, ale to dopiero wejście w sezon tenisowy, także... Spokojnie, jak na wojnie, Póki granat nie... wybuchnie Montreal - PhiladelphiaCoś jest chyba nie tak. Lotnicy bez zwycięstwa od 5 spotkań? Wiem, że kontuzjowany jest... ten... no jak mu tam... no ten ze Szwecji... aaaa Peter Forsberg  , ale bez przesady, nawet bez niego seria 5 meczy jest zbyt długą. Typ: 2Liberec - SlaviaDo zakończenia czeskiej pozostały 2 kolejki; gra 2. miejsce z 1.; Liberec 94 pkt. a Slavia 97 pkt.; Liberec bez X od 9 spotkań a Slavia od 25... => Typ: XCzechy - RosjaChodzi oczywiście o skoki i dzisiejszą drużynówkę. BAW dał kurs 1.25... Wiem, wiem, że niski, ale po wczorajszych wynikach w indywidualnym konkursie lepiej chyba dać to niż szukać czegoś po hokeju, piłce czy tenisie. Jedynym problemem jest to, że to są... skoki  . Na szczęście za kilka godzin wszystko będzie jasne. Typ: 1
|
Do góry
|
|
|
|
#452606 - 07/02/2006 07:29
|
veteran
|
Columbus - mission complete Dziękuję pracownikom BAWu, że wystawili wczoraj w livebetting mecz Fro z Brynami, ponieważ dzięki temu mogłem skontrować swój typ. Dzisiaj raczej chyba na pewno nie będzie typów, gdyż nic nie przykuło mojej uwagi. A teraz idę pobawić się w działalność "charytatywną"  .
|
Do góry
|
|
|
|
#452607 - 07/02/2006 18:10
|
veteran
|
Oto kursy na zwycięstwo w skokach narciarskich w konkursie drużynowym: Expekt Finlandia 2.75 Norwegia 3.75 Austria 4.25 BAW Finlandia 2.25 Norwegia 4.00 Austria 2.5 Dajemy 100j na Fin i 50j na Aus w EXPie oraz 50j na Nor w BAW. Turniej wygrywają: Finowie => 100j x 2.75 = 275j - 200j = +75j Norwegowie => 50j x 4 = 200j - 200j = 0j Austriacy => 50j x 4.25 = 212.5j - 200j = +12.5j Przy Finach będą niezłe  , przy Austriakach będzie na  , a przy Norwegach... satysfakcja  . Czekam jeszcze na opinię kilku analityków, a potem chyba w to wchodzę. *Jak łatwo zauważyć zakładam, że żadną inną ekipę nie stać na wyskakanie złota w drużynówce.
|
Do góry
|
|
|
|
#452608 - 07/02/2006 19:38
|
veteran
|
Ktoś wysłał mi wiadomość na priva, ale że ma coś ze skrzynką "This user has exceeded their private message quota and may not receive any new private messages" odpisuję tutaj. Dbajcie o swoje skrzynki i jak oczekujecie odpowiedzi to postarajcie się, aby one mogły dojść  . Na jutro nie patrzyłem dokładnie co i jak, ale na szybki rzut okiem to: - z kursów o dupę rostrzaś to Celtic, Juventus i Milan - z kursów trudnych do przewidzenia New Jersey i San Antonio - NBA - i z NHL Philadelphia i San Jose Jutro pewnie napiszę w temaciku dokładniej co i jak. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#452610 - 09/02/2006 20:28
|
veteran
|
