Strona 10 z 28 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 27 28 >
Opcje tematu
#452661 - 25/03/2006 08:55 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2001
New Jersey - mission complete

Indiana - Detroit 72-75 => 147 pkt.

Detroit - Columbus
Miejmy nadzieję, że Kurtki oddadzą to co zabrały, jak nie to hmm...
Typ: 1

Blues - Karpat
Teoretycznie Karpaty miały w czwartek dużą przewagę nad Bluesem. Możę dzisiaj wykażą się lepszą skutecznością, a kurs całkiem całkiem.
Typ: 2

Carolina - Washington
Są dwie opcje:
- CAR ma przed sobą 4 w miarę łatwe (jeśli w NHL można użyć takiego określenie) mecze i jakiś na pewno wygrają. Tylko kursy małe .
- w najbliższym czasie CAR zmierzy się 5 razy z WAS i tu widzę bilans mocno dodatni po stronie CAR. Tylko kursy małe .

Do góry
Bonus: Unibet
#452662 - 27/03/2006 14:37 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Detroit pojechało z fantazją. Chyba nie zaaklimatyzowali się po zmianie czasu.
Ale tamtego wieczoru wydarzyła się większa tragedia... 0.5 się..., ale to wszystko przez tą szyjkę... (pozdrowienia Joe).

Dubelek

Karpat - Blues
...

Henman - Greul
...

Na razie tyle, a na resztę przyjdzie czas.

Do góry
#452663 - 27/03/2006 14:55 Re: TREWOR
joesakic Offline
enthusiast

Meldunek: 25/11/2005
Quote:

Detroit pojechało z fantazją. Chyba nie zaaklimatyzowali się po zmianie czasu.
Ale tamtego wieczoru wydarzyła się większa tragedia... 0.5 się..., ale to wszystko przez tą szyjkę... (pozdrowienia Joe).

Na prawde nie na miejscu ten tekst, zdarzyła sie tragedia, niektóre osoby mają skaze na zyciorysie, ich życie legło w gruzach, a tu taki komentarz ,naprawde, naprawde autor sie nie popisał, ja to nie wiem co on sobą reprezentuje w ogóle :P
powinien sie lepiej zająć rzucaniem piłek swoim dzieciom może chociaż one go polubią

Do góry
#452664 - 27/03/2006 20:57 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Karpat - Blues 2-3 (w strzałach 43-15 )
Henman - Greul 6-0 1-6 5-7

A więc teraz może być juz tylko lepiej .

St. Louis - Detroit
Skrzydełka walczą o Presidents Trophy i wypadałoby wygrać. Jedynie martwi fakt ich dziwnej porażki z CBJ i chyba 10 meczy bez zwycięstwa STL.

Do góry
#452665 - 28/03/2006 13:21 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

St. Louis - Detroit 1-4

Blues - Karpat
Tak, ja cały czas uparcie na nich. No są po prostu lepszejsi, a świadczą o tym statystyki po sezonie regularnym, statystyki meczów w PO (zwłaszcza strzałów),... itp.

Do góry
#452666 - 29/03/2006 21:34 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Blues - Karpat 1-2

Oj rzadko tutaj ostatnio zaglądam . Trochę nie mam czasu ostatnio, no ale bywa, takie życie. Nikt nie mówił, że będzie łatwo.

NY Islanders - NY Rangers
NYI 6 meczy bez loss u siebie, NYR 6 meczy bez win na wyjeździe* => (wniosek nasuwa się sam)

Ogólnie z NHL trzeba teraz uważać, bo jest to końcówka RG i z progami można się nie wyrobić. Za to za niedługo PO i coś tam się na pewno wymyśli .