Sesja - mission complete - w końcu nie samym hazardem żyje człowiek  . Dzisiaj domknąłem drzwi z napisem "Sesja". Chciałem to zrobić już 2 tygodnie temu, ale gimnastyka zrobiła mi kawał i zapchała zamek  . Na szczęście udało mi się go odetkać  . Miałem na to kilka pomysłów. Najpierw chciałem z nią porozmawiać, żeby wyszła, ale pomysł ten odrzuciłem z powodu zbyt dużej ilości świadków  . W ten sposób została mi druga możliwość... zaliczyć 2 przyrządy. Na początek kilkanaście prób na drążku, ale nic z tego nie wyszło  . No to pani Magda G. (nie mylić z serialową Magdą M., chociaż urodą podobne  ) wezwała mnie na poręcze. Przyrząd ten skutecznie omijałem przez cały semestr, ale niestety musiało dojść do naszego spotkania. Dwa głębsze... wdechy oczywiście  i zaczynamy zaliczanie poręczy. Cały układ zrobiłem na fantazj i zaliczyłem na... 3-. Pani Magda G. musiała się dopatrzyć "kilku" błędów  . Potem kolejne próby na drążku i wpis do indeksu. Drążek będę jeszcze długo pamiętał, bo moje dłonie wyglądają jakbym od 20 lat kopał ziemniaki połowie Polski... kopaczką:( Zalane krwią, odcisk na odcisku... Teraz mam 3 dni na - uwaga trudne słowo - rekonwalescencję, bo od poniedziałku zaczynamy kolejny etap edukacji. PS Szczere i gorące podziękowania dla Magdy G. Dallas - MiamiDallas mają 12 zwycięstw z rzędu. Patrząc na ich najbliższych rywali to właśnie chłopcy z Florydy (czy gdzie to tam Miami leży  ) mają największe szanse na przerwali tej passy. Poza tym w temacie "NBA" ktoś pisał, że w ostatnim czasie Miami źle się grało w Texasie (czy gdzie to tam Dallas leży  ). Nie sprawdzałem tego, ale jeśli to prawda to najwyższy czas to zmienić, a okoliczności ku temu wyśmienite: słoneczna pogoda, wiatr pod narty... yyy... to chyba nie o te okoliczności mi chodziło. Miałem oczywiście na myśli długą serię Mavericksów i kurs, jaki nam zaproponowano na to zdarzenie. Typ: 2
|
Do góry
|
|
|
|
#452611 - 10/02/2006 11:24
|
veteran
|
Philadelphia - mission complete No to Texańczycy ładnie wystrzelali turystów z Floridy  . Columbus - Colorado - stage 2 ... Typ: 2Calgary - St. Louis - stage 2 Goście już z 3 zwycięstwami z rzędu na swoim koncie, a więc najwyższy czas na porażkę. Uzasadnienie genialne w swojej prostocie  . Typ: 1Orlando - DetroitOrlando cieniuje, Detroit zwyszkuje... i można by tak długo rymować, ale po co. Magicy coś kiepsko ostatnio, mówi się o chęci opuszczenia klubu przez ich lidera Francisa, a taka atmosfera na pewno źle wpływa na drużynę. Tłoki po dwóch przypadkowych porażkach z rzędu (nie ma mowy o żadnym kryzysie) pokonali ostatnio Clippersów i jako główny kandydat do mistrzowskiego tytułu (ze wschodu mogą zagrozić im tylko NJN z Carterem na czele) będzie kolekcjonował teraz kolejne zwycięstwa. Typ: 2Sparta R. - AlkmaarAZ cały czas zgłasza aspirację do mistrzowskiej korony. Napisałbym, że takie mecze jak ze Sparta musi wygrywać, ale tak nie napiszę  . Typ: 2
|
Do góry
|
|
|
|
#452612 - 11/02/2006 06:35
|
veteran
|
Columbus - mission complete Tak jak pisałem, że nie napiszę AZ Alkmaar musiał ten mecz wygrać i wygrał. Zrobił to pewnie i spokojnie, kontrolując grę przez całe spotkanie  . Portsmouth - Manchester Utd.... Typ: 2Middlesbrough - ChelseaJose powiedział, że tytuł ma być 9 kwietnia, więc trzeba dzisiaj wygrać  . Typ: 2To czy poszedłem na łatwiznę czy nie, okaże się wieczorem. Opisy skąpe, gdyż pisane o 4:00 nad ranem  .