*statystyk nie sprawdzałem osobiście

PLh - Polska Liga hokeja przez małe "h"

Dobiegły końca zmagania o tytuł mistrza Polski w hokeju na lodzie. Rozgrywki rozpoczęły się we wrześniu 2005. Początkowe rundy określiły już układ sił. Najlepiej prezentowała sie Cracovia. "Komary" wygrywały mecz za meczem niezależnie od tego czy grali na obcym lodowisku czy na... Własnie na czym? Czy obiekt przy ul. Siedleckiego 7 można nazwać lodowiskiem czy halą sportową? Artykuł na ten temat zamieściłem jakiś czas temu w internecie i pozwolę go sobie teraz przytoczyć.

"Samo życie - 02.12.2005

Kilka słów o meczu, którego byłem świadkiem. Mowa o PLH i spotkaniu Cracovia - Unia Ośw. A więc zaczynamy... I to by było tyle o meczu, a teraz skupmy się na lodowisku tzn. na hali..., nie, tego nie można nazwać ani halą, a tym bardziej lodowiskiem. A więc spróbujmy określenia stodoła... hmmm... tak to będzie chyba najodpowiedniejsza nazwa. Nawet najstarsi górale nie wiedzą, jak powstała ta "stodoła". Po świecie krążą 2 wersje:

1.Dawno temu był sobie staw, który co zimę zamarzał. Pewnego dnia podczas zawodów wędkarskich, przechadzający się tamtędy pan Janusz ubrudził sobie buty, ponieważ staw był otoczony gliną. Wpadł na pomysł, aby naokoło stawu ułożyć płytami betonowymi na wzór chodników. I tak też się stało. Kilka lat później tej samej osobie przyszła myśl, czemu by w tym miejscu nie postawić lodowiska. I tak też się stało. Pan Janusz zbudował nad stawem, jakieś rusztowanie, przykrył to blachą pochodzącą z pobliskiego złomowiska samochodów, a na wzór budek, w których sprzedaje się fast food'y postawił dwie drewniane "kasy biletowe" i pieszczotliwie nazwał sobie to wszystko "lodowiskiem". Jest tam zainstalowany najlepszy, najbardziej naturalny i chyba najtańszy system służący do zamrażania lodu. Polega to na tym, że osoba, która ostatnia wchodzi do "stodoły" nie zamyka drzwi. Wszyscy kibice marzną, ale lód się jakoś trzymie przez te 2 h 15 min.

2.Pan Janusz F. postanowił zbudować coś na wzór antycznego amfiteatru. Znalazł na to idealne miesce, otoczył, je betonowymi chodnikami, takie niby trybuny i już tam miano wystawiać przedstawienia teatralne, ale przyszedł deszcz, zalał scenę wodą, a potem nagły przymrozek zmienił stan skupienia wody na stały. I tak dzięki nieuwadze pana Janusza, który nie wziął pod uwagę faktu, że w antycznej Grecji nie było zimy i dziwnym anomalia pogodowym powstała hala do gry w hokeja (uff ciężko jest pisać o czymś, gdzie gra się w hokeja, ale nie można tego nazwać "lodowiskiem").

Jeszcze coś odnośnie pierwszej wersji. Podobno do teraz, w czasie, gdy nie gra PLH w "stodole" odbywają się zawody wędkarskie .

Wypadałoby wspomnieć coś o cenach biletów. Wyglądały one bodajże tak: ulgowy - 8 zł, normalny - 12 zł, loża - około 20 zł. Niby nic dziwnego, gdyby 2 pierwsze bilety nie okazały się miejscami stojącymi na chodnikowych płytach, na które tamtejsi ludzie pluli i rzucali co popadnie. A co można było otrzymać w zamian za 20 zł? Zwykłe, plastikowe siedzenie, których np. w Oświęcimiu jest pod dostatkiem i to nawet w cenie ulgowej... 6 zł.

Postawa obu drużyn w lidze to już inna bajka, o której w tym temacie nie będziemy pisać... przynajmniej na razie ".

Możliwe, że wiele osób się doczepi i powie, że nie liczy się hala tylko wyniki itp. Po części się z tym zgadzam, ale czy przystoi mistrzowi Polski grać w czymś takim?
Zamiast na zespole skupiłem się na obiekcie, ale wierzcie mi, że żaden medal, żadne osiągnięcie nie przyćmi wrażenia jakie odniosłem dn. 02.12.2005.
A drużyna? Skoro zdobyli tytuł to pewnie najlepsza w Polsce. Radziszewski, Słaboń, Horny...to nazwiska, które w polskim hokeju znaczą już wiele. Nie wspomniałem tu o Laszkiewiczu, ale o nim za jakiś czas.

Mimo, że na początku sezonu wydawało sie, że drugą siłą będzie Unia Oświęcim to było inaczej. Wicemistrzostwo przypadło zespołowi z Tych, ale czy z tych Tych czy z tamtych Tych to już nie wiem . Zespół ten mimo problemów na początku rozgrywek i nieudanej pogoni za 2. miejscem w rozgrywkach zasadniczych odniósł sukces, jakim niewątpliwie jest srebrny medal. Sobecki, Bagiński, Belica, Ślusarczyk... udowodnili swoją wartość w PO dzięki czemu mogli świętować końcowy sukces.
Coś o lodowisku? Tu już możemy użyć tego słowa: 2 tys. miejsc siedzących (wprawdzie niezbyt wygodnych, bo po 2h siedzenia gluteusy bolały ), jako takie zaplecze... Ale jednocześnie trzeba wspomnieć o pękających murach i o wyciekającym swego czasu N (N = azot przyp. red). To chyba tyle jeśli chodzi o lodowisko. Jeszcze jestem winny opinię na temat kibiców. Po raz kolejny pozwolę sobie przytoczyć słowa z mojego internetowego artykułu:

"Jak już doszliśmy do miejsca rozgrywania meczu to teraz kilka słów o kibicach. Nie wiem, jak to wyglądało w sezonie zasadniczym, ale kolejki po bilety 3.5 h przed spotkaniem? To robi wrażenie. Niektórzy już z biletami ustawiali się przy wejściu na lodowisku od godz. 16:00, a przypomnę, że mecz rozpoczynał się o 18:00. Ogólnie postawa kibiców godna podziwu. Przed spotkaniem nastąpiło przypomnienie historii klubu. Kibice wyciągli wtedy flagę na kształt filmu fotograficznego i na poszczególnych klatkach były rysunki i daty, w których GKS odnosił jakiś sukces. Tutaj stanę w obronie kibiców z małopolski, którzy chcąc zamieścić w ten sam sposób wszystkie triumfy Unii musieliby zrobić kilka klisz fotograficznych i to tych 24 klatkowych, a nie 18 ;-). W czasie meczu ciągłe śpiewy i oklaski, a po spotkaniu odpalenie rac w klubowych kolorach. Co do przyśpiewek to niektóre niestety nie były zbyt trafne, ale jedna obiektywnie mówiąc mogła się podobać:
- Stachura!!!
- Co???
- Gwizdek.
Śmieszne, a przede wszystkim kulturalne i całkiem, całkiem inteligentne (w spotkaniu niedzielnym doszło do pojedynku zawodnika Unii - Stachury, z zawodnikiem GKS-u - Gwiżdżem. Trzeba bezapelacyjnie przyznać, że zwycięsko z tego starcia wyszedł o głowę wyższy zawodnik Tych i stąd ta przyśpiewka - przy. red.).
Ale żeby nie było tak różowo to dodam, że kibice Unii wiedzą, gdzie można palić a gdzie nie ."