|
Do góry
|
|
|
|
#452614 - 11/02/2006 19:00
Re: Tsubasa
|
veteran
|
Są rzeczy ważniejsze od hazardu, a więc zacznę od... "Captain Tsubasa". Oj oglądało się Tsubase w dzieciństwie i dlatego Moete Hero '83.mp3 zajmie honorowe miejsce w moim MP3playerze  . Jose mnie oszukał, ale na szczęście chłopcy Alexa się postarali i nadrobili straty. Bilans: 0 zł  . Dzisiaj jeszcze jeden meczyk. Nashville - ColumbusPredators 3 porażki z rzędu. Dość rzadkie zjawisko jak na tak solidną ekipę. Do tej serii w dużej mierze przyczyniły się Czerwone Skrzydła, które miały swój udział przy dwóch z nich. Kurteczki zaczęły coś grać ostatnio i kursy przeciwko nim nie są już tak marne jak kiedyś... więc trzeba to wykorzystać  . Mimo, że coś się u nich ruszyło, to nadal są to Kurtki (w dodatku niebieskie, a ja mam ładną i co ważniejsze czarną  ). Typ: 1
|
Do góry
|
|
|
|
#452615 - 12/02/2006 07:45
|
veteran
|
Columbus - mission complete - Columbus, ponieważ w razie wpadki grałbym na ich porażkę, bo mieli przed sobą serię kilku wyjazdów. Edmonton - St. Louis - stage 3 ... Typ: 1Reggina - MilanCzyżby 5-0 w ostatnim meczu świadczyło o ich przełamaniu i grze na poziomie możliwośći ich składu? Osobiście mam nadzieję, że tak i dlatego dzisiaj... Typ: 2Bayern - NurnbergWerder pewnie zrobił wczoraj nie jednej osobie surprise. Dla niektórych było to negatywne, ale Bayern na pewno z takiego obrotu sprawy jest zadowolony. Przed nimi szansa na odskoczenie na kolejne punkty od Bremeńczyków. Nuernberg słabiutko cały sezon. Jedyny problem to fakt, że możliwe, że to są jakieś małe derby (nie chce mi się patrzyć na mapę i sprawdzać dokładnie). Typ: 1NAC Breda - FeyenoordNie za bardzo lubię holenderską ze względu na dziwne wyniki, jakie IMO tam czasami padają, ale cóż... Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Takie życie, że czasami i takie ligi trzeba ruszać. Feye walczy o jakiś pucharek więc trzeba ich grać. Typ: 2*IMO - in my opinion (moim zdaniem) - ehhh... i co Europa robi z człowiekiem  .
|
Do góry
|
|
|
|
#452616 - 14/02/2006 18:41
|
veteran
|
Jak już pewnie wszyscy wiedzą Feyenoord pojechał trochę z fantazją, no ale bywa, takie jest życie. Nawet nie mam do nich pretensji. Zresztą jak mi coś nie wejdzie to nigdy nie mam do nikogo pretensji, a zwłaszcza do tych, na których zagrałem. Jedyne pretensje mogę mieć tylko i wyłącznie do siebie. Ci na których stawiam zapracowali sobie na to (w większości przypadków), że grają w ligach jakich grają i jak chcą to sobie mogą pozwolić na to co np. zrobiło Feye. "Mądry Polak po szkodzie, a czasami i po szkole głupi"Niestety nie posłuchałem sam siebie, gdyż po części przewidziałem wynik w Bredzie "Nie za bardzo lubię holenderską ze względu na dziwne wyniki, jakie IMO tam czasami padają..." A teraz chciałem się usprawiedliwić z mojej dłuższej nieobecności... oczywiście przed samym sobą  . Spowodowane jest to moim genialnym planem. Dziekan, czy kto tam go ustalał jest chyba w zmowie z bukami i zamiast obmyślać kuponiki, cały dzień spędzam na uczelni. Jakby tego było mało zostałem wysłany na przymusowy czy okolicznościowy urlop. Mój pracodawca wysłał mnie na niego z powodu jakiejś tam olimpiady czy coś. Pewnie chcecie wiedzieć kto jest tym pracodawcą? Nie wiem jak się dokładnie nazywa, ale wołają na niego NHL  . A teraz poważnie. NHL rusza dopiero końcem lutego albo początkiem marca. Oznacza to 2 tygodnie odcięcia od stałej pensji i teraz trzeba będzie poszukać jakiegoś zarobku na czarno. Na olimpiadzie, jak widać po wynikach ciężko coś zarobić. Faworyci przegrywają; przeciwko Polakom nie warto grać, bo niskie kursy... Jakby pojawiło się coś ciekawego w NBA, a będę miał czas, możliwości i zdrowie (trochę brakuje snu) to coś tam wystukam. A jeżeli nie będzie nic ciekawego, a ja nie będę miał czasu, możliwości i zdrowia (trochę brakuje snu) to poczekamy do piłkarskiego weekendu. Dziękuję za uwagę.