Na zakończenie została mi Unia Oświęcim. Ale jak mówi największa z ksiąg "Ostatni będą pierwszymi". Zespół z Oświęcimia bodajże od zeszłego sezonu przechodzi przemeblowanie i odmłodzenie, co niestety rzutuje na ich wyniki. Ze starej gwardi, która zdobyła 7 razy z rzędu tytuł mistrzowski pozostali Jaworski, Kłys, Klisiak i Puzio. Pozostali gracze nie stanowili tzronu zespołu, który odnosił kolejne sukcesy. Zawodnicy tj. Jaros, Jakubik, Stachura...mają mieć najlepsze lata przed sobą. Niestety patrząc na ich kolejne występy w walce o 3. miejsce mam co do tego wątpliwości.
Przypomnę, a co niektórych pewnie poinformuję, że szkielet zespołu z Tych tworzą Gonera i Parzyszek. To oni obok Waldka i Puzona przyczynili się do największych triumfów oświęcimskiego klubu. Przypomnę, że najlepszym zawodnikiem w sezonie był L. Laszkiewicz, który wiele lat spędził w... Tak dobrze kombinujecie, w Oświęcimiu. Również K. Horny, inna czołowa postać Cracovii grała w tym klubie. Na dowód wpływu tych zawodników na postawę drużyn w finale proszę spojrzeć na strzelców bramek z 2-go spotkania finałowego. Pierwsze 4 gole były autorstwa wcześniej wspomnianych graczy....

Wystarczy już tego pisania, bo strasznie trzęsie w tym "688". Kierowca nie zdaje sobie chyba sprawy z tego, że w jego autobusie powstaje jedno z większych dzieł, a nawet można tutaj użyć określenia arcydzieł.

A jednak widzę, że mam jeszcze "3 przystanki" czasu więc na zakończenie coś o lodowisku Unii. A może inaczej. Jeżeli ktoś chce zobaczyć najładniejsze lodowisko w Polsce to zapraszam na ul. Chemików 4.

Pozdrawiam.

Do góry
#452667 - 06/04/2006 19:37 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

NY Islanders - NY Rangers 1-5

Dzisiaj podobnie jak wyżej...

NY Rangers - NY Islanders
Mam nadzieję, że Strażnicy nie zalali za bardzo swoich główek po zapewnieniu sobie awansu do PO pierwszy raz od dawien dawna. Teraz muszą walczyć o utrzymanie prowadzenia w swojej dywizji i 3. miejsca w konferencji.

Ostatnio mój czas i kapitał pochłania pewien interes (niektórzy wiedzą o co chodzi), który również jest związany z bukmacherką, ale jest pewniejszy od standardowego obstawiania (nawet progresji), a co ważniejsze bardzo dochodojny*. Jednak wraz z PO powinienem wrócić do systematyczniejszego grania.

*dochodojny - Trewolizm; przynoszący zyski

Do góry
#452668 - 07/04/2006 13:56 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

NY Rangers - NY Islanders 3-1

AZS Częstochowa - AZS Olsztyn
Mecz o 3. miejsce PLS. Częstochowianie dosyć gładko przegrali walkę o finał z Jastrzębskim Węglem 0-3, natomiast akademicy z Olsztyna sprawili dużo trudności Bełchatowianom. Można powiedzieć czy napisać (jak kto woli) więcej. To Olsztynowi nie dużo brakowało, aby się znaleźć w finale. Porażkę 0-3 w serii zawdzięczają temu, że często nie potrafili skończyć meczu na swoją korzyść prowadząc 2-1 w setach, a bodajże 2 lub 3 pojedynki przegrali po tie-breakach.
W rywalizacji, która się dzisiaj zaczyna liczę na choć jedno zwycięstwo Olsztynian w Częstochowie, a może i na 2.

Do góry
#452669 - 07/04/2006 21:45 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

AZS Częstochowa - AZS Olsztyn 1-3 - czyli też cos tam wiem .

Dzisiaj za dużo meczy z NHL ciekawie wygląda: DET, CGY, EDM i CAR. Niestety 4 na pewno nie wejdą, a choćby nawet to i tak ich wszystkich nie zagram. Wybieram jeden i niestety wybór pada na...

Detroit - Columbus
Niestety, ponieważ typ nieobiektywny. Nie wiem czy pisałem czy nie, ale lubię Skrzydełka i mam nadzieję, że sięgną po Stanley Cup (SC) w tym roku. Ogólnie bilans z CBJ mają bardzo dodatni. Zapewne pamiętają ostatnie spotkanie z nimi, gdy to prowadzili 3-0, aby przegrać po karnych 5-4. Czas na rewanż, a jak nie dzisiaj to pewnie jutro .

PS Wracając do wątku SC to mam nadzieję, że w drodze po to trofeum DET pokona COL (jest to tak zwana prowokacja skierowana w stronę Joe, a zarazem test czy tu jeszcze zagląda ; ostatnio coś ma mniej czasu na NHL, bo ma swój "powód" ).

Do góry
#452670 - 08/04/2006 06:43 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Detroit - Columbus 6-5... OT - jak śpiewał/śpiewała taka jedna/taki jeden (chyba to jednak babka była) "Nic nie może przecież wiecznie trwać..." seria trafionych typków się skończyła, choć zabrakło niewiele, bo tylko 33 sekund.

SKRA Bełchatów - Jastrzębski Węgiel
Nigdy nie byłem przekonany co do tego Jastrzębskiego, chociaż jakby nie węgiel sam w sobie, to różnie mogłyby się potoczyć moje losy, a na pewno mojego... . Myślę, że przy własnej publice Bełchatowianie pokażą to co prezentowali dochodząc chyba do ćwierćfinału LM, czyli to co najlepsze.
PS I tak wszyscy wiemy o co chodzi. Mecz jest na TV 4 i coś trzeba było wybrać .

Koleś trafił jeden mecz w siatkę i już myśli, że o tym sporcie wie wszystko .

Do góry
#452671 - 08/04/2006 17:24 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

SKRA Bełchatów - Jastrzębski Węgiel 3-1

Do Mariusza W.: Jakbyś był kiedyś w okolicy to zapraszam na .
Chłopak pokazał wielką klasę i tym samym pozbawił Lozano jednego problemu... obsady pozycji atakującego w reprezentacji.

Colorado - St. Louis
Żeby Detroit mogło pokonać Colorado w drodze po SC to Ci drudzy najpierw muszą tam awansować .
Colorado miało aspiracje na walkę o zwycięstwo w dywizjii, ale niestety chyba nie tym razem. CGY uciekło już na kilka pkt. i Lawiny zamiast patrzeć przed siebie muszą spojrzeć za plecy, bo tam jest dość gęsto. VAN, EDM, SJS zbliżają się nieubłagalnie... Nawet więcej... już się zbliżyły, bo właśnie zerkłem i widzę, że EDM wyprzedziło COL, tyle że mają rozegrane o 2 mecze więcej.
4 drużyny, a tylko 3 miejsca do pociągu zwanego PO. Kto nie zdąży na czas ten ma przedłużone wakacje, bo pociąg ten nigdy się nie spaźnia*.

Real Madryt - Real Sociedad
Natenczas Wojski chwycił na taśmie przypięty swój róg bawoli... ehhh to nie tak miało być .
Na ten czas nie było w lidze hiszpańskiej jedynki, a więc najwyższy czas to zmienić. A tak poważnie albo poważniej to myśle (zdaża mi się czasami), że zachodzące za horyzont gwiazdy Galacticos wygrają dzisiaj. U siebie nie grają najgorzej, mają jeszcze o co walczyć, a tydzień temu pokazali charrrakter walcząc w "10" z "zawsze groźną" Barceloną .

*spaźnia się- Trewolizm; spóźnia się

Do góry
#452672 - 08/04/2006 17:57 Re: TREWOR
futbolejro Offline
stranger

Meldunek: 29/12/2005
zerknąłem a nie zerkłem:P chyba, że to trewolizm:P

Do góry
#452673 - 08/04/2006 21:53 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Colorado - St. Louis 4-2
Real Madryt - Real Sociedad 1-1

Columbus - Detroit
...

PS Jak widać Trewolizmy powstają nawet bez mojej wiedzy z przypadku .