|
Do góry
|
|
|
|
#452617 - 16/02/2006 18:18
|
veteran
|
Mimo tego co pisałem wcześniej na olimpiadzie też można co nieco zarobić. Mam na myśli  leżące na lodzie  . Kursy wprawdzie niskie, dlatego staweczki są odpowiednio duże. Kilka słów o tym co sie wydarzyło: Kanada - Włochy: mecz bez historii.O Kanadyjczykach można będzie więcej napisać, jak zagrają "prawdziwy" mecz; Rosja - Słowacja: zastanawiam się czemu wszyscy dziwią się wynikowi tego meczu i postawie Słowaków  . Zespół, jak każdy inny, który jest oparty na graczach z NHL (nie mylić z graczami z NHLu, jak mówi Dariusz Sz., ale o nim będzie za chwilę). Demitry, Hossy i Gaboriki to tacy sami zawodnicy jak Kozlovy, Kowaliovy, Ovechkiny i inne gady. Mecz stał na wysokim poziomie i mógł się zakończyć remisem, ale szybkość Gaborika przesądziła o wyniku (może chłopak wystartuje w sprincie w łyżwiarstwie szybkim  ). Oba zespoły zaprezentowały się bardzo dobrze i zgłosiły tym samym aspirację do walki o złoto. Szwecja - Kazachstan: na początek napiszę, że nie oglądałem tego meczu w całości, a widziałem tylko bramki. Z tego co słyszałem i czytałem to Szwedzi nie zaprezentowali się zbyt dobrze w tym spotkaniu. Rosja - Szwecja: zważywszy na to co napisałem wyżej zaskoczyły mnie trochę kursy na to spotkanie. Z tego co wiem (ale nawet ja mogę się mylić  ) buki faworyzowały Szwedów w tym meczu. Dla mnie jest to trochę dziwne i tym bardziej szkoda, że dowiedziałem się o tym dopiero po fakcie. Jeszcze raz napiszę, że Rosjanie pokazali wczoraj (i dzisiaj także) dobry, szybki i ciekawy hokej. A Szwedzi? No cóż... Biorąc pod uwagę wczorajsze opinie na temat ich występu i to co dzisiaj widziałem, to nie jest dobrze, ale też nie jest fatalnie. Sądzę, że jeżeli chcą odegrać jakąś znaczącą rolę w tym turnieju potrzebuję pomocy Petera F. zwanego Fobą. Finlandia: widziałem ich w akcji tylko w I tercji meczu z Szwajcarią i nie mogę zbyt wiele o nich napisać. Ale wyniki 5-0 i 6-0 o czymś zapewne świadczą. Czechy: nie widziałem ich spotkania z Niemcami. Dzisiaj z Szwajcarią widziałem III tercję i nie wiem za bardzo co można o nich napisać... jakoś tak niemrawo. Słowacja: trochę już o nich napisałem wyżej. Teraz właśnie trwa ich mecz z Łotwą i na razie jest 6-3, co świadczy o radosnym hokeju w wykonaniu naszych południowych sąsiadów, o hokeju na "tak". O pozostałych zespołach chyba nie ma co i po co pisać. Jeszcze może USA, ale ich wynik z Łotwą wszyscy znamy i wiemy, że przybyli na mecz "prosto z lotniska". Na razie są wielką niewiadomą. Teraz kilka słów odnośnie Dariusza Sz. O ile piłkę nożną może jeszcze w ostatniej ostateczności komentować to od hokeja to niech on się od........(nie wiem o czym pomyśleliście, ale ja miałem na myśli słowo "odczepi"  ). On chyba przed olimpiadą dowiedział się na czym ta dyscyplina polega i co najgorsze zgrywa mądrego przed mikrofonem. Nawet mi się nie chce pisać o jego popisach komentatorksich, bo szkoda czasu i klawiatury. Jedyną rzeczą, która mnie powstrzymuje od wyłączenia głosu jest osoba pana Wiesława J. i jego rzeczowe komentarze. Zapraszam teraz wszystkich przed TV, żeby podziwiać Kanadyjczyków w akcji. Ja odpowiednią staweczką zadbałem o to, aby mecz ten dostarczyl mi trochę więcej emocji niż przecieętnemu widzowi ("przeciętnemu" w pozytywnym znaczeniu) PS Niektórzy się teraz bawią  , a niektórzy zarabiają  . Pozdrowienia dla tych pierwszych, bo sam siebie nie będe pozdrawiał  .