Do góry
#452674 - 09/04/2006 14:19 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Columbus - Detroit 2-4

Duisburg - Schalke
Nie ma nic lepszego od napisania analizy, a potem zwieszenia się przeglądarki.

Do góry
#452675 - 09/04/2006 16:25 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

No niestety Schalke znowu zawodzi, ale daję im jeszcze 45 min., a potem trafiają na czarną listę, którą specjalnie dla nich założę.

Racing Santander - FC Barcelona
Wolałbym napisać analizę niż konspekt, ale że mnie rozliczają z tego drugiego...

Do góry
#452676 - 09/04/2006 20:31 Re: TREWOR
futbolejro Offline
stranger

zmienne szczęśie ale to schalke może człowieka zirytować, choć real wczoraj jeszcze gorzej... nie ważne, nocką nafciarze z edmontnom wszystko odrobią, tak sądzę:)a teraz konspekty... matko, troche się uzbierało;/

Do góry
#452677 - 10/04/2006 04:38 Re: TREWOR
futbolejro Offline
stranger

to pograli, zarobek z calego weekendu poszedl sie pasc;/lepiej było nic nie pisać:)

Do góry
#452678 - 10/04/2006 16:38 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Hehe
Teraz dopiero zrozumiałem o czym mówiłeś na koszykówce, bo nie widziałem Twoich wpisów.
No NHL różnie teraz wypada (STL miało około 15 meczy bez win), ale na PO myślę, że można będzie coś dziabnąć .

Do góry
#452679 - 13/04/2006 07:53 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Almagro - Phau
Od tego tygodnia cały tenis przeniósł się na clay i tu trzeba szukać . Jak wiadomo na tej nawierzchni od małego grają Hiszpanie i obok Argentyńczyków są oni uważani za najlepszych specjalistów od tej nawierzchni. Co prawda Almagro do wielkich tuzów (dokładnie nie wiem jak się to pisze, bo tylko słyszałem gdzieś ten wyraz) tenisa nie należy, ale myślę, że jego umiejętności, ogranie w Valencii (zaczynał od kwalifikacji) i nabranie pewności po pokonaniu dawnego króla ziemi Ferrero wystarczy do pokonania Niemca, który z ziemią ma tyle wspólnego co ja z polonistyką... do momentu aż nie zacząłem pisać artykułów na forum i do gazet .

Volandri - Zib
Czech kojarzy mi się tylko i wyłącznie z chalengerami oraz z jednym z Wimbledonów, gdzie widziałem go jak grał i przegrał z Henmanem. Co prawda Volandri to Włoch, ale jego ulubioną nawierzchnią są właśnie korty clay'owato podobne i tutaj zbiera pkt. i pieniążki na przyszłość.

PS A tak naprawdę chodzi o to, że dzisiaj jak większość ludzi nauki mam wolne, a mecze zaczynają sie od 11:00 .

Do góry
#452680 - 13/04/2006 12:10 Re: TREWOR
Trewor Offline
veteran

Almagro - Phau 6-2 6-1
Volandri - Zib 6-4 6-4

Rzekłbym, że jest całkiem OK .

Ottawa - Florida
Ottawa gra o 1. miejsce na wschodzie, Florida o nic; Ottawa nie wygrała od około 5 spotkań, Florida nie pamiętam kiedy ostatnio wygrała, bo sprawdzałem rano; Ottawa gra u siebie, Florida gra na wyjeździe.. z tych i wielu innych powodów...

PS Żeby cały czas było jakieś poruszenie w temacie chyba zacznę używać minki , aczkolwiek rozważam również możliwość praktykowania przy trafionych meczach znaczków lub . Ten ostatni mógłby być używany, ale tylko po godz. 22:00. Z dugiej strony bliskość szkoły chyba mi na to nie pozwala .
A tak bardziej serio mówiąc to testuję warianty na szatę graficzną "Trewor cz. II", która za jakiś czas ukaże się w kinach .

Do góry
Strona 10 z 28 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 27 28 >

Moderator:  rafal08