|
Do góry
|
|
|
|
#452618 - 21/02/2006 19:12
|
veteran
|
Ehhh... kiepsko ostatnio z czasem  . Real Madryt - ArsenalZadaję sobie pytanie: czy mój typ wynika z przekonania czy po prostu z chęci podwyższenia sobie emocji przed TV? Myślę, że trochę z tego i trochę z tego. Nie odkryję Ameryki, jak napiszę, że forma Realu ostatnio zwyżkuje. W lidze całkiem dobrze sobie radzą, raczej brak kontuzji, szaleńcza pogoń w pucharze... brzmi całkiem nieźle. Żadnych z tych rzeczy nie możemy powiedzieć o Arsenalu, bo w lidze kiepsko, z pucharów chyba już poodpadali i z tego co czytałem mają liczne kontuzje w obronie. Kończę już, bo zaraz meczyk i trzeba się przygotować. Typ: 1PS Ciekawe jakimi będą grać piłkami? Słyszałem dzisiaj od zasłużonego dla polskiej piłki trenera, że podobno mają to być te z logiem drapieżnego zwierzaka  .
|
Do góry
|
|
|
|
#452619 - 22/02/2006 14:15
|
veteran
|
Wczoraj nawet wsparcie finansowe nie pomogło w wytworzeniu jakichkolwiek emocji podczas meczu LM. Albo liga hiszpańska jest strasznie słaba albo Real z dnia na dzień przestał grać. Do tego te anomalia pogodowe. Zawodnicy z Madrytu cały czas biegali pod wiatr, a Londyńczycy z wiatrem. Najdziwniejsze jest to, że sytuacja ta miała miejsce nawet jak biegli obok siebie w jednym kierunku (te dziwność tych anomali jest porównywalna do sytuacji ze skoczni narciarskiej: wszyscy mają dobre warunki, a jak skaczą Polacy to następuje nagłe załamanie pogody). Obrona z Madrytu tragiczna. Henry, Reyes, Ljunberg... wjeżdżali sobie w okolice "16", a nawet i w "16" jak chcieli i kiedy chcieli. O ile to nie jest zaskoczeniem, bo ich defensywa zawsze była słaba, to postawa linii pomocy i ataku daje wiele do myślenia. Brak pomysłu na grę, Zidane zagubiony, rzekomy "król dośrodkowań" nie dograł żadnej dobrej piłki, Robinho jedyne co zrobił to poskakał trochę nad piłką, ale to chyba każdy potrafi (nawet Ty  ), Gravesen zero szybkości i czegokolwiek innego... można by tak długo pisać, ale szkoda czasu. Na szczęście telewizja zaproponowała nam na innym kanale ciekawsze widowisko jakim było hokejowe spotkanie Rosja - USA w ramach olimpiady. Szybka, twarda gra, wiele bramek... czego chcieć więcej? W związku z tym dzisiaj powstaje dylemat: piłka nożna czy hokej, Chelsea - Barca czy Kanada - Rosja? Tak wiele pytań, a tak mało czasu na odpowiedź. Ale pożyjemy zobaczymy. To dopiero wieczorem, a w między czasie... Murray - SchuettlerMłody Brytyjczyk podbija USA. W zeszłym tygodniu wygrał turniej w San Jose pokonując m. in. Roddicka i Hewitta. Wiem, że obaj panowie od jakiegoś czasu bez formy, ale serw Roddicka to zawsze serw Roddicka. Niemiec najlepsze lata ma już raczej za sobą, a dokładniej rok czy 2 lata, w których to trzeba było się z im liczyć. Teraz za jego sukces trzeba uznawać ugranie seta w jakimś pojedynku. Tydzień temu gładka porażka z Vliegenem 6-1 6-3 przekonuje mnie do... Na szczęście tenis to tak piękna gra, że ja sobie tu mogę pisać i pisać, a i tak wszystko zwerifukuje kort. Jak mówił taki jeden: piłka jest okrągła, a rakiety są dwie  . Typ: 1
|
Do góry
|
|
|
|
#452620 - 23/02/2006 16:51
|
veteran
|
Murray - Schuettler 1-6 7-5 6-2  Brytyjczyk odniósł pewne i spokojne zwycięstwo... no może nie do końca spokojne i pewne, ale zawsze zwycięstwo  . Murray przegrywał już 1-6 i 4-5 przy serwie Niemca, ale pokazał charrrakter niczym na US Open, gdzie publicznie jego ukł. pokarmowy zaprzeczył sile ciążenia  . Karlovic - Capdeville... Typ: 1Vliegen - Goldstein... Typ: 1Storhamar - Frisk/Asker... Typ: 1Jak widać brak czasu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|